Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Απ: Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε μέσα στην ίδια μέρα να καταχωρήσετε την επίσκεψη καθότι δεν απαιτήται ώρα στις ιατρικές οδηγίες ούτε στην λίστα που συμπληρώνετε και καταθέτετε στο τέλος του μήνα. Απλά η ημερομηνία θα ήταν καλό να ήταν ίδια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με σφαιράτο e-diagnosis οι 10 επισκέψεις την ημέρα απαιτούν περίπου 40 λεπτά.
Αυτό όμως συμβαίνει μόνο στην καλή εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας.
Don't cry for me, EOPYY...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ενοούσε ότι δεν πρέπει να γράφουμε τι ώρα έγινε η επίσκεψη. Κατα τα άλλα γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο θέλει μία συνταγή στο "σφαιράτο" σύστημά!
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ!!! Στον ΕΟΠΥΥ!!! ΝΑΙ!!!
Ερ: Πώς γίνεται η επίσκεψη στο e-diagnosis σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση σας?
Απ: Απλά περνάτε τα στοιχεία του ασφαλισμένου, βάζετε διάγνωση και κλικάρετε το κουτάκι της επίσκεψης. Μετά καταχώρηση παραπεμπτικού. Εσείς κρατάτε κανονικά τις ιατρικές οδηγίες για να τις καταθέσετε στο τέλος του μήνα.
Ερ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Απ: Εμείς ελέγχουμε την αντιστοιχία ηλεκτρονικών κινήσεων με τα χειρόγραφα που κρατάτε. Αν έχουμε 52 χειρόγραφα που αντιστοιχούνε σε 52 ασφαλισμένους και 3 που δεν έχουμε αποδεικτικό τότε απλά δεν τα υπολογίζουμε. Βέβαια μπορεί να γίνει και έλεγχος για είσπραξη χρημάτων αν αυτό συνεχίζεται.
Ερ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Απ: Για αυτή την εβδομάδα, φτιάξτε το e-mail μέχρι την Τετάρτη το αργότερο και στείλτε το. Από την επόμενη εβδομάδα θα περνάτε κανονικά τις επισκέψεις με τον τρόπο που σας εξήγησα. Απλά κλικάροντας το κουτάκι "Επίσκεψη".
Ερ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Απ: Κανονικά η εβδομάδα αυτή πρέπει να είναι από Τετάρτη 1/2 έως Τρίτη 7/2. Αν ωστόσο έχετε κόσμο και πιστεύεται ότι στης πρώτες μέρες τις εβδομάδας μπορείτε να κλείνετε το πλαφόν, μπορείτε να πείτε οτι η εβδομάδα σας είναι από 6/2 έως 10/2. Και μετά ρισκάρετε το τέλος του μήνα που έχει από 27 έως και 29 για το να πιάσετε το πλάφον. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καταστάσεις που ξεκινάνε πχ 27/2 και να τελειώνουνε 2/3. Είναι άλλος μήνας. Αυτό μπορείτε να το δείτε εσείς πως θα το ελέγχετε.
Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Ερώτήσεις: Που τα βρήκες αυτά τα πραγματικά χρήσιμα?
Τι εννοεί ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓίες που θα καταθέσουμε (μήπως τα χαρτιά που γράφαμε τα στοιχεία και υπέγραφαν οι παθόντες-ασθενείς?). Πάντως ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΥΜΕ την επίσκεψη όπως την βγάζει το ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ - μόνο κλίκ στην αρχική σελίδα του ασθενούς στο κουτάκι "επίσκεψη".(σωστά???)
Το πως υπολογίζονται οι εβδομάδες είναι τουλάχιστο φαιδρό (όλο το σύστημα βέβαια είναι...). Έγω έστειλα με email την κατάσταση μου την Κυριακή που μας πέρασε έχοντας ημέρες εβδομάδας και απο τους 2 μήνες :-[(στο σχολείο μου έμαθαν ότι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ αρχίζει απο Κυριακή ή έστω απο Δευτέρα --> ΛΑΘΟΣ).
Έχω να στείλω νέο mail αύριο... :( ???
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Απ: Εμείς ελέγχουμε την αντιστοιχία ηλεκτρονικών κινήσεων με τα χειρόγραφα που κρατάτε. Αν έχουμε 52 χειρόγραφα που αντιστοιχούνε σε 52 ασφαλισμένους και 3 που δεν έχουμε αποδεικτικό τότε απλά δεν τα υπολογίζουμε. Βέβαια μπορεί να γίνει και έλεγχος για είσπραξη χρημάτων αν αυτό συνεχίζεται.
Ερ: Και αν αυτό γίνει κατα λάθος?
Απ: Το να γίνει μιά - δύο φορές την εβδομάδα δεν θεωρείται και κακούργημα. Αν συνεχίζεται όμως κάθε εβδομάδα ή και περισσότερο, τότε απλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει έλεγχος, ειδικά αν υπάρχουν και καταγγελίες στο όνομα του γιατρού για χρηματισμό.
Ερ: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ψεύτικες επισκέψεις για να πιάσει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ο γιατρός?
Απ: Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά το κάνουμε αυτό για να ξέρουμε πιο γρήγορα των αριθμό των επισκέψεων για τον κάθε γιατρό αντί να πρέπει να κοιτάμε το e-mail που έρχεται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Και μπορεί να γίνει διαστάυρωση με τις ιατρικές οδηγίες μετά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εφόσον δεν σου πληρώνουν τις άνω των 50/εβδομάδα, όσες και να καταθέσεις άνω των πενήντα, δεν θα τις πληρωθείς.
Εάν ξεχαστείς, και το τσεκάρεις και δεν πάρεις χρήματα από τον ασθενή, γιατί είναι πρόβλημα για αυτούς αφού δεν θα σε πληρώσουν για άνω των 50;
Εγώ αρχίζω να υποψιάζομαι ότι θα ζητήσουν rebate από το γιατρό από όσες δεν είναι τσεκαρισμένη η επίσκεψη.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Απ: Για αυτή την εβδομάδα, φτιάξτε το e-mail μέχρι την Τετάρτη το αργότερο και στείλτε το. Από την επόμενη εβδομάδα θα περνάτε κανονικά τις επισκέψεις με τον τρόπο που σας εξήγησα. Απλά κλικάροντας το κουτάκι "Επίσκεψη".
Ερ: Θα υπάρξει πρόβλημα όταν δεν έχω μετρήσει ακόμα τις επισκέψεις μου αν κλικάρω την επίσκεψη. Πχ φτάσει ο αριθμός 52. Εκεί τι κάνω?
Απ: Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε δεί πόσες επισκέψεις έχετε φτάσει, είναι να καταθέσετε και τις παραπάνω επισκέψεις στο τέλος του μήνα. Όταν έχετε πιάσει το πλαφόν και βλέπετε ιδιωτικά πλέον με το ποσό που έχετε ορίσει εσείς πχ 10 ευρώ, απλά δεν κλικάρετε την "Επίσκεψη" όταν περνάτε εξετάσεις ή φάρμακα. Θεωρούμε όταν βλέπουμε τις εξετάσεις χωρίς να έχει χρεωθεί επίσκεψη ότι ο ασθενής πλήρωσε για να του τις γράψετε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι γίνεται με ιατρεία που βλέπουν με ραντεβού, αλλά προκύπτουν και ασθενείς που δεν θέλουν ραντεβού και θέλουν εξυπηρέτηση άμεσα και μπορεί να μην έχεις συμπληρώσει το πλαφόν την Δευτέρα. Εκεί δεν πληρώνει ο ασθενής; Εσύ τη Παρασκευή, εάν δεν σου έρθουν κάποια ραντεβού, δέχεσαι ανθρώπους που δεν έχουν ραντεβού και συμπληρώνονται τα 50 άτομα. Υπάρχει πρόβλημα, εάν δεις κάποιον εκτός ραντεβού & ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά στο ενδιάμεσο;
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Απ: Κανονικά η εβδομάδα αυτή πρέπει να είναι από Τετάρτη 1/2 έως Τρίτη 7/2. Αν ωστόσο έχετε κόσμο και πιστεύεται ότι στης πρώτες μέρες τις εβδομάδας μπορείτε να κλείνετε το πλαφόν, μπορείτε να πείτε οτι η εβδομάδα σας είναι από 6/2 έως 10/2. Και μετά ρισκάρετε το τέλος του μήνα που έχει από 27 έως και 29 για το να πιάσετε το πλάφον. Δεν θα πρέπει να δεχόμαστε καταστάσεις που ξεκινάνε πχ 27/2 και να τελειώνουνε 2/3. Είναι άλλος μήνας. Αυτό μπορείτε να το δείτε εσείς πως θα το ελέγχετε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διοικητικά στην Ελλάδα η εβδομάδα ξεκινάει από το μεσονύκτιο της Κυριακής προς Δευτέρα, δηλαδή από τις 0:01 της Δευτέρας (ΠΔ 76/2005). Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει το αντίστοιχο Ecole d' etat και συχνά οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν ούτε πόσες μέρες έχει η εβδομάδα. Εάν ξαναμιλήστε μαζί του, πείτε του να διαβάσει ξανά την νομοθεσία.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕρ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Απ: Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να ξαναπροσπαθησετε μέσα στην ίδια μέρα να καταχωρήσετε την επίσκεψη καθότι δεν απαιτήται ώρα στις ιατρικές οδηγίες ούτε στην λίστα που συμπληρώνετε και καταθέτετε στο τέλος του μήνα. Απλά η ημερομηνία θα ήταν καλό να ήταν ίδια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προτιμούν τελικά να μην διορθώσουν το σύστημα....
Μήπως θα ήταν καλό να τα ανακοινώσουν κάπου εγγράφως;
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ!!! Στον ΕΟΠΥΥ!!! ΝΑΙ!!!
Ερωτήσεις και απαντήσεις:
Ερ: Τα φάρμακα που καταχωρώ στο e-syntagografisi τα περνάω και στο βιβλιάριο? Και για ποιό λόγο αφού είναι ηλεκτρονικά?
Απ: Τα φάρμακα γράφονται στο βιβλιάριο, χωρίς να έχει σημασία αν έχεις 2 ή 3 συνταγές εκτυπωμένες σε ένα φύλλο με επιφύλαξη στα βιβλιάρια του ΟΑΕΕ που έχουν μέγιστο 7 γραμμές. Αυτό το κάνετε για λόγους ιστορικού.
Ερ: Τις εξετάσεις? Περνάω αρ. παραπεμπτικού?
Απ: Όχι. Δεν χρειάζεται.
Ερ: Πώς γίνεται η επίσκεψη στο e-diagnosis σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση σας?
Απ: Απλά περνάτε τα στοιχεία του ασφαλισμένου, βάζετε διάγνωση και κλικάρετε το κουτάκι της επίσκεψης. Μετά καταχώρηση παραπεμπτικού. Εσείς κρατάτε κανονικά τις ιατρικές οδηγίες για να τις καταθέσετε στο τέλος του μήνα.
Ερ: Αν πάνω στην δουλειά ξεχαστώ και δεν κρατήσω ιατρικές οδηγίες, τί γίνεται? Δηλαδή έχω στο σύστημα 55 επισκέψεις και σας καταθέσω 52.
Ερ: Και αν αυτό γίνει κατα λάθος?
Απ: Το να γίνει μιά - δύο φορές την εβδομάδα δεν θεωρείται και κακούργημα. Αν συνεχίζεται όμως κάθε εβδομάδα ή και περισσότερο, τότε απλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει έλεγχος, ειδικά αν υπάρχουν και καταγγελίες στο όνομα του γιατρού για χρηματισμό.
Ερ: Με αυτό τον τρόπο όμως δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ψεύτικες επισκέψεις για να πιάσει το πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα ο γιατρός?
Απ: Και τώρα μπορεί να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει έλεγχος. Απλά το κάνουμε αυτό για να ξέρουμε πιο γρήγορα των αριθμό των επισκέψεων για τον κάθε γιατρό αντί να πρέπει να κοιτάμε το e-mail που έρχεται στο τέλος κάθε εβδομάδας. Και μπορεί να γίνει διαστάυρωση με τις ιατρικές οδηγίες μετά.
Ερ: Άρα εγώ τώρα για αυτή την εβδομάδα που θα κλείσω λογικά αύριο ή και για κάποιον που έχει πιάσει ήδη πλαφόν, τι κάνω? Είχα τα χειρόγραφα μέχρι τώρα.
Ερ: Θα υπάρξει πρόβλημα όταν δεν έχω μετρήσει ακόμα τις επισκέψεις μου αν κλικάρω την επίσκεψη. Πχ φτάσει ο αριθμός 52. Εκεί τι κάνω?
Απ: Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε αν δεν έχετε δεί πόσες επισκέψεις έχετε φτάσει, είναι να καταθέσετε και τις παραπάνω επισκέψεις στο τέλος του μήνα. Όταν έχετε πιάσει το πλαφόν και βλέπετε ιδιωτικά πλέον με το ποσό που έχετε ορίσει εσείς πχ 10 ευρώ, απλά δεν κλικάρετε την "Επίσκεψη" όταν περνάτε εξετάσεις ή φάρμακα. Θεωρούμε όταν βλέπουμε τις εξετάσεις χωρίς να έχει χρεωθεί επίσκεψη ότι ο ασθενής πλήρωσε για να του τις γράψετε.
Ερ: Υπάρχουν κάποιες μέρες που ορίζουν το εύρος της εβδομάδας? Γιατί πχ αυτό τον μήνα ήταν Τετάρτη η πρώτη του μηνός.
Ερ: Σε περιπτώσεις που έχει κολήσει το e-diagnosis και δεν μπορώ να περάσω την επίσκεψη τι κάνω?
Αυτά είχα εγώ για απορίες. Πιστεύω να βοήθησα και άλλους, μμμ φίλους θα έλεγα, γιατί δεν είμαι γιατρός. Γραμματέας είμαι :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλό είναι να γράφουμε και την πηγή μας:
Εγγραφή ή Είσοδος
Πετράκης Νϊκος:
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν κράτησα όνομα. Στο 2106871771 πήρα και το σήκωσε κάποιος κύριος. Δεν σου λένε όνομα όπως στο 11131.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση