Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ

<< < (182/493) > >>

kvasilakos:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΟΠΥΥ?
ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ?

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.....γιατί εξ' αρχής δεν έπρεπε να κρατηθούν τα λεφτά.....

--- Τέλος παράθεσης ---

Από πού προβλέπεται αυτό αγαπητέ? Με την κείμενη νομοθεσία ο ΕΟΠΥΥ "ΘΑ" υπογράψει συμβάσεις με φορείς υγείας (Νοσοκ., Κ.Υ., κ.λ.π.).
Και έχει υπογράψει ήδη με 50 Κ.Υ.
 Με το Κ.Υ. που αναφέρεσαι, υπάρχει σύμβαση? Αν δεν υπάρχει, γιατί δεν πρέπει να εισπράττεται το προβλεπόμενο? Με ποια διάταξη άλλαξε?

(δε σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτή την είσπραξη, αλλά ερωτώ καθαρά ΝΟΜΙΚΑ απο ποιο νομικό κείμενο προκείπτει η ανωτέρω αναφορά)

κατμαρκ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή είμαστε συμβεμβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και επειδή συνέχεια το e-diagnosis είναι κάτω, αποφάσισα να γράψω χειρόγραφα για κάποιους ασφαλισμένους τις εξετάσεις. Τους είπα λοιπόν ότι καλό θα ήταν να περάσουνε από τον ελεγκτή του ταμείου τους για να τις εγκρίνει. Έλα όμως που εδώ ξεκινάει το πρόβλημα... Στον ΟΠΑΔ δεν έχουνε ελεγκτή πλέον. Στο ΤΥΔΚΥ υπάρχει ελεγκτής αλλά 1ον) δεν υπογράφει οτιδήποτε εκτός του δικού του ταμείου και 2ον) αρνήται να μπεί στο site του ΕΟΠΥΥ και να δεί ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει γιατί όπως λέει "Εγώ έμαθα να παίρνω εγκύκλιους στο χέρι και όχι από το το χαζοκούτι".

Εγω πείτε μου, τι μπορώ να κάνω για να μην ταλαιπωρούμαι ούτε εγώ που προσπαθώ επί ώρες να περάσω 2-3 βιβλιάρια και να μην ταλαιπορούνται και οι ασφαλισμένοι. Ξέρει κανείς αν μπορεί κάποιον να πάει στο ΙΚΑ πχ για να του εγκρίνουν τις εξετάσεις κλπ?

--- Τέλος παράθεσης ---
Ειμαι ελεγκτης του ΕΟΠΥΥ (πρώην οπαδ) και σου λέω με σιγουριά ότι
1. όλοι οι ελεγκτες των πρώην οπαδ, πρωην ικα, πρωην οαεε, πρωην τυδκυ, πρωην ογα είναι πλέον ελεγκτές εοπυυ και είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν όλα τα βιβλιάρια εοπυυ. Πράγματι από την υπηρεσία δεν μας εχει κοινοποιηθεί ούτε καν το ΦΕΚ του εοπυυ, αλλά όταν κάνεις μια δουλειά και θέλεις να την κάνεις σωστά φροντίζεις να ενημερώνεσαι και ειδικά στη σύγχρονη εποχή που όλα κοινοποιούνται μεσω διαδικτύου.
2. εφόσον είσαι συμβεβλημένος, δικαιούσαι να παραπέμπεις χειρόγραφα και θεώρηση χρειάζεται άν το κόστος υπερβαίνει τα 100 ευρώ (στείλε τον ασφαλισμένο στο εργαστήριο να του βγάλουν το σύνολο ή μια μέρα που δουλεύει το σύστημα δες πόσο κάνει ο συνήθης έλεγχος που στέλνεις. )
3. Αν έχεις ορεξη, τύπωσε την ανακοίνωση από το σάιτ του ΕΟΠΥΥ που λέει ότι ολοι οι ελεγκτες των επιμέρους ταμείων είναι πλέον εοπυυ και στείλτο με εναν ασφαλισμένο. Αν επιμένει, κάνε λόγο για αναφορά αρνησης εκτέλεσης καθήκοντος και θα στρώσει. Συνήθως τέτοιοι τύποι είναι θρασύδειλοι.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος........1. όλοι οι ελεγκτες των πρώην οπαδ, πρωην ικα, πρωην οαεε, πρωην τυδκυ, πρωην ογα είναι πλέον ελεγκτές εοπυυ και είναι υποχρεωμένοι να θεωρούν όλα τα βιβλιάρια εοπυυ. Πράγματι από την υπηρεσία δεν μας εχει κοινοποιηθεί ούτε καν το ΦΕΚ του εοπυυ, αλλά όταν κάνεις μια δουλειά και θέλεις να την κάνεις σωστά φροντίζεις να ενημερώνεσαι και ειδικά στη σύγχρονη εποχή που όλα κοινοποιούνται μεσω διαδικτύου.....

--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστό, με την εξής διαφορά: Δεν είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις να είσαι ελεγκτής (ειδικά για ΟΓΑ, ΟΠΑΔ, αφού κανονικά αυτοί έπρεπε να αμείβονται και αμφιβάλω αν πήρες χρήματα ποτέ. Εγώ πάντως όχι.
Συνεχίζεις μόνο αν οι ουμανιστικές σου δονήσεις το επιβάλουν, αλλιώς παραιτείσαι, όπως έχουν κάνει πολλοί ως σήμερα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ίσως να μην είναι τόσο σχετικό με το θέμα:
Ποιος ο ρόλος των ελεγκτών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά (όταν φτιαχτεί ένα αξιόλογο σύστημα) ;
Εκτός από τον έλεγχο χειρόγραφων συνταγών (άνω των 100 ευρώ) όταν δεν δουλεύει το σύστημα (όχι αυτό που δε δουλεύει ποτέ, το αξιόλογο που είπαμε* ) ;
Επειδή δεν ξέρω ίσως μπορεί κάποιος (όπως ο ενημερωμένος -απ' ότι φαίνεται- συνάδελφος που σχολίασε πριν) να μας πει.
Επειδή (υποθέτω) δεν θα έχουν πολλά να κάνουν, έχει νόημα να υπάρχουν πλέον ελεγκτές ξεχωριστά για ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ, ΟΠΑΔ;
Μήπως θα ήταν καλύτερο να μείνουν μόνο του ΟΠΑΔ που είναι και οι μόνοι έμμισθοι;

* Για όσους θυμούνται το σχετικό ανέκδοτο: "Λέμε και καμιά @#$% να περνάει η ώρα..."

Τροποποίηση: Με πρόλαβε στο νήμα ο Δημήτρης απ' ότι βλέπω, στον προβληματισμό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση