Γενικά > Νομικά θέματα

Τι και πόσα αναλώσιμα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ;

<< < (3/3)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπ' ό,τι κατάλαβα το σύστημα που θα εφαρμοστεί για τα αναλώσιμα ΣΔ από 1η Μαρτίου θα είναι το ίδιο με τις ιατρικές επισκέψεις κλπ μέσω e-ΔΑΠΥ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, αλλά με αυτό τον τρόπο τα αναλώσιμα παύουν πλέον να προσμετρώνται στην φαρμακευτική δαπάνη.
Τα 2.34 δις που έχουν προϋπολογιστεί για φέτος ως φαρμακευτική δαπάνη, θα καλύψουν έτσι περισσότερες ανάγκες των ασφαλισμένων για φάρμακα.
Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αναζητήσουν συμφερότερες προσφορές σε αναλώσιμα, εκτός μονοπωλίου, μέσω άλλων παρόχων.
Δεν είναι καλύτερα έτσι;  ;)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πιθανότατα κάποιοι φαρμακοποιοί ή εταιρίες να πάρουν το ρίσκο και να μαζέψουν τέτοιες δαπάνες όταν οι υπόλοιποι θα αρνούνται να χορηγούν αναλώσιμα.
Αν περιοριστούν τα σημεία προμήθειας αναλωσίμων τότε μπορεί να δημιουργηθούν τεχνητά μονοπώλια π.χ. να προωθούνται από τα περιορισμένα αυτά σημεία μόνο τα "μηχανάκια" (επομένως και οι ταινίες και τα λοιπά αναλώσιμα) που θα δίνουν την καλύτερη τιμή και πίστωση.

Argirios Argiriou:
Σήμερα, 22/10/2013, αντιπρόσωπος της εταιρείας Novonordisk, μου άφησε σχετικό καρτελάκι το οποίο του οποίου και τις δύο πλευρές τις έχω κάνει ένα αρχείο pdf, που επισυνάπτω.

Οι νόμοι στους οποίους βασίζεται αυτός ο πίνακας είναι:

1) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), Αρ. φύλλου 1561,
    21 Ιουνίου 2013, "ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ", σελίδες 23133 - 23134.

2) ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ), Αρ. φύλλου 2883,
    26 Οκτωβρίου 2012, Αριθμ. ΔΥΓ3 (α)/οικ. 104747.

Όλα αυτά βέβαια με την επιφύλαξη ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τροποποιηθούν.
Στα θέματα των αναλωσίμων υπάρχει συνήθως έγκυρη ενημέρωση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η προσωπική μου πάντως γνώμη είναι ότι οι ασθενείς με ΣΔ τύπου 2, που δεν κάνουν ινσουλίνη, μπορούν να τα καταφέρουν καλά και με πολύ λιγότερα ή και καθόλου αναλώσιμα.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα, 22/10/2013, αντιπρόσωπος της εταιρείας Novonordisk, μου άφησε σχετικό καρτελάκι το οποίο του οποίου και τις δύο πλευρές τις έχω κάνει ένα αρχείο pdf, που επισυνάπτω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πολύ χρήσιμο!

Πάνω-κάτω, είναι ό,τι έκανα ως τώρα (στο περίπου).

EzeΤΡΟΛ:
Προς απόσυρση των ελληνικών ταινιών μέτρησης σακχάρου από τις Βαλκανικές χώρες προσανατολίζεται ο ΕΟΠΥΥς

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αποκλειστικά με το «γνήσιο της υπογραφής» θα αποζημιώνονται - από 1η Δεκεμβρίου – τα αναλώσιμα υλικά και τα σκευάσματα ειδικής διατροφής, από τον ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση (του Νόμου 1599/1986) η οποία θα πρέπει να συντάσσεται από τον/την δικαιούχο του Οργανισμού που κάνει χρήση των συγκεκριμένων προιόντων είτε από συγγενή πρώτου βαθμού συγγενείας.

Μάλιστα σε σχετική εγκύκλιο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «προκειμένου να διασφαλισθεί η νομιμότητα της διαδικασίας απόδοσης δαπάνης, διευκρινίζεται ότι απαραίτητη προυπόθεση για να καταστούν αποδεκτές οι παραπάνω υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής αποτελεί η παρουσία του γνησίου της υπογραφής επί αυτών».

Σημειώνεται ότι για όσες υπεύθυνες δηλώσεις έχουν ήδη συνταχθεί (ανεξαρτήτως εάν έχουν κατατεθεί ή όχι) δεν κρίνεται απαραίτητο αναδρομικά το «γνήσιο της υπογραφής», εκτός από την περίπτωση που γίνεται χρήση ενιαίου εντύπου υπεύθυνης δήλωσης παραλαβής και εξουσιοδότησης για την κατάθεση των δικαιολογητικών, οπότε κρίνεται απαραίτητη η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Σύμφωνα πάντως με τον ΕΟΠΥΥ, η ημερομηνία της γνωμάτευσης θα προηγείται της αγοράς των ειδών ειδικής διατροφής και του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού.

Πηγή : healthview.gr

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση