Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:07:20

Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με την καθυστέρηση μισθοδοσίας ειδικευομένων  (Αναγνώστηκε 3020 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Φεβρουαρίου 2011, 14:54:56
Αναγνώστηκε 3020 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον προϊστάμενο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών κ. Παύλου, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των αποδοχών στους ειδικευόμενους.

Ο κ. Παύλου αρνήθηκε ότι η ΕΑΠ έχει την οιανδήποτε εμπλοκή στο ζήτημα και διευκρίνησε ότι εφεξής ενεργοποιείται η διάταξη νόμου του 1999 ώστε οι ειδικευόμενοι θα προπληρώνονται τη μισθοδοσία τους, δεν έχει όμως η ΕΑΠ αναστείλει πληρωμές σε υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, όπως οι ειδικευόμενοι.

Έτσι το κουβάρι συνεχίζει να μένει μπλεγμένο και δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί η αιτία των καθυστερήσεων. Χαρακτηριστικά επισημαίνουμε ότι ο υποδιοικητής του ΙΚΑ κ. Σαρηβουγιούκας μόλις την Παρασκευή σε επικοινωνία με τον υπογράφοντα είχε υποδείξει την ΕΑΠ ως υπεύθυνη για το πρόβλημα μη πληρωμής των ειδικευομένων στα Νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξουν επικοινωνίες με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας




Τι εξηγήσεις δίνουν οι εμπλεκόμενοι στη "στάση πληρωμής" των ειδικευομένων


Κυβέρνηση του «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν» αποκάλεσε τη σημερινή κυβέρνηση ο Απ. Κακλαμάνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Το απόφθεγμα του κ. Κακλαμάνη αποδείχτηκε περίτρανα στην περίπτωση της ιδιότυπης «στάσης πληρωμής» που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα και αφορούσε τους ειδικευόμενους συναδέλφους. Ενώ λοιπόν από τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας είχαν εκδοθεί από τις 26 Ιανουαρίου αποφάσεις αποδέσμευσης πιστώσεων για τη μισθοδοσία των ειδικευομένων αυτές αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 17 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να καταβληθεί η μισθοδοσία για το επίμαχο διάστημα και συνεπώς θα καταβληθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στις επίμονες ερωτήσεις του υπογράφοντος προς τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας εδόθη η απάντηση ότι η πράξη αποδέσμευσης χρειάζεται προσυπογραφή από την ΥΔΕ (Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου) που εδρεύει στο Υπουργείο, πλην όμως η ΥΔΕ είχε μηχανογραφικό πρόβλημα, διότι με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών άλλαξαν οι κωδικοί και δεν εύρισκαν κατάλληλο κωδικό!

Αναμφίβολα πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη πλήρους ανικανότητας και μάλιστα απ΄ αυτούς που ισχυρίζονται ότι βάζουν σε τάξη τη χώρα!

Σε ερώτηση εάν το ζήτημα αποκαταστάθηκε οριστικά και έπαψε ο κίνδυνος επανάληψης της «στάσης πληρωμών» υπήρξε διαβεβαίωση ότι όλα έχουν διευθετηθεί και η μισθοδοσία θα καταβάλλεται κανονικά από τα τέλη Φεβρουαρίου σε όλους τους ειδικευόμενους της χώρας.

Η ΟΕΝΓΕ έχει ήδη προβεί σε διάβημα εντονότατης διαμαρτυρίας προς όλους τους εμπλεκόμενους για την πρωτόγνωρη αυτή ταλαιπωρία των ειδικευομένων και θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
6223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2011, 22:51:05
από EzeΤΡΟΛ
6 Απαντήσεις
7157 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαΐου 2013, 13:57:09
από stathis
4 Απαντήσεις
4111 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2016, 13:14:15
από iceman
0 Απαντήσεις
25689 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2016, 14:10:08
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
115676 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2018, 14:38:49
από GirousisN