Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ποιοι συμμετέχουν στην short list για την Ευρωκλινική

(1/1)

Gatekeeper:
Ποιοι συμμετέχουν στην short list για την Ευρωκλινική

Έτοιμη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η short list για την Ευρωκλινική η ολοκλήρωση της πώλησης του 74% των μονάδων σε Αθήνα και Βουκουρέστι εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

Στη σχετική short list συμμετέχουν τέσσερις εταιρείες: Global Finance (του κ. Άγγελου Πλακόπητα), Euromedica, Ιατρικό και ΥΓΕΙΑ.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οι δεσμευτικές προσφορές που έχουν κατατεθεί εδώ και περίπου ένα μήνα, δείχνουν να ικανοποιούν σε σημαντικό βαθμό την Eureco, βασικό μέτοχο της Interamerican που έχει στην ιδιοκτησία της την Ευρωκλινική.

Οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν να κάνουν με τους όρους που έχουν θέσει τόσο η πλευρά του πωλητή, όσο και οι πλευρές των υποψήφιων αγοραστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ακόμη νωρίς να προδικάσει κανείς το που τελικά θα κλείσει το deal. Ωστόσο κάποιες φήμες θέλουν κάποιον εκ των τεσσάρων να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Σε ό,τι αφορά ένα πιθανό, εκ των υστέρων, ενδιαφέρον του ΙΑΣΩ, μάλλον θεωρείται απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού για να μπορέσει το ΙΑΣΩ να καταθέσει προσφορά, αφενός θα πρέπει να τεθούν εκτός μάχης οι τέσσερις προαναφερόμενοι και αφετέρου οι όροι να ικανοποιούν το ΙΑΣΩ, πράγμα που για την ώρα τουλάχιστον φαντάζει αδύνατο.

Η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει συνολικά 162 κλίνες, οκτώ χειρουργικές αίθουσες, μονάδα εντατικής με 12 κλίνες και καρδιολογική μονάδα εμφραγμάτων με 4 κλίνες. Το 2006, η Ευρωκλινική Αθηνών σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία, είχε τζίρο 53 εκατ. ευρώ (44 εκατ. ευρώ το 2005), ΕBITDA 8,3 εκατ. ευρώ (7 εκατ. ευρώ το 2005) και καθαρά κέρδη 5,1 εκατ. ευρώ (4,1 εκατ. ευρώ το 2005). Στην κλινική απασχολούνται 460 άτομα. Η Ευρωκλινική Παίδων διαθέτει 57 κλίνες και το 2006 είχε τζίρο 9 εκατ. ευρώ (7 εκατ. ευρώ το 2005), EBITDA 1,6 εκατ. ευρώ (0,6 εκατ. ευρώ το 2005) και καθαρά κέρδη 0,4 εκατ. ευρώ από ζημιές το 2005. Στην κλινική απασχολούνται 135 άτομα. Η Ευρωκλινική Ρουμανίας διαθέτει περίπου 90 κλίνες αλλά αυτή την περίοδο επιχειρείται μια σύμπραξη με δημόσιο νοσοκομείο που θα ενισχύσει τις εργασίες της.

Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αφορά την πώληση του 75% των δύο προαναφερομένων μονάδων, αφού ο ολλανδικός όμιλος θέλει να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του ένα μικρό ποσοστό, ώστε να διασφαλίζεται η συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρίες που ελέγχει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση