Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:35:48

Αποστολέας Θέμα: Επίσκεψη κατ'οίκον κατά παραγγελία εργοδότη;  (Αναγνώστηκε 4230 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Μαρτίου 2011, 13:53:18
Αναγνώστηκε 4230 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μπορεί ιδιώτης εργοδότης να στείλει ιδιώτη Ιατρό για επίσκεψη κατ’οίκον σε εργαζόμενο χωρίς την θέληση του εργαζόμενου;

Την προηγούμενη Παρασκευή μου τηλεφώνησε ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος μιας τράπεζας εδώ στην Καβάλα. Μου είπε ότι υποψιάζεται πως ένας εργαζόμενος στην τράπεζα λέει ψέματα: Ο εργαζόμενος του είχε πει ότι πρέπει να μείνει στο σπίτι λόγω ασθενείας. Μάλιστα ο διευθυντής είχε πληροφορίες ότι ο εργαζόμενος έλειπε στο εξωτερικό. Ο διευθυντής μου ζήτησε να πάω ως ιδιώτης ιατρός που θα τον πληρώσει η τράπεζα για να διαπιστώσω αν όντως ο εργαζόμενος είναι άρρωστος όπως είχε δηλώσει στον εργοδότη του.

Η όλη κατάσταση με προβλημάτισε και ζήτησα να το σκεφτώ λίγο. Πήρα τηλέφωνο σε δύο εύστροφους φίλους που ο ένας είναι Γενικός Ιατρός σε άλλο νομό, και η άλλη δικηγόρος. Αφού άκουσα και συνδύασα τις γνώμες και των δύο κατέληξα στο εξής:
 
Πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή της Τράπεζας και του είπα να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της τράπεζας για να δουν αν στην συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζομένων στην τράπεζα προβλέπεται να μπορεί η τράπεζα να στείλει δικό της ιατρό για επίσκεψη κατ’οίκον σε εργαζόμενο, παρά την θέληση του εργαζόμενου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για κάτι τέτοιο ζήτησα να έχω μια έγγραφη εξουσιοδότηση από την τράπεζα ότι μου ζητά να κάνω αυτή την επίσκεψη κατ’οίκον.

Εκτός αυτού ζήτησα να με ακολουθήσει στο σπίτι του εργαζόμενου και ο διευθυντής του τοπικού καταστήματος ή κάποιος άλλος εκπρόσωπος της τράπεζας ώστε να είναι ξεκάθαρο στον εργαζόμενο ότι ενεργώ σαν αντιπρόσωπος της τράπεζας (αλλιώς υπήρχε κίνδυνος να με μηνύσει ο εργαζόμενος για παραβίαση ιδιωτικού ασύλου).

Τελικά μου πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής της τράπεζας και μου είπε ότι η επίσκεψη κατ’οίκον ακυρώνεται.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαρτίου 2011, 19:51:25 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Μαρτίου 2011, 14:32:03
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Πολύ συνετή και ακριβής διαχείρηση της κατάστασης.

Πριν από πολλά (10) χρόνια, είχα αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση ως Στρτης ιατρός, όταν ο Τχης(ΠΖ) Δ/της του 617ΕΤΠ όπου υπηρετούσα, μου ζήτησε να μεταβώ στα  ΣΟΑ (Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών) και να εξετάσω κατ΄οίκον έναν Λγο(ΠΖ) για τον οποίο υπήρχε υποψία ότι προφασίζεται (αγγλ. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) οσφυαλγία για να αποφύγει τα σκηνάκια που ξεκινούσαν εκείνη τη μέρα. Η μετάβάση μου διεκπεραιώθηκε υπηρεσιακά (με το γνωστό φορειοφόρο Ford) και όταν επέστρεψα στον Δ/τη περιορίστηκα στο να του περιγράψω τί είδα και τί μου είπε ο Λγος, χωρίς να πάρω θέση.
 
In retrospect, προσωπική μου γνώμη είναι ότι στέλνοντάς με να εξετάσω τον Λγο χωρίς τη συναίνεσή του, ο Δ/της δεν έδειχνε πραγματικό/ανθρώπινο ενδιαφέρον, αλλά αποσκοπούσε στην μείωση/εξευτελισμό της προσωπικότητας του υφισταμένου του Αξ/κου. Kαι αυτό, θα ήταν αρκετό για να αρνηθώ τη μετάβασή μου (αν δεν ήμουν Στρτης ή δεν δεσμευόμουν από άλλου είδους συμβόλαιο ή συμφωνητικό).
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαρτίου 2011, 14:38:00 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
4774 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2010, 07:55:05
από timex
8 Απαντήσεις
7367 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2011, 12:39:15
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
7377 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιουνίου 2011, 09:53:14
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
5992 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2011, 15:53:56
από Denominator
1 Απαντήσεις
18965 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουλίου 2022, 14:18:41
από GirousisN