Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:37:37

Αποστολέας Θέμα: Η νέα Ελληνική πραγματικότητα  (Αναγνώστηκε 5217 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Μαρτίου 2011, 21:49:30
Αναγνώστηκε 5217 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Εξαιρετικό άρθρο του Αντώνη Πανούτσου στο Πρώτο Θέμα της 27ης Φεβρουαρίου. Παράθετω ένα μικρό απόσπασμα:

"...Το 1991 το τετραγωνικό επί της πλατείας Αμερικής έκανε κάτι λιγότερο από το τετραγωνικό στο Περιστέρι, από την Ομόνοια μέχρι την πλατεία Κολιάτσου δεν υπήρχε μαγαζί ξενοίκιαστο, ξένος σήμαινε πολωνός οικοδόμος, λιβανέζος από την Γλυφάδα ή άραβας στους Αμπελόκηπους και όποιος πιτσιρικάς ήθελε μεροκάματο αν έμπαινε σε τρία μαγαζιά στο τέταρτο θα έβρισκε να δουλέψει γκαρσόνι. Τα μπουζούκια δούλευαν καθημερινά εκτός από τις Δευτέρες και το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι παπαθεμελήδες που θέλανε να κλείνουν τα μαγαζιά από τις δύο. Φυσικά συμμορίες υπήρχαν, οι επιλεγόμενες και «ομάδες» που πούλαγαν προστασία στα μαγαζιά της νύχτας αλλά περίστροφο τραβιόταν μόνο στο σκοτάδι και πριν ανάψουν τα φώτα του σινεμά για διάλλειμα. Το Πολυτεχνείο στην Πατησίων λειτουργούσε ακόμα σαν ανώτατη σχολή, οι trendy ανάρχες πηγαίνανε στο διπλό Καφέ και οι χαφιέδες στην Μαρωνίτα. Αν κάποιος είχε φύγει από την Ελλάδα το 1975 και γύριζε τα πράγματα που δεν θα αναγνώριζε ήταν ελάχιστα.

Σήμερα το Περιστέρι είναι μια αστική περιοχή της Αθήνας, η πλατεία Αμερικής είναι το δημοφιλέστερο ουρητήριο της μείζονος ρωσικής κοινότητας, ξένος σημαίνει αφγανός  ή πακιστανός και όποιος πιτσιρικάς έχει ξεμείνει από μεροκάματο αν είναι τυχερός και έχει παπάκι μπορεί να βρει δουλειά σαν κούριερ. Τα μπουζούκια είναι κλειστά καθημερινά εκτός από Παρασκευοσάββατο και πάλι έχουν το πρόβλημα να κλείσουν στις δύο μόνο που αυτή την φορά δεν φταίει ο Παπαθεμελής αλλά ότι δεν υπάρχει πελάτης. Συμμορίες σημαίνει κάποιοι αλλοδαποί με καλάσνικοφ που σηκώνουν από τράπεζα ως ψιλικατζίδικο και πυροβολούν πιο εύκολα από όσο μιλάνε και από την Ομόνοια μέχρι την Κολιάτσου έχεις πρόβλημα να βρεις μαγαζί νοικιασμένο. Όλα τα ανωτέρω σε μία ατμόσφαιρα οικονομικής κρίσης που για πρώτη φορά περιλαμβανομένης και της δικτατορίας κατόρθωσε να κάνει τους έλληνες μουρτζούφληδες και να τους βάλει στα σπίτια τους.

Αν πριν από 20 χρόνια αναφερόσουν στους ξένους  ήσουνα ρατσιστής. Αν σήμερα δεν αναφέρεσαι  είσαι ανόητος. Τέλος αν το 1992 το να παίξεις το Cop Killer μπροστά σε μπάτσους ήταν μαγκιά την προηγούμενη εβδομάδα θα ήταν χυδαίο. Είναι ένα πράγμα ένα κομμάτι που βρίσκεται σε ένα δίσκο και κάτι άλλο δύο εικοσάρηδες νεκροί που τους σκότωσε η πραγματικότητα του 2011..."

 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Μαρτίου 2011, 22:28:40 από alfie »

19 Μαρτίου 2011, 11:19:00
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Η «ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ» ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ * ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ: ΕΜΠ, ΠΑΝΤΕΙΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ - Eλευθεροτυπία

Κόπηκε από αυτόν το μήνα η κρατική χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
 
Μεταξύ των θυμάτων και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Το υπουργείο Οικονομικών επέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την «εσχάτη των ποινών» σε 65 φορείς του Δημοσίου, που συνεχίζουν να μη δίνουν τα οικονομικά στοιχεία για τα έσοδα, τις δαπάνες, τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις τους. Ενώ ετοιμάζονται κυρώσεις και για τους φορείς που κοινοποίησαν μεν στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αλλά αυτά είναι ελλιπή.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών, δόθηκε εντολή να «μην εγκριθεί η μηνιαία επιχορήγηση 7%» σε 65 φορείς, καθώς αρνούνται να κοινοποιήσουν τα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων θα σχηματιστεί η πλήρης εικόνα για το έλλειμμα και τις υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης.

Πάντως, από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν αποσταλεί και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 9,7% με 9,8%, ελαφρώς υψηλότερο από το 9,5% που ανακοίνωσε προ μηνός η κυβέρνηση και το 9,6% της τρόικας. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ακόμη κι αν είναι ελλιπή, θα κοινοποιηθούν στη Eurostat στα τέλη του μήνα.

Οι φορείς στους οποίους η επιχορήγηση κόπηκε από αυτόν το μήνα και δεν πρόκειται να ξαναδοθεί μέχρι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως σημείωνε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου, είναι:

1 Υπουργείο Παιδείας. Δεν παίρνουν καμία επιχορήγηση 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα. Μεταξύ αυτών είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και πλήθος ΤΕΙ από όλη τη χώρα. Κι αν κάποια ΤΕΙ έχουν ταμειακά υπόλοιπα, όπως σημείωνε ο ίδιος παράγοντας, το ερώτημα είναι μέχρι πότε θα τους φτάσουν αυτά για να κινηθούν.

2 Υπουργείο Υγείας. Σε σύνολο 134 νοσοκομείων στοιχεία έχουν αποστείλει τα 90 - μεταξύ των οποίων και τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα 44 νοσοκομεία «μικρότερου» μεγέθους που δεν έστειλαν τα στοιχεία δεν θα παίρνουν πλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

3 Υπουργείο Εσωτερικών. Το κόψιμο της επιχορήγησης αφορά το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο δεν έχει αποστείλει τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί.

Και για τους μισθούς

Οσο οι φορείς δεν αποστέλλουν τα στοιχεία θα συνεχίζεται το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης και ως εκ τούτου θα υπάρξει δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους - μεταξύ των οποίων και η μισθολογική δαπάνη.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί σε ευρείες συσκέψεις των εμπλεκόμενων υπουργείων. Το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει τους υπευθύνους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών, προκειμένου να διαπιστώσει τα έως τώρα πεπραγμένα και να καθορίσει τη μετέπειτα πορεία του.

Και ελλιπή στοιχεία

Ενώ παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα των κυρώσεων για τις διοικήσεις των φορέων αυτών, καθώς με νόμο από το 1993 προβλέπεται ακόμα και το κόψιμο των μηνιαίων αποδοχών των διοικητών που δεν κοινοποιούν τα στοιχεία που τους ζητούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Τον κίνδυνο επιβολής ανάλογων κυρώσεων, όπως κόψιμο κρατικής χρηματοδότησης και μείωση του μισθού των διοικήσεων, αναμένεται να αντιμετωπίσουν και αρκετοί από τους 1.196 φορείς που έχουν μεν αποστείλει τα στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο, αλλά αυτά είναι ελλιπή, καθώς εκλείπει το πλέον βασικό στοιχείο, που αφορά τις υποχρεώσεις τους.

* Στη μάχη συλλογής των στοιχείων έχουν επιδοθεί και οι Big5 (οι πέντε μεγάλες εταιρείες συμβούλων, όπως PW&C, Ernest & Young, τις οποίες έχει προσλάβει το Δημόσιο), οι οποίοι μπήκαν στα λογιστήρια των φορέων και καταγράφουν τα οικονομικά μεγέθη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχουν μαζέψει τα στοιχεία από 200 φορείς και συνολικά από 600 μέχρι τον Ιούνιο.*
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2011, 13:07:15 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

19 Μαρτίου 2011, 22:03:32
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κόπηκε από αυτόν το μήνα η κρατική χρηματοδότηση σε 44 νοσοκομεία, 20 ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά Ιδρύματα, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Το Υπ. Υγείας διαψεύδει δημοσίευμα για μη χρηματοδότηση νοσοκομείων

Διαψεύδει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημερινό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στη μη χρηματοδότηση 44 νοσοκομείων, λόγω της μη παροχής οικονομικών στοιχείων από μεριάς τους.

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο αναφέρει ότι «ουδέποτε τέθηκε θέμα μη χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Μέσω του υπουργείου έχουν κατατεθεί τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2010 και των 132 νοσοκομείων της χώρας. Για το 2011, με την εφαρμογή του ESYNET, έχουν ήδη καταγραφεί τα οικονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και των 132 νοσοκομείων της χώρας, και για το λόγο αυτό έχει καταβληθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, τα νοσοκομεία επιχορηγήθηκαν για την καταβολή των υποχρεώσεων τους για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και κάθε μήνα θα επιχορηγούνται για τις οφειλές του προηγούμενου μήνα. Διατέθηκε, ειδικότερα, το ποσό των 300 εκ. ευρώ για εξόφληση οφειλών τους προς τους προμηθευτές τους για το υπόλοιπο του 2010.

«Συνεπώς», καταλήγει η ανακοίνωση, «όλα αυτά που διαρρέονται από κάποιους προς τον τύπο, είναι εκ του πονηρού και ως στόχο έχουν να νομιμοποιήσουν ακραίες μορφές συμπεριφοράς. Σε όλους αυτούς, που προσπαθούν να σταματήσουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της υγείας δημιουργώντας με ψευδή και σαθρά επιχειρήματα αρνητικές εντυπώσεις και καταστάσεις καταστροφολογίας, δηλώνουμε πως οι προβοκάτσιες τους δεν έχουν νόημα γιατί ο κόσμος πια καταλαβαίνει, και εν πάση περιπτώσει οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες, ψευδείς και υπονομευτικές».

Να σημειωθεί ότι για την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας, καθώς και τους επικεφαλής των επτά υγειονομικών περιφερειών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαρτίου 2011, 22:05:19 από alfie »

20 Μαρτίου 2011, 23:55:24
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Γκέι τουρισμός "ένεση" στην ελληνική οικονομία

Έμφαση στον γκέι τουρισμό θα δώσει το υπουργείο Πολιτισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνοντας το "Athens Rainbow Week" δείχνοντας ότι το χρήμα δεν κοιτά σεξουαλικές προτιμήσεις. Πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη την ανάπτυξη της "βαριάς της βιομηχανίας".

Όλο το άρθρο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Μαρτίου 2011, 12:44:57
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

tsoukase

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γκέι τουρισμός "ένεση" στην ελληνική οικονομία

Έμφαση στον γκέι τουρισμό θα δώσει το υπουργείο Πολιτισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνοντας το "Athens Rainbow Week" δείχνοντας ότι το χρήμα δεν κοιτά σεξουαλικές προτιμήσεις. Πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη την ανάπτυξη της "βαριάς της βιομηχανίας".

Όλο το άρθρο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οντως το πανίσχυρο lobby των gay είναι μια από τις λύσεις της κρίσης. Η Μύκονος και η Σκιάθος είναι διεθνείς προορισμοί γνωστότατων προσωπικοτήτων, πχ του Γκοτιέ. Αλλά θα μαλώσουμε στο ποιος θα αναλάβει την περιποίηση τους...
Ιατρός Νεύρων

2 Απριλίου 2011, 17:06:27
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σάββατο, 02 Απριλίου 2011 16:38 (newpost)
 
Σε συμβολικό επίπεδο, έχει μοναδική αξία: Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ξεκινά από τη μετατροπή του κάμπινγκ στη Σκοτίνα σε καμπ σεξοτουρισμού.

Το ταϊλανδέζικο μοντέλο θα μεταφερθεί στις παρυφές του Ολύμπου χάρη στο ενδιαφέρον της Ιταλο-ολανδικών συμφερόντων εταιρείας «Mare nostrum» που αναλαμβάνει το έργο μετά από απευθείας ανάθεση εκ μέρους της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), η οποία αξιολόγησε την αναπτυξιακή πρόταση αλλά και τη διεκδίκηση της έκτασης με τίμημα 700 εκ. ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της Mare nostrum (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) αναφέρεται ότι «ο σεξοτουρισμός είναι πλέον μια κραταιά βιομηχανία και τα τσάρτερ του έρωτα απογειώνονται συνεχώς από τις ανεπτυγμένες χώρες με προορισμό κυρίως την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Βραζιλία, την Εσθονία ή τη Ρωσία. Ανάμεσα στους «καυτούς» προορισμούς, σύντομα θα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, στην οποία η εταιρία μας φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες μονάδες στους πρόποδες του Ολύμπου, εκεί που οι Μαινάδες συναντούσαν τον Σάτυρο…»
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Απριλίου 2011, 22:39:23
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Εγω λεω να προσλαβουμε και αυτον:
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Απριλίου 2011, 22:47:52
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εγω λεω να προσλαβουμε και αυτον:

Mην τους δίνετε ιδέες κύριε Κουναλάκη..

4 Απριλίου 2011, 21:01:16
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Ο Αντώνης Πανούτσος γράφει στο Πρώτο Θέμα για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μάλτα, και μεταξύ άλλων αναφέρει:

Ρεζίλι των ψιλικατζήδων

Ηταν μεσημέρι της Κυριακής και ο ψιλικατζής στην Irr- Republikka ετοιμαζόταν να κατεβάσει ρολά. Ακουσε να μιλάμε ελληνικά και αφού έδωσε την Coca-Cola έκανε την κλασική ερώτηση «Where are you from?». Οταν του απάντησα «Greece», είπε στα αγγλικά: «Ξέρεις ότι σας έχουμε δώσει 500 εκατ. ευρώ;». Δεν το ήξερα. Αρχικά μου φανήκανε πολλά, αλλά με όσα έχουμε πάρει για βοήθεια από τότε που μπήκαμε στα προγράμματα στήριξης τα 500 εκατ., που σύμφωνα με τον ψιλικατζή μάς έχει δώσει η Μάλτα, έμοιαζαν λογικό ποσόν. Οι εποχές όπου όταν έλεγες ότι είσαι Ελληνας η επόμενη φράση ήταν για την Ακρόπολη, τον Σωκράτη ή τους αρχαίους ανήκουν στο παρελθόν και ακόμα και οι ψιλικατζήδες της Βαλέτα έχουν δικαίωμα να λένε ότι τους χρωστάμε.


7 Σεπτεμβρίου 2011, 23:44:01
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


- Κάποτε αυτά τα κάνανε οι Βούλγαροι σε Ελ οδηγούς στη Βουλγαρία. Μάλλον ήρθε η ώρα να τους τα ανταποδώσουμε...  ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με το γνωστό κόλπο του χαλασμένου αυτοκινήτου, οι δύο δράστες κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν 28χρονο Βούλγαρο στο Σάνι της Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ληστές όταν βγήκε ο Βούλγαρος από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές και ύστερά του αφαίρεσαν 700 ευρώ και ένα κινητό.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, (σ.σ. εκεί άμα δεν ακουμπήσεις πρώτα 5ευρο, ούτε που σε ακουμπάνε) όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
77574 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:58:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4821 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2009, 20:27:18
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
26002 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2010, 02:52:44
από Δημήτριος
2 Απαντήσεις
4709 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2010, 20:36:24
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
45298 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2011, 14:40:05
από Argirios Argiriou