Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 23:19:03

Αποστολέας Θέμα: Η Roche αναστέλλει την παράδοση φαρμάκων σε νοσοκομεία με οφειλές  (Αναγνώστηκε 2254 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Μαρτίου 2011, 23:02:28
Αναγνώστηκε 2254 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Σε αναστολή παράδοσης των φαρμάκων της, σε όσα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν εξοφλήσει ληξιπρόθεσμα τιμολόγια για φάρμακα που παραδόθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και μετά, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Roche.

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία υπογραμμίζει ότι είχε προειδοποιήσει από το περασμένο καλοκαίρι τόσο τις διοικήσεις των νοσοκομείων όσο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι εάν δεν δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν θα συνεχιστούν οι παραδόσεις των φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία που δεν τηρούν τους πιστωτικούς όρους και κατ' επέκταση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εντωμεταξύ ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Γιαννόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά «προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα τέλεσης του αδικήματος της έκθεσης και της πρόκλησης κινδύνου για την υγεία και τη ζωή ασθενών».

Πάντως στην ανακοίνωσή της η Roche επισημαίνει ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από την κατάσταση των οφειλών τους, θα λαμβάνουν τα φάρμακά (Konakion, Valcyte, Cymevene, CellCeptIV και CellCept σκόνη για πόσιμο εναιώρημα) που χορηγούνται για τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή νόσων, καθώς και τις θεραπείες για το Aids (HIV), (Invirase, Fuzeon και Viracept).

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Εντός των προσεχών ημερών, όλα τα νοσοκομεία θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 300 εκ. ευρώ, για εξόφληση οφειλών τους προς τους προμηθευτές τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2010, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Επίσης στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ενέργεια της ROCHE HELLAS είναι δυσανάλογη με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα» και ότι «το φάρμακό δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε εμπόρευμα, ούτε μέσο εκβιασμού».

Τέλος, χαρακτηρίζεται υπεύθυνη και προς τη σωστή κατεύθυνση η στάση του αρμόδιου για τα θέματα πολιτικής υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ . Αθ. Γιαννόπουλου να ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας Αθηνών.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

12 Μαρτίου 2011, 00:56:43
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Αντίθετα, η Roche δεν αναστέλλει την προμήθεια των φαρμακαποθηκών και των ιδιωτικών φαρμακείων.

Αυτό, έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των ΦμΦ διότι πρακτικά σημαίνει ότι η Roche:
- δεν αποδέχεται το Ελ κράτος ως αξιόπιστο πελάτη και δεν συναλλάσσεται μαζί του
- αποδέχεται όμως ως αξιόπιστους πελάτες τους ΦμΦ οι οποίοι την πληρώνουν τοις μετρητοίς και κατόπιν αναλαμβάνουν αυτοί την "καυτή πατάτα" να πάρουν τα λεφτά από τα Ελ Ασφαλιστικά Ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καθυστερήσεις, "κοψίματα" συνταγών από τους ελεγκτές, πιθανή στάση πληρωμών κ.α.)

Ο αδιέξοδος και φαύλος αυτός κύκλος στον οποίο περιστρέφονται οι ΦμΦ, αποδεικνύει ένα πράγμα και πιστοποιεί άλλο ένα:
- ότι το Ελ φαρμακείο δεν ήταν παρά ένα κρατικοδίαιτο επάγγελμα, και ως τέτοιο πληρώνει την ασφυκτική εξάρτησή του από το χρεοκοπημένο πια Ελ κράτος
- ότι η εμμονή των ΦμΦ να διατηρήσουν το μονοπώλιο της λιανικής διάθεσης των φαρμάκων στην Ελ, έχει γυρίσει ως αυτεπίστροφο (μπούμεραγκ) πάνω τους
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Μαρτίου 2011, 01:07:19 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
3017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Σεπτεμβρίου 2011, 16:38:29
από tasath
0 Απαντήσεις
3442 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουλίου 2013, 14:54:51
από Argirios Argiriou