Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
11 Μαΐου 2024, 21:53:24

Αποστολέας Θέμα: Νέοι τρόποι διαμαρτυρίας στη Μνημονιακή μας κοινωνία  (Αναγνώστηκε 56739 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Σεπτεμβρίου 2011, 23:20:06
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε νέα μεγάλη κινητοποίηση προχώρησαν οι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι έκαναν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το σπίτι του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Το κομβόι των "κυανόλευκων" ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:00 από το Κατσάνειο και κατευθύνθηκε στην περιοχή Ελαιώνες, όπου βρίσκεται το σπίτι του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών.

Εκεί, οι οπαδοί του "γηραιού" φώναξαν συνθήματα, χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν λίγο αργότερα για να τους "διαλύσουν" ησύχως.

Στη συνέχεια οι φίλοι του Ηρακλή έκλεισαν για λίγα λεπτά τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο Καυτανζόγλειο, όπου συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τέλος, η πορεία έφτασε στο Κατσάνειο, όπου οι οπαδοί κατέβηκαν από τα οχήματά τους και έκλεισαν την οδό Αγ. Δημητρίου.


Σημείωση Διαχειριστή: Κάποιες άσεμνες εκφράσεις κόβονται.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Σεπτεμβρίου 2011, 09:21:03 από Δ. Κουναλάκης »

17 Σεπτεμβρίου 2011, 20:43:41
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Απόπειρα να αυτοπυρποληθεί έκανε χθες 55χρονος που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα έξω από το κατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Στην αρχή φώναζε με τηλεβόα και διαμαρτυρόταν για την οικονομική κρίση, όταν ξαφνικά περιέλουσε τα ρούχα του με βενζίνη κι έβαλε φωτιά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, που με μοτοσικλέτες είχαν σπεύσει στο σημείο κι έσβησαν τη φωτιά με πυροσβεστήρες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα.

Το ίδιο άτομο είχε αποπειραθεί και πάλι να αυτοπυρποληθεί στο εσωτερικό της ίδιας τράπεζας τον Ιούνιο του 2010, ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς έκανε άλλη μία απόπειρα να αυτοπυρποληθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Και στις περιπτώσεις αυτές επενέβησαν έγκαιρα οι αστυνομικοί και έσβησαν τη φωτιά.

Ο 55χρονος είχε πάρει επαγγελματικό δάνειο και αντιμετωπίζει την κατάσχεση του σπιτιού του.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Σεπτεμβρίου 2011, 17:31:44
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Φωνές και διαμαρτυρίες ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην οδό Δαναΐδων, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, από εργαζόμενους σε φορείς που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.
 
Οι εν λόγω εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία τους από τον ΟΣΕ και αφού φώναξαν συνθήματα έξω από το γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώθηκαν με το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκη.
 
Πηγή spnews.gr
 







 



22 Σεπτεμβρίου 2011, 18:02:37
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Μια φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα επιστράτευσε η κυρία Λιάνα Κανέλλη προκειμένου από το βήμα της Ολομέλειας να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν δικαιούται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα όταν για να προμηθευτεί αυτά τα δύο βασικά ήδη μια τετραμελής οικογένεια  πρέπει να δαπανήσει 950 ευρώ κάθε χρόνο.
 


Επιπλέον, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν σώζεται με πεθαμένους πολίτες» ενώ με χιούμορ επιχείρησε να της απαντήσει ο κ. Βαγγέλης Αργύρης ο οποίος προήδρευε της Ολομέλειας εκείνη την ώρα, λέγοντας «με αυτά που μας φέρατε χαλάτε το ντεκόρ της Βουλής»!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Σεπτεμβρίου 2011, 18:04:57 από alfie »

22 Σεπτεμβρίου 2011, 22:35:30
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας αβγά στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Άρτα, οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης διαμαρτυρήθηκαν για τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.
 
Οι μαθητές που το πρωί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Άρτας, προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από δημόσια κτίρια καθώς και μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου οι μαθητές εκτόξευσαν αβγά, χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια.

Ειδικότερα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στην πλατεία Κιλκίς απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία τους στο κέντρο της πόλης. Λίγο αργότερα έκαναν την πρώτη στάση τους μπροστά από το κτήριο της Π.Ε. Άρτας (πρώην Νομαρχία) όπου η διαμαρτυρία έγινε χωρίς έκτροπα. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Άρτας, επί της οδού Βασ. Πύρρου, όπου πέταξαν αβγά. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην είσοδο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου οι μαθητές εκτόξευσαν αυγά και ντομάτες.

Η πορεία διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε μπροστά απ' το Δημαρχείο Άρτας όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, με αποκλεισμό της κυκλοφορίας για λίγη ώρα. Στην είσοδο του δημαρχείου ανάρτησαν πανό διαδηλώνοντας την απαίτησή τους για «Δωρεάν παιδεία για όλους».
 
Πηγή: epirusgate.blogspot.com
 
Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

22 Σεπτεμβρίου 2011, 23:52:03
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

alfie



23 Σεπτεμβρίου 2011, 00:21:01
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

stasolaris


ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΞΑΝΑΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΨΕΥΔΗ ! !Δείτε εδώ από την εποχή που διαφημιζότανε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ...εν έτει 1910..σήμερα καποιοι μάλιστα αναμόχλευαν και αποζημιώσεις αυτών των μετοχών απο την εκμηδένιση τους  μετά την συγώνευση που έγινε απο την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα της Ελλάδας!
ΠΑΝΤΟΥ μα ΠΑΝΤΟΥ σε αυτή την χώρα στην νεότερη ιστορία της το ψέμμα που τυφλώνει και η προδοσία σου θυμίζει πώς ακόμα αυτη η χώρα δεν ελευθερώθηκε οριστικά!Πως σκόπιμα όχι μόνο ξένα συμφέροντα (μονοπωλιακά και μη)την κρατούν στο σκοτάδι,αλλά και κάποιοι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες,κάποιοι που για τη βόλεψη τους θα σούβλιζαν και το μεγαλύτερο παιδί τους..ΡΑΓΙΑΔΕΣ..αλλά μία λέξηδεν είναι απλά ήχος,έτσι...το νόημα της πολλαπλασιάζεται απο το συναίσθημα.....ΡΑΓΙΑΔΕΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έρθει η στιγμή ν αποφασίσεις αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις, κάνε και τα δύο σαν πρίγκηπας

PHILIP SIDNEY

25 Σεπτεμβρίου 2011, 20:40:55
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Not a valid youtube URL
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου οδηγήθηκε το πρωί μία νεαρή γυναίκα, η οποία πέταξε ένα... αυγό εναντίον του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Όθωνα.
 
Το περιστατικό σημειώθηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου, την ώρα που ο κ. Όθωνας έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Σεπτεμβρίου 2011, 20:53:07
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Την ώρα που ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος βρισκόταν σε εκδήλωση στα Κοίλα Κοζάνης, ένας πολίτης ανέβηκε στο βήμα και διαμαρτυρήθηκε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες.

Στη συνέχεια, ο «αγανακτισμένος» πολίτης έθεσε μία σειρά από ερωτήματα προς τον υφυπουργό Εσωτερικών.
 


25 Σεπτεμβρίου 2011, 23:15:15
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Διεκόπη στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Προκόπη Δούκα, όταν ομάδα περίπου 20 φοιτητών εισέβαλε στο studio.
 
Not a valid youtube URL
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της παιδείας, ενώ ζητούν βήμα, για να μπορέσουν να μιλήσουν δημόσια, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο ότι ο αγώνας τους δεν έχει καλυφθεί όπως θα έπρεπε από τα δελτία ειδήσεων.
 
Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έχουν αναπτυχθεί σε μικρή απόσταση από την είσοδο της ΕΡΤ, ενώ πριν από λίγη ώρα έφτασε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος συνομίλησε με τους φοιτητές που έχουν μείνει στον προαύλιο χώρο του κτηρίου.

Έξω από το ραδιομέγαρο συγκεντρώθηκαν ακόμη 50 φοιτητές που φωνάζουν συνθήματα, ενώ 30 άτομα παραμένουν στο ισόγειο του κτηρίου.
 
Τελικά το δελτίο ειδήσεων θα μεταδoθεί στις 12 τα μεσάνυχτα κανονικά, ενώ θα προβληθεί και η δήλωση των φοιτητών.
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Σεπτεμβρίου 2011, 00:53:20
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εάν υπάρχει μια ελπίδα να γλιτώσουμε από τα σκληρά μέτρα, αυτή για άλλη μια φορά ακόμα, βρίσκεται στους νέους .   Βοήθεια και στήριξη χρειάζονται για να ξεκινήσουν και όχι κατηγορίες του τύπου «μα θα χάσουν το εξάμηνο» κτλ κτλ. Τι να τα κάνουν τα εξάμηνα και τις σπουδές, όταν τους διαλύουν το μέλλον και την ζωή τους??  Δυστυχώς με τα μπλα μπλα των ΜΜΕ τους έχουμε καταστρέψει τον αυθορμητισμό και για αυτό και οι αντιδράσεις τους είναι πολύ πιο ήπιες από αυτές που τουλάχιστον εγώ ανέμενα από μια νεολαία. Αισιοδοξώ όμως ότι σύντομα θα ξεσηκωθεί και τότε όλα θα πάρουν άλλη τροπή. Εκεί έχω αποθέσει όλες τις ελπίδες μου και όχι στους πολιτικούς ,την τρόικα , το ΔΝΤ και τους οικονομολόγους!!
Πάνω σε αυτό θα δήξουμε πραγματικά πόσο "αγανακτισμένοι" είμαστε. Με υποστήριξη, συμμετοχή και συμπαράσταση στον αγώνα τους και ας χάσουν και ένα και δυο και όσα εξάμηνα χρειαστεί, αρκεί να τους δώσουμε το δικαίωμα με την στήριξή μας να αγωνιστούν για το μέλλον τους και όχι για τα οικονομικά των μεγαλυτέρων  που τα έκαναν μαντάρα και τώρα προσπαθούν να υποθηκεύσουν το μέλλον  για να ξεπληρώσουν!!
Οι νέοι και μπορούν και θέλουν *** -γιατί το μέλλον τους ανήκει-  να δημιουργήσουν συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο. Για μια φορά ας τους εμπιστευτούμε και να είμαστε συμπαραστάτες σε αυτό και τότε ήδη θα έχουμε το καλύτερο, σήμερα και όχι αύριο.


***είναι δικιά μας(των μεγαλυτέρων) ευθύνη και τα δυο αυτά μεγέθη.

28 Σεπτεμβρίου 2011, 14:12:02
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεκάδες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν επίσης σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Ξάνθης εκφράζοντας την «αντίθεσή τους στα εξοντωτικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα και με το εκβιαστικό δίλλημα της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου», ενώ λίγο αργότερα κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πλατεία της Ξάνθης όπου έβαλαν φωτιά στα ειδοποιητήρια της εφορίας.


30 Σεπτεμβρίου 2011, 14:21:16
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου φαίνεται πως "άγγιξαν" τους κατοίκους της Ρόδου. Αποφάσισαν έτσι να κάνουν έρανο στη λαϊκή αγορά και να συνδράμουν στο "χαράτσι" που δεν είναι σε θέση να πληρώσει.

Με το χιούμορ να παραμένει βασικό στοιχείο στις ζωές μας, οι κάτοικοι της Ρόδου, έβγαλαν δίσκο για να καταθέτουν τον οβολό τους.

"Ο κύριος Πάγκαλος δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι", γράφει χαρακτηριστικά το μήνυμα που έχει τοποθετηθεί στο δίσκο, όπως μαθαίνουμε από ρεπορτάζ του newskosmos.com.

Αυτό για να αποφύγει τη φυλακή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, καθώς, όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να πληρώσει το υπέρογκο χαράτσι.

Άλλωστε από τη στιγμή που εμφανίστηκε αλληλέγγυος με τους πολίτες σε ό,τι αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, σημειώνοντας ότι κατανοεί τις όποιες αντιδράσεις, δεν θα μπορούσαν να μην του συμπαρασταθούν αντίστοιχα και εκείνοι με τη σειρά τους.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Οκτωβρίου 2011, 09:23:05
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Αποδοκίμασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Την έντονη αποδοκιμασία των πολιτών γνώρισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννης Αμοιρίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Πιερίας στην Κατερίνη.
 
Οι πολίτες γιούχαραν τους βουλευτές όταν εκείνοι ανέβαιναν στο βήμα, προκειμένου να εκφωνήσουν τον λόγο τους.
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

1 Οκτωβρίου 2011, 14:15:25
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


 
Χθες, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με φίλους της ΔΗ.ΣΥ. στη Ναύπακτο, ένας πολίτης επιτέθηκε στην κ. Μπακογιάννη με αβγό, το οποίο «έσκασε» πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φωτογραφία.
 


Το αυγό έπεσε τελικά στο διπλανό τραπέζι κι έτσι η κ. Μπακογιάννη έφυγε από το σημείο «αλώβητη».
 

Λέξεις κλειδιά: κούτβης 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
31825 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2009, 00:26:39
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
27856 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2010, 15:58:26
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
4697 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2010, 18:26:59
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
26435 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2011, 12:14:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
34199 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2017, 13:28:47
από Αρχίατρος