Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:14:38

Αποστολέας Θέμα: Μετά τις εφημερίες των γιατρών, έρχονται και οι εφημερίες των νοσηλευτών.  (Αναγνώστηκε 69716 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαΐου 2008, 23:50:21
Αναγνώστηκε 69716 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε στην ουσία, τη θέσπιση του θεσμού τηε εφημερίας και για τους Νοσηλευτές.
Συγκεκριμένα είπε τα εξής:"Σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προωθούμε τη θέσπιση της εφημερίας του νοσηλευτή, ως ελάχιστη μισθολογική αναγνώριση του πράγματι σπουδαίου και υπεύθυνου έργου που επιτελείτε. Υπολογίζουμε, ότι σε πρώτο χρόνο θα αφορά 8.000 με 9.000 νοσηλευτές, με την προοπτική της περαιτέρω επέκτασής του".
Είναι προφανές ότι ο Υπουργός γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του νοσηλευτικού σώματος είναι γυναίκες ,οι περισσότερες με επί πλέον "υποχρεώσεις" μέσα στα πλαίσια της οικογένειάς τους , προσπαθεί να τις δελεάσει λέγοντάς τες.Θα κάνετε την πρωινή βάρδια σας και μετά εναλλακτικά κάποιες από σας, εκ περιτροπής, θα είναι σε εφημερία ετοιμότητας από το σπίτι σας  μέχρι το επόμενο πρωί.
Έτσι εξοικονομεί ένα μεγάλο αριθμό νοσηλευτών, που με μερικά ψίχουλα για αμοιβή, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να του καλύψει ανάγκες του συστήματος υγείας.Ιδιαίτερα αυτό το μέτρο κατά την άποψή μας θα χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα τμήματα των επαρχιακών νοσοκομείων που τα απογεύματα και βράδια καλύπτουν σε καθημερινή βάση έκτακτα περιστατικά.(π.χ. τμήματα αιμοδοσίας,μονάδες  αιμοκάθαρσης, χειρουργεία, τμήματα αξονικής τομογραφίας ,αλλά και σε Κέντρα Υγείας).Ταυτόχρονα θα κατεβάσει το κατώφλι ασφαλείας των απασχολούμενων νοσηλευτών όπως πχ τις νύχτες ή απογεύματα ανάλογα με τη κίνηση της κάθε κλινικής.Αν έχει περιστατικά θα απασχολεί 2-3 νοσηλευτές.Αν έχει λίγα κατειλημμένα κρεβάτια θα απασχολεί μια νοσηλεύτρια και θα έχει και μία σε ετοιμότητα.
Έτσι... καθαρίζει και με τις προσλήψεις.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

19 Μαΐου 2008, 13:34:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν έχει περιστατικά θα απασχολεί 2-3 νοσηλευτές. Αν έχει λίγα κατειλημμένα κρεβάτια θα απασχολεί μια νοσηλεύτρια και θα έχει και μία σε ετοιμότητα.


Αυτό μου μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι.

Πώς εγώ νόμιζα ότι την σήμερον με μία νοσηλεύτρια σε βάρδια βγαίνουν σε πάρα πολλές Κλινικές τα προγράμματα, ακόμη και μέρες που είναι όλα τα κρεβάτια κατειλημμένα?

Μάλλον όμως ακούω παραμύθι, ή αλλιώς εγώ ζω στο παραμύθι μου.

Και τα δύο γλυκά μου φαίνονται !!!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
42343 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
4915 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2009, 18:37:48
από anastasios theodoridis
30 Απαντήσεις
152871 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2013, 23:09:01
από ΑΡΗΣ
3 Απαντήσεις
6222 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2011, 22:51:05
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
7876 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Ιουνίου 2023, 17:21:09
από Αλκ