Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Αυγούστου 2022, 07:46:21

Αποστολέας Θέμα: Για ρουσφέτια κατηγορεί τον Λοβέρδο το «Σπίγκελ»  (Αναγνώστηκε 2971 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Μαρτίου 2011, 21:40:20
Αναγνώστηκε 2971 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου εξαπολύει το περιοδικό «Σπίγκελ», σε σημερινό δημοσίευμά του με τίτλο «Ελλάδα, αγώνας για την επιβίωση».

Στο δημοσίευμα -μεταξύ άλλων- αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξέρει μόνον ένα στόχο αυτή τη στιγμή: την αποφυγή της χρεοκοπίας. Δεν περνά μέρα που ο πρωθυπουργός να μην απευθύνει έκκληση για λιτότητα και να μην καταγγείλει το λάδωμα και τη διαφθορά.

Αυτά τα μηνύματα όμως φαίνεται πως δεν έχουν φτάσει στον Ανδρέα Λοβέρδο, στενό πολιτικό σύντροφο του Παπανδρέου. Από τότε που ανέλαβε υπουργός Υγείας, ο Λοβέρδος διόρισε τουλάχιστον τριάντα νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας.

Οι είκοσι από αυτούς μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το υπουργείο Εργασίας, του οποίου και είχε την ηγεσία προηγουμένως. Εκτός του μισθού τους ως δημοσίων υπαλλήλων, λαμβάνουν πλέον και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά.

Τουλάχιστον δέκα συνεργάτες διορίστηκαν σε νέες θέσεις, επίσης σε βάρος του κρατικού ταμείου. Φέτος ο Λοβέρδος πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 1,3 δισ. ευρώ στον τομέα της υγείας. Ωστόσο οι περισσότεροι από τους νεοδιορισθέντες έχουν μόνον ένα απλό απολυτήριο ή είναι συνταξιούχοι και έτσι δεν μπορούν να του προσφέρουν σχεδόν καμιά βοήθεια.

Η τακτική αυτή έχει παράδοση στην Ελλάδα: βρίσκουν και τοποθετούν ανθρώπους που βοήθησαν στις εκλογές και έμπιστους. Και πολλοί εργάζονται -δήθεν- μόνον στο σπίτι τους. «Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των συνεργατών», δηλώνει ο Δημήτρης Γασπαρινάτος, διευθυντής του εκλογικού γραφείου του Λοβέρδου. Και συνεχίζει: «Ελάτε όμως εδώ όποτε θέλετε. Εμένα και άλλους τρεις θα μας βρείτε πάντα εδώ».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Μαρτίου 2011, 21:42:23
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα αναφέρει:


«Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ξέρει μόνο ένα στόχο αυτή τη στιγμή: την αποτροπή της χρεοκοπίας. Δεν περνά μέρα, που ο πρωθυπουργός να μην απευθύνει έκκληση για λιτότητα και να μην καταγγείλει το ‘λάδωμα’ και τη διαφθορά.

Αυτά τα μηνύματα όμως δεν φαίνονται να έχουν φτάσει στον Ανδρέα Λοβέρδο, 54 ετών, στενό πολιτικό σύντροφο του Παπανδρέου.

Από τότε που ανέλαβε Υπουργός Υγείας το Σεπτέμβριο, ο Λοβέρδος διόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα δύο γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας. Είκοσι εξ αυτών μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως.

Εκτός από το μισθό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν πλέον και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά. Τουλάχιστον δέκα συνεργάτες διορίστηκαν σε νέες θέσεις, επίσης εις βάρος του κρατικού ταμείου.

Φέτος ο Λοβέρδος πρέπει να εξοικονομήσει περίπου 1,3 δις. ευρώ στον τομέα της υγείας. Αλλά οι περισσότεροι από τους νεοδιορισθέντες έχουν μόνο ένα απλό απολυτήριο ή είναι συνταξιούχοι – και έτσι δεν μπορούν να του προσφέρουν σχεδόν καμιά βοήθεια.

Η τακτική αυτή έχει παράδοση στην Ελλάδα: Βρίσκουν και τοποθετούν ανθρώπους που βοήθησαν στις εκλογές και έμπιστους. Και πολλοί εργάζονται, δήθεν, μόνο στο σπίτι τους.

‘Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των εδώ συνεργατών’, δηλώνει ο Δημήτριος Γασπαρινάτος, ο διευθυντής του εκλογικού γραφείου. ‘Αλλά ελάτε όποτε θέλετε. Εμένα και άλλους τρεις θα μας βρείτε πάντα εδώ’».

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη»

«Ήταν σωστό να βοηθηθεί η Ελλάδα στην αιχμή της κρίσης, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωσή της. Μόλις όμως οι άλλες χώρες βρεθούν εκτός κινδύνου, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Αυτό μπορεί να γίνει με ‘κούρεμα’ του χρέους ή με επιμήκυνση του χρόνου λήξης των ομολόγων, αλλά η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη, κι ας κάνει κανείς όποιους υπολογισμούς θέλει». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Spiegel ο Otmar Issing, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής θα έχει πιο ανώδυνη έκβαση από μια πλήρη μη αποπληρωμή του χρέους. Ωστόσο, οι τράπεζες δεν θα πρέπει να παραιτηθούν των απαιτήσεών τους. Θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά αργότερα», προσθέτει. Ακόμα, στο ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα να φύγει η Ελλάδα από την ΟΝΕ, επισημαίνει πως: «Τέτοιες συζητήσεις είναι περιττές και παραβλέπουν την πραγματικότητα. Για να διώξετε μια χώρα, χρειάζεστε αλλαγή των συνθηκών, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ομοφωνία. Καμία «υποψήφια» δεν θα συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Είναι σπατάλη χρόνου να ασχολείται κανείς με τέτοιες σκέψεις». Τέλος, την εκούσια έξοδο μιας χώρας από την ΟΝΕ ο Ίσσινγκ τη θεωρεί «πολιτική και οικονομική αυτοκτονία».
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
6 Απαντήσεις
4084 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Σεπτεμβρίου 2010, 18:40:41
από αννουλα
3 Απαντήσεις
3074 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2011, 11:22:09
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
8770 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2012, 19:51:32
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
3641 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαΐου 2012, 09:58:53
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
1746 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απριλίου 2013, 09:49:51
από Gatekeeper