Γενικά > Νομικά θέματα

Συμβούλια Κρίσεως

(1/2) > >>

Σπ. Α. Μάρκου:
Σο προηγούμενο Forum της Ενωσης είχα αναρτήσει θέμα σχετικά με την λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσης.
Είχα επσιημάνει τον σκοπίμως (;) λανθασμένο τρόπο λήψης αποφάσεων σχετικά με δική μου κρίση. Είχα μάλιστα επισημάνει και τις ποινικές ευθύνες των συμμετεχόντων, οι οποίοι κρίνουν ώς ανεύθυνοι άρχοντες.
Ειναι καιρός αυτό να σταματήσει και να λογοδοτεί όποιος παραβαίνει το συγκεκριμένο καθήκον του. Θεώρησα σαν υποχρέωση προς στον εαυτό μου αλλά και στους νεότερους συναδέλφους, να καταθέσω σχετική μηνυτήρια αναφορά.
Ελπίζω να δοθεί αφορμή με αυτόν τον τρόπο να αναλογισθούν τις ευθύνες όσοι θεωρούν ότι μπορούν να μοιράζουν θέσεις άκριτα και ατιμώρητα.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Η ένσταση επί των εισηγήσεων στην οποία αναφέρεται ο κ. Μάρκου από το προηγούμενο forum.

Σπ. Α. Μάρκου:
Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής: Η μηνυτήρια αναφορά δεν μπορεί να δικαιώσει κάποιον - εμένα στην προκειμένη περίπτωση - επί της ουσίας, δηλαδή να του επιδικάσει τη θέση. Αυτή είναι δουλειά των διοικητικών δικαστηρίων. Το διοικητικό εφετείο λαμβάνει αποφάσεις μετά από τρία χρόνια, συνήθως, όταν πλέον έχουν μεταβληθεί και τα κίνητρα για την κατάκτηση μια θέσης.
Μετά το ποινικό δικαστήριο, εάν δικαιωθεί ο μηνυτής, συνήθως ακολουθεί και αγωγή για ηθική βλάβη και οικονομική ζημία.
Νομίζω ότι στην χώρα μας είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αυθαιρεσία των διορισμένων κρατικών αξιωματούχων.
Υπάρχει ήδη δεδικασμένο για Συμβούλιο Κρίσεως που αφού καταδικάστηκε ποινικά υποχρεώθηκαν τα μέλη του σε αποζημιώσεις.
Κάτι άλλο που είναι ρηξικέλευθο προκειμένου ένας υποψήφιος να πάρει εχέγγυα για ορθή κρίση και  γίνονται και οι περισσότερες αυθαιρεσίες, είναι το συγγραφικό έργο.  Παρουσιάζονται υποψήφιοι με συγγραφικό έργο «τεράστιο» που  αντιστοιχεί , αρκετές φορές, και σε περισσότερες από μια εργασίες ανά μήνα. Υπάρχει Γενικός Γιατρός  - Διευθυντής – που έχει πάνω από 400 τέτοιες εργασίες. Η συντριπτική πλειοψηφία τους αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες αγίων και αλλά συναφή! Σε παλιά συνέδρια της ΕΛΕΓΕΙΑ – τώρα δεν τα παρακολουθώ καν – παρουσίαζε έως και 10 εργασίες μαζί.
 Βέβαια αυτή η «εργασιομανία» ξεκινά από τα πανεπιστήμια. Πρόσφατα πανεπιστήμιο στο οποίο ήμουν υποψήφιος χαρακτήρισε φτωχό το συγγραφικό μου έργο επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια είχα μόνον εννέα εργασίες.
Συνιστώ λοιπόν σε όσους είναι αντιμέτωποι με υποψηφίους με δυσανάλογο συγγραφικό έργο, να ζητούν στην ένσταση τους τα λεπτομερή στοιχεία καθεμίας εργασίας που απαιτεί ο νόμος. Δηλαδή όλον τον φάκελο που έχει τα κλινικά στοιχεία των ασθενών, τη συναίνεση τους, τον χρόνο εκτέλεσης της εργασία, τους οικονομικοί πόρους  κλπ. Είναι μια δουλειά που οφείλουν να την κάνουν οι εισηγητές. Ειδικότερα όταν υπάρχουν ενστάσεις
Μόνο έτσι θα αποκαλυφθούν ποιες εργασίες είναι αληθείς και ποιες όχι.  Στα ξένα πανεπιστήμια αξιολογούνται μόνον οι εργασίες που χρηματοδοτούνται – όχι από φαρμακευτικές εταιρείες - διότι μόνον αυτές αξιολογούνται, ως προς την αξιοπιστία τους, από ανεξάρτητες επιτροπές.

Τ.Μαλλές:
     Κάποια στιγμή,αυτή η αστεία ιστορία με τις εργασίες πρέπει να σταματήσει.Το κλινικό έργο είναι το μόνο κριτήριο που θα έπρεπε να υπάρχει.
     Είσαι εξαιρετικός ερευνητής;Μπράβο σου! Το ΕΣΥ όμως χρειάζεται καλούς γιατρούς, δηλαδή επιστήμονες που μπορούν και θέλουν να " κάνουν τη δουλειά".
     Όσο για τους ερευνητές,υπάρχει και το πανεπιστήμιο, όπου μπορείς να κάνεις όσες εργασίες θέλεις,μαζί με μέλη ΔΕΠ που έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν και καμιά άλλη... εργασία.

πρώτη & καλύτερη:
Διπλή τυφλή μελέτη των επιδράσεων του Αγ. Φανουρίου εις τη δυσπεψία εκ σιτηρού βρασμένου με σταφίδες και μύγδαλα.

Σωστή η προηγούμενη παρατήρηση: Η αστειότητα των 400 εργασιών, μόνο στη χώρα των ΕΛ συμβαίνει. Μόνο εδώ, ο γιατρός κρίνεται με βάση τις εργασίες, ώστε να βοηθήσει το διευθυντή να παρουσιάσει κι άλλες!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση