Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
14 Μαΐου 2024, 21:06:36

Αποστολέας Θέμα: Εξελίξεις στο Δ.Σ. της Ένωσης  (Αναγνώστηκε 33010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Μαρτίου 2008, 18:38:15
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Είναι υποχρέωσή μου να επιβεβαιώσω τις αναφορές του κ. Κουναλάκη για τις συζητήσεις με την εκδότη "των νέων της Ένωσης" και να επισημάνω ότι όταν δόθηκε (ή δεν δόθηκε) απάντηση από την εκδότρια, εγώ δεν ήμουν πιά στο Δ.Σ. αλλά οι πληροφορίες μου ήταν ότι η απάντηση ήταν αρνητική.
Σε αυτή την περίπτωση όφειλε το Δ.Σ. να ακολουθήσει την αναγγελία του, κάτι που από ότι φαίνεται από τα γραφόμενα του κ. Κουναλάκη έκανε.
Θεωρώ όμως ότι το προεδρείο του απελθόντος Δ.Σ. οφείλει να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες της περαιτέρω τύχης του θέματος, γιατί θεωρώ ότι τα πυρά που δέχθηκε ο κ. Κουναλάκης, δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο κάθε υπερασπιστή του δικαίου.

Επιστολή -έγγραφο του Δ.Σ.

Προς             Αρ. Πρωτοκ.: 51/2007
ΔΙΚΤΥΝΑ                  Αθήνα:  01/10/2007

Θέμα:   Εφημερίδα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» των Γενικών Οικογενειακών Ιατρών

Αξιότιμη κ. Σαμαράκη,
Σας ευχαριστούμε για την μέχρι σήμερα έκδοση των «ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» των Γενικών Οικογενειακών Ιατρών, η οποία είναι ομολογουμένως άψογη.
Όμως η έκδοση αυτή δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς να αποφέρει έσοδα στην Ένωση
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής σας ενημερώνομε ότι αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το να συνεχίσετε  την έκδοση της εφημερίδας, υπό την προϋπόθεση όμως της εισροής εσόδων στο Ταμείο της Ένωσης.
Συγκεκριμένα, αφού διερευνήσετε τα δεδομένα, μετά από επαφές σας με τις Εταιρείες, στέλνοντας επιστολή σχετικά που θεωρούμε ότι πρέπει να κινείται στο πνεύμα αυτής που σας επισυνάπτουμε, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για το αν έχετε την δυνατότητα να διασφαλίσετε –για όσο διάστημα ορίσουμε την συνεργασία μας- το ποσόν των 1.000 (χιλίων) Ευρώ μηνιαίως, ως ελάχιστη καταβολή.
Αναλόγως δε των εισπράξεων από καταχωρήσεις (πέραν ενός ποσού που θα συμφωνήσουμε σε συνάντησή μας), θα υπάρχει ποσοστό των εσόδων από αυτές που και πάλι θα αποδίδεται στην Ένωση.
Ωστόσο το ποσόν των 1.000 Ευρώ θα είναι το ελάχιστο ποσόν που απαιτείται να εισρέει στο Ταμείο της Ένωσης,, προκειμένου να συνεχίσετε να εκδίδετε το εν λόγω δελτίο.
Παρακαλούμε εντός χρονικού διαστήματος 25 ημερών (μέχρι25.Οκτωβρίου 2007-τελική ημερομηνία) να έχομε την απάντησή σας.
Σας ενημερώνομε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., σε περίπτωση αρνητικής απάντησής σας ,ή μη εγκαίρου απαντήσεώς σας, η έκδοση θα σταματήσει να γίνεται από την ΔΙΚΤΥΝΑ.         
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Δ. Γ. Μιχάλης, Πρόεδρος
Ι. Δακορώνιας, Γ.Γραμματέας / Ταμίας
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαρτίου 2008, 18:50:39 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Μαρτίου 2008, 19:21:55
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Από συνάδελφο που συμμετέχει σε τούτο το φόρουμ έλαβα ένα e-mail που με αφορμή την "σιωπή μου" (τις αναφορές μου στην ενότητα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) μου επισημαίνει:

Αγαπητε φιλε Δημητρη ,
νομιζω οτι η σιωπη δεν ειναι παντα χρυσος οπωςαναφερεις στο κειμενο σου παραπανω ,διοτι εχεις υποχρεωση και εσυ να ενημερωσεις τωρα τους νεους και οχι μετα τις
οποιες εκλογες γινουν.

ετσι φιλε μην γινεις μετα χριστον προφητης , διοτι εσυ ξερεις

δεν πρεπει να κοιταμε μονο την δημοσια εικονα μας , αλλα το πως μεσα απο σωστη ενημερωση , να κανουμε μια καλη καταγραφη ολης της ιστοριας της Γενικης Ιατρικης στην χωρα μας


Επειδή οι σκέψεις αυτές μπορεί να εκφράζουν πολύ περισσότερους συναδέλφους, θα ήθελα να κάνω τις εξής δηλώσεις:
1.  Η απόφασή μου να απέχω από τα κοινά της Γ.Ι. είναι ειλημμένη και έχει να κάνει με προσωπικές επιλογές. Η εμπλοκή μου κατ' επέκταση με "εκδόσεις ιστορίας" δεν θεωρώ ότι θα είχε να συνεισφέρει κάτι.
Την ιστορία την γράφουν οι προσωπικές διαδρομές του καθ' ενός μας, αλλά την αποτύπωσή της οφείλουν να την κάνουν τα εξέχοντα μέλη της κοινότητας και όχι οι πρωτεργάτες της. Ας μου ζητήσουν λοιπόν αυτά τα μέλη όποια στοιχεία θέλουν. Τέτοια θα δώσω. Δημόσιος κατήγορος όμως ή απονέμων δημόσιους επαίνους δεν θα γίνω. Δεν είναι το έργο μου.
Της λίγες φορές που θα τοποθετηθώ θα το κάνω στις δημόσιες συναντήσεις μας -πρόσωπο με πρόσωπο, όπως στην Γ.Σ. που έχω δεσμευτεί.
Όσο για το να μάθουν οι νέοι, ας βάζουν στην τάλανο της κρίσης το κάθε τι που ακούν και αντιλαμβάνονται γύρω τους και θα μάθουν. Ας είναι παρόντες στις εξελίξεις και θα μάθουν.
Ήταν παρόντες στη Γ.Σ. ? ή ήταν "παρά την θαλπωρή της εστίας", χειμώνας καιρός που ήταν?
Οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν.
Μασημένη τροφή όμως εγώ δεν θα τους δώσω. Ας έλθουν στα πεδία να συναντηθούμε να μάθουν από την πείρα των παλαιότερων και να γεμίσουν με αισιόδοξες νεανικές ιδέες εμάς τους παλαιότερους.
Και τότε θα μάθουν και την αλήθεια για την ιστορία τους. Οι καθισμένοι στους καναπέδες δεν είναι άξιοι να την μάθουν αφού δεν μπορούν να σταθούν αντάξιοί της.

2. Η στάση μου αυτή δεν έχει να κάνει με την διαφύλαξη οιασδήποτε εικόνας. Εξ' άλλου πρωτίστως με ενδιαφέρει η συνείδησή μου και το να μπορώ να κοιτάω τους συναδέλφους μου στα μάτια. Αυτό το ξέρετε πολλοί. Την εικόνα μου, όσο και να προσπαθήσω εγώ να την εξωραΐσω, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα την βλέπουν εξαίσια και αυτοί που θα την βλέπουν αρνητικά. Όπως γίνεται πάντα με όλους.

Χίμαιρες λοιπόν δεν θα κυνηγήσω, αλλά κινούμαι με το γενικό σκεπτικό που ήδη εξέθεσα.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαρτίου 2008, 19:40:42 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Μαρτίου 2008, 19:38:13
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

dacor

Επώνυμοι
Αγαπητοί συνάδελφοι,
όντως τα όσα ο κος Δ. Κουναλάκης ισχυρίζεται σχετικά με την εφημερίδα και την εκδότρια  είναι πέρα για πέρα αληθή. Επιπλέον σας αναφέρω την απόφαση του απερχόμενου ΔΣ να σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας απο τη συγκεκριμένη εκδότρια με το τεύχος του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, απο προηγούμενα ΔΣ είχαμε πάρει την απόφαση να κοιτάξουμε απο μόνοι μας νέους εκδότες για την εφημερίδα με πιο συμφέροντες όρους για το βαλάντιο της Ένωσης, βρίσκοντας ακόμα και χορηγούς αν και η ΔΙΚΤΥΝΑ είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα της χορηγίας απο την αρχή της συμφωνίας.
Όσον αφορά το τελευταίο τεύχος Δεκεμβρίου, εγω σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και προκειμένου να αναγραφούν τα ονόματα των υποψηφίων και οι θέσεις για τις επικείμενες εκλογές, μου ανέφερε πως η εφημερίδα είναι έτοιμη προς εκτύπωση. Τελικά κατόπιν επιμονής μου στις επόμενες δύο ώρες περίπου μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε τις υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο τεύχος.
Επ' ευκαιρία το τεύχος Δεκεμβρίου έχει σταλεί σε κάποιο συνάδελφο; γιατί εγώ δεν το έχω λάβει.
Γιάννης Δ. Δακορώνιας

3 Μαρτίου 2008, 19:44:40
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εγώ έλαβα το τεύχος Δεκεμβρίου αυτές τις ημέρες
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Μαρτίου 2008, 21:53:09
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


      Είναι μάθημα ωριμότητας και υπευθυνότητας   η στάση του κ.Μιχάλη για πολλούς από μας,παλαιότερους και νεότερους.
     

3 Μαρτίου 2008, 22:32:18
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Δεν συμμετείχα στη γενική συνέλευση (χωρίς δικαίωμα ψήφου η παρουσία μόνο αναγνωριστικό ή υποδηλωτικό χαρακτήρα μπορεί να έχει). Δεν είχα βέβαια και μεγάλες προσδοκίες.
Η κατάσταση στη Γ.Σ. όπως αποτυπώθηκε από το feedback του νέου φόρουμ επιβεβαίωσε τους οιωνούς. Μύρισε χειμώνας. Πολικός σοβιετικού τύπου. Με αισθητική αναχρονιστική. 
Απορώ όμως με τη σφοδρότητα που εκδηλώθηκε. Το κλείσιμο του φόρουμ και η αποπομπή του Κουναλάκη από τη θέση του υπευθύνου την επόμενη της Γ.Σ. αποτυπώνει μια βιασύνη δυσνόητη σε μένα.Το φόρουμ σε πολύ λίγες περιπτώσεις άγγιξε "καυτές πατάτες" ντόπιας εσοδείας. Εξαντλήθηκαν τα όρια καλής συμπεριφοράς με 2 - 3 ανώνυμους που τόλμησαν να ορθώσουν ανάστημα σε 2 επιλεγμένες περιπτώσεις; Δεν ήταν επαρκής η χατζάρα των administrators;
Την ώρα που η Π.Φ.Υ. παραμένει ακόμη στα χαρτιά και η ειδικότητά μας η πιο απαξιωμένη στον ιατρικό χώρο το Δ.Σ. ασχολείται με αποκεφαλισμούς. Την ώρα που το τελευταίο νομοσχέδιο - οριστική ταφόπλακα στα δύο παραπάνω - βρίσκεται στα πρόθυρα της ψήφισης το Δ.Σ. ασχολείται με φιμώσεις. Άραγε με αυτές τις συνθήκες τι νόημα έχει να έχουμε συνδικαλιστικό όργανο;

 
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2008, 06:59:49 από Απόστολος Βασιλείου »

3 Μαρτίου 2008, 22:49:19
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι μάθημα ωριμότητας και υπευθυνότητας   η στάση του κ.Μιχάλη για πολλούς από μας,παλαιότερους και νεότερους.
Έχεις δίκιο όμως εάν δεν ενδιαφερθεί έγκαιρα κανείς, επιβιώνει αυτός που στηρίζεται στην απάθεια των άλλων για να προωθήσει τις επιδιώξεις του.
Η συμπεριφορά του κ. Μιχάλη μου είναι απόλυτα σεβαστή για την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο στην ΓΣ αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;
Πάντα είχα αυτό το ερωτηματικό πριν από κάθε μου πράξη. Σε αυτό που έχω καταλήξει μέχρι σήμερα είναι ότι οι νέοι πρέπει να αντιδρούν και οι ώριμοι πρέπει να νουθετούν. Οι νέοι πρέπει να ξεσκεπάζουν και οι ώριμοι να οριοθετούν. Χρειάζεται και ο γραπτός και ο προφορικός λόγος.
Πάντα υπάρχει το ερώτημα για κάθε παρέμβαση εάν άλλαξε την πρόγνωση και αυτό δυσκολεύομαι να το απαντήσω.
Δεν έχω στεγανά, θα ήθελα την γνώμη σας.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Μαρτίου 2008, 22:52:02 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Μαρτίου 2008, 22:58:28
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Γεώργιος Μπέλλος

Επώνυμοι
Αγαπητοι συναδελφοι, απλως με την σημερινη αναφορα μου επιθυμω να σας διαβεβαιωσω για τις αποφασεις που ηταν ομοφωνες σχετικα με την ΔΙΚΤΥΝΑ δηλ. οτι με το τευχος Δεκεμβριου 2007 ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.Αυτο δεν ηταν κατι αιφνιδιο αλλα μια τραβηγμενη ιστορια για την οποια η ΔΙΚΤΥΝΑ παντα κλεγοντανε οτι μπαινει μεσα οικονομικα αλλα ομως οταν της βαζαμε θεμα τελους συνεργασιας τοτε γινοτανε ανασταση και παραταση του αγωνα ξανα και ξανα μεχρι που εφτασε στο μη παρεκει.Μαλιστα σε συζητηση περσι με τον προεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ ρητα ειχε εκφρασθει υπερ της διακοπης αυτης της επαγγελματικης σχεσης.Γιαυτο και ειχαν δρομολογηθει καταστασεις εναλλαγης αυτης της ιστοριας.Για τον απλο αναγνωστη ειναι σαφες το τι ηθελε η ΔΙΚΤΥΝΑ ΓΙΑΤΙΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ "ΑΦΕΛΕΙΣ" (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΕΝΝΟΩ), ΚΕΡΔΙΖΕ.Τωρα σε σχεση με τις εκλογες ενα τελευταιο σχολιο:απο την  πλευρα μου ΟΛΟΙ γνωριζουν οτι ΔΕΝ εκανα κανενος ειδους (νεοελληνικο εννοω) προεκλογικο αγωνα.Ασφαλως ειχα τις πληροφοριες οτι ο προεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ  ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.Τα αποτελεσματα μιλανε.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΑΝΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΑΠΠΑ ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΕΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ Σ'ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ "ΕΧΘΡΩΝ".Πως γινεται οι εχθροι να ειναι παντοτε απο εμας και να ασχολουμαστε συνεχεια με ενα τετοιο αντικειμενο?Αραγε δεν υπαρχουν πολυ πιο σημαντικα ζητηματα στην ζωη την επαγγελματικη και την οικογενειακη του καθενος εξ'ημων?Επειδη αντιμετωισα ενα τετοιο ζητημα τις τελευταιες ημερες και γιαυτο απεχωρησα απο τη Γ.Σ εχω αναθεωρησει σχεδον τα παντα σχετικα με τις συνδικαλιστικες επιδιωξεις και καρεκλες.ΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΙΡΑ.ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ, ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΓΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙ Ο Π.ΟΥ!!!Γ.ΜΠΕΛΛΟΣ

3 Μαρτίου 2008, 23:31:23
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Oι πρώτες μου γνωριμίες με τους Γ.Γ. έγιναν μέσα από θυελλώδεις συνεδριάσεις. Μέσα από καταγγελτικό λόγο που είχα και 'γω ως νεότερος.
Πολλοί γνωρίζουν το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα μου που ξεδιπλώθηκε πλέρια τότε και με οδήγησε στην απόκτηση άσπονδων εχθρών αλλά και πιστών φίλων. Πολλοί με είχαν χαρακτηρίσει τότε (ίσως και τώρα κάποιοι) "αγριάνθρωπο" επειδή δεν είχα αφομοιώσει όσο "απαιτούνταν" "την κοινωνικώς αρμόζουσα προσαρμοστικότητα".
Πολλοί γνωρίζουν ότι στο 1ο Δ.Σ. της Ένωσης θεωρήθηκα "ξένο σώμα". Όμως η πορεία μου πιστεύω ότι απέδειξε πως ήμουν σάρκα εκ της σαρκός των Γ.Γ.
Σιγά -σιγά έμαθα ότι ο καταγγελτικός λόγος είναι πιο αναποτελεσματικός για τους παλιούς από ότι για τους νέους. Η μεθοδική προσέγγιση και η τεκμηριωμένη ανταπάντηση, αντί της παρορμητικής καταγγελίας, είναι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι και πιο κοντά στην ψυχολογία του μεσήλικα, όπου ανήκω πιά. Έτσι, σιγά -σιγά υιοθέτησα περισσότερο ¨κοινωνικά αποδεκτές" πρακτικές, χωρίς -πιστεύω- να εκχωρήσω ούτε κεραία από τις θέσεις και τις ιδέες μου.
Σήμερα όμως πολλοί -παρερμηνεύοντας προφανώς τα ανωτέρω- με υπονοούμενα ή και ευθέως, φωτογραφίζουν ως "συμπράξεις" μου τις στάσεις μου και απόρροια αυτών την επιλογή μου για αποστασιοποίηση από το διάλογο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή.
Αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθ' ένα να βγάζει τα συμπεράσματά του. Θα πρέπει όμως και αυτός να μου αναγνωρίσει το δικαίωμα να κάνω τις επιλογές μου και να τον πώ μωρό ή εμπαθή, όταν τα συμπεράσματά του αυτά δεν μπορεί να τα στηρίξει στα γεγονότα.

Δεν φωτογραφίζω κανέναν με τα παραπάνω (πολύ δε περισσότερο τον κ. Κουναλάκη που στάθηκε κριτικά στην τοποθέτησή μου), όμως πρέπει να επισημάνω ότι δεν εννόησα εντελώς και την διατύπωσή του "…αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;…" Ποια έγγραφη διαμαρτυρία? Του e-mail που έλαβα ή η εν γένει τη διαμαρτυρία σε τούτο το φόρουμ? Γιατί το μεν e-mail εγώ το δημοσιοποίησα, την δε συζήτηση στο φόρουμ την κάνουμε σήμερα επειδή πιστεύω στο διάλογο και συνέπραξα με τον κ. Κουναλάκη στην διμιουργία του.

Επίσης, γνωρίζω τον νόμο των αερίων. Δεν θα καλύπτω όμως εσαεί το χώρο για να μην επεκταθούν ανεπιθύμητα αέρια. Αυτή η κάλυψη είναι χρέος όλων "των ευγενών αερίων" και όχι μόνο δικό μου. Ούτε και πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να είμαι επ' άπειρον ρυθμιστής των πραγμάτων περί την Γ.Ι. Ακόμη και αν δεν είχα παραιτηθεί στην συγκεκριμένη στιγμή, σίγουρα σύντομα θα αποσυρόμουν από την ενεργό δράση, κάτι που ήταν συνειδητή επιλογή.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζω από το οποιοδήποτε προσκλητήριο κριθεί από τους ιθύνοντες σκόπιμο να προσκληθώ.
Προσωπικά όμως θλίβομαι γιατί σημειώνω πολλές απουσίες και καλά θα ήταν να εξετάσουμε τις αιτίες που οδηγούν στην αποστασιοποίηση πολλούς φερέλπιδες συναδέλφους μας.

Εν πάση περιπτώσει, ξαναεπισήμανα ότι ως τις εκλογές δεν επιθυμώ καμία δημόσια τοποθέτηση για τα πρόσωπα και τον τρόπο διαχείρισης και νομίζω ότι έχω αυτό το δικαίωμα.
Στην Γ.Σ., καθώς και μετά, αφού θα έχει σχηματιστεί ένα βιώσιμο Δ.Σ., ευχαρίστως θα τοποθετούμαι -όποτε κρίνω επιβεβλημένο- συνεισφέροντας στο μέτρο που θα μου επιτρέπει η επιλογή μου για "αποστασιοποίηση".
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2008, 00:37:12 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Μαρτίου 2008, 23:56:33
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Χαίρομαι γιατί αυτή η συζήτηση μου ξεδίπλωσε και μια πτυχή του κ.Μιχάλη που δεν είχα ακούσει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν φωτογραφίζω κανέναν με τα παραπάνω (πολύ δε περισσότερο τον κ. Κουναλάκη που στάθηκε κριτικά στην τοποθέτησή μου), όμως πρέπει να επισημάνω ότι δεν εννόησα εντελώς και την διατύπωσή του "…αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;…" Ποια έγγραφη διαμαρτυρία? Του e-mail που έλαβα ή η εν γένει τη διαμαρτυρία σε τούτο το φόρουμ? Γιατί το μεν e-mail εγώ το δημοσιοποίηση, την δε συζήτηση στο φόρουμ την κάνουμε σήμερα επειδή πιστεύω στο διάλογο και συνέπραξα με τον κ. Κουναλάκη στην διμιουργία του.

Ίσως δεν το έγραψα ξεκάθαρα. Δεν διαφωνούμε κάπου. Έγραψα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η συμπεριφορά του κ. Μιχάλη μου είναι απόλυτα σεβαστή για την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο στην ΓΣ αλλά ποιος θα μάθαινε τι έγινε εάν δεν υπήρχε αυτή η έγγραφη διαμαρτυρία που την διαβάζουν σιγά-σιγά τόσοι;
Εννοώ ότι δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία μέσα στην ΓΣ, χρειάζεται και η έγγραφη επικοινωνία στο ενδιάμεσο που μας διατηρεί σε εγρήγορση, ευνοεί την διακίνηση των γεγονότων και αυξάνει τελικά και ωριμάζει την συμμετοχή σε μια ΓΣ. Πιστεύω ότι και τα δύο χρειάζονται για να έχουμε μέγιστη απόδοση.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

4 Μαρτίου 2008, 00:00:53
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αυτό λέω και εγώ Δημήτρη. Χρειάζονται. Σύμφωνοι.
Πρέπει όμως να τα παρέχω και εγώ και τα δύο?
Δεν μπορεί να το κάνει άλλος?
Εγώ δεν υποστήριξα ότι δεν πρέπει να μιλάμε. απεναντίας μάλιστα. Εγώ δεν θα μιλάω.
Και άλλοι ξέρουν και καταλαβαίνουν πολλά. Ας μιλήσουν. Εγώ τις επιλογές μου τις έκανα και το ξέρεις και συ πολύ καλά.

Και άλλος επώνυμος και με ιστορία μίλησε λίγο παρά πίσω. Και τα είπε χοντρά. Είχαν οι θέσεις του κανένα αντίκτυπο? Μεταφράστηκε η "πληροφόρηση" που έδωσε σε στάση? Εύκολο είναι να ζητάμε να μας δώσουν. Πόσο έτοιμοι όμως είμαστε να εκτιμήσουμε και τιμήσουμε αυτό που θα μας δώσουν?
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαρτίου 2008, 00:09:27 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

4 Μαρτίου 2008, 11:43:55
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Μου κάνει εντύπωση το ότι ενώ ταχύτατα αποφάσισαν να κλείσουν το προηγούμενο φόρουμ και να "αποκεφαλίσουν" κάποιους που ηλεκτρονικά κατείχαν άψογα το αντικείμενο,εδώ και σχεδόν 10 μέρες έχουν "παγώσει" το προηγούμενο site.Πως άραγε η μία απόφαση λαμβάνεται "αστραπιαία" και η άλλη καθυστερεί χαρακτηριστικά?Φθάνω σε 2(ίσως αυθαίρετα) συμπεράσματα
1.Η απόφαση είχε ληφθεί πολύ πριν υλοποιηθεί
2.Χαίρομαι που υπήρξα ανώνυμος(και ο νοών...νοείτω).
Ελπίζω απλά να μην οδηγηθούμε σε διάσπαση του χώρου μας.Γιατί πλέον οι αντιθέσεις είναι εμφανείς!Και απορώ αν είναι απλά ιδεολογικές ή αν παίζονται και άλλου είδους συμφέροντα από πίσω.
Δεν είμαι κάνας αυλοκόλακας...εξάλλου ανώνυμος τα λέω όλα,και τα καλά και τα κακά.Αλλά στην παρούσα φάση ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύομαι στο χώρο μας είναι ο κύριος Μιχάλης.Κρίμα που δεν έχει το τιμόνι(Δεν το λέω προκαλώντας για απάντηση,μια τοποθέτηση είναι)
+

4 Μαρτίου 2008, 15:42:21
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ελπίζω απλά να μην οδηγηθούμε σε διάσπαση του χώρου μας.Γιατί πλέον οι αντιθέσεις είναι εμφανείς!Και απορώ αν είναι απλά ιδεολογικές ή αν παίζονται και άλλου είδους συμφέροντα από πίσω.
     
            Τα όσα,έντονα ειπώθηκαν στη Γ.Σ.,αλλά και στο φόρουμ μόνο ιδεολογικές αντιθέσεις δεν δείχνουν.Μπορεί να δείχνουν διαφορές στρατηγικών (ίσως και προσωπικών στρατηγικών),διαφορές χαρακτήρων,φιλοδοξίες (όχι απαραίτητα αθέμιτες),ξεκαθάρισμα προηγούμενων λογαριασμών(που οι νεότεροι στο χώρο αγνοούμε) , ακόμη και διαφορές αρχών.
            Αλλά γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αναβαθμίσουμε τις διαφορές αυτές σε "ιδεολογικές αντιθέσεις".Μπορεί να κάνω και λάθος,αλλά η αίσθηση μου ήταν στη Γ.Σ ότι ως νεότερος είχα κενά ,πολλά κενά στην ενημέρωση μου που δεν μου επέτρεπαν να ερμηνεύσω με ασφάλεια το ύφος ,τον τόνο και το περιεχόμενο των όσων έντονα ακούγονταν.Και ο λόγος νομίζω,για τα κενά αυτά είναι ένας και μοναδικός (μια και τα ελληνικά μου είναι καλά και καταλαβαίνω αυτά που ακούω): Οι "εχθροπραξίες" δεν αφορούσαν θέματα συνδικαλιστικής ουσίας.Η ένταση που κάποιες στιγμές υπήρξε ήταν απολύτως δυσανάλογη του θέματος που συζητούνταν.Δηλαδή η αντίθεση δεν ήταν ουσίας αλλά καθαρά διαπροσωπική.
             Αντιθέσεις όμως τέτοιες δεν είναι ουσίας.Και η ουσία για μια συνδικαλιστική ένωση είναι οι στόχοι της,κι όχι η ανωνυμία στο φόρουμ.Σημαντική η ανωνυμία.Δεν είναι όμως ουσία.Δεν είναι ο λόγος ύπαρξης της Ένωσης.
             Άρα ,εγώ προσωπικά, δεν θα "πεισθώ" από διασπάσεις που δεν γίνονται για λόγους ουσίας .Ούτε πρόκειται να τις δικαιολογήσω.

6 Μαρτίου 2008, 01:22:58
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

chvittor

Επώνυμοι
Ήθελα να απαντήσω στο κομμάτι ¨ανακοινώσεις για τη λειτουργία του φόρουμ" αλλά για κάποιο λόγο δεν εμφανίζει από κάτω τη δυνατότητα απάντησης και μάλλον γιαυτό δεν έχουν σχολιαστεί αυτά που έγραψε ο Λουμάκης.Επιτρέψτε μου να το κάνω εδώ.

Λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι.Ολοι οι παλιοί ξέρουμε ποιος είναι ο Λουμάκης και ποιος είναι καθένας από μας.Ηπίων τόνων,αλλά πάντα ειλικρινής,μαχητικός και ποτέ "της καρέκλας".Παρακαλώ λοιπό όλους να διαβάσουν με προσοχή αυτά που έγραψε.Είναι εμφανές ότι αγανάκτησε με αυτά που συμβαίνουν και το μόνο του όπλο ήταν να καταγράψει την αλήθεια. ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ έντονα τα όσα λέει.
Ο αγαπητός Μποδοσάκης έχει προσφέρει πολλά στη ΓΙ.Για κάποιον ανεξήγητο σε μένα λόγο,τώρα τελευταία βλέπει παντού φαντάσματα και ίντριγκες και ολοένα και περισσότερο καταστρέφει την υστεροφημία του.Αγαπητέ Μποδοσάκη,γιατί?Στη διάρκεια της ΓΣ κατηγόρησες το προηγούμενο ΔΣ ότι ήταν εναντίον σου κλπ.κλπ.Νομίζω σου απέδειξα και με τα όσα είπα,αλλά και στην κατ'ιδίαν συζήτησή μας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.Ισως βέβαια φταίνε οι κακόβουλοι πληροφοριοδότες σου τους οποίους πίστευες, αντί να δείξεις εμπιστοσύνη σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του ΔΣ.Ένα ήταν και είναι το θέμα.Πότε βοήθησε η ΕΛΕΓΕΙΑ την ΕΝΩΣΗ?Τόσες φορές ζητήσαμε οικονομική βοήθεια μόνο
για τα δικαστικά έξοδα και δεν τη λάβαμε ποτέ.Το γεγονός ότι δώσατε στο προπροηγούμενο ΔΣ κάποια χρήματα (λίγα) δεν σας εξιλεώνει.
Και βεβαίως δεν δικαιούσαι να λες "ότι θα κατεβάσεις τα ρολλά με την Ενωση αν βγεί ο Μπέλλος ή ο Σκληρός".Ποιανού μαγαζιού είσαι ιδιοκτήτης
και θα κατεβάσεις τα ρολλά?

Κύριοι συνάδελφοι.Μόνο από το Πανευρωπαικό στην ΚΩ η ΕΛΕΓΕΙΑ εισέπραξε 200.000 ευρώ (και βεβαίως καλά έκανε).Που ήταν λοιπόν η δυσκολία να πει στη Ενωση ότι καλύπτει όλα τα δικαστικά έξοδα?ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ υπήρχε δυσαρέσκεια από
την Ενωση.Και παρ'ολα αυτά το τεράστιο έργο δεν το έχουν αντιληφθεί οι συνάδελφοι γιατί κανένας μας δεν δούλευε για την αυτοπροβολή του.Και ξαναλέω.Κανένας δεν είχε κάτι το προσωπικό με το Μποδοσάκη.(Τώρα βεβαίως μετά τη στάση του στις εκλογές,πολλά άλλαξαν, νομίζω για πολλούς).
Για ένα πράγμα απορώ.Οι νέοι κατευθυνόμενοι συνάδελφοι που εμφανίστηκαν και εκλεχθηκαν δεν έχουν φωνή?Πως πήραν βιαστικά ομόφωνα φασιστικού τύπου αποφάσεις?Μόνο για την καρέκλα συμμετέχουν?Ελπίζω να με διαψεύσουν.
Μαθαίνω ότι μέχρι και την κλειδαριά άλλαξαν στα γραφεία της Ακαδημίας.Είναι αλήθεια?Ήμαρτον!!!

Παρακαλώ από εδώ το Μιχάλη Δημήτρη σιγά-σιγά να δημοσιεύσει την αλληλογραφία που είχαμε με φορείς,ταμεία,συναδέλφους κλπ.για να
μάθουν οι νεότεροι τις προσπάθειες και το έργο.
Και βεβαίως είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι να βοηθήσομε όλους που θα θελήσουν να συνεχίσουν τη δουλειά μας και που αγαπούν τη ΓΙ.

Σας ευχαριστώ
Μπάμπης Βιττωράκης

6 Μαρτίου 2008, 12:07:53
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Με αφορμή την καταχώρηση του κ. Βιττωτράκη και επειδή και στη Γ.Σ. ακούστηκαν περίεργα περί «κουτσομπολιών» για οικονομικά θέματα και χλιδές, πιστεύω ότι η σιωπή μου στο σημείο αυτό θα θεωρηθεί επιβεβαίωση καπνού εξ’ αιτίας φωτιάς.
Βλέπω επίσης με θλίψη μου πως ότι δεν μπορούμε να το υποφέρουμε, το λασπώνουμε για να αισθανθούμε ικανοποιημένοι και να δώσουμε την εντύπωση στους άλλους ότι «εμείς είμαστε με τους καλούς», αδιαφορώντας για τα βέλη που καρφώνουμε στην προσωπικότητα άλλων και την παραποίηση της ιστορίας που μπορεί να συνεπάγονται αυτές οι στάσεις μας, οδηγώντας στο να φτιάχνουμε νέους ή παραπληροφορημένους ή φανατιζόμενους –για το τίποτε μάλιστα.

Βέβαια τα φαινόμενα αυτά και η ψυχοδιεργασία της «μετάθεσης» δεν είναι νέα πράγματα. Όμως πίστευα ότι θα εκφραζόταν στους ανθρώπους του χώρου μας πολύ πιο σποραδικά, καθότι πίστευα ότι η γενική ιατρική μαζεύει γύρω της κυρίως μέλισσες παρά σκώληκες και κηφήνες.
Ελπίζω τα παρατηρούμενα φαινόμενα να είναι απλά συγκυριακά και να μην εκφράζουν το «είναι μας».

Ειδικότερα:
Το έργο που η Ένωση καλείται να πραγματώσει είναι τεράστιο (τιτάνιο θα μπορούσα να πώ). Πολύ συχνά γι’ αυτό χρειάζονται πόροι, πολλοί πόροι.
Από την άλλη η Ένωση –μη ασκώντας το επιστημονικό σκέλος της ειδικότητας (–θέμα για το οποίο θα πώ την άποψή μου μόνο σε Γ.Σ. και μόνο αν κληθώ)- δεν έχει παρά ελάχιστους πόρους (συνδρομές και τυχόν έσοδα από την εφημερίδα).
Όμως, οι επιστημονικές δραστηριότητες φέρουν τεράστια ποσά στα Ταμεία. Ποσά που χρειάζονται για τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται. Όμως για ποιόν αναπτύσσονται? Για τους Γ.Γ. βεβαίως. Και οι δράσεις της Ένωσης για ποιόν είναι? Για τους Γ.Γ. βεβαίως και αυτές. Τότε, γιατί για τις μεν να υπάρχουν λεφτά και για τις δε όχι? Είναι οι μέν σημαντικότερες των δε? Όλες έχουν το δικό τους ειδικό βάρος. Η καθημερινότητα όμως του Γ.Γ. και η επαγγελματική του προοπτική περνάει –είτε μας αρέσει, είτε όχι- μέσα από την Ένωση. Άρα, οι δράσεις της ένωσης είναι υπόθεση του κάθε Γ.Γ., ενώ θα τολμούσα να πώ ότι οι δράσεις των επιστημονικών εταιρειών δεν είναι ντέ και καλά το πυρακτωμένο σίδηρο στον κόλπο του κάθε μέλους της αντίστοιχης ειδικότητας.
Από την άλλη το Συνέδριο, μπορεί να το οργανώνει η ΕΛΕΓΕΙΑ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι συνέδριο της ΕΛΕΓΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ Γ.Γ. Των Γ.Γ. είναι και η ΕΛΕΓΕΙΑ και η Ένωση και αυτοί είναι που στηρίζουν το Συνέδριο. Και οι Γ.Γ. χρειάζονται επαγγελματικό οξυγόνο.
Με απλά λόγια: Η Ένωση έπρεπε να λαμβάνει ποσοστό από τα κέρδη των Συνεδρίων της Γενικής Ιατρικής για να μπορεί να τρέχει απρόσκοπτα τα θέματα των Γ.Γ. ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ.
Διαφορετικά θα πρέπει η Ένωση να αναπτύξει και το ρόλο της ως καλύπτουσας και το επιστημονικό σκέλος. Αλλά από τη μία δεν θεωρώ ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου (όχι για την Γ.Ι., αλλά για τις Ενώσεις γενικότερα), από την άλλη δεν πιστεύω ότι θα γινόταν ανώδυνα, αν γινόταν σήμερα κάτι τέτοιο.
Σχετικά με την κάλυψη εξόδων δικαστηρίων, όντως καλύφθηκαν δικαστικές δαπάνες από την ΕΛΕΓΕΙΑ, αλλά υπήρξαν και άλλες που το Δ.Σ. της ΕΛΕΓΕΙΑ (και όχι ο Μποδοσάκης ως άτομο) αρνήθηκε να καλύψει.
Άμα όμως κάθε φορά περιμένεις να δείς αν θα είναι και της επιλογής άλλου φορέα η επιλογή σου, τότε έχεις εκ του ασφαλούς καθίσει στο άρμα που είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να σε οδηγήσει στο λάκκο της χειραγώγησης.
Και όχι μόνο δεν έχει πόρους η Ένωση, αλλά ποτέ τα μέλη του Δ.Σ. δεν πληρώθηκαν από πουθενά τα έξοδά τους για μετάβαση στον τόπο πραγματοποίησης των Δ.Σ. ή των προγραμματισμένων δράσεων, φροντίζοντας να επιστρέφουν αυθημερόν, αφού ούτε διαμονή ήταν δυνατόν να καλυφθεί. Αυτά την ίδια στιγμή που τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΕΓΕΙΑ και των επιτροπών της πληρώνονται και για το τελευταίο σέντς που δαπανούν και διαμένουν σε ξενοδοχεία καθόλου ευκαταφρόνητα. Και καλά κάνουν. Όμως, οι μεν καλύπτονται αξιοπρεπώς και δικαίως δουλεύοντας για το καλό της ειδικότητας, οι δεν εκ του υστερήματός τους δαπανούν, ως να μην δουλεύουν για το καλό της ειδικότητας?

Αυτό το θέμα λοιπόν τέθηκε πολλές φορές στο Δ.Σ. και συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής ασφυξίας.
Πολλές φορές έγινε συζήτηση για τα οικονομικά στο πνεύμα αναζήτησης λύσης.
Αν εκεί, εν αγανακτήσει, κάποιοι χρησιμοποίησαν και καμία υπερθετική διατύπωση, λυπάμαι, αλλά δεν θα περίμενα άνθρωποι που απαιτούν να σεβόμαστε το δείκτη νοημοσύνης τους και την ευαισθησία τους για τα κοινά, να ασχολούνται με αυτό, αντί για την ουσία.

   Όσο για το έργο που επιτελέστηκε, όσοι θέλουν να ξέρουν, ξέρουν. Όσοι ενδιαφέρονται να ξέρουν (όχι όταν φτάσει η φωτιά στα μπατζάκια τους, αλλά πάντα, ως ευσυνείδητοι πολίτες και επαγγελματίες) παρακολουθούσαν το δελτίο της Ένωσης και το site και μάθαιναν. Και ήταν πάντα και τα δύο up to date συνεχώς με πολύ προσωπικό κόστος, τόσο εμού, όσο και των άλλων που ασχολήθηκαν με αυτά τα δύο μέσα επικοινωνίας της ένωσης.
   Τουλάχιστον επί των ημερών μου η δημοσιότητα των δράσεων και κειμένων -υπομνημάτων, η έκθεση στο φώς όλων των μεθοδεύσεων -προτάσεων -δράσεων, ήταν μία βασική αρχή, ένα αξίωμα που με σεβασμό το υπηρέτησα προσωπικά και τα υπ’ εμού Δ.Σ. της ένωσης.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2008, 18:11:05 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4068 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Σεπτεμβρίου 2011, 23:16:43
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
2498 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Δεκεμβρίου 2014, 12:33:11
από iasis
0 Απαντήσεις
9223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2020, 22:34:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3158 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2021, 00:14:36
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2935 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2023, 18:40:05
από Argirios Argiriou