Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:51:25

Αποστολέας Θέμα: Ζητούσε χρήματα από ασθενείς για κλινική του "Λαϊκού"!(ΑΥΓΗ)  (Αναγνώστηκε 39754 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαΐου 2008, 15:31:05
Αναγνώστηκε 39754 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ζητούσε χρήματα από ασθενείς για κλινική του "Λαϊκού"!(ΑΥΓΗ)



Σοβαρές καταγγελίες για κινήσεις του καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή της πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας "Λαϊκό" Γερ. Πάγκαλη που διασύρουν το ΕΣΥ διατυπώνει το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο. Την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογράφουν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του σωματείου Τ. Αντωνόπουλος και Θ. Ζούγκου.

Σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες του συλλόγου των εργαζομένων, ο Γερ. Πάγκαλης καλούσε εγγράφως τους αδύναμους ασθενείς της κλινικής να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό 150002002005823 της τράπεζας "Alpha Bank" υπέρ του Συλλόγου Φίλων της Αιματολογίας "Ίασις", προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της νέας πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του "Λαϊκού", η οποία εγαινιάζεται την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια!

Η "Α" έχει στα χέρια της μία τέτοια επιστολή του Γερ. Πάγκαλη προς ασθενή του, καθώς και το αποδεικτικό είσπραξης 500 ευρώ από την "Alpha Bank".

Η κίνηση του πανεπιστημιακού γιατρού, μάλιστα, παραβιάζει σαφείς αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς ο Γερ. Πάγκαλης χρησιμοποίησε τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών της κλινικής, τα οποία περιλαμβάνονται στον απόρρητο ιατρικό φάκελό τους!

Στην επιστολή του προς τον Δημ. Αβραμόπουλο, το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του "Λαϊκού" τονίζει ότι "με την ανοχή σας αφήνετε εξωθεσμικούς παράγοντες να καθορίζουν τα πάντα γύρω από τη δημόσια Υγεία έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο όπως είναι το 'Λαϊκό'".

Επίσης, το σωματείο ρωτάει τον υπουργό Υγείας: "Είναι δεοντολογικό και νόμιμο να καλούνται με προσωπικές επιστολές ασθενείς από τον καθηγητή κ. Γερ. Πάγκαλη να καταθέσουν χρήματα για άλλη μία φορά σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος 'Ίασις' στην τράπεζα 'Alpha Bank' αρ. λογαρ. 150002002005823 'προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα'; Από ποιους πόρους και πηγές σχηματίσθηκε το κεφάλαιο του συλλόγου 'Ίασις'; Σύμφωνα με φυλλάδια του συλλόγου οι καταθέσεις είναι επώνυμες. Ποιος ο ονομαστικός κατάλογος των δωρητών; Γιατί δεν κατετέθησαν δημοσίως; Υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην αιματολογική κλινική, όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων;".
 


Δεν πήγε ο Πρόεδρος στο "Λαϊκό"


Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας \Καρ. Παπούλια\ να μην συμμετάσχει τελικά την περασμένη Πέμπτη στα εγκαίνια της νέας πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας "Λαϊκό", μετά τις σοβαρές καταγγελίες που διετύπωσε δημοσίως το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο για τον προσβλητικό για το ΕΣΥ τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία της κλινικής.
Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι επίσης το γεγονός ότι ούτε ο υπουργός Υγείας \Δημ. Αβραμόπουλος\ παρέστη στα εγκαίνια, παρά το γεγονός ότι απέφυγε να δώσει τις οποιεσδήποτε εξηγήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημιουργίας της νέας κλινικής.
Έτσι, τα εγκαίνια πραγματοποίησε μόνος του ο ίδιος ο κατηγορούμενος από το σωματείο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών \Γερ. Πάγκαλης\, συνοδευόμενος από τον... \Κ. Μητσοτάκη\!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓΕΡ_ΠΑΓΚΑΛΗΣ_&-V=hpress_int&-P
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

19 Μαΐου 2008, 17:51:24
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκε και η γνωστή παιδαγωγός -αγγειοχειρουργός, φορώντας κατάλευκη ποδιά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην TV "είχε βάρδια εκείνη την ώρα". Το πρώτο που αναρωτήθηκα είναι αν καθιερώθηκαν οι βάρδιες στους ιατρούς ΕΣΥ. Μετά, εστίασα στο αμόλυντο πάλευκο που ξεχωρίζει και μονολόγησα ότι είμαστε μια χώρα που η άσπιλη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο είναι τόσο πηγαία, που μας αξίζει η κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας και μαζί η μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων  :o

Φτιάξε έναν "Όμιλο Φίλων". Δε ξέρεις ποτέ τί μπορεί να εξελιχθεί από κει μέσα.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2008, 17:56:42 από πρώτη και καλύτερη!! »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2598 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Οκτωβρίου 2012, 21:56:26
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
33568 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2020, 07:37:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
20811 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2022, 16:32:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
22528 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Ιουλίου 2022, 11:27:07
από anasm
0 Απαντήσεις
14394 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιανουαρίου 2023, 20:25:15
από anasm