Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Ζητούσε χρήματα από ασθενείς για κλινική του "Λαϊκού"!(ΑΥΓΗ)

(1/1)

Gatekeeper:
Ζητούσε χρήματα από ασθενείς για κλινική του "Λαϊκού"!(ΑΥΓΗ)Σοβαρές καταγγελίες για κινήσεις του καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή της πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας "Λαϊκό" Γερ. Πάγκαλη που διασύρουν το ΕΣΥ διατυπώνει το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο. Την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογράφουν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του σωματείου Τ. Αντωνόπουλος και Θ. Ζούγκου.

Σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες καταγγελίες του συλλόγου των εργαζομένων, ο Γερ. Πάγκαλης καλούσε εγγράφως τους αδύναμους ασθενείς της κλινικής να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό 150002002005823 της τράπεζας "Alpha Bank" υπέρ του Συλλόγου Φίλων της Αιματολογίας "Ίασις", προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της νέας πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του "Λαϊκού", η οποία εγαινιάζεται την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια!

Η "Α" έχει στα χέρια της μία τέτοια επιστολή του Γερ. Πάγκαλη προς ασθενή του, καθώς και το αποδεικτικό είσπραξης 500 ευρώ από την "Alpha Bank".

Η κίνηση του πανεπιστημιακού γιατρού, μάλιστα, παραβιάζει σαφείς αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς ο Γερ. Πάγκαλης χρησιμοποίησε τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών της κλινικής, τα οποία περιλαμβάνονται στον απόρρητο ιατρικό φάκελό τους!

Στην επιστολή του προς τον Δημ. Αβραμόπουλο, το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του "Λαϊκού" τονίζει ότι "με την ανοχή σας αφήνετε εξωθεσμικούς παράγοντες να καθορίζουν τα πάντα γύρω από τη δημόσια Υγεία έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε ένα μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο όπως είναι το 'Λαϊκό'".

Επίσης, το σωματείο ρωτάει τον υπουργό Υγείας: "Είναι δεοντολογικό και νόμιμο να καλούνται με προσωπικές επιστολές ασθενείς από τον καθηγητή κ. Γερ. Πάγκαλη να καταθέσουν χρήματα για άλλη μία φορά σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύλλογος 'Ίασις' στην τράπεζα 'Alpha Bank' αρ. λογαρ. 150002002005823 'προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα'; Από ποιους πόρους και πηγές σχηματίσθηκε το κεφάλαιο του συλλόγου 'Ίασις'; Σύμφωνα με φυλλάδια του συλλόγου οι καταθέσεις είναι επώνυμες. Ποιος ο ονομαστικός κατάλογος των δωρητών; Γιατί δεν κατετέθησαν δημοσίως; Υπάρχουν προμηθεύτριες εταιρείες που δίνουν χρήματα και έχουν άμεσα συμφέροντα από τη δραστηριότητά τους στην αιματολογική κλινική, όπως για παράδειγμα πώληση φαρμάκων ή μηχανημάτων;".
 


Δεν πήγε ο Πρόεδρος στο "Λαϊκό"


Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας \Καρ. Παπούλια\ να μην συμμετάσχει τελικά την περασμένη Πέμπτη στα εγκαίνια της νέας πανεπιστημιακής αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας "Λαϊκό", μετά τις σοβαρές καταγγελίες που διετύπωσε δημοσίως το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο για τον προσβλητικό για το ΕΣΥ τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία της κλινικής.
Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι επίσης το γεγονός ότι ούτε ο υπουργός Υγείας \Δημ. Αβραμόπουλος\ παρέστη στα εγκαίνια, παρά το γεγονός ότι απέφυγε να δώσει τις οποιεσδήποτε εξηγήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημιουργίας της νέας κλινικής.
Έτσι, τα εγκαίνια πραγματοποίησε μόνος του ο ίδιος ο κατηγορούμενος από το σωματείο διευθυντής της κλινικής, καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών \Γερ. Πάγκαλης\, συνοδευόμενος από τον... \Κ. Μητσοτάκη\!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓΕΡ_ΠΑΓΚΑΛΗΣ_&-V=hpress_int&-P

πρώτη & καλύτερη:
Εκτός των προαναφερόμενων, παραβρέθηκε και η γνωστή παιδαγωγός -αγγειοχειρουργός, φορώντας κατάλευκη ποδιά, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην TV "είχε βάρδια εκείνη την ώρα". Το πρώτο που αναρωτήθηκα είναι αν καθιερώθηκαν οι βάρδιες στους ιατρούς ΕΣΥ. Μετά, εστίασα στο αμόλυντο πάλευκο που ξεχωρίζει και μονολόγησα ότι είμαστε μια χώρα που η άσπιλη διάθεση για προσφορά στο συνάνθρωπο είναι τόσο πηγαία, που μας αξίζει η κληρονομιά των αρχαίων προγόνων μας και μαζί η μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων  :o

Φτιάξε έναν "Όμιλο Φίλων". Δε ξέρεις ποτέ τί μπορεί να εξελιχθεί από κει μέσα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση