Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Ανθολόγιο σημειωμάτων γιατρών

<< < (8/10) > >>

Μαρία Χόρτη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο ΙΚΑ εμφιλοχωρεί ο όρος "κατ' οίκον ιατρός"; Γιατί πολύ ΙΚΑτζήδικο μου ακούγεται.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν το στήριζε σε κάποια νομολογία αυτό που ανήρτησε.

Κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται να έχει ούτε γραφείο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αγνωστον... μου ηρθε με e-mail παρέα με άλλα παρόμοια "μαργαριτάρια".
Όσο για τα Απρόβλεπτα των νοσοκομείων, αξίζει να ρίξετε μια ματιά όταν θέλετε να σκάσει λίγο το χειλάκι σας.

Denominator:
Απίστευτη συνομιλία στο ιατρείο μου με συγγενή ασθενούς ο οποίος είχε, συν τοις άλλοις, και την άνοιά του:

- Γιατρέ ορίστε και οι εξετάσεις που κάναμε.
- Χμμ... Ανέβηκε η κρεατινίνη στο 1,6... Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις δόσεις του φαρμάκου που παίρνει για το ζάχαρο.
- Δηλαδή γιατρέ;
- Glucophage των 850 δεν παίρνει, δύο την ημέρα; Πρέπει να το κάνουμε ένα.
- Αχ, βρε γιατρέ... Αυτά τα Glucophage... Τι καυγάδες κάναμε για να τα παίρνει...
- Καλά, γιατί είχε πρόβλημα;
- Δεν ξέρω, τα έβαλε στο μάτι. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια... Σε κάποια φάση όμως σταμάτησε να γκρινιάζει και νόμιζα ότι επιτέλους έβαλε μυαλό.
- Και;
- Τι και; Ψόφησε ο σκύλος!
- Και τι σχέση έχει αυτό;
- Ε, πώς ρε γιατρέ, αφού τα έριχνε στο φαί του!!!

Συμπέρασμα: Μήπως ο ανοϊκός ήξερε κάτι και προφύλασσε τον ευατό του; Αλλά από την άλλη ο άμοιρος ο σκύλος τι έφταιγε; Μάλλον τον έφαγε η γκρίνια της κόρης...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο ΙΚΑ εμφιλοχωρεί ο όρος "κατ' οίκον ιατρός"; Γιατί πολύ ΙΚΑτζήδικο μου ακούγεται.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν το στήριζε σε κάποια νομολογία αυτό που ανήρτησε.

Κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται να έχει ούτε γραφείο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Να προτείνω;

A.N. 1565/1939 (ΦEK A/16)
Άρθρο 14. Aπαγορεύεται η πλανοδιακή άσκηση της ιατρικής. Tακτικές περιηγήσεις για την παροχή ιατρικής συνδρομής επιτρέπονται μετά από την έγκριση του οικείου Iατρικού Συλλόγου, όταν συνηγορούν προς αυτό ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αν αποτελεί πράγματι ιατρική συνταγή, τότε απόλυτο "respect" στον φαρμακοποιό που την εκτέλεσε (εκτός αν αυτοσχεδίασε) και καλή τύχη στον ασθενή που την έλαβε!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν αποτελεί πράγματι ιατρική συνταγή, τότε απόλυτο "respect" στον φαρμακοποιό που την εκτέλεσε (εκτός αν αυτοσχεδίασε) και καλή τύχη στον ασθενή που την έλαβε!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
   Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες συνταγών απο συνάδερφο μόνιμο (απο τους παλιούς) Αγροτικό στο ιατρείο που υπηρετούσα προ αρκετών ετών... Δεν διέφερε και πολύ απο αυτό. Έβλεπες μόνο το πρώτο γράμμα και μετά μια σπείρα (περίπου σαν το συγκεκριμένο αλλα πιο στρογγυλεμένα). Ο φαρμακοποιός του χωριού (που σε αυτόν κατέληγε το 95% των συνταγών) έδινε τα σωστά φάρμακα βασισμένος στη διάγνωση μάλλον (έδινε συγκεκριμένα σκευάσματα - πχ αν έγραφε γαστρίτις και κάτι απο Ρ έδινε PTΙNOL...). Αν οι δύστυχοι πήγαιναν σε γειτονικό χωριό η συνταγή πάντα επιστρεφόταν....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση