Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 08:11:54

Αποστολέας Θέμα: Το «φακελάκι» βασιλεύει: Εχουν συνταγή και για την... ατιμωρησία  (Αναγνώστηκε 13939 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Απριλίου 2011, 15:35:02
Αναγνώστηκε 13939 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Γιατρός δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε έναν χρόνο φυλάκιση για χρηματισμό προσελήφθη από άλλο νοσοκομείο

Τον περασμένο Οκτώβριο γιατρός ουρολόγος πιάστηκε επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παρακαμφθεί η σειρά και να χειρουργηθεί ένας ασθενής, και καταδικάστηκε στη συνέχεια σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο. Δύο μήνες αργότερα προσελήφθη στο νοσοκομείο της Βέροιας και εργάζεται κανονικά σήμερα στην ουρολογική κλινική του.

Ο δεύτερος γιατρός, με τον βαθμό του διευθυντή, που είχε κάνει τη συγκεκριμένη εγχείρηση και τον οποίον ο καταδικασθείς ουρολόγος είχε υποδείξει ως τελικό αποδέκτη των χρημάτων, συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς καμία κύρωση, παρότι είχε καταδικαστεί κι αυτός για «φακελάκι» και σε παλαιότερη υπόθεση.

Και για τις δύο υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης στο νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», σχεδόν ένα εξάμηνο μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 41χρονος ουρολόγος Χ.Θ., που πιάστηκε να παίρνει «φακελάκι» 600 ευρώ από συγγενείς ασθενούς, είχε ολοκληρώσει την ειδικότητά του στον «Αγιο Δημήτριο» πέντε μήνες νωρίτερα, αλλά συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο φορώντας ιατρική ποδιά, εξετάζοντας, κανονίζοντας ραντεβού, υπογράφοντας συνταγές και προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να έχει καμία έμμισθη σχέση με αυτό. Και βέβαια όλα αυτά δεν τα έκανε με το αζημίωτο, αφού πρόσφερε άλλες «υπηρεσίες».

Αρχικά, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η 36χρονη κόρη του ασθενούς, ο ουρολόγος έκανε τη βιοψία στον πατέρα της και πήρε αμοιβή 200 ευρώ. Στη συνέχεια ήταν μέσα στο χειρουργείο μαζί με τον διευθυντή Κ.Χ. που έκανε την εγχείριση και της ζήτησε τα 600 ευρώ, λέγοντας ότι προορίζονται για τον διευθυντή.

«Αυτός δεν ζητάει ποτέ, βάζει εμένα να το κάνω. Τα χρήματα είναι επειδή τον χειρούργησε διευθυντής και επειδή πήρε καλύτερη σειρά» φέρεται πως της είπε, διευκρινίζοντας πως τα 400 από αυτά θα δίνονταν στον διευθυντή και τα 200 στον αναισθησιολόγο.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αιτιολογήσει τις επισκέψεις του λέγοντας πως γίνονταν στο πλαίσιο διατριβής που κάνει σε άλλο νοσοκομείο. Στο πλευρό του έσπευσαν προκειμένου να τον υποστηρίξουν και δύο συνάδελφοί του που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Σε ό,τι αφορά το «φακελάκι» ισχυρίστηκε πως... αιφνιδιάστηκε όταν του το έδωσαν πίσω από ένα παραβάν και το δέχτηκε γιατί θεώρησε πως οι συγγενείς ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να τον ευχαριστήσουν...

Η εισαγγελέας της έδρας του αυτόφωρου δικαστηρίου ήταν καταπέλτης, χαρακτηρίζοντας «θρασύτατο» τον κατηγορούμενο και ζητώντας την παραδειγματική του τιμωρία, ενώ κατακεραύνωσε και τους συναδέλφους του, γιατρούς του νοσοκομείου και πανεπιστημιακούς, που είχαν καταθέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης. «Προσβάλλουν και την επιστήμη και τους ίδιους με αυτό που κάνουν.

Ο 41χρονος ουρολόγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ, με τριετή αναστολή. Τις ίδιες μέρες καταδικάστηκε και ο φίλος του διευθυντής στον «Αγιο Δημήτριο» Κ.Χ., σε φυλάκιση 20 μηνών με τριετή αναστολή για «φακελάκι» 500 ευρώ που πήρε από συγγενείς άλλου ασθενούς πριν από πέντε χρόνια (!).

Ο ασθενής εκείνος έφυγε από τη ζωή έπειτα από περιπλάνησή του και σε άλλα νοσοκομεία και ο γιατρός κατηγορήθηκε -εκτός από φακελάκι- και για πλημμελή ιατρική παρακολούθηση, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε.

«Οι ΕΔΕ βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις δύο περιπτώσεις, γιατί άργησαν να μας σταλούν καθαρογραμμένες οι αποφάσεις των δικαστηρίων» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο διοικητής του «Αγίου Δημητρίου», Γ. Φραγγίδης, ο οποίος όμως «μπλόκαρε» την υποψηφιότητα του 41χρονου για οργανική θέση στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου.

Τελικά ο ουρολόγος, παρά την καταδίκη του σε φυλάκιση, βρήκε ανοιχτές τις πόρτες στο νοσοκομείο της Βέροιας, το οποίο λίγες εβδομάδες αργότερα εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ουρολόγο. Ο Χ.Θ. κατέθεσε τα χαρτιά του και προσελήφθη ως επικουρικός γιατρός για διάστημα ενός χρόνου. «Οταν πληροφορήθηκα την καταδικαστική υπόθεση που έχει σε βάρος του, και πριν τον ορκίσω, τον κάλεσα για εξηγήσεις. Μου είπε πως δεν έχει σχέση και πως θα αποδείξει την αθωότητά του στο Εφετείο.

Συμβουλεύτηκα νομικούς, ζήτησα και πήρα έγγραφο που βεβαιώνει ότι έχει καταθέσει έφεση, και μετά τον όρκισα, καθώς εκτός των άλλων ήταν ο μοναδικός υποψήφιος» είπε στο «Εθνος της Κυριακής» ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας, Ν. Χατζηδημητρίου. Ο ίδιος ενημέρωσε σχετικά και τον διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ. Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Χρ. Ζηλίδη, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις όταν πληροφορήθηκε την πρόσληψη του ουρολόγου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

7 Μαρτίου 2012, 16:30:00
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Απαράδεκτα ευτελές φακελάκι για κοτζάμ στεφανιογραφία ...Να συλληφθούν οι υπαίτιοι τώρα!  ;D

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Δεκεμβρίου 2014, 10:27:14
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Γυναικολόγος εκμεταλλεύεται το brand name του "Αλεξάνδρα" και προσπορίζεται Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, μετατρέποντας τους πολίτες που επισκέπτονται το δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτικούς του πελάτες.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Σεπτεμβρίου 2015, 20:15:20
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Επιστρέφει στον Ευαγγελισμό, ο επίορκος γιατρός με το φακελάκι - Έξαλλος ο Δημόπουλος    16/09/2015 17:38

   Μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί η αυτοδίκαιη επάνοδος του επίορκου καρδιοχειρουργού στον Ευαγγελισμό, ο οποίος πριν ένα χρόνο περίπου, αρνούνταν πεισματικά επί 10 ημέρες να χειρουργήσει ασθενή καθώς ζητούσε φακελάκι. Αποτέλεσμα της στάσης αυτής του γιατρού, ήταν ο ασθενής να καταλήξει.
   Σήμερα, ο επίορκος αυτός γιατρός, ονόματι κ. Αντώνης Τσούκας, επανέρχεται με τον νόμο Κατρούγκαλου, παρά την συμπληρωματική εγκύκλιο η οποία έχει εκδοθεί ακριβώς για να αποτρέπει την επιστροφή επίορκων δημοσίων λειτουργών.
   Ασφαλείς πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος φέρεται ενοχλημένος από την διαπιστωτική πράξη της επιστροφής την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ζητώντας του μέχρι την Πέμπτη το πρωί, αναλυτική απάντηση σχετικά με το τι έχει συμβεί. Τέτοια ζητήματα ωστόσο, σύμφωνα με την νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, τα χειρίζεται ο γενικός γραμματέας.
   Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα είχε παραπεμφθεί με απόφαση Βορίδη στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, ωστόσο το Συμβούλιο αυτό, δεν κατάφερε να αποφασίσει μέσα σε διάστημα ενός έτους (σ.σ. ο γιατρός είχε παραπεμφθεί τον Ιούλιο του 2014). (γιατί δεν τα κατάφεραν; Τις πταίει; ) Έτσι, με τον νόμο Κατρούγκαλου ο επίορκος γιατρός, επιστρέφει στα πρότερα καθήκοντά του.
   Επιπλέον σύμφωνα με κύκλους από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, το Σώμα είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ στην οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν τα ερωτήματα που έθεσε, με αποτέλεσμα η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, να χαρακτηρισθεί ως διάτρητη.  ???
   Για την ιστορία να πούμε, ότι ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης από τον περασμένο Ιούλιο οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς να απαιτεί και να λαμβάνει το φακελάκι με τα 500 ευρώ, ποσό που θα ξεμπλόκαρε τη διαδικασία της αναμονής του ασθενή. Η σύλληψη του μάλιστα είχε γίνει στο γραφείο του μέσα στο νοσοκομείο.
   Αναφορικά με το ΕΣΥ, εκτιμάται ότι οι επίορκοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία, οι γιατροί "επιστρέφουν" στα νοσοκομεία και συγκεκριμένα στα πειθαρχικά συμβούλια κάθε μονάδας εφόσον υπάρχουν, για να κριθεί εκ νέου η υπόθεση τους.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Δεν λέω, καλώς επιστρέφουν. Δεν μπορεί να είσαι ~υπόδικος για μια ζωή και σε διαθεσιμότητα. Υπάρχουν περιπτώσεις παγίδευσεις ή άδικης καταγγελίας (δεν υποστηρίζω ότι εδώ έγινε κάτι τέτοιο). Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε η ΕΔΕ και το πειθαρχικό συμβούλιο. Μήπως πρέπει να τιμωρηθούν τα μέλη του συμβουλίου;

2 Οκτωβρίου 2015, 20:28:16
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Διαβάστε εδώ ανακοίνωση του ΙΣΑ για το μέτρο της πληρωμής της επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.

Παράθεση
Αντίθετος με το μέτρο πληρωμής ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική ο Ι.Σ.Α

Να επανεξετάσει το μέτρο της πληρωμής της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα, καλεί το Υπουργείο Οικονομικών ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει μία ακόμα σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.
 
Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».
 
Επιπλέον, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός πως μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία.
 
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.

Προσωπικά ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑ όταν διάβασα αυτή την ανακοίνωση !

Έχουν αναλογιστεί (οι συνάδελφοι που μας εκπροσωποπούν) ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ στο κοινωνικό σύνολο με τέτοιες ανακοινώσεις ;

Απ' το πρωϊ τα κοινωνικά δίκτυα ΒΟΟΥΝ από σχόλια ότι "οι γιατροί θέλουν να προστατεύσουν τα μαύρα τους". Εφευρίσκοντας μάλιστα γελοίες δικαιολογίες για τους ηλικιωμένους ασθενείς όταν προ ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έλεγαν για τους... ηλικιωμένους γιατρούς που δεν γνωρίζουν την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ;

Καταλαβαίνετε, συνάδελφοι, ότι αυτού του είδους οι τοποθετήσεις ΜΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ; Ποιός αποφασίζει κι πως εξασφαλίζεται ότι εκφράζουν το σύνολο του ιατρικού κόσμου ;

Κανονικά, τέτοιες πρωτοβουλίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ, κι αντίθετα, να ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΟΥΜΕ, απλά να θέσουμε το θέμα της προμήθειας που χρεώνουν οι Τράπεζες κι εκεί να αναζητηθεί μια κλαδική συμφωνία, όπως αυτή που μαθαίνω ότι ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί.

Λυπάμαι, αλλά τέτοιες ανακοινώσεις, προσωπικά δεν με εκφράζουν, κι δείχνουν ότι κάποιοι ζουν εκτός εποχής.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Οκτωβρίου 2015, 20:30:14 από kopritis »

2 Οκτωβρίου 2015, 21:14:21
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Έχουν αναλογιστεί (οι συνάδελφοι που μας εκπροσωποπούν) ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ στο κοινωνικό σύνολο με τέτοιες ανακοινώσεις ;
...
   Θα συμφωνήσω μαζί σου, η δήλωση ήταν περιττή. Κρείττον του λαλείν το σιγάν... Πάντως ο υπογράφων το άνω πόνημα παρατρίχα θα γινόταν και πρόεδρος κόμματος. Το λαλείν (υποθέτω) του αρέσει ιδιαίτερα.
   Πέρα απο το άνω, το μέτρο δεν θα αποδώσει αν δεν συνδυαστεί με μεγάλο περιορισμό των μετρητών-χαρτονομισμάτων. Τα μαύρα στα νοσοκομεία και χειρουργεία ιδιωτών και επισκέψεις μεγαλογιατρών θα παραμείνουν μαύρα όσο υπάρχει ρευστό. Κανείς δε θα νοιαστεί για τα ψίχουλα της φοροαπαλλαγής (οι μεγάλες φοροαπαλλαγές πέθαναν προ πολλού).

2 Οκτωβρίου 2015, 21:41:45
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα μαύρα στα νοσοκομεία και χειρουργεία ιδιωτών και επισκέψεις μεγαλογιατρών θα παραμείνουν μαύρα όσο υπάρχει ρευστό. Κανείς δε θα νοιαστεί για τα ψίχουλα της φοροαπαλλαγής (οι μεγάλες φοροαπαλλαγές πέθαναν προ πολλού).

Έτσι είναι, δεν δίνεις φακελάκι περνώντας... πιστωτική-χρεωστική κάρτα από μηχάνημα POS, οπότε ποιό το νόημα της άνωθι ανακοίνωσης ;

Να μας χλεύαζει το πανελλήνιο ότι διαμαρτυρόμαστε για τα μαύρα (όσοι απέμειναν να παίρνουν) ; ; ;

2 Οκτωβρίου 2015, 21:47:30
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα μαύρα στα νοσοκομεία και χειρουργεία ιδιωτών και επισκέψεις μεγαλογιατρών θα παραμείνουν μαύρα όσο υπάρχει ρευστό. Κανείς δε θα νοιαστεί για τα ψίχουλα της φοροαπαλλαγής (οι μεγάλες φοροαπαλλαγές πέθαναν προ πολλού).

Έτσι είναι, δεν δίνεις φακελάκι περνώντας... πιστωτική-χρεωστική κάρτα από μηχάνημα POS, οπότε ποιό το νόημα της άνωθι ανακοίνωσης ;

Να μας χλεύαζει το πανελλήνιο ότι διαμαρτυρόμαστε για τα μαύρα (όσοι απέμειναν να παίρνουν) ; ; ;
   Στο ίδιο μήκος κύματος και τα σχόλια (μάλλον) συναδέρφων στο MEDISPIN: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  . Αντιγράφο στο επώνυμο σχόλιο συναδέρφου απο το Βόλο:
""
Ευθύμιος (Μάκης)Τσάμης 2 Οκτωβρίου 2015 - 8:09 μ.μ.
Απαράδεκτη ανακοίνωση. Μας εκθέτει όλους τους γιατρούς. Η θέση μας θα πρέπει να είναι ότι όλες οι δαπάνες των πολιτών σε ελεύθερους επαγγελματίες (όχι μόνο σε γιατρούς),από το πρώτο ευρό θα πρέπει να γίνονται με κάρτες. Η φοροδιαφυγή που μας καταστρέφει διαχρονικά θα πρέπει να τελειώσει και αυτός είναι ο καταλληλότερος τρόπος. Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε από το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές να αφορούν όλες τις δαπάνες των πολιτών όχι μόνο για τους γιατρούς όπως λένε και μας φωτογραφίζουν ως τους κύριους φοροφυγάδες, όπως κάνουν πάντα. Επομένως αυτή η ανακοίνωση του Ι.Σ.Α. θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να ζητηθεί να μην εξαιρεθεί κανένας ελεύθερος επαγγελματίας από αυτήν την διαδικασία. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει επιτέλους σ' αυτήν την χώρα και να γίνει επιτέλους χώρα της Ευρώπης.   ""

2 Οκτωβρίου 2015, 22:57:02
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σε αντίθεση με τον ΙΣΑ, θα πρότεινα προσωπικά προαιρετική χρήση (και όχι υποχρεωτική) του πλαστικού χρήματος με κίνητρα για τον ασθενή (φοροαπαλλαγή) και το γιατρό (μικρότερος συντελεστής φορολογίας για το τμήμα του εισοδήματος που αφορά συναλλαγές με πλαστικό χρήμα).
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Οκτωβρίου 2015, 22:59:10 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Οκτωβρίου 2015, 20:03:28
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν θα υπερασπιστώ τον ΙΣΑ. Έζησα στην Γαλλία το 1997 και από όποια τράπεζα έβγαζα χρήματα σε ΑΤΜ, δεν πλήρωνα προμήθεια. Έστελνες χρήματα από ένα λογαριασμό σε άλλο χωρίς προμήθειες. Χρησιμοποιούσα την carte-blue και ο καταστηματάρχης δεν την ξεχώριζε από τα μετρητά γιατί δεν είχε καμιά σχεδόν προμήθεια, ήταν αποδεκτή και σε κρατικές υπηρεσίες.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπουν οι χρεωστικές κάρτες, και έψαξα να βάλω. Όμως θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να ακολουθήσει την λογική της carteblue στις προμήθειες. Δεν θα κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εγκληματικές οι υπάρχουσες προμήθειες σε σχέση με το κόστος των υπηρεσιών
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Οκτωβρίου 2015, 20:34:24
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν θα υπερασπιστώ τον ΙΣΑ. Έζησα στην Γαλλία το 1997 και από όποια τράπεζα έβγαζα χρήματα σε ΑΤΜ, δεν πλήρωνα προμήθεια. Έστελνες χρήματα από ένα λογαριασμό σε άλλο χωρίς προμήθειες. Χρησιμοποιούσα την carte-blue και ο καταστηματάρχης δεν την ξεχώριζε από τα μετρητά γιατί δεν είχε καμιά σχεδόν προμήθεια, ήταν αποδεκτή και σε κρατικές υπηρεσίες.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπουν οι χρεωστικές κάρτες, και έψαξα να βάλω. Όμως θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να ακολουθήσει την λογική της carteblue στις προμήθειες. Δεν θα κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εγκληματικές οι υπάρχουσες προμήθειες σε σχέση με το κόστος των υπηρεσιών

Συμφωνώ, αν και ο ανταγωνισμός άρχισε να λειτουργεί. Η Πειραιώς δίνει ακόμη και δωρεάν το POS και έχει προμήθεια έως 1,3%. Ακόμη όμως κι αυτό είναι πολύ αν το ανάγει κανείς στο συνολικό του εισόδημα. Αν θέλει λοιπόν το κράτος - και πολύ σωστά - να ελέγξει τη φοροδιαφυγή με το πλαστικό χρήμα, θα πρέπει να απαλείψει την επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων επαγγελματιών.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Οκτωβρίου 2015, 20:45:29
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν θα υπερασπιστώ τον ΙΣΑ. Έζησα στην Γαλλία το 1997 και από όποια τράπεζα έβγαζα χρήματα σε ΑΤΜ, δεν πλήρωνα προμήθεια. Έστελνες χρήματα από ένα λογαριασμό σε άλλο χωρίς προμήθειες. Χρησιμοποιούσα την carte-blue και ο καταστηματάρχης δεν την ξεχώριζε από τα μετρητά γιατί δεν είχε καμιά σχεδόν προμήθεια, ήταν αποδεκτή και σε κρατικές υπηρεσίες.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπουν οι χρεωστικές κάρτες, και έψαξα να βάλω. Όμως θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να ακολουθήσει την λογική της carteblue στις προμήθειες. Δεν θα κάνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εγκληματικές οι υπάρχουσες προμήθειες σε σχέση με το κόστος των υπηρεσιών

Συμφωνώ, αν και ο ανταγωνισμός άρχισε να λειτουργεί. Η Πειραιώς δίνει ακόμη και δωρεάν το POS και έχει προμήθεια έως 1,3%. Ακόμη όμως κι αυτό είναι πολύ αν το ανάγει κανείς στο συνολικό του εισόδημα. Αν θέλει λοιπόν το κράτος - και πολύ σωστά - να ελέγξει τη φοροδιαφυγή με το πλαστικό χρήμα, θα πρέπει να απαλείψει την επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων επαγγελματιών.

Διαφωνώ.
- Έχουμε 3 τράπεζες και ο ανταγωνισμός έχει λιγοστέψει. Απαιτώ να υπάρχει οροφή και να μην αλλάξει αύριο γνώμη η Πειραιώς. Επίσης, θα έχουμε κάθε τράπεζα και μηχανάκι στις χρεωστικές; Έλεος.
- Το 2% δεν είναι τίποτα για μένα εάν πρόκειται να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Δεν το βλέπω όμως έτσι. Βλέπω τι κέρδος θα είναι για τις τράπεζες για μια υπηρεσία που δεν κοστίζει ένα 1σεντ ανά συναλλαγή όταν αυτή γίνεται με τα νέα μηχανήματα των πιστωτικών καρτών που συνδέονται μέσω της γραμμής του Internet ή μέαω 2 μηνυμάτων SMS και όχι μέσω του τηλεφώνου.

Αν οι Γάλλοι το 1997 είχαν 3 cent ανά συναλλαγή, δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα πρέπει να πληρώνουμε ακόμη και 1.3% για μια συναλλαγή με χρεωστική κάρτα.
Ας φτιάξουν την ΔΙΑΣcard και η χρέωση να είναι 3 cent ανά συναλλαγή με χρεωστική. Διαφορετικά, να μην ονειρεύονται.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2015, 20:51:27 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

3 Οκτωβρίου 2015, 20:59:14
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να τα διαχωρίσουμε λίγο.

- για τις πιστωτικές που μεσολαβούν οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί (Visa, Mastercard, American Express) ΔΕΝ μπορεί να γίνει κάτι. Εκεί πληρώνεται προμήθεια σε αυτούς.
Π.χ η American Express χρεώνει 2% προμήθεια κι αυτό το κάνει παντού, είτε Ελλάδα, είτε Γερμανία, οπότε γι' αυτό έχει κι μικρότερη συγκριτικά πέραση, σε σχέση με τις άλλες κάρτες.
Εδώ δεν μπορεί να κάνει κάτι το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε οι Τράπεζες.

- για τις χρεωστικές κάρτες, εδώ ναι, ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν πολλά, να μειωθούν μέχρι να μηδενιστούν οι προμήθειες των Τραπεζών, ΕΦΟΣΟΝ αποτελέσει ΚΡΑΤΙΚΗ επιλογή η προώθηση χρήσης του πλαστικού χρήματος.
Μπορεί να δημιουργηθεί ένας Κρατικός Οργανισμός που θα αναλάβει να εποπτεύει την αποδοχή κι λειτουργία των χρεωστικών καρτών ανά την επικράτεια, ώστε να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η προσφορά επιλογής στον καταναλωτή να πληρώσει με κάρτα, όπως και να ομογενοποιήσει το τεχνικό κομμάτι (κοινό μηχανάκι για όλες τις κάρτες, ταχύτατες συνδέσεις για γρήγορη περαίωση της συναλλαγής).

Φυσικά αυτό το μέτρο πρέπει να επεκταθεί κι να γίνει υποχρεωτικό (όχι η πληρωμή, όσο η δυνατότητα επιλογής αυτού του τρόπου πληρωμής) με προσφορά φοροελαφρύνσεων στους πολίτες που τον επιλέγουν. Κάτι σαν τα bonus δλδ των καρτών, όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τις κάρτες σου, τόσο μεγαλύτερες επιστροφές φόρου θα έχεις.

Υ.Γ
Πότε θα σταματήσει αυτό το όργιο στα νησιά κι αυτή η ασυδοσία των επαγγελματιών που αρνούνται με γελοίες δικαιολογίες να προσφέρουν την δυνατότητα πληρωμών με κάρτες ;
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2015, 21:01:48 από kopritis »

3 Οκτωβρίου 2015, 21:14:09
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πάντως και το γέμισμα της χρεωστικής κάρτας αυτή τη στιγμή επιβαρύνει με προμήθεια 1% τον κάτοχό της. Αν διακινούνται 10 δις με πλαστικό χρήμα το χρόνο, που είναι λίγα σχετικά με το όλον, τα 100 εκατομμύρια είναι για τις τράπεζες. Τέτοια κέρδη ούτε που τα είχαν ονειρευτεί, αν δει κανείς τον ισολογισμό τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2015, 21:34:53 από Denominator »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Οκτωβρίου 2015, 21:48:26
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πάντως και το γέμισμα της χρεωστικής κάρτας αυτή τη στιγμή επιβαρύνει με προμήθεια 1% τον κάτοχό της. Αν διακινούνται 10 δις με πλαστικό χρήμα το χρόνο, που είναι λίγα σχετικά με το όλον, τα 100 εκατομμύρια είναι για τις τράπεζες. Τέτοια κέρδη ούτε που τα είχαν ονειρευτεί, αν δει κανείς τον ισολογισμό τους.

Λάθος ορολογία. Αυτό που περιγράφεις είναι η δωροκάρτα ή προπληρωμένη κάρτα.
Χρεωστική κάρτα είναι η κάρτα ανάληψης που είναι συνδεμένη με ένα λογαριασμό και δεν είναι visa/mastercard/λοιπά. Δες την σαν κάρτα ανάληψης. H carteblue στην Γαλλία ήταν τέτοια κάρτα αλλά δούλευε ανεξαρτήτως ποιας τράπεζας ήταν το μηχανάκι που την διάβαζε. Κάτι σαν ΔΙΑΣcard χωρίς ελληνικές ληστρικές προμήθειες.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3121 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Οκτωβρίου 2009, 17:46:55
από Αγωνιστική Παρέμβαση
20 Απαντήσεις
10104 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2011, 23:06:42
από Denominator
1 Απαντήσεις
3605 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιανουαρίου 2012, 17:56:02
από anastasios theodoridis
5 Απαντήσεις
6044 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2014, 21:53:45
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
9741 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2016, 21:15:48
από Ορθοπαιδικός