Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:07:42

Αποστολέας Θέμα: Αναστολή προμηθειών στα νοσοκομεία  (Αναγνώστηκε 3753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Απριλίου 2011, 10:24:48
Αναγνώστηκε 3753 φορές
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Αναστολή προμηθειών στα νοσοκομεία: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αναστέλλει σταδιακά από την Τετάρτη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού  τις παραδόσεις σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, διεκδικώντας την  καταβολή οφειλομένων από τον Μάρτιο του 2010.

Οι προμηθευτές κατήγγειλαν ότι «τα νοσοκομεία προτιμούν να εφοδιάζονται με αναλώσιμο υλικό από συγκεκριμένες γερμανικές πολυεθνικές και στην τριπλάσια τιμή».

Εντός της ημέρας το θέμα  αναμένεται να συζητηθεί σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος απέστειλε τις καταγγελίες των προμηθευτών στην αρμόδια επιτροπή.


Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

13 Απριλίου 2011, 10:28:51
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Χωρίς υλικά πρώτης ανάγκης τα νοσοκομεία: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είδη προς εξαφάνιση αποτελούν για τα νοσοκομεία οι σύριγγες, οι γάζες, οι ελαστικοί επίδεσμοι, τα γάντια χειρουργείου και τα λευκοπλάστ, ενώ οι γιατροί που βλέπουν τις αποθήκες να αδειάζουν εκπέμπουν σήμα κινδύνου.
Την ίδια ώρα, οι προμηθευτές διακόπτουν κλιμακωτά από την Τετάρτη, την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών στα νοσοκομεία.
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, πραγματοποιείται εντός της ημέρας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των χρεών προς τους προμηθευτές.
Ενδεικτική, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκοµείο της Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τµήµατος κοινοποίησε την περασµένη Τετάρτη στη διοίκηση ότι οι τραγικές ελλείψεις σε υλικά «δηµιουργούν κινδύνους στην ασφαλή αντιµετώπιση των χειρουργικών ασθενών».


Είδος προς εξαφάνιση και οι γάζες στα νοσοκοµεία: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Είδη προς εξαφάνιση αποτελούν υλικά πρώτης γραµµής στα νοσοκοµεία, όπως είναι οι σύριγγες, οι γάζες, οι ελαστικοί επίδεσµοι, ταγάντια χειρουργείου και τα λευκοπλάστ! Την ίδια ώρα, οι προµηθευτές ορθοπεδικού υλικού αρχίζουν από σήµερα να αδειάζουν σταδιακά τις αποθήκες του ΕΣΥ. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που έχει προκύψει στο Νοσοκοµείο της Ελευσίνας Θριάσιο, όπου ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τµήµατος κοινοποίησε την περασµένη Τετάρτη στη διοίκηση ότι οι τραγικές ελλείψεις σε υλικά «δηµιουργούν κινδύνους στην ασφαλή αντιµετώπιση των χειρουργικών ασθενών».

Η λίστα µε τις ελλείψεις που παραθέτει είναι µακρά (τραχειοσωλήνες, οξύµετρα, αεραγωγοί κ.ά.). Ετσι, ο ίδιος προειδοποιεί ότι αν δεν γεµίσουν άµεσα οι αποθήκες του νοσοκοµείου, ενδέχεται η διακοπή των προγραµµατισµένων χειρουργείων.

Στο ΚΑΤ πάλι, οι γιατροί έχουν επιδοθεί σε ένα νέο σύστηµα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες τους – είτε δανείζονται οι κλινικές µεταξύ τους υλικά όπως είναι οι συσκευές ορών και οι ελαστικοί επίδεσµοι, είτε αναζητούν παράτυπα προµήθειες από γειτονικά νοσοκοµεία όπως είναι για παράδειγµα το Σισµανόγλειο.

Μάλιστα, όπως λένε ορθοπεδικοί τα κενά στις αποθήκες οδηγούν σε επιπλέον σπατάλες – για παράδειγµα, οι ελλείψεις σε λευκές γάζες αναγκάζουν το προσωπικό να χρησιµοποιεί τις µη ακτινοδιαπερατές, οι οποίες είναι και πιο ακριβές!

Ιδια είναι η κατάσταση και στον Ευαγγελισµό, όπου έχει µπει ούτως ή άλλως «νυστέρι» στις προµήθειες για εξοικονόµηση πόρων, ενώ παράλληλα ακολουθείται η τακτική των παραγγελιών µε το… σταγονόµετρο, γεγονός που δηµιουργεί επιπλέον τριβές µε τους προµηθευτές. Το αποτέλεσµα είναι να… στεγνώνουν οι κλινικές από είδη πρώτης ανάγκης (π.χ. αντιδραστήρια) και να καταφεύγουν ακόµη και στον δανεισµό από άλλα νοσοκοµεία.

Οπως υπογραµµίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Οµοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκοµειακών Γιατρών ∆ηµήτρης Βαρνάβας, «οι ελλείψεις αφορούν και ακριβά υλικά αλλά κυρίως ευτελή, στα οποία δεν γίνονται σπατάλες, κρίνονται ωστόσο απαραίτητα». ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΆΙ πως το φαινόµενο των άδειων αποθηκών έχει οξυνθεί µετά τιςκινητοποιήσεις τουΠανελληνίου Συλλόγου Προµηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), που επεκτείνει το εµπάργκο και στα νοσηλευτικά ιδρύµατα της περιφέρειας. Οπως καταγγέλλουν οι προµηθευτές του συλλόγου, οι οφειλές του υπουργείου Υγείας ανέρχονται στα 90 εκατοµµύρια ευρώ για το 2010, ενώ φτάνουν τα 110 εκατοµµύρια ευρώ συµπεριλαµβανοµένων και των ανεξόφλητων τιµολογίων του πρώτου τριµήνου του 2011.

Στο µεταξύ, ο Σύνδεσµος Προµηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) ανακοίνωσε την κλιµακωτή διακοπή των προµηθειών. Ετσι σήµερα, σταµατούν οι προµήθειες στον Ευαγγελισµό, ενώ αύριο και µεθαύριο θα ακολουθήσουν τα νοσοκοµεία της Νίκαιας και το Γ. Γεννηµατάς.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

25 Αυγούστου 2011, 16:11:22
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Γραφειοκρατικές διαδικασίες «μπλοκάρουν» την εκταμίευση 1,4 δισ. ευρώ , τα οποία είναι διαθέσιμα στα νοσοκομεία για την εξόφληση των προμηθευτών τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υγείας κ. Ν. Πολύζο, ο οποίος συμμετείχε την Τετάρτη σε σύσκεψη με τους εκπροσώπους της τρόικας, τα ταμιακά διαθέσιμα των νοσοκομείων είναι 600 εκατ. ευρώ . ‘Έχουν ήδη μεταφερθεί 200 εκατ ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών για οφειλές του 2010, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθηνάς Δρέττα, τα ασφαλιστικά ταμεία θα διαθέσουν στα νοσοκομεία άλλα 600 εκατ ευρώ .

Ο κ. Πολύζος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ζήτησε από τους νέους Διοικητές των νοσοκομείων, να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην πάταξη της γραφειοκρατίας, που καθυστερεί τις πληρωμές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους.

Παράλληλα, ο κ. Πολύζος ενημέρωσε τους Διοικητές πως τα νοσοκομεία που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση ισολογισμών υπολογίζονται σε εννέα, ενώ προωθείται η εφαρμογή του διπλογραφικού λογιστικού με στόχο να εφαρμοστεί η από 1ης Οκτωβρίου, η αναλυτική λογιστική και να προχωρήσει η εφαρμογή των καινούριων κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων.

Τέλος, σημειώθηκε πως η δαπάνη για υγειονομικό υλικό μειώθηκε κατά 20% και για ορθοπεδικό υλικό κατά 40%.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
4 Απαντήσεις
4733 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Νοεμβρίου 2010, 23:01:04
από ΑΡΗΣ
56 Απαντήσεις
28796 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Δεκεμβρίου 2011, 15:47:20
από timex
1 Απαντήσεις
2900 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Νοεμβρίου 2013, 21:13:41
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
36404 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Απριλίου 2020, 01:22:40
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
9223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Δεκεμβρίου 2020, 07:58:37
από Argirios Argiriou