Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 19:14:43

Αποστολέας Θέμα: Το όραμα της κουτσής Μαρίας...  (Αναγνώστηκε 8388 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Απριλίου 2011, 09:01:32
Αναγνώστηκε 8388 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
« Έστι δε τραγωδία μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας…δι΄ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν». Ξεκινώντας από τον περίφημο ορισμό του Αριστοτέλη για την τραγωδία ξεδιπλώνω το «σουρδοφοβικό» μου επιχείρημα για τον περιλάλητο υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας. Ακολουθώντας φυσικά διαφορετικά μονοπάτια σκέψης και λόγου μιας και η τραγωδία της περιοχής μου αποτελεί στην πραγματικότητα  μίμηση πράξεως ευτελούς και ασήμαντης. Με τον οίκτο για τους θλιβερούς παρατρεχάμενους των πολιτικών γραφείων και τα φοβικά σύνδρομα που «ξερνάνε» δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες, να οδηγούν μαθηματικά  στην προσωπική τους αποκάθαρση. Κοινώς στο αυριανό τους ξεκούμπισμα.
Εχουν γραφτεί πολλά και έχουν ειπωθεί άλλα τόσα για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής. Δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές, σύμβουλοι και λοιποί «ειδικοί» έχουν καταθέσει την άποψή τους και το προσωπικό τους όραμα, για το πώς πρέπει να οργανωθεί αυτός  . Μέχρι εκεί όμως. Γιατί από εκεί και πέρα αρχίζει το ανεύθυνο και το φαιδρό του πράγματος , με τους συγκεκριμένους «ειδικούς» να λησμονούν  πως τον υγειονομικό χάρτη της χώρας τον καθορίζουν συγκεκριμένοι θεσμικοί φορείς του κράτους ( πανεπιστημιακοί, ΕΣΔΥ κα) σε συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και όχι οι εκάστοτε  πολιτικοί άρχοντες ενός τόπου,  οι περαστικές πολιτικές ηγεσίες ενός υπουργείου και οι δημοσιογράφοι μιας περιοχής.
Στο δια ταυτα τωρα.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως όρος δεν υφίσταται για μια περιοχή σαν την δική μας, που δεν έχει ιατρική σχολή και που δεν προκειται ποτέ της να αποκτήσει, όσο και αν αυτό αποτελεί ευσεβή πόθο ορισμένων εκ των συμπολιτών μας. Για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους.
Η περιφερειακή συνείδηση, επίσης,  μιας περιοχής δεν χτίζεται πάνω στην λογική της υδροκέφαλης ανάπτυξης μιας πόλης – εστω και της μεγαλύτερης - και της  αποψίλωσης όλων των άλλων  πόλεων και χωριών , που βρίσκονται στις παρυφές της, από δομές και υπηρεσίες
Και το κυριότερο. Εχει καταντήσει πιά γελοία και φαιδρή η υποτιθέμενη  αντιπαράθεση μεταξύ Κοζάνης και Πτολεμαίδας σχετικά με τις  υγειονομικές μονάδες των δυο αυτών περιοχών και την προοπτική συγχώνευσης ή κατάργησής τους. Αντιπαράθεση που καλλιεργείται τεχνηέντως απο διάφορους περιφέρομενους πολιτικούς θιασάρχες της περιοχής οι οποίοι  ελπίζουν οτι με το να υπηρετούν πιστά το σουρεαλιστικό θέατρο του πολιτικά παραλόγου θα μπορούν εσαεί να προσελκύουν θεατές στις μίζερες παραστάσεις που ανεβάζουν κάθε τέσσερα χρόνια.  Μονο που ο πολίτης με εμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή αρρυθμία δεν ενδιαφέρεται καθόλου- μα καθόλου όμως- αν την υγεία του την αποκαταστήσει κάποιος γιατρός του Μποδοσακείου ή του Μαματσείου. Και σας το υπογράφω, γιατί το ζώ καθημερινα, οτι και τον συγγενή του ασθενούς δεν τον ενδιαφέρει καθόλου-μα καθόλου όμως- αν κάνει μερικά χλμ παραπάνω προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο άρρωστος του απο μια οργανωμένη κλινική, καλά στελεχωμένη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το αντίθετο μάλιστα.
Υπο αυτήν την έννοια, το Μποδοσάκειο νοσοκομείο – παλαιό στα μάτια ορισμένων απίστευτων τύπων της περιοχής- πληρεί σήμερα όλες τις προυποθέσεις για να αναβαθμιστεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας ( βλ. φωτο), με την πόλη της   Κοζάνης να χρειάζεται άμεσα μια νέα νοσοκομειακή δομή προκειμένου να αντικαταστήσει το υπάρχων κτιριακό εξάμβλωμα ,με την αντιαισθητική τσόντα που κόλλησαν κάποια λαμόγια στο ερειπωμένο κτίριο της δεκαετίας του 50. Ας μας πούν λοιπόν πρώτα, όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής. ποιος αποφάσισε την γελοία αυτή επέκταση του νοσοκομείου Κοζάνης, πόσο στοίχισε στον φορολογούμενο πολίτη και ποιος θα πληρώσει στο τέλος τον λογαριασμό για την ανευθυνότητα του σχεδιασμού αυτού ( επεκταση ενός νοσοκομείου πρίν από λίγα χρόνια και θεμελίωση ενός νέου νοσοκομείου λίγα χρόνια μετά) και μετά ας οραματιστούν ό,τι θέλουν. Η Κοζάνη δικαιούται σίγουρα ένα καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας. Μόνο που αυτό σήμερα δεν μεταφράζεται αυτόματα στην θεμελίωση ενός ογκώδους κτιρίου με την ταμπέλα του τριτοβάθμιου νοσοκομείου.  Όταν σε όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου- στα οποία σίγουρα δεν συγκαταλέγεται η χώρα μας- συντελούνται αποφασιστικές αλλαγές στα νοσοκομειακά τους συστήματα , με την ανάπτυξη νέων εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών, οι οποίες οδηγούν σταδιακά στην αποδόμηση των νοσοκομειακών μονάδων και στη διαμόρφωση ενός καινούριου τύπου νοσοκομείου, που εύστοχα έχει χαρακτηριστεί ΄΄νοσοκομείο χωρίς τείχη΄΄ η απάντηση των δικών μας «αετών» της διοίκησης και των συν αυτώ «αετονύχηδων» σε όλες αυτές τις προκλήσεις είναι το χτίσιμο ενός μεγάλου τριτοβάθμιου νοσοκομείου στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σίγουρα πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσέγγιση της χώρας μας η οποία φιλοδοξεί να εξαγάγει στο εξωτερικό, ελλείψει άλλων προϊόντων και υπηρεσιών, έναν νέο τύπο νοσοκομείου, το «νοσοκομείο χωρίς καμμία τύχη»!!!!
Προτιμώ λοιπόν στην πόλη μου να δώ ένα οργανωμένο και πρωτοποριακό, για τα δεδομένα της χώρας μου, δίκτυο υπηρεσιών υγείας, με ιατρεία αστικού τύπου στις κοζανίτικες γειτονιές, με ένα ΕΚΑΒ ,επανδρωμένο με γιατρούς, που θα αντιμετωπίζει επι τόπου το όποιο περιστατικό, με ένα δίκτυο κατ΄ οικον νοσηλείας με μικρές μονάδες γιατρών και νοσηλευτών που θα σπεύδουν στο σπίτι του κάθε συμπολίτη μας παρέχοντας του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με μικρά ιατρεία πρόληψης και παρακολουθήσης των υψηλού κινδύνου ασθενών, με γηριατρικές μονάδες, με κλινικές βραχείας νοσηλείας και με μια μικρή και ευέλικτη νοσοκομειακή δομή που θα συντονίζει όλες αυτές τις δραστηριότητες και θα μπορεί να αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε επείγον περιστατικό.
Αν κάποιοι λοιπόν φαντασιώνονται φαραωνικά κτίρια και σύγχρονα μαυσωλεία ψυχών ,  για να φάνε οι εργολάβοι των Αθηνών και άλλο κρατικό χρήμα, για να πάρουν τις μίζες τους οι γνωστοί- άγνωστοι μιζαδόροι της ελληνικής γραφειοκρατίας και  για να μπορούν να μαντρώνουν κάποιοι διευθυνταράδες τα πελατάκια τους στους τεσσερις τοίχους ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου ,είναι όχι μόνο γελασμένοι αλλά και γραφικοί. Και ελπίζω η τοπική κοινωνία να αφυπνιστεί όσο είναι καιρός για να μην ζήσουμε για μια ακόμα φορά την γελοιότητα της κορδέλας και της υλοποίησης του οράματος της κάθε κουτσής Μαρίας…..

ΥΓ. Εννοείται πως και το δικό μου όραμα στοιχίζεται στα λοιπά οράματα των λοιπών «οραματιστών» της περιοχής μου. Σε καμία περίπτωση δεν αξιώνει δογματισμό και κατοχή της μίας και μοναδικής αλήθειας. Ειπαμε εξάλλου. Τον υγειονομικό χάρτη θα τον διαμορφώσουν οι ειδικοί μακριά από πολιτικές και δημοσιογραφικές παρεμβάσεις. Αρκετά πιά με τα αλαλάζοντα κύμβαλα της «επι παντός επιστητού» άποψης….

Φούντογλου Τάσος
Ειδικευόμενος νεφρολόγος στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο
Κάτοικος Κοζάνης


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

14 Απριλίου 2011, 12:38:27
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Από την προσωπική ιστοσελίδα του νυν υπουργού Οικονομικών και τότε Βουλευτή Νομού Κοζάνης (11/10/2008)

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι ένα θέατρο παραλόγου στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, με γιατρούς να στέλνουν εξώδικα, εισαγγελείς να κυνηγούν γιατρούς, με συνεντεύξεις τύπου και δηλώσεις από όλους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ωράριο των γιατρών η χώρα μας υποχρεούται να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα αναφορικά με το ωράριο των γιατρών σύμφωνα με την Οδηγία 2003/88/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2003. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί δεν θα υπερβαίνουν τις δύο έως τέσσερις εφημερίες μηνιαίως, από τις δέκα που πραγματοποιούν σήμερα. Με δύο λόγια, «εφημεριακό κραχ» που προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στο ήδη προβληματικό εφημεριακό σύστημα, διότι προκύπτουν τεράστια κενά, όπως άλλωστε έγινε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Μποδοσάκειο. Ο εκτελών καθήκοντα Διοικητή του Νοσοκομείου, ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να αστυνομικοί να ψάχνουν τους προϊσταμένους των τμημάτων για να αναγκάσουν τους γιατρούς να εργαστούν, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να μην μείνουν ακάλυπτες από γιατρούς οι κλινικές του Νοσοκομείου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ιδρύθηκε με την ελπίδα ότι θα γίνει ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Και έτσι λειτούργησε το πρώτο διάστημα. Όμως η εγκατάλειψη συνολικά του Συστήματος Υγείας από το Υπουργείο απαξίωσε και το Μποδοσάκειο, αναγκάζοντάς το να υπολειτουργεί. Εδώ και τέσσερις μήνες δεν υπάρχει Διοικητής και κάθε εβδομάδα μας αναγγέλλουν ότι… θα μας αναγγείλουν το νέο Διοικητή. Δεν παρέκλινε της πολιτικής αυτής ούτε ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος μας είπε πριν δύο Σάββατα ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε διοικητή, αλλά ακόμα… περιμένουμε.

Σε αυτόν τον τόπο έχουμε καταντήσει να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Το τελευταίο διάστημα έχω υποβάλει τρεις ερωτήσεις στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο μόνο για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, ζητώντας να μας πει τι θα κάνει για το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις κενές οργανικές θέσεις, πότε θα οριστεί ο νέος Διοικητής του. Κι όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Αναρωτιόμαστε πια τι πρέπει να κάνουμε για να προκαλέσουμε έστω την προσοχή του.

Η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.

* Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ



Παράθεση
Η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.
Συμφωνώ απόλυτα αν και πέρασαν δυόμιση χρόνια από τότε ;D
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαΐου 2012, 02:44:12
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 
3η Υ.ΠΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
 
ΚΟΖΑΝΗΣ -ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Λόγω της σοβαρής έλλειψης Ειδικών Ιατρών Παθολόγων στην Παθολογική Κλινική του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» Νοσοκομείου και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες τις περιοχής η Διοίκηση ενημερώνει ότι από το Σάββατο 19 Μαΐου έως και Παρασκευή 31 Μαΐου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ.

Η ρύθμιση αυτή αφορά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς. Σε ότι αφορά τα τακτικά περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα Παθολογικό Ιατρείο που θα λειτουργεί κανονικά τις πρωινές ώρες 09:00-14:00 στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο για τους ασθενείς.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαΐου 2012, 02:46:13
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με εφημερίες που θα πραγματοποιήσουν ιδιώτες παθολόγοι-γιατροί θα επαναλειτουργήσει από (νωρίς) το μεσημέρι του Σαββάτου (19-05-2012) η Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας η οποία και έβαλε «λουκέτο» καθώς οι δύο παθολόγοι δεν επαρκούν για να βγουν οι εφημερίες του μήνα.

 Καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου η οποία μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τηλεφωνούσε σε γιατρούς της πόλης προκειμένου να βρει εθελοντές για την Παθολογική. Σύμφωνα με τους παθολόγους που συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα και την παράκληση της κ. Βρυζίδου ήδη εξασφαλίζεται ολόκληρη η ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα όπως δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας γίνεται επαφή με το υπουργείο και τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης της κλινικής που σήμερα διαθέτει μόνον δύο γιατρούς Επιμελητές Β’.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαΐου 2012, 02:47:09
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις θεμάτων Νοσοκομείων ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας

Σχετ. : Άρθρο 41, παρ. 1, του Ν.4058/2012 (ΦΕΚ63/Α/12)

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας νησιωτικών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μπορούν από 7-5-2012, εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών τους και με την προϋπόθεση ότι έχουν ιδίους διαθέσιμους πόρους, να προσλαμβάνουν ιατρούς παθολόγους ή γενικούς ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η παροχή υπηρεσιών των παραπάνω προσώπων πρέπει να γίνεται με εισήγηση της κατά περίπτωση υπάρχουσας επιστημονικής επιτροπής για το ιατρικό προσωπικό και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας, της Δ/νσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρού Υγείας, έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και τελική έγκριση από τον Διοικητή της οικείας ΥΠΕ.

Ο Υπουργός
Α. Λοβέρδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαΐου 2012, 02:49:47
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σήμερα Σάββατο εφημερεύει γνωστός ιδιώτης παθολόγος στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Σε επίσκεψή μου στο νοσοκομείο τον είδα να εξετάζει στα ΤΕΠ.

To ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται επίσημα.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

20 Μαΐου 2012, 14:22:16
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Εφημερεύει με εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

20 Μαΐου 2012, 16:37:28
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Διαμαρτυρία της ΟΕΝΓΕ
Καταγγελίες για κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

Αθήνα
Το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας καταγγέλλουν τόσο η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Ν.Κοζάνης και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ το πρόβλημα είχε ανακύψει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο «εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που Νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική εξέλιξη, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του νοσοκομείου ότι θα κρατήσει ανοιχτή την Κλινική κάνοντας μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομεία της Μακεδονίας.

Με έγγραφό της η διοίκηση το νοσοκομείου ζητά έως το τέλους Μαΐου να βρίσκεται σε ετοιμότητα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης, για την αντιμετώπιση τυχόν επειγόντων περιστατικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί την Τρίτη το πρωί στον προαύλιο χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της αρμόδιας Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Μαΐου 2012, 16:12:36
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Σάββατο, 19 Μάιος 2012 01:20
   
Με εφημερίες που θα πραγματοποιήσουν ιδιώτες παθολόγοι-γιατροί θα επαναλειτουργήσει από (νωρίς) το μεσημέρι του Σαββάτου (19-05-2012) η Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας η οποία και έβαλε «λουκέτο» καθώς οι δύο παθολόγοι δεν επαρκούν για να βγουν οι εφημερίες του μήνα.
Καθοριστική ήταν η παρέμβαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου η οποία μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τηλεφωνούσε σε γιατρούς της πόλης προκειμένου να βρει εθελοντές για την Παθολογική. Σύμφωνα με τους παθολόγους που συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα και την παράκληση της κ. Βρυζίδου ήδη εξασφαλίζεται ολόκληρη η ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα όπως δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας γίνεται επαφή με το υπουργείο και τον υπηρεσιακό υπουργό υγείας προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης της κλινικής που σήμερα διαθέτει μόνον δύο γιατρούς Επιμελητές Β’.

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

21 Μαΐου 2012, 20:43:36
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η παθολογική κλινική δεν λειτούργησε.
Οι ιδιώτες παθολόγοι εξυπηρετούν μόνο το ΤΕΠ.
Αρνήθηκαν να εφημερεύσουν με τους ιδιώτες οι ειδικευόμενοι της παθολογικής κλινικής.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Μαΐου 2012, 20:44:54
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Μαΐου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μετά από δημοσιεύματα και αναφορές τοπικών και άλλων ΜΜΕ, σχετικά με το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σας γνωρίζουμε ότι: Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής προέκυψε για τον μήνα Μάιο, κενό για μερικές ημέρες, το οποίο οφείλεται στην απουσία ειδικού ιατρού με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Για να καλυφθεί το κενό η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 3η Υ.Πε. Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας προώθησαν έγκαιρα την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, η οποία όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω αναστολής των προσλήψεων που ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο. Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, με αποφάσεις της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας και της κοινής διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαϊδας μετακινήθηκαν ειδικοί ιατροί από όμορες υγειονομικές μονάδες και το πρόγραμμα εφημεριών θα εκτελεστεί κανονικά. Για τον ίδιο σκοπό και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κοζάνης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές. Ο Διοικητής 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Εκπρόσωπος Τύπου ΥΥΚΑ Αρης Μουσιώνης
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Μαΐου 2012, 23:48:54
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δηλαδή αυτό που μας λένε είναι (αν κατάλαβα καλά) ότι τώρα υπηρετούν 3 γιατροί εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική.
Μένουν 2 και με την προσθήκη του επικουρικού....όλα καλά! Σε τι ζώνη εφημεριών είναι η Κοζάνη και βγαίνουν οι εφημερίες;
(Βέβαια φταίμε κι εμείς γιατί παλαιότερα όταν λειτουργούσαν παθολογικές κλινικές με 1 και 2 γιατρούς κανείς δεν αντιδρούσε αφού παίρναμε φουλ πλαφόν -από το σπίτι- με 13-14 εφημερίες κι ας φαινόταν στο πρόγραμμα ακάλυπτη η κλινική για κάποιες μέρες το μήνα)

21 Μαΐου 2012, 23:57:40
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Δυστυχως ανηκω στο ΚΥ που εχουν σαρωσει υποχρεωνοντας ειδικους να εφημερευσουν στο αγνο χαος του Μποδοσακειου.Καλουν μεχρι και ιατρους που δεν ειναι στο προγραμμα.ειναι νομιμο ολο αυτο;
P.S. εφημερευουμε μονο ΤΕΠ ΠΘ και η κλινικη παραμενει κλειστη.
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

21 Μαΐου 2012, 23:59:31
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
3 θέσεις παθολόγων

2 εργάζονται και ο διευθυντής έχει αναρρωτική άδεια (άλλοι αναφέρουν άδεια ανατροφής τέκνου)

Γ' Ζώνη το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Οι ειδικοί παθολόγοι (διευθυντές και επιμελητές) εφημέρευαν και εφημερεύουν στην κλινική, πραγματικές εφημερίες.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

22 Μαΐου 2012, 00:01:09
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δυστυχως ανηκω στο ΚΥ που εχουν σαρωσει υποχρεωνοντας ειδικους να εφημερευσουν στο αγνο χαος του Μποδοσακειου.Καλουν μεχρι και ιατρους που δεν ειναι στο προγραμμα.ειναι νομιμο ολο αυτο;
P.S. εφημερευουμε μονο ΤΕΠ ΠΘ και η κλινικη παραμενει κλειστη.
Ενημερωτικά στο Μποδοσάκειο δεν υπάγεται κανένα Κ.Υ.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
50709 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Νοεμβρίου 2020, 07:48:21
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3560 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2022, 13:54:53
από Argirios Argiriou