Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 19:35:36

Αποστολέας Θέμα: Ακρωτηριάζονται ασθενείς για μία αλοιφή  (Αναγνώστηκε 7828 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Απριλίου 2011, 22:04:51
Αναγνώστηκε 7828 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Σε πείσμα της κοινής αλλά και της επιστημονικής λογικής και σε αντίθεση με κάθε έννοια εξοικονόμησης κόστους αποθεραπείας το Υπουργείο Υγείας αφαίρεσε από την λίστα φαρμάκων τα σκευάσματα που αφορούν την επούλωση τραυμάτων. Μεταξύ αυτών και το μοναδικό σκεύασμα με απολύτως ελληνική πατέντα, γεγονός που τεκμηριώνεται από σειρά εγγράφων, επιστημονικών ανακοινώσεων και διεθνών δημοσιεύσεων ήδη από τα τέλη της δεκαετία του '80.

Πρόκειται για το σκεύασμα Helixderm, το οποίο με άλλη ονομασία άρχισε να παράγεται από την βιομηχανία ΧΡΩΠΕΙ η οποία διέκοψε την λειτουργία της το 1989. Αργότερα και με επίσημη άδεια του ΕΟΦ επανακυκλοφόρησε από την εταιρεία Γερολυμάτος και πρόσφατα διατίθεται από την εταιρεία ALAPIS.

Η αποτελεσματικότητα της Αλκαννίνης σε περιπτώσεις επιλούσεων τραυμάτων, πληγών και ελκών είναι απολύτως αποδεδειγμένη εδώ και δεκαετίες αν και οι δυνατότητες αυτής της ουσίας ήταν καταγεγραμμένες ήδη από την εποχή του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας οποίος απεβίωσε μεν το 90 Μ.Χ. αλλά το έργο του αποτέλεσε έως το 1600 την μοναδική φαρμακολογική αναφορά, Ανατολής και Δύσης αφού υιοθετήθηκε τόσο από τον χριστιανικό όσο και από τον μουσουλμανικό κόσμο.

Ήδη στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης διεξάγονται αυτήν την περίοδο εκτεταμένες κλινικής μελέτες με την χρήση του σκευάσματος οι οποίες αποδεικνύουν την δυνατότητα του φαρμάκου αυτού να ενεργεί αποτελεσματικά και κυρίως να μειώνει σημαντικά αν όχι θεαματικά την χρόνο επούλωσης. Η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος και η μείωση χρόνου αποθεραπείας αποτελούν ως γνωστόν βασικά στοιχεία που καθορίζουν την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πόσο δεν μάλλον όταν το συγκεκριμένο ΕΣΥ σε καιρούς Μνημονίου απαιτεί για την εξοικονόμηση πόρων και άρα για την εύρυθμη λειτουργία του, προμήθειες που ανταποκρίνονται στο δίπολο αποτελεσματικότητα- συντόμευση χρόνου αποθεραπείας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών είχαν μάλιστα τύχει ιδιαίτερη προτιμήσεως από το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ επουλωτικά σκευάσματα, όχι με την ίδια αποτελεσματικότητα, προερχόμενα από το εξωτερικό πολλαπλάσιου κόστους από το φάρμακο Helixderm, ελληνικής πατέντας και κατασκευής.

Μία απίστευτη απόφαση


Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του υπουργείου Υγείας τα επουλωτικά φάρμακα αφαιρέθηκαν από την λίστα φαρμάκων σύμφωνα με την οποία καθορίζεται η συνταγογράφησή τους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και η χρήση τους από τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, βασικό στέλεχος της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κυρίως δε, ο άνθρωπος που ανακάλυψε και παρασκεύασε στο φάρμακο μετά από πολυετή έρευνα, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, απέστειλε επιστολή προς το υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με επιστημονικές επισημάνσεις για την αναγκαιότητα χρήσης του σκευάσματος. Η επιστολή αυτή είναι η εξής:

Η συνέχεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

16 Απριλίου 2011, 22:21:53
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
alkanna tinctoria

Η alkanna tinctoria εγγενές φυτό της νότιας Ευρώπης, ανήκει στην οικογένεια των βοραγινοειδών (boraginaceae). Ένα από τα κύρια συστατικά της ρίζας της είναι η αλκανίνη μια χρωστική ευδιάλυτη στα έλαια και το αλκοόλ που δίνει ένα έντονο πορφυρό χρώμα. Και ενώ δεν υπάρχει συχνή αναφορά γι'αυτήν στα βιβλία περί βοτάνων, αναφέρεται πολύ συχνά στα βιβλία παρασκευής καλλυντικών γι'αυτήν ακριβώς την ιδιότητά της. Επιπλέον, θεωρείται πως έχει αντισηπτικές ιδιότητες και συντελεί στην επούλωση των πληγών. Για να φτιάξουμε το πορφυρό alkanna oil, θα χρειαστούμε:
~ 1/4 της κούπας ρίζα alkanna σε πούδρα
~ 1 κούπα φυτικό έλαιο
Βάζουμε τη ρίζα και το έλαιο σε ένα σκεύος πυρέξ, το τοποθετουμε σε bain marie σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου. Στραγγίζουμε το έλαιο και μόλις κρυώσει προσθέτουμε 20 σταγόνες βιταμίνη Ε για να αποφύγουμε την οξείδωση.

Να σημειώσω ότι το παραπάνω δεν είναι δική μου πατέντα. Μπορείτε όμως να το χρησιμοποιείτε ελεύθερα όταν η helixderm δεν αποζημιώνεται από τα ταμεία, καθώς η παραπάνω συνταγή θα σας έρθει πολύ πιο φτηνά. Ίσως θυμηθούν και οι φαρμακοποιοί πως φτιάχνονται οι αλοιφές γιατί έχουν ξεχάσει τελείως...
Όμως η υπόθεση με τα ματζούνια που έχουν πάρει αυτοκόλλητο φαρμάκων έχει ξεφύγει κάθε λογικής.
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Απριλίου 2011, 23:45:19 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

7 Ιουνίου 2013, 18:52:15
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ημερομηνία δημοσίευσης 06/01/13 σε ιστοσελίδα ατόμων με αναπηρία.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την έχει βρει κανείς σας στην αγορά;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3719 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Απριλίου 2013, 21:26:05
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
19 Απαντήσεις
83116 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2018, 10:43:26
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
2217 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2014, 21:28:24
από Argirios Argiriou
15 Απαντήσεις
47925 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιανουαρίου 2021, 15:51:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1869 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Μαρτίου 2016, 20:29:37
από Argirios Argiriou