Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:57:35

Αποστολέας Θέμα: Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ  (Αναγνώστηκε 6755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Απριλίου 2011, 12:53:37
Αναγνώστηκε 6755 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι


Εδώ και πολύ καιρό θέλω να γράψω μερικές σκέψεις σε σχέση με τη «νέμεση» του Γ.Ι. Η συνταγογραφία στις μέχρι τώρα συζητήσεις έχει μόνο αρνητική χροιά, ενώ το μόνο θετικό που υπονοείται είναι τα δευτερογενή οφέλη για το συνταγογράφο.  Βεβαίως για αυτούς μόνο που επιδιώκουν τα –απαράδεκτα κατά τη γνώμη μου- οφέλη .
Η αλήθεια είναι ότι η συνταγογραφία απομυζεί πολύ από το χρόνο του ΓΙ , σε μια διαδικασία που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει απόλυτα αντιπαραγωγική. Επίσης φέρνει το ΓΙ συχνά αντιμέτωπο με τη συνείδηση , τη γνώση, την επάρκεια, αλλά κυρίως με την ικανότητά του να υπερβαίνει τον «επιστημονικό εγωισμό» του προς όφελος της θεραπευτικής σχέσης και του ασθενή. Δημιουργεί ακόμα και υπαρξιακά ζητήματα. Στην εποχή του μνημονίου, τον καθιστά κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τη χρεωκοπία του κράτους!!!!!
Αφήνω σύντομα τις αρνητικές  εκφάνσεις που λίγο πολύ έχουν συζητηθεί πολλές φορές για να προχωρήσω σε αυτό που ονομάζω «δημιουργική συνταγογραφία». Κατά τη γνώμη μου αυτή η υποχρεωτική-τακτική  συνεύρεση γιατρού ασθενή κρύβει μια δυναμική που μπορεί να αξιοποιηθεί. Όλοι οι ΓΙ ,άλλος λίγο άλλο πολύ, έχουμε καταλάβει την αξία της λειτουργικής θεραπευτικής σχέσης και τη σημασία της πρώτης συνάντησης στην εδραίωση της. Τι γίνεται όμως όταν η πρώτη συνάντηση ή όσο η σχέση είναι ακόμα εύθραυστη, πάει κατά διαόλου για οποιοδήποτε λόγο?  Η υποχρεωτική συνεύρεση μέσω της συνταγογραφίας συχνά θα δώσει και δεύτερη ευκαιρία ή πολλαπλές ευκαιρίες για να σωθεί η σχέση. Απαιτεί βέβαια σημαντική ικανότητα εκ μέρους του γιατρού να χαλιναγωγήσει τα αρνητικά του συναισθήματα απέναντι στον ασθενή. Για μένα οι δύσκολοι ασθενείς , αυτοί που δεν υποκλίθηκαν από την πρώτη στιγμή στη γοητεία μου (!!!!!!!), οι γρουσούζηδες, αυτοί   που ηδονίζονται –με αυτοκαταστροφικό τρόπο- να με ακυρώνουν , αποτελούν την απόλυτη πρόκληση. Συνήθως κατορθώνοντας να μην υποκύψω στην τάση να απαντήσω στην επιθετικότητα τους  με το ίδιο νόμισμα, δίνοντας χρόνο και εκμεταλλευόμενος τη συνταγογραφία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι -παρά τη γρουσουζιά τους-  θα είμαι εκεί όταν με χρειαστούν, έχω καταφέρει να εδραιώσω υγιή σχέση με πολύ δύσκολους ανθρώπους.
Η συνταγογραφία μας δίνει τη δυνατότητα επαρκούς ελέγχου της συμμόρφωσης των ασθενών στις προτεινόμενες θεραπείες. Πέρα από τα προφανή οφέλη , μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε τη στάση συγκεκριμένων ανθρώπων απέναντι στην αρρώστια και τη θεραπεία και να επανεκτιμήσουμε τη στρατηγική προσέγγισής μας  , λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες κάθε ανθρώπου. Ακόμα να διορθώσουμε παραλείψεις στην κατανόηση των οδηγιών, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο.
Μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε μικρά ή ακόμα και κραυγαλέα σφάλματα στη θεραπεία και να παρέμβουμε αποτελεσματικά είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο. Στο σημείο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι τη δυσκολία και την άγνοια ή την άρνηση του ασθενούς να ακολουθήσει τη συμβουλή μας , πολύ συχνά σε αντιδιαστολή με τη γνώμη κάποιου άλλου γιατρού. Αυτό που προσωπικά προσπαθώ να κάνω, είναι να αναζητώ τη θεραπευτική λογική μιας  προσέγγισης , ακόμα και αν η δική μου προσέγγιση είναι διαφορετική. Προτιμώ να μη βάλω τον ασθενή στην πολύ δύσκολη θέση να επιλέξει θεραπευτή, εξηγώ τις ενστάσεις μου καθώς και τη διαφορά στην προσέγγιση των προβλημάτων και δίνω χρόνο στον ασθενή να σκεφτεί . Όταν διαπιστώνω σημαντικά προβλήματα ή ακόμα χειρότερα δυνητικά επιβλαβείς πρακτικές, διατυπώνω με πολύ ισχυρό τρόπο  τις ενστάσεις μου. Η διαδικασία αυτή αποτελεί μια πραγματική δοκιμασία της ποιότητα της θεραπευτικής σχέσης και απαιτεί πολύ προσεχτικό χειρισμό της αυθύπαρκτης εξουσίας του γιατρού απέναντι στον ασθενή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία οι αποφάσεις και η στάση μας να καθορίζονται με γνώμονα το όφελος του ασθενούς και όχι από τον «επιστημονικό εγωισμό» και τη δίψα για εξουσία.

Η συνταγογραφία μας δίνει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε σημαντικότερα προβλήματα υγείας που είτε συνοδεύουν είτε υποκρύπτονται από την αιτία για την οποία συνταγογραφούμε.  Για να καταλάβετε τι εννοώ θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα (από τα άπειρα) φίλου ΓΙ. Κάποια στιγμή μια άγνωστη γυναίκα μπήκε στο ιατρείο για να συνταγογραφήσει τέσσερα διαφορετικά αντιφλεγμονώδη . Αφού ο συνάδελφος έπνιξε τα σιχτήρια που του ήρθαν αυθόρμητα ρώτησε τη γυναίκα για πιο λόγο χρησιμοποίησε τέσσερα διαφορετικά αντιφλεγμονώδη. Η γυναίκα του εξήγησε ότι η χρήση είχε γίνει από τον πενηντάρη άντρα της σε διάστημα τριών μηνών , λόγω συχνών ατυχημάτων.  Ο γιατρός φώναξε τον άντρα που περίμενε στο αμάξι , πήρε ιστορικό των ατυχημάτων, υποψιάστηκε παθολογικά κατάγματα και καθοδήγησε τον άνθρωπο ο οποίος αποδείχτηκε ότι έπασχε από πολλαπλούν  μυέλωμα! Ο γιατρός θα μπορούσε να είχε διαολοστείλει  εξαρχής τη γυναίκα πήγε να «ξεπλύνει» τα αντιφλεγμονώδη ή να τα γράψει χωρίς πολλά πολλά για να την ξεφορτωθεί. Αντί για αυτό επέλεξε να εκμεταλλευτεί την τρισκατάρατη συνταγογραφία με δημιουργικό τρόπο.
Η συνταγογραφία μας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες ανθρώπων επιφορτισμένων με τη φροντίδα ασθενών που για διάφορους λόγους βρίσκονται στο σπίτι . Συνήθως υπερήλικες με πολλαπλά προβλήματα ή παιδιά. Οι άνθρωποι (οι επιβλέποντες) αυτοί, συνήθως έχουν τεράστια ανάγκη για στήριξη και συχνά παραμελούν τα δικά προβλήματα , αλλά και αποτελούν και έναν πληθυσμό που υπό κανονικές συνθήκες δε θα επισκεπτόταν το γιατρό. Έτσι -χρησιμοποιώντας πάλι ένα παράδειγμα- όταν μια γυναίκα έρχεται να γράψει τα φάρμακα τα φάρμακα του ανοικού μπαμπά της , βρίσκω μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσω για τη μαστογραφία και το τεστ Παπ , αλλά και να  αξιολογήσω τη στάση και τα προβλήματα στο χειρισμό της ασθένειας του πατέρα της. Το ίδιο όταν μια μητέρα έρχεται να συνταγογραφήσει βρογχοδιασταλτικά για το ασθματικό παιδί της, αλλά κανείς δεν της έχει μιλήσει ποτέ για την κλίμακα του άσθματος και λογική της θεραπείας.

Η συνταγογραφία αποτελεί μια κατά κανόνα βασανιστική αλλά πολύ υπεύθυνη ιατρική πράξη που κρύβει σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Στην ΠΦΥ αν θέλεις και ξέρεις μπορείς και «από τη μύγα να βγάλεις ξύγκι». Αυτή είναι η μαγεία της και η τεράστια δυναμική της. Θέλει γερά νεύρα, θέλει να είσαι ταπεινός και μαζί ισχυρός, να εμπνέεις εμπιστοσύνη χωρίς να επιβάλλεις, να τιθασεύεις τον εγωισμό σου και να αυτσαρκάζεσαι. Όταν διαβάζω τα διάφορα απαξιωτικά από τους «επιστημονάρες» συναδέλφους , γελάω…
 Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο ή δευτερεύον ας κοπιάσει …
Μόνο θα κάτσω σε μια γωνιά να γελάω!!!!!!

26 Απριλίου 2011, 18:44:55
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Νεφέλη


Συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα του Δημήτρη Μακρέα. Ομολογώ ότι και εγώ πολλές φορές έχω δυσανασχετήσει με τον δυσανάλογα μεγάλο χρόνο που καταναλώνω σε συνταγογράφηση, χρόνο που θα μπορούσα και θα ήθελα να τον αξιοποιήσω πιο δημιουργικά. Υπάρχουν, όμως και πολλά που μπορεί να γίνουν αν εκμεταλλευτεί σωστά ο ΓΙ το λίγο χρόνο της συνταγογράφησης. Μπορούν να ανακαλυφθούν και να διορθωθούν λάθη πολλά και σημαντικά στη δοσολογία, τον τρόπο λήψης ή τη διάρκεια μιας αγωγής, μπορεί να βρεθεί ότι ο ασθενής λαμβάνει το ίδιο ακριβώς φάρμακο από διαφορετικές εταιρίες ή ότι λαμβάνει φάρμακα που δε χρειάζεται καθόλου εκ παραδρομής (είμαι σίγουρη ότι ο καθένας θα έχει τις δικές του ιστορίες να διηγηθεί). Εκεί είναι σημαντικός ο ρόλος του ΓΙ, αν δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. Και φυσικά, η συνταγογράφηση δίνει την ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία και εδραίωση θεραπευτικής σχέσης με τον ασθενή.
Βέβαια, θα προτιμούσα να υπήρχε και ελπίζω επιτέλους να υπάρξει κάποια τάξη στο χάος της ανεξέλεγκτης συνταγογραφίας. Μέχρι τότε,όμως, αντί να μεμψιμοιρούμε, αρκούμαστε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε στον αναγκαστικά λίγο χρόνο που διαθέτουμε.

12 Δεκεμβρίου 2011, 16:33:12
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ωμή παρέμβαση από φμφ σε εσωτερικά, επαγγελματικά ζητήματα των ιατρών. Αγνό χάος.

Ή μήπως πάλι είμαστε τόσο ανύπαρκτοι, που περιμένουμε από τους οργανωμένους φμφ να μας ξελασπώνουν;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κύριοι

Με το υπ’ αριθ. Γ55/877 / 21-11-11 έγγραφό σας ορίσατε τον τρόπο συνταγογράφησης στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, όπως και την διαδικασία προμήθειας των συνταγολογίων του ΙΚΑ από τα παραπάνω δημόσια ιδρύματα.

Με δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, ορίσατε όλους τους ειδικευμένους γιατρούς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, παραβλέποντας το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές της χώρας (απομακρυσμένα νησιά, περιοχές της επαρχίας) τα Κέντρα υγείας και τα Νοσοκομεία ή δεν υπάρχουν ή απέχουν πολλά χιλιόμετρα και είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση από ηλικιωμένους ανθρώπους, κυρίως συνταξιούχους. Στις προαναφερόμενες περιοχές λειτουργούν αγροτικά ιατρεία με προσωπικό ειδικευόμενων γιατρών. (ανακρίβεια: ο ΥΥΥ δεν είναι ειδικευόμενος)
 
Σε πολλά ιατρεία  και φαρμακεία (ο κοινωνικός ρόλος του φαρμακείου) των περιοχών μας, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από ασφαλισμένους των παραπάνω ταμείων, μη έχοντας την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν στα τοπικά Κέντρα Υγείας και κυρίως στα κατά τόπους αγροτικά ιατρεία όπου δεν υπήρχε γιατρός με ειδικότητα.

Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους προβλήματα μπορούν να λυθούν, όπως και στο παρελθόν, δίνοντας την δυνατότητα συνταγογράφησης στα βιβλιάρια του ΙΚΑ και στους ειδικευόμενους γιατρούς με την προϋπόθεση ότι θα επιδεικνύεται η ****** του  ειδικού γιατρού,  και στην εκτελεσθείσα συνταγή  θα αναγράφεται το όνομα αυτού επί της συνταγής. (όποιος ΥΥΥ αναγράψει το όνομά μου χωρίς να με ρωτήσει, την pootsise)

Παρακαλούμε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό τροποποίηση ή συμπλήρωση της προηγούμενης εγκυκλίου σας προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γραμματέας

 Αγαθοπουλος Δημήτριος                                                    Πετμεζάς Νικόλαος


Το αίτημα προσυπογράφουν οι παρακάτω Φαρμακευτικοί Σύλλογοι

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κέρκυρας

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης


Απάντηση: Το αν ο αγροτικός ιατρός σε ένα ΠΙ έχει δικαίωμα ή όχι να συνταγογραφεί σε ένα ή περισσότερα Ταμεία, επηρεάζει όλη την τροφική αλυσίδα και δεν είναι δουλειά του φμφ να ανακατεύεται απροκάλυπτα και να προτείνει "λύσεις" που τον βολεύουν, όπως αυτή με την ανάληψη των ευθυνών από έναν ιατρό για πράξεις άλλου.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Δεκεμβρίου 2011, 10:46:43 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

12 Δεκεμβρίου 2011, 19:24:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Θα μπορούσε παρακαλώ κάποιος να ανακεφαλαιώσει για ποια ταμεία μπορεί να συνταγογραφήσει ο αγροτικός;
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

12 Δεκεμβρίου 2011, 20:56:36
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Με λίγα λόγια αυτό, που ο αγροτικός κάνει για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και ΟΓΑ, δε μπορεί να το κάνει για τους υπόλοιπους!!
Φοβερή λογική για την ΠΦΥ, η υπεράσπιση ενός διαχωρισμού και απαγόρευσης πρόσβασης στο δημόσιο ιατρείο.
Αν όσα προτείνουν οι φμφ, εξυπηρετούν και τις ανάγκες των ανθρώπων, ουδόλως σε προβληματίζει.
Ανάθεμα, μόνο και μόνο γιατί το προτείνουν φαρμακοποιοί...
Λυπάμαι αλλά το προβληματικό στην ιστορία δεν είναι το έγγραφο των φαρμακευτικών συλλόγων,αλλά η μονομανία σου.


12 Δεκεμβρίου 2011, 23:23:02
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λυπάμαι αλλά το προβληματικό στην ιστορία δεν είναι το έγγραφο των φαρμακευτικών συλλόγων,αλλά η μονομανία σου.

[troll detected]
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Δεκεμβρίου 2011, 13:24:58
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Νομίζω ότι εκ του κανονισμού του ΟΠΑΔ δεν εξαιρούνται οι αγροτικοί και οι ειδικευόμενοι. Συνεπώς, δεν βλέπω λόγο να μην δοθούν συνταγολόγια.
Υπάρχει και ήδη νομοθεσία σχετική για το πως συτναγογραφούν.

Για τον ΟΑΕΕ νομίζω ότι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν οι ανειδίκευτοι. Οπότε λογικώς έγινε. Τώρα το φιλοσοφικό άλλο θέμα....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

24 Δεκεμβρίου 2011, 12:26:22
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όπως γνωρίζουμε, έχει δημιουργηθεί θέμα σχετικά με το αν οι αγροτικοί ιατροί δικαιούνται ή όχι να συνταγογραφούν για τον ΟΑΑΕ και ΟΠΑΔ.

Το θέμα απασχολεί ειδικά τους ασφαλισμένους των παραπάνω ταμείων που εξυπηρετούνται από περιφερικά ιατρεία που είναι στελεχωμένα με αγροτικούς ιατρούς.

Όπως ήταν λοιπόν αναμενόμενο, έγινε σχετικό ερώτημα από τους ενδιαφερομένους (μεταξύ των οποίων και φμφ) προς το ΥΥΚΑ.

Ένα παιδί Β' δημοτικού, στο ερώτημα: "- Μπορούν οι αγροτικοί να συνταγογραφούν για τον ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ;"

θ΄απαντούσε:

- Ναι, μπορούν (2 λέξεις)
ή
-Όχι, δεν μπορούν (3 λέξεις).

Αντί μιας τέτοιας απάντησης λοιπόν, το "Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΥΥΚΑ" (sic) εξέδωσε την παρακάτω ακατάληπτη απάντηση, που απλά δείχνει ότι το χάος είναι ήδη εδώ. Αγνό χάος.   
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκεμβρίου 2011, 19:24:11 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Δεκεμβρίου 2011, 19:32:46
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν ξέρω εάν τέθηκε έτσι το ερώτημα σου. Μάλλον για τους ειδικευόμενους θέσαν ερώτημα και όχι για τους αγροτικούς.
Για τους ειδικευόμενους εξηγεί τι γίνεται:
α) Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και περιορισμοί που υπάρχουν και στη χειρόγραφη.
β) Οι ειδικευόμενοι δεν παραλαμβάνουν συνταγολόγια (Σαν ειδικευόμενος πάντως παλαιά στην ειδικότητα είχα χρεωθεί συνταγολόγια του ΙΚΑ) αλλά έχουν κωδικό δικό τους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση για να συνταγογραφούν κανονικά.
γ) Οι αγροτικοί ιατροί είναι ειδική κατηγορία (ούτε ειδικευμένοι, αλλά ούτε και σε θέση ειδικευόμενου), και εκεί πρέπει όντως να υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Νομίζω ότι αυτή η απάντηση δεν έχει πια αξία, από 1/1/12 παίζει ότι πει ο ΕΟΠΥΥ
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

24 Δεκεμβρίου 2011, 19:47:26
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το ερώτημα τέθηκε από πολλούς φμφ και ήταν "Μπορεί ή όχι να συνταγογραφεί ο αγροτικός για ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ;"
Αυτή η διευκρινιστική (το -νι- με γιώτα και όχι με ήτα) απάντηση, ήρθε να καλύψει την παραπάνω ερώτηση, αλλά, δυστυχώς, όπως φαίνεται, δεν τα κατάφερε και το ερώτημα εξακολουθεί να πλανάται πάνω από πολλά Π.Ι. της χώρας, χρονιάρες μέρες...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.