Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Απριλίου 2024, 01:01:27

Ψηφοφορία

Η εκούσια άρνηση των εμβολιασμών θα πρέπει:

Να μην έχει καμία συνέπεια
0 (0%)
Να τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο υπέρ της δημόσιας υγείας
2 (25%)
Να κατωχυρώνει εγγράφως μελλοντικές νομικές αξιώσεις έναντι του υπευθύνου/κηδεμόνα
5 (62.5%)
Να απαγορευτεί εντελώς
1 (12.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 8

Αποστολέας Θέμα: Αντιεμβολιαστική «κουλτούρα» αναπτύσσουν οι Έλληνες.  (Αναγνώστηκε 18202 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Απριλίου 2011, 19:59:48
Αναγνώστηκε 18202 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 29/04/2011.


Πέννυ Μπουλουτζα.



Από τις αρχές του έτους έως σήμερα καταγράφηκαν στην Ελλάδα 178 θάνατοι λόγω επιπλοκών της γρίπης. Οκτώ στους δέκα ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους ανήκαν στις λεγόμενες «ομάδες υψηλού κινδύνου» για επιπλοκές της γρίπης και για τις οποίες συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από αυτούς, αυτοί που είχαν «υπακούσει» στις συστάσεις των ειδικών και είχαν εμβολιαστεί μετρούνται στα δάχτυλα μιας παλάμης. Εάν όμως είχαν σπεύσει να εμβολιαστούν, πιθανότατα να μην είχαν νοσήσει.

Αυτή είναι η σοβαρότερη παρενέργεια της αντιεμβολιαστικής κουλτούρας που τείνει να αναπτυχθεί και στη χώρα μας μετά την περυσινή «πανδημία γρίπης». Αυτή η κουλτούρα βρίσκει οπαδούς και μεταξύ των επαγγελματιών Υγείας: εφέτος, μόλις 18,6% των Ελλήνων ιατρών και εργαζομένων στις μονάδες Yγείας έχουν κάνει το εμβόλιο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κατά μέσο όρο 40% και στις ΗΠΑ ξεπερνάει το 90%.

Στη σημασία του εμβολιασμού των επαγγελματιών Yγείας για την προστασία των ίδιων, αλλά και των ασθενών τους, εστιάζει η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών που «ολοκληρώνεται» αύριο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «τα εμβόλια σώζουν περισσότερα από 3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως κάθε χρόνο και προφυλάσσουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια άτομα από νόσο ή ισόβια αναπηρία». Οι επιτυχημένες στρατηγικές εμβολιασμού έχουν και σημαντικό οικονομικό όφελος. Είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης ελληνικής φαρμακοοικονομικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία, ο συστηματικός εμβολιασμός με συγκεκριμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο θα επέφερε, εκτός από την πρόληψη των επικίνδυνων για τη ζωή πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων, ετήσια εξοικονόμηση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας. Το μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, που έστειλαν πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση η πρόεδρος του Δ. Σ. του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Τζένη Κρεμαστινού και ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού κ. Α. Κωνσταντόπουλος, είναι επίκαιρο, αφού από το 2008 έχουν αρχίσει να καταγράφονται στην Ευρώπη μικρές επιδημίες ιλαράς (πέρυσι και στην Ελλάδα), κοκκύτη και παρωτίτιδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι επιδημίες συνεχίζουν να εξαπλώνονται στη Γηραιά Hπειρο, προκαλώντας νόσηση σε άτομα που δεν έχουν ανοσία ή δεν έχουν εμβολιαστεί επαρκώς. Και θα συνεχίζουν να εξαπλώνονται όσο μειώνεται το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Σεπτεμβρίου 2015, 00:16:01
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σημερινό (14/09/2015) σχόλιο και σχετικός σύνδεσμος συναδέλφου από την ομάδα Ped_ΙΑΤΡΟΙ στο facebook:

Κάθε συστατικό των εμβολίων έχει και μιά συγκεκριμένη λειτουργία. Τα συστατικά αυτά έχουν μελετηθεί και είναι ασφαλή για τον άνθρωπο για τις ποσότητες που περιέχουν. Το ποσό δε αυτό είναι πολύ λιγότερο από αυτό που συναντούν τα παιδιά στο περιβάλλον, στα τρόφιμα και στο νερό.Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα συστατικά των εμβολίων από την Αμερικανική Παιδιατρική εταιρεία.

Vaccine Ingredients: Frequently Asked Questions

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Σεπτεμβρίου 2015, 08:03:19 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Σεπτεμβρίου 2015, 13:08:02
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex


Πρόσφατα είναι ένα cartoon σχετικά με την αντιεμβολιαστική "κουλτούρα" που συμβαίνει και σε άλλες χώρες του πλανήτη!


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

29 Φεβρουαρίου 2016, 14:07:45
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πρόσφατα συνομιλώντας με συγγενικό πρόσωπο που αναλώνεται όλη ημέρα σε ψεκασμένα sites κι blogs, μου είπε ευθαρσώς ότι έχει σταματήσει να εμβολιάζει το παιδί της εξαιτίας όλων αυτών που μαθαίνει κι διαβάζει !

Είναι πραγματικά εξοργιστικό, νομικές συνέπειες δεν υπάρχουν για τέτοιες απρίσκεπτες μητέρες που βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους ;

Από κι ως που δεν φέρει νομικά ευθύνες κάποια που θέτει το παιδί της σε κίνδυνο για την ζωή του ;

4 Μαρτίου 2016, 19:18:06
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δυστυχώς η αμφισβήτηση όσον αφορά τα ασφαλή, εγκεκριμένα εμβόλια που συναρτούν το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη.
Κύριο επιχείρημα των αντιεμβολιαστών είναι η συνωμοσία των φαρμακοβιομηχανιών εναντίον των πολιτών - αν και αναγνωριζουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες μάλλον ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πανάκριβα χημειοθεραπευτικά και όχι για την πρόληψη του καρκίνου και των λοιμωδών νοσημάτων.
Στον αντίποδα, είναι αξιοπρόσεκτη η αδράνεια των υπεύθυνων κρατικών φορέων. Προσωπικά δεν έχω δει κάποια κίνηση που να αποσκοπεί στην ευρείας κλίμακας πληροφοόρηση των πολιτών.
Εύχομαι, τέλος, να μη λαμβάνεται στα "υπέρ" του αντιεμβολιαστικού κινήματος μία ενδεχόμενη (και προσωρινή) οικονομία.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Μαΐου 2016, 19:41:06
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πηγή:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
(Ιστοσελίδα "Καθημερινής")

Η πρώτη καταδίκη για αναμετάδοση hoax, απάτης του Διαδικτύου, είναι γεγονός. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε –ερήμην– δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, για τη δημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΣΟΚ: Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων», καθώς κρίθηκε ότι συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

26 Μαΐου 2016, 08:29:31
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Σφοδρές αντιδράσεις των καρκινοπαθών για τον Καρανίκα: Έχει σώας τας φρένας; Να μην λέει ο κάθε σκιτζής ό,τι θέλει!

Την έντονη αντίδραση των συλλόγων καρκινοπαθών και τον ανθρώπων που νοσούν προκάλεσε ο… εξυπνάκιας Νίκος Καρανίκας που από άνεργος σερβιτόρος φαίνεται πως έγινε και γιατρός. Εξάλλου, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι έχει γνώμη για τον καρκίνο και τη θεραπεία του που θεωρεί πως γίνεται με ναρκωτικά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Σεπτεμβρίου 2016, 08:57:43
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Η ροπή των Ελλήνων στην καχυποψία, αν όχι στη συνωμοσιολογία, φαίνεται πως έχει αντίκτυπο και στις αντιλήψεις τους για την ασφάλεια των εμβολίων.
Ένας στους τέσσερις Έλληνες θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που βλέπουν τα εμβόλια με...μισό μάτι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Σεπτεμβρίου 2016, 13:34:39
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Στην Ελλάδα έχουμε το εξής παράδοξο: ο περισσόρος κόσμος ενημερώνεται από ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας να το πω ευγενικά, οι οποίες αναπαράγουν ψεκασμένες μπούρδες, όλα στον βωμό λίγων παραπάνω κλικ.
Γενικότερα όμως το επίπεδο του μέσου Έλληνα είναι χαμηλό, άγεται και φέρεται απ΄το συναίσθημα και όχι απ ΄την λογική του, στον περισσότερο κόσμο δεν αρέσει η λογική σκέψη αλλά οι κάθε λογής συνωμοσίες.

Το θέμα όμως εδώ δεν έχει να κάνει με το τι επιλέγει να πιστεύει καθένας (απολύτως σεβαστό), αλλά με τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά, και κάπου εδώ πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη και να προειδοποιήσει ότι θα διωχθούν ποινικά οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.
Τρόποι να ελεχθεί κάτι τέτοιο υπάρχουν.

Τα περί Δικαιοσύνης τα αναφέρω γιατί άκρη με όλους αυτούς δεν βγάζετε, όσο και να συζητήσετε, δοκιμάστε όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου.

Υ.Γ
Είναι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχει βρεθεί φάρμακο για τον "καρκίνο" και οι φαρμακευτικές μας το κρύβουν για να πωλούν πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα.
Όταν τους ρωτήσεις για τον Στηβ Τζόμπς απάντηση δεν παίρνεις όμως.

10 Σεπτεμβρίου 2016, 16:39:11
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
´Οταν ρωτάω τις μητέρες που δεν κάνουν εμβόλιο για τον HPV τι θα απαντήσουν στις κόρες τους αν ω μη γένοιτο αυτές νοσήσουν από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας η πιο δημοφιλής απάντηση είναι: "ας φτάσουν τα 18 κι ας κάνουν μετά ότι θέλουν". Φαίνεται ότι τα σάιτ αγνοούν το πώς και πότε μεταδίδεται ο HPV ή απωθούν στο υποσυνείδητο την πιθανότητα (!) σεξουαλικών σχέσεων πριν την ενηλικίωση...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Δεκεμβρίου 2016, 23:40:28
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το έχω ξαναγράψει, Εισαγγελέας και να της πάρουν το παιδί...

Antonios Darzentas
Παράθεση
Το παιδί νοσηλεύεται στο εξωτερικό με σοβαρή πνευμονια. Είναι ανεμβολιαστο. Οι γιατροί διαπιστωνουν Αιμοφιλο στις καλλιέργειες που καλύπτεται από τα σύγχρονα εμβόλια αλλά επειδή η μητέρα τους λέει ψέματα, την καθησυχαζουν. Η μητέρα συνεχίζει να ψευδεται και αναζητά βοήθεια στο Facebook στο "Εμβόλια =Απειλή ή βοήθεια". Ένα έχω να πω. Άρση της επιμέλειας τώρα. Δεν αξίζει να είναι γονιός αυτός.


Παράθεση
Antonios Darzentas
Το ξεκαθαρίζω για ακόμα μια φορά.Η άρνηση του εμβολιασμου των παιδιών μας πέρα απο εγκληματική πράξη για αυτά,αποτελεί και αντικοινωνική συμπεριφορά.Τα μη εμβολιασμένα παιδια αποικίζονται και διασπείρουν νοσους σε άλλα παιδια που για κάποιο λόγον δεν μπορουν ή δεν πρόλαβαν να εμβολιαστουν, με δυνητικά μοιραία για αυτά αποτελέσματα.Αν θέλεις λοιπόν να ζεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο δεν έχεις δικαίωμα να αφήνεις το παιδι σου ανεμβολίαστο όπως δεν μπορείς να οδηγείς στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού.

Παράθεση
Antonios Darzentas
Φίλοι που παρακολουθουν τα αντιεμβολιαστικα fora με πληροφορουν ότι με περνουν γενεές 14 οι αντιεμβολιαστές.Όλοι αναρωτιούνται για τα κινητρά μου.Οι περισσοτεροι πιστεύουν ότι βρηκα τροπο να γινω διασημος.Άλλοι ότι τα παίρνω απο φαρμακευτικές.Να πούμε λοιπόν τον πραγματικο λόγο.Όποιος ξέρει το παρελθόν μου ως γιατρου ξέρει ότι τα περισσοτερα χρόνια τα πέρασα σε παιδιατρικες μονάδες εντατικής.Έχω δει παιδια να πεθαίνουν απο μηνιγγιτιδόκοκο σε λίγες ώρες με κατακλυσμιαίες σηψαιμίες.Έχω δει βρέφη να τα σκοτωνει ο πνευμονιόκοκος μόνο και μόνο γιατί ο παιδιατρός του δεν έιχε πεισθει για το εμβόλιο.Έχω δει λεβεντη 14 ετών να τον σκοτώνει η γριππη με πολυοργανική ανεπάρκεια .Έχω αγκαλιασει μάνες και τους έχω ανακοινώσει το θάνατο των παιδιων τους απο μικρόβια και νόσους που όταν εγω ξεκινουσα την Παιδιατρική σκότωναν πολλά παιδια την εβδομάδα. Και έχω δει ταυτόχρονα μέσα στα 17 σχεδόν χρόνια που ασκω την Παιδιατρικη οι ίδιες νοσοι, σχεδόν να εξαφανιζονται. Να φανταστείτε πολλοί ειδικευομενοι που τελειώνουν τώρα δεν έχουν δει σηψαιμια από μηνιγγιτιδοκο σε όλα τα 4 χρόνια ειδικότητας , όταν εμείς πριν 15 χρόνια βλέπαμε μερικές περιόδους ακόμα και 2 την εβδομάδα, χάρις φυσικά στο εμβόλιο. Σύμφωνα με τον Παγκοσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε χρονο σώζονται 2.500.000 παιδια από τα εμβόλια.Έχω αντικρύσει τέτοιες εικόνες παιδιων που υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όσο περνα απο το χέρι μου θα κάνω τα πάντα για να εχω τα παιδια του κοσμου τόσο θωρακισμένα και υγιή όσο είναι και τα δικά μου. Δεν θέλω να ξαναντικρύσω μάνα να κλαίει πάνω απο το νεκρό παιδί της τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο για τη νόσο.Δεν θέλω να ξανακοιτάξω τα κενα μάτια του θανάτου σε παιδί. Δεν θέλω να δω ξανά τρομοκρατημενα μάτια μητέρας τη στιγμή που μαθαίνει το χαμό του παιδιού της από νοσους που χάρις τον εμβολιασμό σχεδόν εξαφανισθηκαν στα χρόνια που είμαι εγώ Παιδίατρος. Εξασφαλιστε στα παιδιά σας ένα ασφαλές μέλλον. Εμβολιαστε τα.

28 Μαρτίου 2017, 23:04:29
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αφιερωμένο στους υπέρμαχους του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Φαίνεται ότι και οι επιδημίες ιλαράς σε ευρωπαϊκό (!) έδαφος είναι και αυτές αποτέλεσμα συνωμοσίας...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

29 Μαρτίου 2017, 13:17:13
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Φαίνεται ότι και οι επιδημίες ιλαράς σε ευρωπαϊκό (!) έδαφος είναι και αυτές αποτέλεσμα συνωμοσίας...
...
   Υπάρχουν ισχυρά δεδομένα ότι δεν μας ψεκάζουν μόνο με αέριο νεύρων (για να είμαστε ήρεμοι-πειθήνιοι) αλλά και με ιούς (ειδικά τους Ιταλούς). Δεν βλέπετε που ο ντόπιος ψεκασμένος μόλις ανέλαβε, σταμάτησε να μιλά για ψεκασμούς (αφού πλέον εκείνος αποφασίζει το μείγμα των αερίων).

31 Μαρτίου 2017, 02:16:54
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ποινικές κυρώσεις για αυτές που θέλουν να λέγονται μητέρες δεν πρέπει να υπάρξουν ;

Ομιλούμε για "έκθεση ανηλίκου σε (θανάσιμο) κίνδυνο"... πότε θα ενεργοποιηθεί κάποιος Εισαγγελέας ;

31 Μαρτίου 2017, 08:32:42
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ποινικές κυρώσεις για αυτές που θέλουν να λέγονται μητέρες δεν πρέπει να υπάρξουν ;

Ομιλούμε για "έκθεση ανηλίκου σε (θανάσιμο) κίνδυνο"... πότε θα ενεργοποιηθεί κάποιος Εισαγγελέας ;

Αυτό ακριβώς.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3645 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2009, 21:10:14
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2838 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2013, 23:33:31
από deleteduser
2 Απαντήσεις
67691 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαΐου 2017, 08:06:56
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
4638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2020, 00:13:35
από timex
1 Απαντήσεις
5017 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2021, 08:24:53
από Argirios Argiriou