Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..
kdiwavvou:
Καλησπέρα από την όμορφη Ζαγορά [ περίχωρα ]. Το τελευταίο διάστημα έχω επισυνάψει [ βλέπε πιο πάνω] προσχέδια `λογικής διαχείρισης` μετρήσιμων παραμέτρων με σκοπό την ενσωμάτωσή τους σε πλατφόρμα [portable xampp]. Δεν σας κρύβω πως φλερτάρω στην ιδέα να αποσταλεί ζιπαριζμένο το όλο εγχείρημα στην αρμόδια πολιτική αρχή / ηγεσία, αφού προτρεπόμαστε να τοποθετούμαστε για ....περαιτέρω σχόλια, ερωτήσεις και προτάσεις που μπορούν να αποστέλλονται στην διεύθυνση [Τηλ.:2106871785 -- Fax:2106871795 -- E-mail:d7@eopyy.gov.gr ]. Σαφώς μια παρεμφερής ενέργεια δεν είναι δυνατό να αποτελέσει προσωπική μου πρωτοβουλία ως ατομική ενέργεια [ φυσικού προσώπου ] σε καμία περίπτωση παρά μόνο ως θέση συντεχνίας, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Άλλωστε ο πρωταρχικός σκοπός δηλαδή να βελτιωθώ τεχνικά και το δυνατό πληρέστερα να προσεγγίζω τα του ιστορικού των τακτικώς προσερχομένων ασθενών είναι δεδομένο. Ο λόγος της παρούσας περιφραστικής μου παρουσίας στο φόρουμ, σε μια περίεργη θερινή περίοδο εξελίξεων στα της Υγείας είναι διπλός : Α] να επικαλεστώ τα όργανα της ΓΙ [ ελπίζω να μην μπερδεύομαι και να μην σας μπερδεύω ] για συζήτηση σχετικά με την ωφελιμότητα ενός εργαλείου διαχείρισης φτιαγμένο από εμάς για εμάς και συνάμα αξιολόγηση της ως τώρα προσπάθειας ως προς τη δομή / λειτουργικότητα από επιφανείς / καταξιωμένους συναδέλφους. - Β] 2 ημέρες τώρα παιδεύομαι με προσχέδιο `λογικής διαχείρισης` μετρήσιμων παραμέτρων όσο αφορά στην γενική αίματος και έχω τον εξής προβληματισμό : όταν στη βιβλιογραφία καταγράφεται συγκεκριμένο προφίλ αναμενόμενων εργαστηριακών ευρημάτων στην τάδε χρόνιο νόσο [ σαφώς όχι σε έξαρση], εάν η νόσος είναι διαγνωσμένη και ρυθμισμένη με φαρμακευτική παρέμβαση τα εργαστηριακά παραμένουν παθολογικά σε ένα βαθμό ή είναι κ.φ στο σύνολό τους; Εάν δεν είναι κ.φ στο σύνολό τους υφίσταται σύγγραμμα που να προσεγγίζει την παρακλινική διερεύνηση νοσολογίας που αφορά στην Γενική / οικογενειακή ιατρική με παρεμφερή τρόπο;
kdiwavvou:
το παρών αναρτήθηκε εδώ -->[Τυποποίηση διαδικασιών στις Μονάδες ΠΦΥ - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ]και μετακινήθηκε εδώ που το βλέπετε. [ no comment ].Έχω τοποθετηθεί σε δύο συζητήσεις εώς τώρα : `γρήγορα ναι πρόχειρα όχι` & στις τελευταίες αναρτήσεις στο `ημερολόγιο` [ τίτλος και αυτός]. Υφίστανται καταγεγραμμένες βιβλιογραφικά οι πράξεις φυσικής εξέτασης με υψηλή ευαισθησία/ειδικότητα οπότε εάν εγκριθούν ως κατάλληλες ενσωματώνονται.Τα πρωτόκολλα ανθρώπων της ΠΦΥ ή/και ΕΟΦ ή/λοιπά με βάση την κλινική πρωτίστως προσέγγιση και την παρακλινική επαλήθευση [ να μου επιτραπεί η αναφορά, καθηγητής παθολογίας διατύπωσε την ατάκα περι φωτογράφων και σ κ α τα τζ ή δ ω ν ] προς τεκμηριωμένη παραπομπή στο 2οβάθμιο όποτε πραγματικά απαιτείται και με σκοπό την ολιστική προσέγγιση και πάλι στην πρωτοβάθμια με αρωγό το 2οβάθμιο / 3οβάθμιο [ιατρικά συμβούλια και όχι το απαράδεκτο : `ας κλείσει ραντεβου στο 1535`]. Είμαι στη διάθεσή σας. [ Γρήγορα Ναί, Πρόχειρα Όχι - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ]
kdiwavvou:
επιπλέον υλικό : `ενδοκρινολογικά θέματα` και `γενική αίματος`
kdiwavvou:
Επιτρέψατέ μου τοποθέτησης. Έστω δεχόμαστε διατύπωση πως δεν υφίστανται εύκολες και δύσκολες πράξεις παρά πράξεις τις οποίος κανείς κατέχει να εκτελεί με ασφάλεια είτε όχι.Εάν το δεχθούμε μπορεί να τεθεί το ερώτημα : Γνωρίζουν και σε τι ποσοστό οι Γενικοί Ιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας να [ λ.χ διαχειρίζονται την τάδε χρόνιο πάθηση ]. Έχουν και σε τι ποσοστό οι Γενικοί Ιατροί που εργάζονται σε Κέντρα Υγείας τη διάθεση να διαχειριστούν [λ.χ την τάδε χρόνιο πάθηση ];Δεν είναι απαραίτητα απαραίτητη μια σαφής στατιστική καταγραφή απάντησης στα δύο ερωτήματα επί του παρόντος, ο λόγος που τα παρέθεσα είναι άλλος. Αποδείχθηκε πως καλώς είτε κακώς σαν συντεχνία προσαρμοστήκαμε στην χρήση υπολογιστή; Θαρρώ πως ναι. Δίκην επιχειρησιακής άσκησης ετοιμότητας αποδείχθηκε πως καλώς είτε κακώς σαν συντεχνία προσαρμοστήκαμε στην χρήση του ICD10;Θαρρώ πως ναι.Άρα εάν σύμφωνα με τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας είμαστε ευπρόσδεκτοι ως συντεχνία να προτείνουμε, στο μέτρο του δυνατό θα ληφθούν υπόψη [ έτσι κατάλαβα από το βίντεο το Σάββατο]. Άρα αν αξιολογηθεί ως σημαντικό, είναι δυνατό να γίνει άμεσα καταγραφή της δύναμης των Γενικών ιατρών στην επικράτεια στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και υποχρεωτικά - επώνυμα να έχουν παρουσία εδώ ή σε μια παρεμφερή πλατφόρμα όπως θα την έχει ορίσει - δωρεάν υλοποιήσει η ΠΦΥ. Ποιό θα ήταν το όφελος; Διπλό : αρχικά έχοντας υπ όψη ότι ο ιατρός αμείβεται για το χρόνο/γνώσεις του και ειδικά ο δημόσιος υπάλληλος αποδέχεται την αμοιβή που δύναται ο εργοδότης και εκούσια παρέχει υπηρεσίες στο μέγιστο διαφορετικά μπορεί να αποχωρήσει : πρώτο όφελος : με τις οδηγίες της κοινής πλατφόρμας θα παραδεχθούμε όλοι μας ειλικρινά τι ξέρουμε και τι δεν ξέρουμε και θα λαμβάνει χώρα συνεχής εκπαίδευση και κοινή γλώσσα : κοινοί ορισμοί και σαφή όρια του τι γίνεται στην ΠΦΥ και τι προωθείται στο δευτεροβάθμιο. - δεύτερο όφελος : ακολουθώντας κοινά πρωτόκολλα και επιφέροντας αποσυμφόρηση στο δευτεροβάθμιο θα έχουμε κάμει μια `ομοροφιά` η οποία θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται και θα αποτελεί κόσμημα της ΠΦΥ. Το ζήτημα δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες αλλά να κάμουμε πράξη αυτό το οποίο υπηρετούμε. Νομίζω η τεχνογνωσία υφίσταται και θέλω να πιστεύω υφίσταται και οι διάθεση των δάσκάλων συναδέλφων. Μπορεί να είμαι εκτός τόπου και χρόνου.
επιθυμώ να κάμω πρωτογενή πρόλψη και να εκδίδω παραπεμπτικά ανά διετία - πενταετία ως προς τον προληπτικό έλεγχο υγιών κσι όχι κατ επίκληση. επιθυμώ η δευτερογενής πρόληψη να γίνεται από εμένα στην περιοχή ευθύνης και όπου απαιτείται να ενημερωνονται οι κλινικές του νομαρχιακού νοσοκομείου [ιατρικά συμβούλια ] και όχι να `φέυγει` το 90% σε ιδιώτες. επιθυμώ να κάμω τριτογενή πρόληψη με τον ίδιο αλγόριθμο όπως και στην δευτερογενή και όχι να ρυθμιζονται οι γέροντες τηλεφωνικά από την πρωτεύουσα του νομού. επιθυμώ να συνχορηγώ ουσίες που δεν αλληλεπιδρούν σε τοξικό βαθμό και να κάμω χρήση στην φαρέτρα μου ουσίες η πατέντα των οποίων έληξε και είναι γνωστή η συμπεριφορά τους απο εικοσαετίας και φθηνά λ.χ απουσία υπερουριχαιμίας ραμιπρίλη και όχι λοσαρτάνη. επιθυμώ να χορηγώ συνταγές και παραπεμτικά σε οξεία νόσο/ προσέλευση ασθενών που εξέτασα και όχι ασθενών των οποίων ο θεράποντας είτε δεν είναιστον εοπυυ είτε δεν έχει χρόνο για ηλεκτρονική συνταγογράφηση είτε έδωσε οδηγία διεκπεραίωσης στο ΕΣΥ.επιθυμώ να είμαι προβλεπόμενος βάσει νομοθεσίας και ιατρικής δεοντολογίας και όχι βάσει προφορικών εντολών προ|ϊσταμένων. επιθυμώ να κάμω δύσκολη γενική οικογενειακή ιατρική και όχι γραμματειακή ποστήριξη καταξιωμένων συναδέλφων. επιθυμώ να διερευνώ όσο το δυνατό τα αίτια και να μην αντιμετωπίζω συμπτωματικά. ζητώ πολλά; επιθυμώ επίσης να συνδιαχειρίζομαι τις νόσους με τον ασθενή ή/και την οικογένειά του και όχι να προσέρχεται τρίτο πρόσωπο με τα βιβλιάρια ανά δυάδα εως τεράδα στο ιατρείο μου [__>60% προσερχομένων ]. πλέον δεν είμαι μέλος ομάδας ιατρών εδώ στο facebook διότι δημοσίευσα αυτά που θα δημοσιεύσω και εδώ. ελπίζω να μην φάει ban η τοποθέτησή μου. Δεν θα επιτρέψω σε καμία περίπτωση να μου απαγορέψει κανείς και μάλιστα προφορικά να κάμω πράξη το όνειρο ζωής : να διακριθώ στην πρωοτβάθμια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. [ για εκφραστικά, εννοιολογικά, ορθογραφικά σφάλματα ειλικρινά συγνώμη].
kdiwavvou:
[logged]jUst for fUn Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος[/logged]
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση