Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού..

<< < (20/46) > >>

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυσκολεύομαι να το καταλάβω. Τι σχέση έχει η μανιοκατάθλιψη με τους εξωγήινους; Μήπως τα έχεις μπερδέψει με άλλη νόσο; Είναι μήπως προσωπικές εμπειρίες;

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν και απαντώνται και σε μορφές σχιζοφρένειας,οι παραληρητικές ιδέες αποτελούν χαρακτηριστικό και στην μανιακή φάση
της διπολικής διαταραχής. Οι παραληρητικές ιδέες μπορεί να είναι φανταστικές ή παράξενες
 (π.χ ικανότητα ελέγχου των καιρικών συνθηκών ή επικοινωνία με εξωγήινους από άλλον πλανήτη).
Τα άτομα που έχουν αυτές τις ιδέες μπορεί να νιώθουν  μεγάλο φόβο ότι θα πάθουν κακό ή μπορεί να συμπεριφέρονται παράξενα
 εξ αιτίας αυτών των ιδεών...
Μαλλον η σχέση σου με την ψυχιατρική δεν είναι και η καλύτερη.Ομολογώ πως ούτε και η δική μου.
Μερικά πράγματα όμως τα θυμάμαι απο τα φοιτητικά μου χρόνια.Εσύ τουλάχιστον ως Γενικός Γιατρός οφείλης
να τα γνωρίζεις καλύτερα.Στην ειδικότητα δεν πρέπει να ασκηθείτε και για κανα φεγγάρι σε  ψυχιατρείο ή Ε.Ι
Ψυχιατρικής ;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τουλάχιστον από αυτογνωσία καλά πας. Αφού το έχεις όρεξη, δες τις παρακάτω διαφορές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης το DSM IV ξεχωριστή κατηγορία "Religious or Spiritual Problems" όπου περιλαμβάνονται τα UFO. Καμιά σχέση με την διπολική διαταραχή ("Mood Disorders").

--- Τέλος παράθεσης ---

Η αναφορά μου αφορούσε σε άτομα μανιακό με παραληρητική ιδέα καταδίωξης,
που του «εισάγεις» ενα αντικέιμενο που χρησιμοποιείται συχνά σε τέτοιυ είδους ιδέες.
«...Η αντίληψη και η συνειδητοποίηση,συχνά διαταραγμένες,ακολουθού το συναίσθημα.
Ο μανιακός μπορεί να ακούει και να βλέπει τον θεό,που του δίνει οδηγίες για το πώς θα κυβερνήσει
τον κόσμο,ή να συνομιλεί με τους ισχυρούς της γής.Η εναντίωσητης πραγματικότητας και η συναισθηματική δυσθυμία
ή η ευερεθιστότητα που την συνοδεύουν επενδύονται άλλωτε με παραληρητικές ιδέες δίωξης και άλλωτε
με ανάλογου περιεχομένου ψευδαισθήσεις....
Σκούρα/Παραπάνη «Διπολική Διαταραχή» Κεφ 2 ,Κλινική Εικόνα Μανίας σελ17
Το ότι η μανιοκατάθλιψη είναι συναισθηματική διαταραχή δεν σημαίνει ότι δεν εμφανίζονται παραληρητικές ιδέες.
Εν παση περιπτώση ίσως αντι για «μανιοκαταθλιπτικό» να ήταν ορθότερο να έγραφα «σχιζοφρενή»...
έχω όμως την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι εδώ στο forum έιχαν την αντίληψη του νοήματος του ποσταρίσματος
( σαν αστείο) και αυτό έχει σημασία.

Σε αντίθεση με σένα δεν διεκδικώ κανένα  ρόλο  παντογνώστη τεχνοκράτη.
Διακρίνω πάντως μια εμπάθεια που δεν είμαι βέβαιος που να την αποδώσω.
Ίσως κάποιο σύνδρομο κατωτερότητας απέναντι σε συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων.
Όπως και νάχει  δεν θα ακολουθήσω. Δεν θεωρώ ότι έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν εδώ.

Δ. Κουναλάκης:
Βλέπεις λοιπόν ότι έχεις κάποια προσωπική εμπειρία με ένα κείμενο που σου έκανε εντύπωση κι ας έχει άλλη γονιδιακή & λειτουργική βάση και ας περιλαμβάνεται σε μια υποπερίπτωση, ίσως σου θύμισε και ένα περιστατικό, και στο μέσο μιας συζήτησης έρχεσαι και το πετάς. Δεν σε κατηγορώ και προσπαθώ να καταλάβω ρωτώντας τι σχέση έχει. Και αυτοσχεδιάζεις με άποψη για το εάν έχω περάσει στα πλαίσια της ειδικότητας από ψυχιατρική. Μετά μιλάς για εμπάθεια, για αίσθημα κατωτερότητας.... Να ρωτήσω μήπως τι σχέση έχεις με τη συζήτηση;

Προφανώς δεν κατάλαβες και δεν ξέρεις τίποτα σχετικά με την ολανζεπίνη, ένα φάρμακο που δεν το έθεσα καθόλου τυχαία σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση, που είναι άσχετο και με τα UFO, με την μανιοκατάθληψη, με τις εμπάθειες και ότι άλλο ονειρεύεσαι. Αν το έχεις το ερώτημα, όχι, δεν κάνει για την περίπτωση σου.

Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τις παρενέργειες;

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒλέπεις λοιπόν ότι έχεις κάποια προσωπική εμπειρία με ένα κείμενο που σου έκανε εντύπωση κι ας έχει άλλη γονιδιακή & λειτουργική βάση και ας περιλαμβάνεται σε μια υποπερίπτωση, ίσως σου θύμισε και ένα περιστατικό, και στο μέσο μιας συζήτησης έρχεσαι και το πετάς. Δεν σε κατηγορώ και προσπαθώ να καταλάβω ρωτώντας τι σχέση έχει. Και αυτοσχεδιάζεις με άποψη για το εάν έχω περάσει στα πλαίσια της ειδικότητας από ψυχιατρική. Μετά μιλάς για εμπάθεια, για αίσθημα κατωτερότητας.... Να ρωτήσω μήπως τι σχέση έχεις με τη συζήτηση;

Προφανώς δεν κατάλαβες και δεν ξέρεις τίποτα σχετικά με την ολανζεπίνη, ένα φάρμακο που δεν το έθεσα καθόλου τυχαία σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση, που είναι άσχετο και με τα UFO, με την μανιοκατάθληψη, με τις εμπάθειες και ότι άλλο ονειρεύεσαι. Αν το έχεις το ερώτημα, όχι, δεν κάνει για την περίπτωση σου.

Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τις παρενέργειες;

--- Τέλος παράθεσης ---

Κανενός είδος προσωπική εμπειρία δεν έχω επειδή εσύ ετσι θέλεις να φαντάζεσαι και να ερμηνεύεις κατα το δοκούν.
Νομίζω η απάντηση που έδωσα είναι σαφής.
Τωρα, το τί έχει σχέση και τί όχι με ενα thread που τιτλοποιείται  «Ημερολόγιο νεοδιόριστου ιατρού»
σίγουρα δεν περιορίζεται στις παρενέργειες της Ολανζεπίνης επειδή απλά εσύ έτσι το θέλεις.
Αποδέξου την πρόδιλη αδυναμία σου να αντιληφτείς ένα αστείο που τέθηκε στην κουβέντα.
Δεν είναι κακό.Δεν έχουν όλοι την ίδια αισθηση του χιούμορ.Κάποιο μπορεί και να μην έχουν καθόλου.
Δεν πειράζει.

kdiwavvou:
καλησπερα και καλη εβδομαδα  -  Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τις παρενέργειες; ναι θα ηθελα
αλλα να παραθεσω 2 σκεψεις :
1.δεν καταλαβα γιατι τον τιτλο που αναρτησα στα νομικα θεματα, ο διαχειριστης / -ες τα τροποποιησαν σε τιτλο `ημερολογιο `, ρωτω ωστε να μην το επαναλαβω [ σαν ειδικευομενος συχνα δεν κοιταζα προηγουμενες αναρτησεις και ναι ανοιγα νεους τιτλους αλλα ποτε δεν εφαγαν ban, δεν διαμαρτυρομαι, προσπαθω να κατανοησω σε τι ημουν μη ορθα κινουμενος
2. με απασχολουν 2 υπηρεσιακα ζητηματα και θα ηθελα να γινει λογος, διοτι δεν ξερρω πως πρεπει να  ενεργησω

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςκαλησπερα και καλη εβδομαδα

Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση με τις παρενέργειες; ναι θα ηθελα

αλλα να παραθεσω 2 σκεψεις :

1.δεν καταλαβα γιατι τον τιτλο που αναρτησα στα νομικα θεματα, ο διαχειριστης / -ες τα τροποποιησαν σε τιτλο `ημερολογιο `, ρωτω ωστε να μην το επαναλαβω [ σαν ειδικευομενος συχνα δεν κοιταζα προηγουμενες αναρτησεις και ναι ανοιγα νεους τιτλους αλλα ποτε δεν εφαγαν ban, δεν διαμαρτυρομαι, προσπαθω να κατανοησω σε τι ημουν μη ορθα κινουμενος

2. με απασχολουν 2 υπηρεσιακα ζητηματα και θα ηθελα να γινει λογος, διοτι δεν ξερρω πως πρεπει να  ενεργησω

--- Τέλος παράθεσης ---
Ο τίτλος ορισμένες φορές μεταβάλλεται ώστε να βοηθά τον αναγνώστη που ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης.
Για θέματα που αφορούν την υπηρεσία, αν δεν έχουν ήδη απαντηθεί, μπορείτε να συνεχίσετε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση