Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
21 Μαΐου 2024, 12:46:30

Αποστολέας Θέμα: Το τηλέφωνο του ΙΚΑ και τα e-mail που δεν απαντάει κανείς...  (Αναγνώστηκε 2479 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Μαΐου 2011, 01:52:24
Αναγνώστηκε 2479 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Όσοι σηκώνετε επικριτικά το δάχτυλο στο ΙΚΑ και τη γραφειοκρατία, ετοιμαστείτε να πάρετε την απάντησή σας. Δείτε πώς το ίδρυμα απάντησε στο e-mail ασφαλισμένου, έστω και με τον δικό του τρόπο. Μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και μια χρήσιμη συμβουλή για όσους σκοπεύουν να αποκτήσουν παιδί.Το ΙΚΑ μοιάζει με την ιστορία. Επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία με θύματα πάντα τους απλούς πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες υπαλλήλων, που χάνονται στη θάλασσα της γραφειοκρατίας.

Η ιστορία που ακολουθεί συνέβη σε χρήστη του Twitter, με προσωνύμιο (τα στοιχεία του στη διάθεση του NEWS 247), ο οποίος προσπαθώντας να επιλύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, κατάλαβε ότι εκεί που αρχίζει το ΙΚΑ, σταματά η λογική.

Πριν όμως πάμε στο πρόβλημα του ασφαλισμένου και της συζύγου του, αξίζει να αναφερθούμε στην πρόοδο που έχει σημειώσει το ελληνικό δημόσιο, το οποίο πλέον απαντά και στα e-mail, αλλά με τον τρόπο του!

Η σύζυγος του κυρίου, ψάχνοντας λύση μπήκε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ, όπου υπήρχε η δυνατότητα αποστολής e-mail!

Έστειλε λοιπόν, ζητώντας λύση. Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, η απάντηση, γράφτηκε στο χέρι, εκτυπώθηκε, πρωτοκολλήθηκε, σφραγίστηκε και εστάλη πίσω στη γυναίκα.

Δεν περιείχε τις απαντήσεις που έψαχνε, αλλά υπήρχε το τηλέφωνο πληροφοριών, ώστε ο ασφαλισμένος να επικοινωνήσει με το ΙΚΑ!
Σε επικοινωνία του NEWS 247 με το ΙΚΑ, διευκρινίστηκε ότι λόγω του όγκου των e-mails, προτρέπουν τους ασφαλισμένους να επικοινωνούν τηλεφωνικά, καθώς δεν είναι δυνατόν να δίνονται γραπτές απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν μέσω διαδικτύου.

Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς η παραπάνω διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρος και σίγουρα έρχεται από περασμένες δεκαετίες.

Πέρα όμως από τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις την εποχή του opengov, βρήκαμε και μια παλιά γνώριμη υπογραφή. Ναι, η Μαρία Ελένη Χάρου, ξαναχτύπησε και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε,  υπογράφει την απάντηση στο e-mail.

Η κα Χάρου για όσους δεν θυμάστε είχε υπογράψει και την απόφαση του ΙΚΑ να αρνηθεί την προμήθεια ειδικών παπουτσιών για διαβητικούς, επειδή ο ακρωτηριασμός των ποδιών δεν μπορούσε να αποφευχθεί, παρά μόνο να καθυστερήσει. Τελικά, μετά τον σάλο που προκλήθηκε το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την προμήθεια.

Η άδεια λοχείας και το βιβλιάριο υγείας

Αλλά επειδή οι ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας δεν τελειώνουν ποτέ αξίζει να αναφερθούμε και στους λόγους που οδήγησαν την ασφαλισμένη της ιστορίας μας να επικοινωνήσει με το ΙΚΑ.

Όπως μας είπε ο χρήστης του Twitter, ο οποίος δημοσίευσε και το έγγραφο του ιδρύματος στο λογαριασμό του στο Twitter, η σύζυγός του έφερε τον περασμένο Φλεβάρη στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί και γι' αυτό το λόγο πήρε άδεια λοχείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ΙΚΑ να της αρνείται την θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας!

Όπως μας ανέφερε, όταν έχεις άδεια, λόγω γέννησης παιδιού τα ένσημα τα καλύπτει ο ΟΑΕΔ, μόνο όμως για τη σύνταξη και όχι για την ασφάλεια. Έτσι δεν συμπληρώνονται 80 ένσημα που είναι απαραίτητα για την κοινωνική της ασφάλεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα βγάλει βιβλιάριο υγείας σε δύο μήνες. Όπως σημειώνει ο αναγνώστης του NEWS 247, μέχρι τότε θα κάνει προσευχές να μην πάθει τίποτα η σύζυγός του.

Επίσης δεν μπορεί να πάρει επιδόματα για τα παιδιά, όπως το κουπόνι του ΙΚΑ για παιδικούς σταθμούς με αποτέλεσμα η οικογένεια να επιβαρυνθεί με 450 ευρώ το μήνα από τον επόμενο Σεπτέμβρη, για το άλλο παιδί.

Πάντως, όπως ο ίδιος σημειώνει οι υπάλληλοι του ΙΚΑ έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά μέσα σε αυτό το σύστημα κάθε προσπάθεια πάει χαμένη, ενώ μας θυμίζει ότι σε λίγο καιρό τα ελάχιστα ένσημα για τη θεώρηση βιβλιαρίου θα είναι και πάλι 50 κυρίως χάρη στην ικανοποίηση των αιτημάτων του αγώνα των απεργών πείνας της Υπατίας (ήταν από τα βασικά τους αιτήματα).

Τέλος, ο ταλαιπωρημένος ήρωας της ιστορίας μας δεν χάνει το χιούμορ του και έχει για όλους μας μια χρήσιμη συμβουλή.

"Κυρίες και κύριοι. Αν είναι να κάνετε παιδί και είστε στο ΙΚΑ, κάντε σεξ κάπου το Σεπτέμβριο. Το παιδί θα γεννηθεί μετά το Φλεβάρη οπότε με άδειες και κλπ θα έχετε συμπληρώσει τα ένσημα και δε θα ταλαιπωρηθεί κανείς όπως εμείς".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5201 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Οκτωβρίου 2010, 14:39:06
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
7810 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Σεπτεμβρίου 2014, 12:57:55
από Δ. Κουναλάκης
28 Απαντήσεις
51275 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2018, 09:44:10
από GAD2
0 Απαντήσεις
5882 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2021, 00:19:56
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
18916 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2022, 12:09:19
από Argirios Argiriou