Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Νοεμβρίου 2022, 11:16:16

Αποστολέας Θέμα: Debriefing.  (Αναγνώστηκε 47484 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Απριλίου 2008, 08:36:39
Αναγνώστηκε 47484 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
  Κάτι παρόμοιο με ομάδες Βalint είναι και το debriefing. To debriefing γίνεται επειγόντως σε μια Κλινική ή Κέντρο Υγείας μετά από κάποιο τραγικό περιστατικό, για να ξελαφρώσουν ψυχολογικά οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι.
  H ομάδα του debriefing συναντιέται μόνο μια φορά όλο κι' όλο: Mαζεύονται τότε γύρω - γύρω όλα τα εμπλεκόμενα άτομα του τραγικού συμβάντος, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατηγορίας, και ένας - ένας μιλάει για την εμπειρία του και τα συναισθήματα που του ξύπνησε το συμβάν. Υπάρχει και ένας επαγγελματίας Υγείας απ΄ έξω (ο οποίος δηλαδή δεν ήταν εμπλεκόμενος στο συμβάν) και ο οποίος έχει σαν αποστολή να λειτουργεί σαν ένας εξωτερικός σύμβουλος που φροντίζει να μοιράζεται ο χρόνος κάπως ισόποσα σε όλους, να μην γίνονται παρεκτροπές από το θέμα, και να κάνει θεραπευτικές ερωτήσεις στον καθένα.
  Συνηθισμένες ερωτήσεις (και μάλιστα με την συγκεκριμένη σειρά) είναι οι εξής:

  Πες μας τι έγινε.
  Πες μας τι συναισθήματα ξυπνήσαν μέσα σου.
  Πες μας πώς σκέφτεσαι να προχωρήσεις στο μέλλον.

  Παραθέτω σχετικό άρθρο για το debriefing ( με ειδική αναφορά στο debriefing for crisis intervention) από την Wikipedia: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.