Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:02:58

Ψηφοφορία

Πρέπει η ΠΦΥ να είναι προσβάσιμη και στους ανασφάλιστους;

Όχι. Οι ανασφάλιστοι πρέπει να καλύπτουν μόνοι τους το κόστος της ΠΦΥ
Ναι μόνο ως προς το σκέλος των επειγόντων περιστατικών
Ναι χωρίς διάκριση σε σχέση με τους ασφαλισμένους

Αποστολέας Θέμα: Πώς ονειρεύομαι την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα.  (Αναγνώστηκε 221103 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Μαΐου 2017, 06:13:49
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ως γνωστόν ένα μέρος από τα έσοδα των Κέντρων Υγείας ( Κ.Υ.) στην Σουηδία (Κρατικών ή ιδιωτικών Κέντρων Υγείας που έχουν σύμβαση με το Ασφαλιστικό Ταμείο της Σουηδίας) προέρχεται από την συμμετοχή των ασθενών. Το μεγαλύτερο μέρος όμως από τα έσοδά τους προέρχεται από το Κράτος. Με βάση αυτά τα έσοδα, αναλαμβάνει μετά το Κέντρο Υγείας να πληρώσει τους μισθούς του προσωπικού του (και ενδεχομένως να απολύσει ή να προσλάβει κόσμο) και τα υπόλοιπα λειτουργικά του έξοδα.

Παρακάτω περιγράφω, με βάση ποιες παραμέτρους αμείβονται τα Κέντρα Υγείας από το Κράτος στο Νομό Sörmland της Σουηδίας για το 2016.

Πληρώνονται:

Ανάλογα με το πόσοι ασθενείς εγγράφονται στο Κέντρο Υγείας ( Listning )

Ανάλογα με την νοσηλευτική βαρύτητα κάθε ασθενή. ( ACG – vårdtyngd )

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που παρακολουθούνται εμβολιαστικά και όχι μόνο ( BVC – ersättning ) Ενδεικτικά για κάθε παιδάκι από 0 έως 1 έτους το Κέντρο Υγείας πληρώνεται 7.245 SEK ( όπου SEK = Σουηδικές Κορώνες ) = 720 €/έτος !

Ανάλογα με την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των περιοχών που καλύπτει το Κέντρο Υγείας ( Socioekonomi ) π.χ. πόσοι εγγεγραμένοι είναι άνω των 65 ετών, πόσες μονογονεικές οικογένειες καλύπτει, πόσοι έχουν γεννηθεί εκτός Ευρώπης, πόσοι είναι άνεργοι ( = Care Need Index = CNI )

Ανάλογα με το πόσο καλά καλύπτονται οι ανάγκες των εγγεγραμμένων ασθενών ενός Κέντρου Υγείας από αυτό. ( Täckningsgrad )  Κάνουν δηλαδή στατιστικές και όσο πιο πολλές οι επισκέψεις των ασθενών ενός Κέντρου Υγείας σε Νοσοκομεία, τόσο μικρότερη επιδότηση παίρνει το Κέντρο Υγείας αυτό, αναφορικά με τις επιδόσεις του στο Täckningsgrad.

Ανάλογα με το πόσο μακριά (χιλιομετρικά) είναι ένα Κέντρο Υγείας από το κοντινότερο Νοσοκομείο. (όσο πιο μακριά τόσο περισσότερα λεφτά ). ( Avståndserssättning )

Ανάλογα με την τηλεφωνική προσβασιμότητα, και την φυσική προσβασιμότητα σε Ιατρό. (Avdrag ). Για την ακρίβεια έχουν την τεχνική δυνατότητα να βλέπουν πόσες τηλεφωνικές κλήσεις ασθενών προς το Κέντρο Υγείας δεν απαντήθηκαν και για κάθε τέτοια κλήση που δεν έχει απαντηθεί αφαιρούνται 45 Σουηδικές Κορώνες = 4,5 € από την πληρωμή του κράτους προς αυτό το Κέντρο Υγείας. Επίσης για κάθε φορά που το Κέντρο Υγείας αδυνατεί να δώσει σε έναν ασθενή ραντεβού με Ιατρό μέσα σε 7 ημέρες αφαιρούνται 30 Σουηδικές Κορώνες = 3 €.

Ανάλογα με τις επισκέψεις των ασθενών σε Ιατρούς και υπόλοιπο Νοσηλευτικό Προσωπικό ( Besöksersättning ) Δυστυχώς δεν ανοίγει το λινκ που γράφει se prislistan που σημαίνει «δείτε (αναλυτική) τιμολόγηση»

Από μια παρόμοια σελίδα πάντως από τον Νομό της Ουψάλα, του 2017, βλέπω ενδεικτικά, ότι για μια επίσκεψη σε Γιατρό στο Κέντρο Υγείας το Κράτος πληρώνει 313 SEK = 30 € (χώρια η συμμετοχή του ασθενούς )ενώ για μια επίσκεψη κατ’ οίκον το κράτος πληρώνει 548 SEK = 53 € ενώ για μια επίσκεψη ασθενούς σε Νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας το κράτος πληρώνει στο Κέντρο Υγείας 282 SEK = 15 €. Κτλ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Κατά μέσο όρο ένα Κέντρο Υγείας παίρνει τα 2/3 της αμοιβής του από το Κράτος (για να πληρώσει ενοίκια, μισθούς εργαζομένων κτλ) από το πόσοι ασθενείς είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό, και το 1/3 από τις υπόλοιπες παραμέτρους και την συμμετοχή των ασθενών.
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μια ιδέα για το πως ρυθμίζεται η οικονομική συμμετοχή των ασθενών μπορεί να πάρει κανείς εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προσθήκη κειμένου στις 10//11/2019: Αντιγράφω από μια Ιατρική ομάδα Σουηδών Γενικών Ιατρών στο facebook:

ACG räknas endast om det registreras vid ett fysiskt besök el videobesök. Vi har fortfarande 40/60 i Stockholm, dvs 40% av ersättningen från besök (260kr/läkarbesök, 210kr/ssk, 160 kr/usk och 750kr/ leg. psykoterapeut) och 60% från kapitering.

Σε ελεύθερη μετάφραση:

Στο ACG πιάνονται μόνο "Φυσικές" επισκέψεις ή επισκέψεις μέσω βίντεο δηλαδή διαδικτυακά. Κάθε Νομαρχία έχει κάπως διαφορετικό σύστημα, αλλά στον Νομό της Στοκχόλμης έχουμε ακόμη το σύστημα 40/60.

Δηλαδή 40% της αποζημίωσης του Κέντρου Υγείας από το Κράτος προέρχεται από τον αριθμό των επισκέψεων που κάνουν οι ασθενείς ( 260 SEK = 26 € για κάθε επίσκεψη σε Ιατρό, 210 SEK = 21 € για κάθε επίσκεψη σε Νοσηλεύτρια ((Στην Σουηδία κάνουν και οι Νοσηλεύτριες εξωτερικά Ιατρεία)), 160 SEK = 16 € για κάθε επίσκεψη σε Βοηθό Νοσηλεύτριας (( Στην Σουηδία κάνουν και οι Βοηθοί Νοσηλεύτριας εξωτερικά Ιατρεία)) και 750 SEK = 75 € για κάθε επίσκεψη σε Πιστοποιημένο Ψυχοθεραπευτή.

Το 60% της αποζημίωσης του Κέντρου Υγείας από το Κράτος προέρχεται από τον αριθμό των εγγεγραμμένων σε αυτό ανάλογα και με την νοσηλευτική βαρύτητα του κάθε εγγεγραμμένου ασθενούς (capitation).
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Νοεμβρίου 2019, 21:33:58 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Μαΐου 2017, 10:57:10
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αργυρη την τελευταια καταχωρηση καλυτερα να την αρχειοθετησουμε σε ξεχωριστη θεματικη ενοτητα με τιτλο πχ Συμβολαιο οικογενειακων ιατρων ,  GP contract.
 Μολις βρω χρονο θα ανεβασω πληροφοριες για ΗΠΑ και Αυστραλια.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

15 Μαΐου 2017, 15:13:54
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αργυρη την τελευταια καταχωρηση καλυτερα να την αρχειοθετησουμε σε ξεχωριστη θεματικη ενοτητα με τιτλο πχ Συμβολαιο οικογενειακων ιατρων ,  GP contract.
 Μολις βρω χρονο θα ανεβασω πληροφοριες για ΗΠΑ και Αυστραλια.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Μαΐου 2017, 00:24:54
Απάντηση #18
Συνδεδεμένος

schumifer


Στο νομό Östergötland το ACG έχει πάρει κεφάλι, τρέχουν όλοι να συμπληρώνουν διαγνώσεις για να το αυξήσουν εδώ και 1-2 χρόνια

16 Μαΐου 2017, 11:19:52
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο νομό Östergötland το ACG έχει πάρει κεφάλι, τρέχουν όλοι να συμπληρώνουν διαγνώσεις για να το αυξήσουν εδώ και 1-2 χρόνια
   Δηλαδή; Αυξάνεται τοπικά η νοσηλευτική βαρύτητα κάθε ασθενή λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας της περιοχής (πχ Πτολεμαΐδα) ή την αυξάνουν τεχνητά οι γιατροί ("τρέχουν") με τις διαγνώσεις τους ώστε να πάρουν μεγαλύτερη αμοιβή;

16 Μαΐου 2017, 16:23:43
Απάντηση #20
Συνδεδεμένος

schumifer


To πώς δουλεύει το ACG είναι μυστικό καλά φυλαγμένο οπότε δεν μπορείς να το ξεκλειδώσεις τόσο εύκολα ώστε να βάλεις 5 ψεύτικες διαγνώσεις και τελειώσαμε. Κανείς δε γνωρίζει ποιες διαγνώσεις δίνουν χρήματα, πώς υπολογίζεται η βαρύτητα του εκάστοτε ασθενούς. Εξάλλου κανείς εδώ πέρα δε θα τολμούσε να βάλει λάθος διάγνωση επίτηδες, πόσο μάλλον που θα έπρεπε να το κάνεις συστηματικά σε χιλιάδες ασθενείς για να έχει κάποιο αντίκρυσμα.

Ο κουμπαράς από τον οποίο δίνει λεφτά το ACG είναι κοινός, τουλάστιχον για τα κέντρα υγείας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας σχετικός ανταγωνισμός. Αν οι ιατροί/νοσηλεύτριες του κέντρου υγείας Α είναι μεθοδικότεροι, σχολαστικότεροι στις διαγνώσεις τους σε σχέση με τους ιατρούς του ΚΥ Β (μπορεί πχ το Β να έχει μόνο ενοικιαζόμενους που στα τέτοια τους τέτοιες λεπτομέρειες) τότε αργά αλλά σταθερά ο συγκεκριμένος δείκτης θα πέσει στο Β και θα ανέβει στο Α.

Αυτό που άλλαξε στο ΚΥ που ήμουν εγώ (ιδιωτικό κέντρο υγείας μεν αλλά όπως έχω ξαναγράψει, την ίδια πίεση για καλά οικονομικά αποτελέσματα έχουν και τα δημόσια) ήταν ότι παλέψαμε να δούμε σε τι υστερούσαμε από ένα ΚΥ παραπέρα που είχε λιγότερους ασθενείς, κατά μέσο όρο λιγότερο απαιτητικούς, και σημαντικά λιγότερους ιατρούς.
Αυτό που αλλάξαμε ήταν ότι όταν βλέπαμε ένα ασθενή δεν πετάγαμε μία ή δύο διαγνώσεις για να τελειώσουμε το ηλεκτρονικό σημείωμα,απλά. Αλλά αν πχ ο ασθενής είχε και άλλα 2/3 νοσήματα τα οποία λαμβάνεις υπόψη σου για πχ οδηγίες/φάρμακα, τις συμπεριλαμβάναμε κι εμείς. Οι νοσηλεύτριές μας εξάλλου ήταν πριν από αυτό αρκετά χαλαρές με το να βάζουν διαγνώσεις, δεν ήταν τόσο απαραίτητο. Μπήκαν και αυτές στο παιχνίδι.
Κι έτσι αυξήθηκε αν θυμάμαι καλά από 0.937 σε 0.998 σε λίγους μήνες και εισέρρευσε ζεστό χρήμα (νομίζω κοντά στα 30.000 ευρώ αν και αυτό ήταν φήμη που άκουσα και τα οικονομικά μεγέθη είναι πολύ πιο πολύπλοκα να κατανοηθούν σε ό,τι αφορά τα έσοδα ενός κέντρου υγείας).

Ίσως έγραψα πολλά και σίγουρα εν μέρει ανακριβή μιας και πλέον έχω σταματήσει από το κέντρο υγείας, είμαι πλέον ειδικευόμενος επείγουσας ιατρικής.
Το ACG το έχουν ανεβάσει λίγο ακόμη έμαθα, στο 1.040 περίπου οπότε καλά πάει από αυτήν την άποψη. Αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κλεψιά, αλλά μάλλον καλύτερη οργάνωση σε ό,τι αφορά τις διαγνώσεις

16 Μαΐου 2017, 16:41:29
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
´Ενας ατομικός συντελεστής ποιότητας, ο οποίος να δείχνει κατά πόσο κανείς είναι καλύτερος ή χειρότερος από το μέσο όρο, ακόμη και αν δεν ήταν δημόσια ανακοινώσιμος (που θα ήταν καλό), θα έφτανε αντί διατάξεων και κόντρα διατάξεων, ελέγχων (πού ´ντοι;) και απειλές προστίμων με αφορμή τη συνταγογράφηση. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη φιλότιμο.
Οι δείκτες ποιότητας χρησιμοποιούνται παντού, όπου έχει θέση η εξωτερική αξιολόγηση. Προϋποθέτουν όμως ένα σύστημα με διάφανους κανόνες, προβλέψιμα και ελέγξιμα αποτελέσμα και καθολική εφαρμογή.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

3 Δεκεμβρίου 2017, 11:25:46
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρόταση για ένα αποτελεσματικό, βιώσιμο και εκσυγχρονιστικό σύστημα Yγείας στη χώρα μας.

( Αντ'αυτού ΤΟΜΥ και διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία... )

03/12/2017
Του Ορθοπαιδικού Γιάννη Καρνέζη.


*Ο κ. Γιάννης Καρνέζης είναι χειρουργός Ορθοπαιδικός με εξειδίκευση στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης καθώς και ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής startup εταιρίας ιατρικής τεχνολογίας Concept Spine Ltd. Έχει εργαστεί στην Μεγάλη Βρετανία από το 1994 έως το 2004 ως ειδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης στο νοσοκομείο Nuffield Orthopaedic Centre της Οξφόρδης και Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Bristol.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2017, 23:26:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Δεκεμβρίου 2017, 08:31:20
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω, μετά από άδειά του, από τον τοίχο του Γενικού Ιατρού Ευάγγελου Φραγκούλη, στο facebook, στις 07-12-2017:

Στη Σλοβακία το μέσο μηναίο per capita fee ανά ασθενή για τον οικογενειακό γιατρό είναι 2.8 ευρώ (λίστα 2000 ασθενών-5600 μηνιαία)... Σε λίγο θα αρχίσει η μετανάστευση γενικών γιατρών και προς τη Σλοβακία...



Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Δεκεμβρίου 2017, 08:48:46
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Με δεδομένο πάντως το ότι η αμοιβή των συμβεβλημένων είναι 10 ευρώ/επίσκεψη, καθαρά δε μένουν παρά περίπου 3 ευρώ.
Φυσικά όταν εγγράφεις ασφαλισμένους αποκλείεται να τους έχεις όλους κάθε μήνα στα πόδια σου...
Όντως, η Σλοβακία προσφέρει πολύ αξιοπρεπή πρόταση αμοιβής.
Κάτι ανάλογο άκουσα (συμπτωματικά) χθες και για Τσεχία.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

7 Δεκεμβρίου 2017, 14:21:35
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

DrGuni


Πόσες   επισκέψεις  έχει  δικαίωμα  να κάνει  ασθενής   το μήνα ,  στο πλαίσιο  αυτού του συστήματος;
Η συγνώμη δε  διορθώνει το παρελθόν, διευρύνει, όμως, το μέλλον...

7 Δεκεμβρίου 2017, 16:01:26
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πόσες   επισκέψεις  έχει  δικαίωμα  να κάνει  ασθενής   το μήνα ,  στο πλαίσιο  αυτού του συστήματος;

Αν, κρίνω από το πως λειτουργεί το σύστημα στην Σουηδία, όσες θέλει ο ασθενής. Αν πάντως βάλεις τον ασθενή να πληρώνει και μια συμμετοχή στον Ιατρό μέχρι να φτάσει να έχει πληρώσει συνολικά έως και 90 ευρώ τον χρόνο (συνολικά για Ιατρούς) πριν πάρει κάρτα ελευθέρας, στο τέλος καταλήγουν να έρχονται συχνά στον Ιατρό μόνο αυτοί που για τον ένα ή τον άλλο λόγο όντως χρειάζονται να δουν Ιατρό.

Από ότι φαίνεται στην παραπάνω εικόνα στην Σλοβακία ισχύει τώρα Capitation fee 80% και 20% fee for service.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:06:20 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουνίου 2018, 15:33:00
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μια πολύ σημαντική παρατήρηση του συνάδελφου Δημήτρη Κουναλάκη σε συζήτηση στο facebook, (που την αναδημοσιεύω μετά από άδειά του) :

Η δαπάνη (out of pocket) των πολιτών αφορά κατά κύριο λόγο υπηρεσίες δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

( αυτό εις απάντηση όσων θεωρούν έγκλημα καθοσιώσεως να πληρώνει ο πολίτης π.χ. 30 €/έτος για να έχει τον δικό του οικογενειακό Ιατρό ).
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Μαΐου 2019, 17:04:59
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Γιώργος Κανελλόπουλος


Στην Ιρλανδία, όπου εργάζομαι, τα ιδιωτικά νοσοκομεία συνήθως ζητούν παραπομπή του γενικού ιατρού για να δεχθούν έναν ασθενή. Φανταστείτε πώς θα άλλαζαν τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, αν οι ασφαλιστικές εταιρίες άρχιζαν να απαιτούν παραπεμπτικό από εμάς για να δεχθούν να αποζημιώσουν μια νοσηλεία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Για όποιον δεν έχει δουλέψει σε τέτοιο, να δώσω τη γενική εικόνα: Τα ιδιωτικά νοσοκομεία ζουν σε μεγάλο βαθμό από τις νοσηλείες που κάνουν, δημιουργώντας μια τεχνητή ανάγκη για εισαγωγές από τα επείγοντα ή από συνεργαζόμενα ιατρεία όλων των ειδικοτήτων. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς θα μπορούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημά τους σε εξωτερική βάση, όσοι δε χρήζουν προγραμματισμένου χειρουργείου, θα μπορούσαν να προετοιμάζονται με εργαστηριακές εξετάσεις, προεγχειρητικό έλεγχο και ιστορικό από τον οικογενειακό ιατρό τους, γλιτώνοντας κατά πολύ τα έξοδά τους. Θα μπορούσαμε άραγε ως γενικοί ιατροί να προωθήσουμε μια τέτοια πρόταση στις ασφαλιστικές εταιρίες; (των οποίων τους κανόνες σέβονται και ακολουθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία). Ίσως θα ήταν ένα βήμα, ώστε όλοι οι ιδιωτικά ασφαλισμένοι να εγγράφονται σε οικογενειακό ιατρό.
Business coaching για επαγγελματίες υγείας

Mentoring σε νέους ιατρούς

Balint Group Leader

Προετοιμασία Γενικού Ιατρού για εργασία στην Ιρλανδία

6 Οκτωβρίου 2019, 11:10:30
Απάντηση #29
Συνδεδεμένος

schumifer


φοβηθούν τη μειωμένη πελατεία υποψιάζομαι. Αν και καταλαβαίνω ότι κάποιες ασφαλιστικές ήδη έχουν οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
21739 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2010, 11:54:10
από reception
7 Απαντήσεις
11058 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Μαΐου 2010, 23:02:28
από deleteduser
9 Απαντήσεις
24821 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Σεπτεμβρίου 2019, 21:49:11
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
8301 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Ιουλίου 2013, 09:00:29
από medicus
0 Απαντήσεις
52187 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιουλίου 2020, 17:29:05
από Statinoula