Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 09:24:43

Αποστολέας Θέμα: "Βόμβα" Λοβέρδου: Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού  (Αναγνώστηκε 2886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

9 Μαΐου 2011, 15:19:51
Αναγνώστηκε 2886 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
"Ρουκέτα" εξαπέλυσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γιώργος Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου του.

Κατ’ αρχήν ζήτησε το εθνικό σχέδιο να ψηφιστεί με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων από τη Βουλή και το όποιο επικαιροποιημένο μνημόνιο να εγκριθεί από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομικών.

Χωρίς να ερωτηθεί από δημοσιογράφους πρόσθεσε "Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω στη διάθεση του πρωθυπουργού τον εαυτό μου".

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δυο μήνες είχε ζητήσει δημοσίως από τον Γιώργο Παπανδρέου να πει στο λαό την αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτή την αλήθεια που δεν έχει ειπωθεί αναφέρεται με την φράση «νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

9 Μαΐου 2011, 15:21:15
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ζήτησε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο να υπογραφεί από όλους τους υπουργούς και να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή


Επιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκαθαρίζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όχι μόνο από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Να εγκρίνονται τα κείμενα για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής.

Τη δήλωση-βόμβα έκανε το πρωί σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν έχω θέση σε νεφελώδεις τακτικές».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα, ό,τι απορρέει δηλαδή από την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή. «Πρέπει να υπάρχει ενότητα», τόνισε ο υπουργός, και «αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί» όπως είπε, σχολιάζοντας και τη διαφοροποίηση υπουργών εντός της κυβέρνησης.

«Δίνουμε έναν πόλεμο σε καιρό ειρήνης, οι ημέρες που περνάμε είναι κρίσιμε» είπε ο κ. Λοβέρδος. «Πρέπει να άρουμε αμέσως τις λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εκτός συνόρων και να συνειδητοποιήσουμε εντός συνόρων ότι ο αγώνας είναι μπροστά. Πρέπει να πολεμήσουμε ομόφωνοι, ορκισμένοι, δυνατοί και αποφασισμένοι. Ενοχικές τάσεις και αμφισημίες δεν χωράνε» σημείωσε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «για να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου πρέπει να ψηφιστεί μέσα από μία δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και που για την ψήφισή του όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία.

Τα 3/5 ή τα 2/3 της Βουλής, μπορούν να αποτελέσουν όχι βέβαια τη συνταγματική, η οποία βέβαια δεν χρειάζεται, αλλά τη διερυμένη πολιτική νομιμοποίηση του σχεδίου νόμου. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας για να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις, δήλωσε - διαβάζοντας και έχοντας για πρώτη φορά γραπτό κείμενο για να μοιράσει στους εκπροσώπους του Τύπου - ότι στις παρούσες συνθήκες και αν δεν τηρηθεί αυτός ο όρος ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις τακτικές», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Σε τρία σημεία εντόπισε ο κ. Λοβέδρος την κριτική του στις αστοχίες και τις αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τώρα οι αποκρατικοποιήσεις.

- «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισήμανε, «οφείλουμε με τις πολιτικές μας να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προυπολογισμού του 2011, ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές».

- Θα κάνουμε, πρόσθεσε, «ό,τι χρειαστεί η χώρα και οι πολίτες της, προφανώς και δεν εννοώ να θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, αλλά πέρα αυτών δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί κανείς»!

- Το τρίτο σημείο της κριτικής του αφορούσε τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, για τις οποίες επικαλέστηκε την αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου οτι «οι προσλήψεις στο δημόσια από μία προς πέντε πρέπει να γίνουν μηδέν προς πέντε, να σταματήσει, δηλαδή, κάθε νέα πρόσληψη με ελάχιστες, αναγκαίες εξαιρέσεις».
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

9 Μαΐου 2011, 15:35:34
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Φύσα, µαΐστρο δροσερέ κι αέρα του πελάγου…Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


1.Παρ’ ότι το έχουμε διευκρινίσει στους διοικητές πολλές φορές, σήμερα ο Γ.Γ. του ΥΥΚΑ, κ. Πολύζος αναγκάζεται, να εκδώσει εγκύκλιο περί μη εφαρμογής επί του θέματος της θεωρίας των αλλότριων καθηκόντων, πως επιτρέπεται δηλαδή τη διοικητική εργασία της είσπραξης κατά τη διάρκεια της εφημερίας να την κάνει και ένας γιατρός.

2. Οφείλουμε με τις πολιτικές μας, να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011. Ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές.

3. Επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις μου έχω πει, πως δεν πρέπει να οργανώνουμε την πορεία μας με κλειστές βεβαιότητες. Θα κάνουμε ό,τι και αν χρειασθεί η χώρα και οι πολίτες της. Προφανώς και δεν εννοώ να θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι. Αλλά πέραν αυτών, δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί κανείς. Ανέφερα ήδη στο Υπουργικό Συμβούλιο της 15ης Απριλίου 2011, πως οι προσλήψεις στο Δημόσιο από 1 προς 5 πρέπει να γίνουν 0 προς 5, με ελάχιστες αναγκαίες εξαιρέσεις.

4. Ταυτοχρόνως, πρέπει να εξασφαλίσουμε τη σύνδεσή μας, με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που οικοδομήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Ακόμη και αν χρειαστεί να συμφωνήσουμε σε νέο κείμενο προτεραιοτήτων.

5. αν δεν αυτοσυγκρατηθούμε, τότε την 1/1/2012 το υπουργείο Υγείας, με οποιονδήποτε υπουργό οποιασδήποτε κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το 40% των νοσοκομείων με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
78596 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:58:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4826 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2009, 20:27:18
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
26070 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαΐου 2010, 02:52:44
από Δημήτριος
2 Απαντήσεις
4715 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2010, 20:36:24
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
45885 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2011, 14:40:05
από Argirios Argiriou