Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:57:49

Αποστολέας Θέμα: Πτυχές Ιστορίας -Πορείας της Γ.Ι. και της ΠΦΥ  (Αναγνώστηκε 36171 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2010, 22:29:52
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 2006-2010 -Ιστορικές αναφορές

Άνοιξη του 2006. Ήταν στο Συνέδριο Γ.Ι. που έφτασαν τα νέα.
Η νέα εξεταστική επιτροπή της ειδικότητας ορίζονταν με:
1.   Πρόεδρο τον κ. Αχείμαστο, Πανεπιστημιακό Παθολόγο.
2.   Σκληρός Ευστάθιος, Γ.Γ.
3.   Μιχάλης Δημήτριος, Γ.Γ.
Τους αναπληρωτές δεν τους θυμάμαι όλους, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται, μπορώ να τους αναζητήσω.

Οι εξετάσεις είχαν οριστεί για λίγες μέρες μετά. Πραγματοποιήθηκαν, αλλά για μεγάλο διάστημα μετά δεν έγιναν –λόγω δικαστικής ακύρωσης της επιτροπής- οδηγώντας τους υποψήφιους σε μία ιδιότυπη «ομηρία» για πρώτη φορά.
Τούτη τη φορά υφίστανται την ίδια ομηρία για 2η φορά.

Μπορεί ο καθένας να έχει τις απόψεις του. Όμως η παρουσία παθολόγου ως προέδρου της επιτροπής ήταν και παράνομη (σαφώς προβλέπεται από τη νομοθεσία να είναι όλα τα μέλη ίδιας ειδικότητας) και απαράδεκτη επιστημονικά, αφού άλλο είναι παθολογία και άλλο Γενική Ιατρική.

Έτσι η Ένωση προχώρησε άμεσα (μέσα στο συνέδριο) σε έκτακτο Δ.Σ. και αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για ακύρωση της εν λόγω επιτροπής, πράγμα που έγινε.
Για την ενέργεια αυτή συμπαραστάθηκε η ΕΛΕΓΕΙΑ η οποία κάλυψε τα δικαστικά έξοδα.
(Η Ένωση ως επαγγελματικό σωματείο μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η ΕΛΕΓΕΙΑ όμως –ως επιστημονικό- όχι).
Παράλληλα παραιτήθηκε άμεσα, ο κ. Μιχάλης –που είχε επιλεγεί εν αγνοία του- συμφωνώντας με την άποψη της Ένωσης ότι η εν λόγω επιτροπή και παράνομη είναι και αντιεπιστημονική.

 Ξαναείπα ότι ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του για αυτή την ενέργεια. Η Ένωση την επέλεξε και όχι μόνο δεν απέτυχε, αλλά και δικαστικά κέρδισε και οι συνάδελφοι επικρότησαν την ενέργεια αυτή.
Σημειώνω μάλιστα ότι οι εξετάσεις έγιναν με τους κ. Αχείμαστο, Σκληρό και κάποιον αναπληρωτή.
Αν και η Ένωση μπορούσε δικαστικά να ακυρώσει και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων -αφού πραγματοποιήθηκαν από μία άκυρη επιτροπή- δεν το έπραξε σεβόμενη την αγωνία και την ταλαιπωρία των δεκάδων συναδέλφων που ήδη είχαν προσέλθει στις εξετάσεις.
Όμηροι τελικά κατέστησαν οι επόμενοι υποψήφιοι Γ.Γ., όχι από τις ενέργειες αυτές, αλλά από την κωλυσιεργία του Υπουργείου το οποίο (για να δημιουργήσει δυσφορία και να «χτυπήσει» αυτούς που το οδήγησαν στα δικαστήρια) δεν όριζε νέα –σύννομη- επιτροπή, αφού η προηγούμενη ήταν άκυρη, αφήνοντας τους μήνες να περνούν και τους υποψήφιους να οδηγούνται στην ομηρία που αναφέραμε.
Τελικά η επιτροπή ορίστηκε το Φθινόπωρο με πρόεδρο τον κ. Λιονή, Πανεπιστημιακό από το Πανεπ. Κρήτης και μέλη τον κ. Σκληρό Ευστάθιο, Γ.Γ. και τον κ. Παπανικολάου Νικόλαο, Γ.Γ. Παρέμεινε δε σε αυτή τη σύνθεση έως πρόσφατα που συστήθηκε η νέα, περί της οποίας άρχισε να γίνεται πάλι λόγος (κ.Λιονής, κ.Μερκούρης, κ.Περδικάκη).
Δεν θα σχολιάσω εκτενώς τα γραφόμενα της ΕΛΕΓΕΙΑ για την νέα σύνθεση. Ο καθένας μπορεί να κάνει την κρίση του.
Θα πώ μονάχα –για όσους δε γνωρίζουν- ότι η κ. Πηγή Περδικάκη είναι Γ.Γ. Δ/ντρια στο Κ.Υ. Άστρους, συνδιοργανώτρια (ως Δ/τρια του Κ.Υ.) με την ΕΛΕΓΕΙΑ Πελοποννήσου των Παμπελοποννησιακών Συμποσίων Γ.Ι. και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΕΓΕΙΑ για κάποια χρόνια.
Γι’ αυτό αδυνατώ να κατανοήσω την χωλότητα για την επιλογή της, αλλά και την ανάγκη για νέα ακύρωση της επιτροπής με την ακραία –κατ’ εμέ- στάση της ΕΛΕΓΕΙΑ, αφού όλα τα μέλη της επιτροπής είναι Γ.Γ. και ακόμη και η μη προταθείσα από την ΕΛΕΓΕΙΑ κ. Περδικάκη, ανήκει στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής αυτής.

Υ.Γ. (9-9-2010)
Από τον κ. Μερκούρη έλαβα ένα e-mail επισήμανση ότι η προσφυγή είχε γίνει δεκτή και από τα δύο όργανα (Ένωση και ΕΛΕΓΕΙΑ) επειδή είχε κριθεί ότι και τα δύο όργανα είχαν έννομο συμφέρον.
Δεν μπορώ να ανατρέξω στα σχετικά ντοκουμέντα τώρα, αλλά δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω. Εξ’ άλλου το είπα ήδη ότι ίδια ήταν η θέση και της ΕΛΕΓΕΙΑ η οποία κάλυψε και το οικονομικό κόστος.

Επίσης, ο κ. Μερκούρης μου ζήτησε να δημοσιοποιήσω ότι η αναφορά του "ακόμη ένας άλλος" έγινε γιατί θεώρησε –λόγω του ότι γενικώς είμαι αποστασιοποιημένος- ότι δεν θα επιθυμούσα προσωπικά την αναφορά στο όνομά μου, αναφέροντας «Αν αυτό σε θίγει, πραγματικά σου ζητώ συγγνώμη».
Προσωπικά εκλαμβάνω την θέση αυτή ως μία δυνατή προσέγγιση και θεωρώ το θέμα λήξαν. Εξ’ άλλου αν αναφέρθηκα σε αυτή τη «λεπτομέρεια» το έκανα για την ιστορία και μόνον καθ’ ότι για μένα τελείωσε -με δική μου επιλογή- κάθε ενδιαφέρον και προοπτική οφικίων και πρωτοκαθεδριών.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2010, 23:00:29 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Σεπτεμβρίου 2010, 23:52:33
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

timex


Κύριε Μιχαλη τα συγχαρητήριά μου.
Κανατε πολυ καλα!

Τελικα αυτοι οι παθολογοι παντου χωνονται! Αυτο βεβαια γίνεται γιατι το επιτρεπουμε εμεις!

9 Σεπτεμβρίου 2010, 00:16:35
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ 2006-2010 -Ιστορικές αναφορές
, αφού όλα τα μέλη της επιτροπής είναι Γ.Γ.

Από που προκύπτει ότι ο κ. Λιονής είναι Γενικός Γιατρός; Στο βιογραφικό του σημείωμα αναγράφεται (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)  ότι έχει τη ειδικότητα της Παθολογίας και της Κοινωνικής Ιατρικής. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι η ειδικότητα της Κοινωνικής Ιατρικής αποκτήθηκε με ταχύρρυθμη εκπαίδευση (1989) κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου που προβλέπει ελάχιστο χρόνο εκπαίδευσης σε κάθε ειδικότητα. Προφανώς και δεν έχει επιστημονικές βάσεις η άποψη ότι η Κοινωνική Ιατρική είναι περισσότερο συγγενής με την Γενική Ιατρική απ’ ότι η Παθολογία. Μην λησμονούμε ότι η προκηρύξεις στα ΚΥ φέρουν το διαζευκτικό ΓΙ ή Παθολογία. Δεν έχω δει καμία προκήρυξη να αναφέρει «ή Κοινωνική Ιατρική»
Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε την επιτροπή με το σκεπτικό ότι συμμετείχε καθηγητής Παθολογίας και όχι Γενικής Ιατρικής. Δεν διόρισε – δεν έχει αυτό το δικαίωμα – την τότε νέα επιτροπή. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν προσφύγει κάποιος τώρα στο Στ.Ε – αφού υπάρχει και δεδικασμένο  - δεν θα ακυρωθεί και η σημερινή επιτροπή αφού δεν περιλαμβάνει Πανεπιστημιακό Γενικής Ιατρικής;
Αν επίσης δοθούν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά και των υπολοίπων ΓΓ που προτείνει η ΕΛΕΓΕΙΑ ίσως αναδυθεί και το πρόβλημα που πρόεκυψε με το ΠΔ 38/10. Δηλαδή ότι όσοι απέκτησαν ειδικότητα ΓΙ πριν το 2006 χωρίς να έχουν το ελάχιστο δύο χρόνια εκπαίδευσης δεν έχουν το δικαίωμα να φέρουν τίτλο ειδικότητας αλλά πιστοποιητικό ΓΙ. Πως θα μπορούσε κάποιος να συμμετέχει σε επιτροπή εξετάσεων ειδικότητας χωρίς να φέρει τον επίσημο τίτλο της ειδικότητας.;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Σεπτεμβρίου 2010, 00:41:09 από Σπ. Α. Μάρκου »

9 Σεπτεμβρίου 2010, 01:04:28
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

Doc-Paul


Στον κ. Λιονή έχει απονεμηθεί ο τίτλος του καθηγητή Γενικής Ιατρικής απ´όσο γνωρίζω, παραθέτω και το ακόλουθο απόσπασμα από τη λίστα των μελών του Κ.Ε.Σ.Υ όπου αναφέρετε ο τίτλος

"23. Δρ. Δατσέρη Ιωάννη, Διευθυντή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή του  τον Λιονή Χρήστο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης."

9 Σεπτεμβρίου 2010, 08:21:58
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στον κ. Λιονή έχει απονεμηθεί ο τίτλος του καθηγητή Γενικής Ιατρικής απ´όσο γνωρίζω, παραθέτω και το ακόλουθο απόσπασμα από τη λίστα των μελών του Κ.Ε.Σ.Υ όπου αναφέρετε ο τίτλος

"23. Δρ. Δατσέρη Ιωάννη, Διευθυντή Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», με αναπληρωτή του  τον Λιονή Χρήστο, Αναπληρωτή Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης."
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Tομέας Kοινωνικής Iατρικής

Λιονής Xρήστος, Αναπλ. Kαθηγητής Κοινωνικής Οικογενειακής Ιατρικής

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

9 Σεπτεμβρίου 2010, 09:36:50
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ασπρη γατα, μαυρη γατα ποντίκια να πιανει.
Εν προκειμενω ο Λιονής και γατα είναι και ποντικια πιανει.
Καταφερε να δωσει ακαδημαικό momentum στην ειδικότητα, μια πολυ σημαντική συνεισφορά.
Πριν απο δυο χρόνια περιπου είχα συναντηθει με στελεχη του RCGP.
Δυο άτομα γνωριζαν και εκτιμουσαν τον Μπελλο και τον Λιονη.

Τυχαίο? Δεν νομιζω.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:07:22
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με την υπ’ αριθμ. 89/1−3−2010 πράξη του Πρύτανη, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 25 παραγρ. 1 του Ν.3549/2007), διορίζεται (εξελίσσεται) ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Λιονής του Δημητρίου σε μόνιμη και προκηρυχθείσα θέση Δ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. προκήρυξης 833/22−10−2007/τ.Γ ́) της βαθμίδας του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», επειδή έχει τα νόμιμα προσόντα.
(Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε./ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ. και Θ.: 5157/23−3−2010).
Ο Πρύτανης ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ

Φ.Ε.Κ. τεύχος Γ' 275/9-4-2010

Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ακαδημαϊκή καταξίωση της ειδικότητάς μας, στην Ελλάδα.Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:55:19
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Με την υπ’ αριθμ. 89/1−3−2010 πράξη του Πρύτανη, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 25 παραγρ. 1 του Ν.3549/2007), διορίζεται (εξελίσσεται) ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Λιονής του Δημητρίου σε μόνιμη και προκηρυχθείσα θέση Δ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. προκήρυξης 833/22−10−2007/τ.Γ ́) της βαθμίδας του Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, με γνωστικό αντικείμενο «Γενική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», επειδή έχει τα νόμιμα προσόντα.
(Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε./ΥΠ.Π.Δ.Β.Μ. και Θ.: 5157/23−3−2010).
Ο Πρύτανης ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ

Φ.Ε.Κ. τεύχος Γ' 275/9-4-2010

Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την ακαδημαϊκή καταξίωση της ειδικότητάς μας, στην Ελλάδα.Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια.


Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Ανοίγει ο δρόμος για όσους έχουν αλλότρια ειδικότητα (ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ή ......) να γίνουν καθηγητές με αντικείμενο την ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:58:37
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:16:24
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε... :D

Στην προκειμένη περίπτωση δεν νομίζω. Αποδεικνύω! Ουσιαστική διαφορά

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:20:39
Απάντηση #40
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Επίσης, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε... ;D
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:31:27
Απάντηση #41
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επίσης, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε... ;D

Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ειρωνευόμαστε. Ότι χειρότερο για ένα FORUM

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:35:38
Απάντηση #42
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όταν στερεύουν τα επιχειρήματα, ειρωνευόμαστε. Ότι χειρότερο για ένα FORUM

Αν κατά την άποψή σας, η φράση του Pirandello αυτό καταδεικνύει, τότε ακόμη περισσότερο... έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.Πραγματικά ευχαριστώ.
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:39:17
Απάντηση #43
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Ανοίγει ο δρόμος για όσους έχουν αλλότρια ειδικότητα (ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ή ......) να γίνουν καθηγητές με αντικείμενο την ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

Με όλο το σεβασμό για τις γνώσεις σας, στα ακαδημαϊκά ιδρύματα η έννοια του "πτυχίου" είναι τυπική. Η θέση σου ή αλλιώς έδρα, εξαρτάται από το ερευνητικό σου αντικείμενο και το έργο σου.
Σαν φοιτητής θυμάμαι ότι είχαμε ένα καθηγητή στη φυσιολογία με εξαιρετικό ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις με πτυχίο Αρχιτέκτονα.

Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι Γενικοί ιατροί που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν έδρα. Αλλά και πάλι παραπέμπω στην υπογραφή μου.
Παρακαλώ να ηρεμήσετε, ο κ. Βέρρας έχει δίκιο.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:42:58
Απάντηση #44
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Ανοίγει ο δρόμος για όσους έχουν αλλότρια ειδικότητα (ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ή ......) να γίνουν καθηγητές με αντικείμενο την ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.

Με όλο το σεβασμό για τις γνώσεις σας, στα ακαδημαϊκά ιδρύματα η έννοια του "πτυχίου" είναι τυπική. Η θέση σου ή αλλιώς έδρα, εξαρτάται από το ερευνητικό σου αντικείμενο και το έργο σου.
Σαν φοιτητής θυμάμαι ότι είχαμε ένα καθηγητή στη φυσιολογία με εξαιρετικό ερευνητικό έργο και δημοσιεύσεις με πτυχίο Αρχιτέκτονα.

Θα το θυμηθώ στην επόμενη κρίση όταν θα παρουσιαστεί παθολόγος ή πνευμονολόγος με πλούσιο έργο στη ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
5511 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2011, 22:10:14
από Loumakis
11 Απαντήσεις
86305 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιανουαρίου 2013, 17:52:07
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
2606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2012, 09:37:36
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
8144 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Μαρτίου 2015, 22:38:21
από Argirios Argiriou