Γενικά > Νομικά θέματα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
Τ.Μαλλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Το ιατρείο στο οποίο εγώ υπηρετώ διαθέτει αιματολογικούς αναλυτές και βιοχημικούς ξηράς χημείας ούτως ώστε να έχει κάποιος μια πρώτη εικόνα στο επείγον.
Σπιρόμετρο, modem για αποστολή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (Interreg III), υπερηχοτομογράφο, έχω ζητήσει επίσης φορητό καρδιογράφο (Weylch Allyn),
αναλυτή πηκτικότητας ξηράς χημείας, και γλυκοζυλιωμένης Hb, u/s πτέρνης για απλό screening. Παλαιότερα λειτουργούσε και φορητό ακτινολογικό μηχάνημα,
--- Τέλος παράθεσης ---
Εντυπωσιακός ο εξοπλισμός σου συνάδελφε.Ξέρω κάνα-δυο νοσοκομεία που θα τους έτρεχαν τα σάλια...(από ζήλεια...)
Koterakis:
.
chvittor:
Συγχαρητήρια στον κο Πατρωνάκη που φροντίζει όπως πρέπει για τον εξοπλισμό
που χρειάζεται ο Γ.Ι.
Συμφωνώ απόλυτα για τον εξολπισμό.Τονίζω ότι δεν υποκαθιστά κανένα μικροβιολόγο ή
ακτινολόγο,λύνει όμως τα χέρια του ΓΙ και σαφώς μειώνει τις εισαγωγές και παραπομπές στα νοσοκομεία.
(αριθμός εισαγωγών δικός μου 2,5 %,νομίζω ο επόμενος καλύτερος είναι 6%).
Θερμούς χαιρετισμούς σε όλους
Μπάμπης Βιττωράκης
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το έγγραφο που παραθέτει ο συνάδελφος Koterakis (το οποίο υποθέτω παρέθεσε επειδή έχει κάποια θέση με το θέμα κι όχι ότι δίνει απάντηση στο θέμα) δεν νομίζω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη αξία.
Εκτός αν παρατεθεί ως υπόδειγμα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». (Αν παρατηρήσετε γράφει: «Εντέλλονται οι αρμόδιες υπηρεσίες…..»)
Δεν γνωρίζω αν το χειρόγραφο κείμενο είναι του ιατρού που είχε αρχικά παραλάβει το έγγραφο ή του συντάκτη του. Στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι ο συντάκτης πήρε χαρτί και στυλό, στην κυριολεξία, κι έγραψε τι νομίζει ότι πρέπει να έχει ένα Π.Ι.
Χωρίς καμία παράθεση σχετικών νόμων ή εγκυκλίων.
Για να είμαι ειλικρινής υποθέτω ότι πρόκειται για συρραφή παλαιότερων, ποοοοολύ παλιών νόμων.
Κάτι κιτρινισμένα χαρτιά που ανέφεραν κάτι ανάλογες «εντολές» βρήκα κι εγώ στο Π.Ι. όταν ανέλαβα και αποφάσισα να καθαρίσω λίγο. Με ημερομηνίες της δεκαετίας του 70 και 80.
Ο συντάκτης φαίνεται ιδιαίτερα «σφιχτός», πιθανότατα εναρμονισμένος με τις οδηγίες των εκάστοτε υπουργών για περιορισμό των δαπανών. Παραθέτω τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
1 amp Egicalm
2 tb Aspirin
1 tb Μομεταζόνης (;;; )
1 tb Βηταμεθαζόνης
Τι είναι η σκοπολαμίνη βρε παιδιά;
Ωραίο και το: «1 καλόγηρος και 1 κρεμάστρα ή 2 κρεμάστρες» (προφανώς το 1 καλόγηρος και 2 κρεμάστρες θεωρείται υπερβολή!)
Παρατηρήστε ότι δεν αναφέρεται πουθενά ως απαραίτητη η ύπαρξη Ηλεκτροκαρδιογράφου!!
Δεν αναφέρονται πουθενά π.χ. αντιβιοτικά, αναλγητικά, μορφές σε σιρόπια ή εναιωρήματα. Προφανώς τα παιδιά δεν προβλέπεται να επισκέπτονται τα Π.Ι.
Πολύ μου άρεσε το «Γλυκόμετρο». Θυμίζει περισσότερο συσκευή που μετράει πόσες θερμίδες έχει ένα γλυκό!
Τι είναι η σκοπολαμίνη βρε παιδιά; (ξαναρωτώ για να μην ξεχνιόμαστε)
Απορία: Η ινσουλίνη ταχείας δράσης, ο αντιτετανικός ορός και η παγοκύστη που θα διατηρούνται; Στο ψυγείο της γειτόνισσας; Γιατί στη λίστα δε βλέπω να προβλέπεται ψυγείο!
Ο Μάνος εργάζεται σε ένα Π.Π.Ι. νησιού άγονης γραμμής κι έχει καταφέρει να εξοπλίσει το ιατρείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό, που όπως πολύ σωστά επισημαίνει εξαρτάται από την όρεξη, την ευθύνη και την επιμονή ενός Γ.Ι.
Τι θα γινόταν αν υπήρχε αυτός ο εξοπλισμός σε ένα Π.Ι. (ή Κ.Υ. αφού πολλά δεν έχουν ούτε τα μισά απ’ όσα αναφέρει ο Μάνος) όχι απομακρυσμένο ή απομονωμένο; Πως θα είχαν αντιδράσει οι ιδιώτες γιατροί;
Τι θα γινόταν στην περίπτωση που αυτά τα μηχανήματα υπήρχαν σε ιδιωτικό ιατρείο Γενικού γιατρού;
Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος γνωρίζει και θέλει να αναφέρει σχετικές περιπτώσεις.
Koterakis:
[.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση