Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:39:06

Αποστολέας Θέμα: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ  (Αναγνώστηκε 51538 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2008, 14:41:48
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το δεύτερο αρχείο δεν κατεβαίνει καλά και δε γίνεται να γίνει extract.
Γίνεται να το ανεβάσεις πάλι;

Ουσιαστικά δεν υπάρχει δεύτερο παρά πρόκειται για την rar (συμπιεσμένο) μορφή του πρώτου που παρέθεσα όταν συνάδελφος με ειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να ανοίξει το πρώτο. Άρα αν πήρες και άνοιξες ένα αρχείο doc, τότε ΟΚ.

ο.κ.
Σε ευχαριστώ.

5 Ιουνίου 2008, 23:34:57
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Αδαμάντιε είπα και πάλι ότι ήταν μία τοπική προσπάθεια. Δεν μπορεί να γενικευτεί, γι' αυτό δεν θέλω να αναλύσω σημείο προς σημείο τις απορίες σου.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα πώ μόνο τούτα:
Στι στην λίστα αυτή δεν περιλαμβάνεται ο "ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός" γιατί είχε προχωρήσει άλλο πρόγραμμα κατ' ευθείαν από το ΠεΣΥΠ για την προμήθειά του και δεν ενέπλεκε καθόλου τα νοσοκομεία για να τους ζητά να ενεργήσουν, γι' αυτό και δεν εμφανίζονται εδώ.

Όσο για τις ποσότητες, είναι σε μονάδες δραστικών σκευασμάτων (αμπούλες, χάπια κ.λ.π) και το αν είναι πολλά ή λίγα είναι μία άλλη περίπτωση.
Ρώτα όμως πόσοι κρατούν όλα αυτά στην τσάντα τους όταν πάνε μία επίσκεψη (έστω και ένα από κάθε είδος) και μετά θα καταλάβεις γιατί η προσπάθεια στόχευε στο να ανεβούμε ένα -ένα τα σκαλιά.

Όσο για τα παιδιατρικά, μη ξεχνάς ότι οι αγροτικοί δεν αποτολμούν να κάνουν χρήση παιδιατρικών γι΄ αυτό και δεν είχε καταγραφτεί ως "επιβεβλημένο"

Όσο για τα γραφεία και τις καρέκλες θα σου πώ μόνο ένα παράδειγμα:
Σε μία επίσκεψη σε κοινοτικό χώρο που παραχωρούσε ένα δωμάτιο στο ιατρείο, είχαν αλλάξει την επίπλωση στο γραφείο του Γραμματέα. Καινούρια δερμάτινα αναπαυτικά καθίσματα, ιλουστρασιόν γραφείο και βιβλιοθήκες, κ.λ.π. Ακριβώς το επόμενο δωμάτιο ήταν το ιατρείο με καρέκλα με ξύλο-ψάθα, από κείνες τις μουσικές των καφενείων, ξεχαρβαλωμένη, γραφείο από κείνα τα ξύλινα που τα ξέχασε ο θεός, εξεταστικό κρεβάτι και πάλι ξύλινη (από εκείνα με το μεταλλικό παπουτσάκι στη βάση του ποδιού σε άθλιο χάλι.
Και ΄'όμως, όλο αυτό -σε αντίθεση μάλιστα με τη χλιδή του γραμματέα, ήταν "φυσικό" και "αποδεκτό" για τους εμπλεκόμενους.

Αυτά είχε υπ' όψιν η επιτροπή εκείνη και έκανε προσπάθεια να κάνει παρεμβάσεις με μέτρο τις δυνατότητες και τα υφιστάμενα δεδομένα.
Το σχέδιο μάλιστα προέβλεπε επικαιροποίηση των οδηγιών ανά εξάμηνο, προκειμένου να προσαρμόζονται στα δεδομένα και την εξοικείωση των αποδεκτών.

Επιμένω. Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Μη σε ξενίζει λοιπόν.

Υ.Γ. Είμαι συνήθως μακριά από τεχνολογίες αιχμής. Αλλιώς θα σου επισύναπτα ένα διάγραμμα με το τι διέθεταν τότε τα Π.Ι. κατά το χρόνο της καταγραφής. Μία ντροπή, ακόμη και για αναπτυσσόμενες χώρες.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Ιουνίου 2008, 01:43:06
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πολύ καλό βιβλίο για την οργάνωση ιατρειου Γ.Ι είναι το Starting a Medical Practice From the Ground Up από το AAFP.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καθώς και το φυλλάδιο του The Royal Australian College of General Practitioners
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Ιουνίου 2008, 20:01:30
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σήμερα με ενημέρωσε αντιπρόσωπος για μηχάνημα που μετράει INR με μικρή ποσότητα φλεβικού ή τριχοειδικού αίματος. Κόστος μηχανήματος περίπου 700€ και κόστος αναλωσίμων ανά εξέταση περίπου 6€. Θεωρώ ότι σε απομακρυσμένες περιοχές θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, αν είναι αξιόπιστο.
Έχει κάποιος συνάδελφος σχετική εμπειρία από κάτι ανάλογο; Ο Μάνος έγραψε ότι στο ιατρείο του έχει αναλυτή πηκτικότητας ξηράς χημείας.
Δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση εταιρίας. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα για λεπτομέρειες.

2 Οκτωβρίου 2009, 22:34:32
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 09:28:40 από Koterakis »

2 Οκτωβρίου 2009, 22:44:56
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR


Παράθεση
Δεν αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση εταιρίας.

Ε καλά , διαφήμιση να μην κάνουμε αλλά αν υπάρχουν (κυρίως στην επαρχία) εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ιατροτεχνικού εξοπλισμού και μπορούν να κάνουν την ζωή όλων μας πιο εύκολη δεν θα ήταν καλό να υπάρχει ένας χώρος στο φόρουμ όπου μπορούμε όλοι μας να ενημερωνόμαστε ?

Είμαστε που είμαστε μαύρο χάλι στον τομέα αυτόν , ε ας μην είμαστε και φοβικοί συν τοις άλλοις !
Εδώ έχουμε ολόκληρο Φικιώρη να αλωνίζει ....... ο ιατροτεχνικός εξοπλισμός μας πείραξε ?  :-* ;)
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

3 Οκτωβρίου 2009, 11:19:27
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Λυπηρό δημοσίευμα από τη Ζούγκλα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΥΓ: Καλές κάλπες.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Οκτωβρίου 2009, 14:29:42 από Ο διακοσμητής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Οκτωβρίου 2009, 22:19:16
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Αυγούστου 2010, 08:49:39 από Koterakis »

16 Μαρτίου 2017, 12:11:50
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eυχαριστώ. Ευτυχώς που και η τεχνολογία μας συμπαρίσταται!
 Ο εξοπλισμός ενός ΠΠΙ της άγονης γραμμής είναι κατά τι διαφορετικός από τις ανάγκες ενός ΠΙ που βρίσκεται κοντύτερα σε κέντρο ΔΠ, κινείται πάντα με γνώμονα
την διακαιοδοσία, ίσως την όρεξη ενός ΓΙ, και πανω απ' όλα τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Ετσι μπορεί για κάποιο ΠΙ να είναι απαραίτητο το paraquat test
λόγω της ενασχόλησης των κατοίκων με γεωργικές εργασίες, και σε κάποιο άλλο η τηλεδιάσκεψη με το συντονιστικό κέντρο διακομιδών του ΕΚΑΒ.
 Το ιατρείο στο οποίο εγώ υπηρετώ διαθέτει αιματολογικούς αναλυτές και βιοχημικούς ξηράς χημείας ούτως ώστε να έχει κάποιος μια πρώτη εικόνα στο επείγον.
Σπιρόμετρο, modem για αποστολή ηλεκτροκαρδιογραφήματος (Interreg III), υπερηχοτομογράφο, έχω ζητήσει επίσης φορητό καρδιογράφο (Weylch Allyn),
αναλυτή πηκτικότητας ξηράς χημείας, και γλυκοζυλιωμένης Hb, u/s πτέρνης για απλό screening.  Παλαιότερα λειτουργούσε και φορητό ακτινολογικό μηχάνημα,
και είναι στα προγράματα του Υπουργείου ο επαναεξοπλισμός των νέων ΠΠΙ των νησιών.
 Επισημαίνω την ιδιαίτερη προσοχή στο νομικό πλαίσιο που διέπει τις δεξιότητες του Γενικού γιατρού, κατ' επέκταση την εξειδίκευση, για την εκτέλεση και εκτίμηση
του εργαστηριακού ελέγχου του ασθενούς.
 Ο κ. Βιτωράκης είχε παρουσιάσει μια σχετική αναφορά με το θέμα του ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο Πανελληνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής στην Κέρκυρα.
Aπό περιέργεια, ποιό από όλα αυτά τα μηχανήματα (αγορασμένα την περίοδο των παχιών αγελάδων προφανώς) δουλεύει σήμερα και πόσα έχουν ξεμείνει από αντιδραστήρια ;

Ακόμα και αν δεν υπηρετείτε πλέον στο εν λόγω Ιατρείο, υποθέτω θα γνωρίζετε.

16 Μαρτίου 2017, 20:07:02
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Οι αγελάδες ήταν και τότε ισχνές, αλλά τα αντιδραστήρια τουλάχιστον δεν έλειψαν ποτέ και πάνε εννιά χρόνια από τότε. Αυτό βέβαια
οφείλεται στην ευσυνειδησία συμπαράσταση και ετοιμότητα του Νοσηλευτικού προσωπικού. Μπορεί πολλά από αυτά που ζητούσα να
μην ήρθαν ποτέ, ήρθαν όμως άλλα όπως η μεταστέγαση του ιατρείου σε νέο οίκημα. Και μακάρι οι τοπικοί φορείς να είχαν τη διορατικότητα
να αντιληφθούν ότι αν στο νέο οίκημα υπήρχε και κατάλληλος χώρος διαμονής για το/τους γιατρούς θα ήταν ένα επιπρόσθετο κίνητρο για
κατάληψη των θέσεων, παρ' ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.
 Μεταξύ μας όμως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δε θέλει και πολλά για να γίνει όπως πρέπει. Είναι ο ίδιος ο γιατρός που αντικαθιστά
το οποιονδήποτε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Μιλάμε πάντα για το Π.Π.Ι. Κάσου.


16 Μαρτίου 2017, 20:21:52
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Clemence


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Μιλάμε πάντα για το Π.Π.Ι. Κάσου.

Wow! Όταν σκεφτώ ότι μια δεκαετία πριν το ίδιο Π.Ι. δεν είχε ούτε απλό μετρητή σακχάρου και όταν το έμαθα και ζήτησα ένα επειγόντως από το ΓΝΡ μου το έστειλαν χωρίς ταινίες μέτρησης, δεν μπορώ να το πιστέψω! Αλλά και το κτίριο του ΠΙ έμαθα ότι βελτιώθηκε σαφώς από τότε ... πράγμα επίσης θαυμάσιο. Πολύ χαίρομαι πραγματικά, η κατάσταση όπως την θυμάμαι δεν ήταν τραγική, ήταν κάτι χειρότερο.

16 Μαρτίου 2017, 21:12:06
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το 2009 ανέλαβε ένας (κατά κοινή ομολογία), εξαιρετικός Παθολόγος, οπότε μάλλον αυτό ήθελε να τονίσει ο κ.Πατρωνάκης ότι εξαρτάται και απ΄την μέριμνα του γιατρού και του προσωπικού του Ιατρείου εν γένει, πράγμα με το οποίο συμφωνώ απολύτως.

17 Μαρτίου 2017, 08:03:18
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ετσι ακριβώς. Σε συνέχεια των προαναφερθέντων πάντως το κύριο αντικίνητρο στη κάλυψη αυτών των ιατρείων είναι η τακτική
του Υπουργείου να αδιαφορεί σκοπίμως στα σύννομα αιτήματα της μετακίνησης μετά από τη προβλεπόμενη προϋπηρεσία σε άλλη
πάγια και προσωποπαγή θέση κατά περίπτωση.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
248 Απαντήσεις
446727 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2023, 22:24:27
από schumifer
0 Απαντήσεις
26054 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Φεβρουαρίου 2009, 23:21:59
από Gatekeeper
19 Απαντήσεις
46438 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2012, 19:07:12
από Gatekeeper
4 Απαντήσεις
18001 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2014, 15:21:32
από Denominator
0 Απαντήσεις
2342 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Ιανουαρίου 2024, 12:56:34
από Γιώργος Κανελλόπουλος