Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:42:10

Αποστολέας Θέμα: Πόσο βιώσιμα είναι τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία;  (Αναγνώστηκε 197824 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Μαΐου 2011, 19:22:27
Αναγνώστηκε 197824 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

.....
Σημαντική συμβολή στην αύξηση των δαπανών υγείας έχει η ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση , η προκλητή ζήτηση υπηρεσιών υγείας, η απουσία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και ολοκληρωμένης μηχ/σης, η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών, η διαχρονική ατιμωρησία που ενθαρρύνει την δράση των κυκλωμάτων και κυρίως η έλλειψη αποφασιστικής πολιτικής βούλησης να υπάρξει οριστική ρήξη με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο υγείας.

Είναι κοινή εκτίμηση ότι το κόστος της φαρμακευτική δαπάνης είναι δυσανάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία η κατανάλωση φαρμάκων και γενικότερα φαρμακευτικών προϊόντων φαίνεται ότι για το 2010 αλλά και τους πρώτους μήνες του 2011 μειώθηκε στα νοσοκομεία αλλά αυξήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση στα φαρμακεία. Μάλιστα το μήνα Φεβρουάριο του 2011 αυξήθηκε πάνω από 8%.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα από 190 ευρώ κατά κεφαλή δαπάνη για φάρμακα το 2000, αυτή αυξήθηκε στα 682 ευρώ κατά κεφαλή δαπάνη το 2008, δηλαδή έχουμε κατά κεφαλή αύξηση 492 ευρώ σε 8 χρόνια, ενώ οι υπηρεσίες υγείας συνεχώς μειώνονται. Την ίδια ώρα σε χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία και η Φινλανδία η αύξηση δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ για τα ίδια χρόνια.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Μαΐου 2011, 11:23:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Σαν ένα πρώτο μέτρο χωρίς κόστος προτείνω να αναρτήσουμε στα ιατρεία μας (όσοι έχουμε) την εξής ανακοίνωση:
"Αγαπητοί ασφαλισμένοι των τεσσάρων μεγάλων ταμείων (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ):
Αναζητήστε σημεία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Θα βοηθήσετε να μειωθούν οι δαπάνες περίπου 30-35% (στοιχεία ΙΚΑ 1/2011)"
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

20 Μαΐου 2011, 13:09:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος [Ελευθετοτυπία - (Τεγοπούλου)]

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιουνίου 2011, 20:18:06
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στα πράσα έπιασαν ελεγκτές του ΟΓΑ μια κλινική στην Κρήτη που χρέωνε... ασθενείς μαϊμού και ψεύτικες νοσηλείες στον Οργανισμό και ήδη η υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα!
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΟΓΑ και επίσημη ανακοίνωσή του μια ντόπια κλινική υποχρέωνε τους ασθενείς - ασφαλισμένους του ΟΓΑ να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας, με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση, καθώς και να ζητούν παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και να χρεώνουν έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν.

Στο μεταξύ τις καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του ΟΓΑ γνωστοποίησε η διοίκηση του Οργανισμού, ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς τους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα για την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών από επιτήδειους, τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του.

Όπως ανακοινώθηκε, υπήρξαν καταδικαστικές αποφάσεις για περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού, σε έναν φαρμακοποιό με ποινή 6 χρόνια φυλάκισης, σε μία νοσηλεύτρια με ποινή 4 χρόνια φυλάκιση και σε έναν προμηθευτή ιατρικών ειδών με ποινή 2 χρόνια φυλάκιση, ως αποτέλεσμα των εντατικών ελέγχων, που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση του ΟΓΑ.

Επισημαίνεται ότι εκκρεμούν προς εκδίκαση και άλλες περιπτώσεις, καθώς και μία σειρά άλλων περιπτώσεων, που αποστέλλονται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, στη δικαιοσύνη παραπέμπεται εταιρεία παροχής οξυγόνου στη Δυτ. Ελλάδα, η οποία υπέβαλε δικαιολογητικά για ασφαλισμένους του Οργανισμού, για χρονικό διάστημα στο οποίο οι ασφαλισμένοι δεν ήταν εν ζωή.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Ιουνίου 2011, 11:26:13
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με ποινές φυλάκισης άρχισαν να τιμωρούνται όσοι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης σε παροχές υγείας ασφαλισμένων.

Με ποινές φυλάκισης άρχισαν να τιμωρούνται όσοι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης σε παροχές υγείας ασφαλισμένων. Ο ΟΓΑ ανακοίνωσε χθες ότι ήδη εκδόθηκαν οι πρώτες καταδικαστικές αποφάσεις, για περιπτώσεις εξαπάτησης του Οργανισμού, σε έναν φαρμακοποιό (έξι χρόνια φυλάκιση), σε μία νοσηλεύτρια (τέσσερα χρόνια φυλάκιση) και σε έναν προμηθευτή ιατρικών ειδών (δύο χρόνια φυλάκιση).
Παράλληλα, εκκρεμούν για εκδίκαση και άλλες περιπτώσεις, όπως αυτεπάγγελτη δίωξη σε εταιρεία παροχής οξυγόνου στη Δυτ. Ελλάδα, η οποία υπέβαλε δικαιολογητικά για ασφαλισμένους του ΟΓΑ για χρονικό διάστημα για το οποίο οι ασφαλισμένοι δεν ήταν στη ζωή1 (!) και για τους υπεύθυνους κλινικής στην Κρήτη, η οποία υποχρέωνε τους ασθενείς-ασφαλισμένους να επιλέγουν ανώτερες θέσεις νοσηλείας με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κρεβάτια στην 3η θέση, εμφάνιζε παράταση νοσηλείας για ασθενείς που δεν νοσηλεύονταν και χρέωνε έξοδα για επεμβάσεις οι οποίες ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν1.

1 Ψιλοπαραβάσεις δηλαδή, για τις οποίες κάποτε κανένα Ταμείο δεν έδινε σημασία.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Ιουνίου 2011, 19:29:00
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Δυστυχώς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τόσο βιώσιμα όσο αναφέρεται και παρακάτω.
Η "δουλειά" γίνεται και από μέσα ενίοτε, μην ψάχνετε τους συνήθεις ενόχους...

Κύκλωμα με υπερκοστολογημένες δαπάνες αποκαλύφθηκε στο ΙΚΑ
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Κύκλωμα επιτηδείων, οι οποίοι με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απομυζούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν δαπάνες μετακίνησης νεφροπαθών, αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα Λιβαδειάς, με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με ελέγχους.
 
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι στο Υποκατάστημα Λιβαδειάς οι δαπάνες για μετακινήσεις νεφροπαθών τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί υπέρογκα.
 
Στη συνέχεια, αναζητήθηκαν τα παραστατικά των δαπανών και αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.
 
Ενδεικτικά, ενώ πραγματικά διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λιβαδειά, προκειμένου να χρεωθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δαπάνη μετακίνησης, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λιβαδειάς-Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται, με τη συνεργασία των εμπλεκομένων, ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.
 
Με εντολή της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία κατά των επίορκων υπαλλήλων (παραπομπή στο πειθαρχικό με το ερώτημα θέσης σε διαθεσιμότητα).
 
Επίσης με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΙΚΑ, απαγορεύθηκε η μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι ποσού 2,5 εκατ. ευρώ σε δέκα εμπλεκόμενους (υπαλλήλους – αυτοκινητιστές - νεφροπαθείς) και δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί μέχρι του ίδιου ποσού.
 
Το μέγεθος της απάτης και η συνολική ζημία που υπέστη το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν έχουν ακόμη  προσδιορισθεί, καθώς οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεδομένου ότι αφορούν μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ζημία του Ιδρύματος έχει φτάσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

5 Ιουλίου 2011, 11:52:56
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Ημερησία, 28-6-11)  :D

Σε δανεισμό από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ υποχρεώνεται να καταφύγει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει προβλήματα άμεσης ταμειακής ρευστότητας.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

29 Σεπτεμβρίου 2011, 09:39:21
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γραφειοκρατία, μεγαλύτερη συμμετοχή στα έξοδα αλλά και περικοπές κάθε είδους σε παροχές υγείας προβλέπει ο κανονισμός παροχών υγείας του νέου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τον ΕΟΠΥΥ στον οποίο εντάσσονται 9 εκατ. ασφαλισμένοι.

Πλήγμα κυρίως και τους ασφαλισμένους του δημοσίου που χάνουν τα προνόμιά τους καθώς εξισώνονται με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, αλλά και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που θα έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή σε ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, είναι ο νέος κανονισμός παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ που δόθηκε αργά χθες το βράδυ στη δημοσιότητα.

  Ίσως καθόλου τυχαία τα συναρμόδια υπουργεία υγείας και εργασίας δεν έδωσαν στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης τον νέο κανονισμό που προβλέπει τις παροχές υγείας για τους περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους. Κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης, ότι …καίει δίδεται αργά ώστε να μην υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία.

Παρ αυτά γίνεται σαφές ότι οι …εύπορες παροχές για τους ασφαλισμένους του δημοσίου πάνε περίπατο καθώς όλοι οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων βασικών Ταμείων (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) εξισώνονται προς τα κάτω…

Είναι ενδεικτικό ότι ενοποιούνται τα ποσοστά συμμετοχής για παρακλινικές εξετάσεις και τα ποσοστά για ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ από 25% περιορίζονται σε 15 %, για το ΙΚΑ ενοποιούνται στο 15%  στον ΟΓΑ όμως αυξάνεται η συμμετοχή από 0 σε 15%. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους εξετάσεις που μέχρι σήμερα έκαναν δωρεάν.  Για να μην πληρώσουν θα πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν σε δομές του ΕΣΥ.

 Με το σταγονόμετρο θα δίδονται και τα υγειονομικά υλικά καθώς καθορίζονται ανώτατες ποσότητες υγειονομικού υλικού με βάση όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση «σύγχρονα ιατρικά δεδομένα και αποδίδονται ανώτατες τιμές σε θεραπευτικά μέσα με βάση τις τιμές του παρατηρητηρίου ή κατώτερες αυτού σε ύψος που καθορίζει κάθε φορά το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ». Και η λεπτομέρεια είναι εδώ ότι θεσπίζονται ποσοστά συμμετοχής από 10-25% από τα οποία όμως απαλλάσσονται οι χρόνιοι πάσχοντες καθώς και ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Η γραφειοκρατία στην όλη διαδικασία θα προέλθει από το γεγονός ότι πολλές εργαστηριακές εξετάσεις αλλά και άλλες ιατρικές υπηρεσίες χρειάζονται θεώρηση. Κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι θα πρέπει να σπεύδουν στα γραφεία των Ταμείων τους για θεώρηση ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό να εξυπηρετήσει μετά και τις εφεδρείες που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Οκτωβρίου 2011, 11:50:23
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το κράτος έχει μπει μέσα 15 δισ.!

* Αμπατζό, τέως Διοικητή ΙΚΑ, είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνουν και μιλάει...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

7 Οκτωβρίου 2011, 17:08:10
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το κράτος έχει μπει μέσα 15 δισ.!

* Αμπατζό, τέως Διοικητή ΙΚΑ, είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνουν και μιλάει...

Δε μιλάει, μετράει...  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Medicus curat,
Deus sanat

27 Οκτωβρίου 2011, 12:24:44
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εχουν μετατραπεί χωρίς έγκριση σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου

 Το κούρεμα του ελληνικού χρέους (κατά 50% αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής) έχει προκαλέσει, τον τελευταίο καιρό, προβληματισμό σε μια σειρά από Aσφαλιστικά Tαμεία τα οποία ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδος επιστροφή των καταθέσεών τους.

Πρόκειται για τα Ταμεία των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών,  τα Ταμεία Πρόνοιας και Επικούρισης του ιδιωτικού τομέα και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ που είχαν σχεδόν 10 δισ. ευρώ από τα συνολικά 14 δισ. ευρώ το 2010 στην ΤτΕ. Μέρος ή ακόμη και το σύνολο των διαθεσίμων τους μετατράπηκαν σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα υποστούν κούρεμα 50%, χωρίς τη συγκατάθεση των διοικητικών συμβουλίων τους και τώρα διεκδικούν, με επιστολές τους στην ΤτΕ  τα διαθέσιμά τους σε... ρευστό.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Οκτωβρίου 2011, 15:21:34
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


θελω να κανω μια παρατηρηση σχετικα με τους μαιμου συνταξιουχους που αναφερονται παραπανω.Ειναι η πρωτη φορα που μιλανε για καταλογισμο ποσων σε αυτους που παρανομα εισεπραταν συνταξεις.
Το παραπανω πρεπει να γινει αναλογικα και στο εθνικο κεντρο αναπηριας .Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι υπαρχει καποιος που ελαμβανε αναπηρικη χωρις να τη δικαιουται ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΨΕΥΔΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ  ΠΑΡΕΙ.Αν θελει η κυβερνηση να το κανει αυτο πρωτον μπορει να βρει πολυ ευκολα τους μαιμου αναπηρους και μπορει να κατασχεσει και την περιουσια αυτων που δωσανε ψευδεις ιατρικες βεβαιωσεις,φτανει να μη βαλει να κανουν τον ελεγχο τους ιδιους που δινανε τς γνωματευσεις.Εγω προσωπικα προσφερομαι αφιλοκερδως (και πιστευω και εκατονταδες αλλοι γιατροι) να συμμετασχω στο ιατρικο κομματι του παραπανω ελεγχου

27 Οκτωβρίου 2011, 15:40:25
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Οι βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτευτές, διευθυντές, γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι που έπαιρναν τα τηλέφωνα για να εξασφαλίσουν σύνταξη στα πελατάκια?
Καθαρή θα τη βγάλουν πάλι?

27 Οκτωβρίου 2011, 17:03:37
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι βουλευτές, δήμαρχοι, πολιτευτές, διευθυντές, γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι που έπαιρναν τα τηλέφωνα για να εξασφαλίσουν σύνταξη στα πελατάκια?
Καθαρή θα τη βγάλουν πάλι?

Αυτοί όλοι έκαναν τα "τηλεφωνήματα"(κακώς), την υπογραφή όμως την έβαζε ο ιατρός. Και αν ο ιατρός έχει γίνει υποχείριο των προαναφερθέντων "κυρίων" τότε πρέπει να δεχτεί και τις όποιες συνέπειες των πράξεών του και των επιλογών του γενικότερα.
Medicus curat,
Deus sanat

27 Οκτωβρίου 2011, 18:14:59
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν λέω κάτι διαφορετικό, απλώς τονίζω ότι για μια ακόμα φορά, οι συνένοχοι στο πρόβλημα θα εμφανιστούν ως άγγελλοι της κάθαρσης..

Λέξεις κλειδιά: βιώσιμα 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
30585 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2022, 11:12:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3754 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιανουαρίου 2011, 18:00:13
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
3825 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Μαΐου 2011, 11:40:19
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
5568 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2011, 18:22:09
από Denominator
4 Απαντήσεις
59176 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2019, 13:24:53
από Ορθοπαιδικός