Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 14:50:03

Αποστολέας Θέμα: “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”.  (Αναγνώστηκε 4679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Μαΐου 2011, 14:58:39
Αναγνώστηκε 4679 φορές
Αποσυνδεδεμένος

carlita


Για “ισπανική επανάσταση” κάνουν λόγο πια τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα, αφού οι διαδηλωτές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να φύγουν από τις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Ισπανίας. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού ανάμεσα στους ισπανούς διαδηλωτές, για την “απραξία” τους απέναντι στην οικονομική κρίση. Μάλιστα, στο Ίντερνετ κυκλοφορεί και βίντεο το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Η οργή των Ισπανών φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στις διαδηλώσεις που δεν λένε να σταματήσουν όσο και στα εκλογικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, όπου η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Θαπατέρο υπέστη συντριβή, χάνοντας με μια διαφορά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων.

“Σχεδιάζουμε να μείνουμε στις πλατείες μέχρι την επόμενη Κυριακή, αλλά δεν αποκλείουμε το γεγονός να παραταθεί η διαμαρτυρία”, δήλωσε την Τρίτη (24/5) η εκπρόσωπος των διαδηλωτών που έχουν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης.

Από τη Βαρκελώνη μέχρι τη Βαλένθια, τη Γρανάδα και τη Θαραγόθα, οι διαδηλωτές δηλώνουν πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι οι τοπικές εκλογές έχουν ολοκληρωθεί.

Οι Ισπανοί όμως επικρίνουν τους Έλληνες πολίτες, καθώς θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός πως παρά τα μέτρα λιτότητας και την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, εμείς δεν έχουμε βγει ακόμα στους δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης της Δευτέρας, ήταν το “Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!”.

Την ίδια στιγμή, η “ισπανική επανάσταση” όπως χαρακτηρίζουν τις διαδηλώσεις τα ισπανικά ΜΜΕ, φαίνεται ότι βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, μετά και το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Internet, το οποίο καλεί όλους τους Ευρωπαίους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. 

Μάλιστα, το βίντεο έχει τόση απήχηση, που έγινε μέσα σε λίγες ώρες από τα κορυφαία θέματα συζήτησης στο twitter.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.
Albert Einstein

24 Μαΐου 2011, 16:29:30
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser



24 Μαΐου 2011, 18:27:52
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

GOULIANOS


Αποφασισα να καταθεσω την αποψη μου με αφορμη το συνθημα που λενε οι ισπανοι διαδηλωτες "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες"  . Ενα συνθημα απογοητευτικο αν σκεφτει κανεις οτι απο την χωρα μας ξεκινησε η δημοκρατια .Αυτο που ειναι ακομα πιο απογοητευτικο ομως ειναι οτι αντιπροσωπευει σε μεγαλο βαθμο την αληθεια.
Σε μια χωρα μεγαλο ρολο παιζει η πολιτικη εξουσια.Η χωρις ελεγχο εξουσια στη χωρα μας δυστυχως τεινει να ειναι ο κανονας.Η βουλευτικη ασυλεια συμπληρωνεται απο τις παραγραφες των βουλευτικων αδικηματων τυπου ''εξπρες'' και απο τις συγκαλυψεις μεσω επιτροπων διερευνητικων ,που αρχικα αργουν να συσταθουν και επειτα ειτε βγαζουν αντιφατικα και δαιδαλωδη πορισματα ,ειτε τα πορισματα τους ξεχνιουνται κλειδωμενα σε καποιο γραφειο της βουλης.Η συναδελφικη αλληλεγγυη της επομενης κυβερνησης προς τις προηγουμενες  θετει την ταφοπλακα στο πολιτικο σκηνικο.
Το ρολο του ελεγκτη σε μια χωρα παιζει κυριως η δικαστικη εξουσια.Κατ επεκταση μπορει να εκτελεσει αντιστοιχα καθηκοντα η εξουσια του τυπου αποκαλυπτοντας καταστασεις και ονοματα.Στη χωρα μας η μεν δικαστικη εξουσια ειναι καταδικασμενη στην αποτυχια. Απο τη μια οι συνεχεις αναβολες , το παραδικαστικο συστημα , η ανελιξη στα αξιωματα με απαραιτητη την κομματικη υποστηριξη και την αναλογη επακολουθη σχεση εξαρτησης ,το χρονοβορο συστημα εκδικασης των υποθεσεων , οι παραγραφες λογω χρονιοτητας ειτε λογω ογκου υποθεσεων στο αρχειο.Το χαριστικο χτυπημα της σημερινης κυβερνησης με τις προσληψεις 1/5 και στον δικαστικο κλαδο εξασφαλιζει και την μελλοντικη ατιμωρησια των σημερινων μελων της κυβερνησης , καθως αυτοι που θα συνταξιοδοτηθουν δεν θα αναπληρωθουν επαρκως και ετσι θα βαλτωσει ακομα περισσοτερο η δικαιοσυνη στα επομενα χρονια.
Οσο για την εξουσια του τυπου αυτη σε γενικες γραμμες συγκαλυπτει τις καταστασεις αντι να τις αποκαλυπτει.Αποτελει την προστατευτικη ασπιδα του συστηματος. Αναμασσουν τις αποψεις που θελουν να πιστεψουμε.Αντιδρουν σε καθε πολιτη που εκφραζει  την αντιδραση του στο κατεστημενο ανακαλυπτοντας πισω απο αυτον αριστερα κινηματα ,γιαφκες και συντεχνιακες οργανωσεις .Παραλληλα αγνοουν επιμελως την συντεχνια εξουσιας που αποτελειται απο πολιτικους - καναλαρχες, δημοσιογραφους - βιομηχανους και τραπεζιτες που αποψιλωνουν τα κερδισμενα με αιμα εργατικα δικαιωματα . Οταν καποιος εντιμος δημοσιογραφος ενοχλει το συστημα αυτο τον αποβαλλει .Προσφατο παραδειγμα η απολυση του Νικολα Βαφειαδη μετα το αποκαλυπτικο ρεπορταζ που εκανε για τα δικαιωματα των βουλευτων.Ενδεικτικα απο το ρεπορταζ του αναφερω οτι σε συνεχεις κυβερνησεις λιτοτητας μεχρι και σημερα για την κατοχυρωση βουλευτικης συνταξης απαιτουνται 4 χρονια ενω οσοι ειχαν πρωτοεκλεγει πριν το 1993 συνταξιοδοτουνται απο τα 55 τους.Επικαιρη και η αιτηση των 821 συνταξιουχων βουλευτων για αναδρομικες αυξησεις ,των οποιων τα ονοματα αρνηθηκε να διαβιβασει στην βουλη ο υπουργος δικαιοσυνης.
Η αστυνομια της Αττικης φρουρει επιμελως ολα τα επισημα προσωπα (ιδιωτες και δημοσιους υπαλληλους) και οσοι απομενουν (κατω απο τους μισους δηλαδη) φρουρουν με οπλισμο απαρχαιωμενο τους κοινους θνητους.Αποτελεσματα φτωχα στην ασφαλεια του ελληνα πολιτη με προσφατο παραδειγμα την δολοφονια του ελληνα πολιτη καθως πηγαινε για το μαιευτηριο απο λαθρομεταναστη .Φοβαμαι οτι επονται χειροτερες ακομα καταστασεις ...
Η δημοσια υγεια που θα επρεπε σε περιοδο κρισεως να διαφυλαχθει και να αυξηθει ο ρολος της αντ' αυτου αφηνεται στον αυτοματο..Σε περιοδους κρισης παντα αυξανεται η θνητοτητα και η θνησιμοτητα και το μοναδικο αναχωμα σε αυτην την επιταχυνομενη πορεια θα μπορουσε και θα επρεπε να ειναι ο δημοσιος χαρακτηρας της υγειας.Ηδη συμφωνα με τα πρωτα στοιχεια αυξηθηκε η κινηση στα δημοσια νοσοκομεια κατα 30%.Την ιδια ωρα ομως η κυβερνηση αντι να αυξησει των αριθμο των γιατρων και νοσηλευτων με βαση τις υπαρχοντες αυξημενες αναγκες προχωρα σε δηλωσεις υπουργικες τυπου "προσληψεις στην υγεια ακομα και με ποσοστο 0/5 συνταξιοδοτησεις''.Εκει που πριν οι δημοσιογραφοι ανακαλυπταν απαραδεκτη πληροτητα δημοσιων νοσοκομειων με κρεβατια-ραντσα ,τωρα οι ιδιοι ανακαλυπτουν ελλιπη πληροτητα κλινων και αναγκη συγχωνευσης νοσοκομειων.Το λογιστηριο του κρατους καθυστερει τις προσληψεις νεων νοσηλευτων και γιατρων με αποτελεσμα  την επιβαρυνση της ηδη υπαρχουσης καταστασης. Προσφατα σκοπευουν να απελευθερωσουν ως επαγγελμα τα διαγνωστικα κεντρα για χαρη βεβαια εξωιατρικων επιχειρησιακων συμφεροντων.Η ανοδος της ελαστικης εργασιας στη χωρα μας σε ποσοστα 19.5% σε συνδυασμο με τα συνεχως αυξανομενα ποσοστα ανεργιας και την ελλειψη ρευστοτητας στην αγορα δημιουργουν ενα κλιμα τρομοκρατιας που θα οδηγησει με ανατροφοδοτικο μηχανισμο σε διογκωση των ιδιων αυτων φαινομενων και επεκταση τους και στον χωρο της υγειας. Η λογικη τους ειναι πλεον ξεκαθαρη.Στοχος η διογκωση του ιδιωτικου τομεα της υγειας και η στελεχωση του με χαμηλομισθους,φοβισμενους (ο τρομος της απολυσης εν μεσω κρισης)γιατρους-νοσηλευτες και παραλληλα αποδιοργανωση της δημοσιας υγειας μεσω ανεπαρκειας υλικων,προσωπικου και σωματικης και επαγγελματικης εξουθενωσης.Επικεντρο του στοχου τα χρηματα των ελληνων που θα αναγκαστουν να τα δωσουν στον ιδιωτη πολυεπιχειρηματια (ασχετο με ιατρικη) για να χειρουργηθουν για παραδειγμα στο νοσοκομειο του επειδη στα δημοσια νοσοκομεια υπαρχει ατελειωτη σειρα αναμονης.
Σιγουρα ειναι πολλα ακομη που δεν εχουν ειπωθει.Αλλα το νοημα πρεπει να ειναι ενα.Πρεπει ολοι να εχουμε αποψη και το θαρρος να την λεμε ,ειδικα σε καιρους σαν τους δικους μας.Πρεπει να αντιδρασουμε επιτελους σε ολα αυτα τα παραλογα που συμβαινουν γυρω μας!!Ειναι παραλλογο που δεν αντιδραμε!!Συλλογικα ,ασχετα με επαγγελμα, φυλο, φυλη ...γιατι τοσα χρονια ο ατομισμος ειναι που μας οδηγησε σε αδιεξοδα.Προσωρινες λυσεις οπως η απαθεια και ο ευδαιμονισμος τις δοκιμασαμε τοσα χρονια ,φτανει πια.
Θα τελειωσω με μια εικονα που μου εμεινε απο τις διακοπες μου στο υπεροχο ναυπλιο.Ειναι η ταμπελα που ελεγε "προς φυλακη ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ" .Τωρα ετοιμαζουν μια αλλη ταμπελα στα μετρα μας που λεει "προς φυλακη ελληνων εργαζομενων" και ο καθενας ας βαλει το δικο του επαγγελμα στην ταμπελα...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.Οι Ισπανοι ειναι πιο εξυπνοι και αντιδρουν?

24 Μαΐου 2011, 20:16:08
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Μαΐου 2011, 17:23:03
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Θα γίνει Μαδρίτη το Σύνταγμα;

Εικόνες Μαδρίτης είναι πολύ πιθανόν να ζήσει σήμερα η πλατεία Συντάγματος καθώς χιλιάδες άνθρωποι, με την παρότρυνση της ιστοσελίδας "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" στο Facebook θα κατέβουν σε κεντρικές πλατείες ελληνικών πόλεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και όχι μόνο, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση και στο κοινό αίσθημα που θέλει τον Έλληνα έναν απλό παρατηρητή στα γεγονότα.
Μέχρι στιγμής, 26.987 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στη λαϊκή αυτή ειρηνική «εξέγερση» με τα μηνύματα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

«Ώρα Ελλάδος Μηδέν», «katevite oloi eirinika stous dromouš!», Δεν πάμε για να φύγουμε!! Πάμε μέχρι να φύγουν!!!! είναι μόνο λίγα από τα μηνύματα που αναρτούν οι πολίτες στη σελίδα.

Το ισπανικό κύμα οργής, ως φαίνεται, έφτασε επιτέλους και μέχρι τη χώρα μας και μάλλον ήρθε η ώρα οι Έλληνες να δείξουν και έξω από τα σύνορα την «ήρεμη» δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος από τις 18.00 μέχρι τις 11:30 το βράδυ.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και πως "ο καθένας καλείται να εκφράσει τον εαυτό του".

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
4530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Δεκεμβρίου 2016, 19:59:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2918 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2010, 08:55:57
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5307 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Μαΐου 2011, 00:14:22
από alfie
1 Απαντήσεις
1833 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2018, 10:08:13
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
10692 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Απριλίου 2023, 21:07:59
από Argirios Argiriou