Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 07:42:29

Αποστολέας Θέμα: Eισαγωγή των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 6510 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Μαΐου 2011, 14:45:45
Αναγνώστηκε 6510 φορές
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συγκρούσεις ισχυρής  έντασης… κατά τόπους φέρνει η εισαγωγή των Μονάδων του ΟΚΑΝΑ στο  ΕΣΥ. Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι δήμοι Κηφισιάς, Χαϊδαρίου και  Περιστερίου όπου σύμφωνα με το σχεδιασμό  της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα αρχίσει το επόμενο διάστημα η λειτουργία δύο Μονάδων για χρήστες ναρκωτικών στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αττικόν προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας. 

«Δεν διώχνουμε τους χρήστες. Είναι ασθενείς και είμαστε μαζί τους. Αυτούς που τους «συνοδεύουν» θέλουμε να αποφύγουμε, αυτούς που εκμεταλλεύονται τους χρήστες δεν θέλουμε να δούμε να εγκαθίστανται έξω από τα νοσοκομεία» λένε οι κάτοικοι των επίμαχων περιοχών που οργανώνονται σε επιτροπές και διατρανώνουν τις θέσεις τους μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων ενόψει της λειτουργίας των Μονάδων. 

Το πρόγραμμα του  Οργανισμού για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), που περιλαμβάνει το άνοιγμα 17 Μονάδων  σε ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία, έχει δρομολογηθεί από την αρχή του έτους, αλλά σε ό,τι αφορά την Αττική τις τελευταίες δύο εβδομάδες επισπεύσθηκε καθώς εντάχθηκε  στα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου «η πόλη να βρει την ψυχή της» όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός. 

Σε  τρία νοσοκομεία της  Αττικής κατανέμονται 2.500 χρήστες  

Στο πλαίσιο αυτό στα  νοσοκομεία ΚΑΤ, ΕΛΠΙΣ και Αττικόν θα «μοιραστούν» περί τους 2.500 χρήστες ουσιών που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη λίστα αναμονής. Σημειωτέον ότι ο µέσος χρόνος αναμονής μέχρις ότου οι χρήστες ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα  αγγίζει τα 6½ χρόνια! Συνολικά η λίστα της «ντροπής» αριθμεί περισσότερους από 5.200 χρήστες, εκ των οποίων οι 3.530 είναι στην Αττική. 

Στελέχη του ΟΚΑΝΑ  εκτιμούν ότι «ο τελικός αριθμός των αποδεκτών των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στην Αττική δεν θα ξεπεράσει τους  2.500 χρήστες. Όσο πληθαίνουν οι αιτήσεις,  τόσο μεγαλώνουν οι ανθρώπινες  απώλειες». 

Στο ΚΑΤ η διοίκηση παραχώρησε μισό στρέμμα (από τα 67 στρέμματα  της συνολικής επιφάνειας) στον ΟΚΑΝΑ  και αναμένεται η εγκατάσταση  της λυόμενης κατασκευής όπου θα στεγάζεται η Μονάδα. Η είσοδος θα βρίσκεται  επί της οδού Αθηνάς και σε απόσταση ασφαλείας από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. «Το πρόβλημα δεν είναι οι χρήστες, αλλά τα κυκλώματα που τους συντηρούν και τους ακολουθούν. Ποιος μας διασφαλίζει ότι η περιοχή γύρω από το ΚΑΤ, ένα κομβικό σημείο για την Αττική, καθότι είναι και το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας, δεν θα μετατραπεί σε μια νέα Ομόνοια;» διερωτάται ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Νίκος Χιωτάκης, εκφράζοντας όπως λέει «το φόβο όχι μόνο μιας γειτονιάς, αλλά όλης της Κηφισιάς για το άνοιγμα του ΚΑΤ στους χρήστες ουσιών». 

“Όλες οι οχλούσες χρήσεις  πάνε… Δυτική Αττική”

Αρνητικοί εμφανίζονται οι κάτοικοι στο Περιστέρι και  το Χαϊδάρι για τη λειτουργία της  Μονάδας στο «Αττικόν». «Κατακλυζόμαστε συνεχώς  από διαμαρτυρίες αλλά και απορίες των πολιτών. Γιατί επιλέχθηκε ένα νοσοκομείο που γειτνιάζει με τέσσερα σχολικά συγκροτήματα και φιλοξενεί όλη την ημέρα χιλιάδες παιδιά και εφήβους για τη λειτουργία της Μονάδας; Έχουν συνειδητοποιήσει οι ιθύνοντες ότι αναλογικά είναι σαν να ανοίγουν Μονάδα για χρήστες δίπλα στα σχολεία της  Γκράβας;» λέει ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας  Παχατουρίδης. 

Η θεραπεία των ναρκομανών είναι βασική, εξίσου βασική είναι  όμως και η προστασία του μαθητικού πληθυσμού αλλά και όλης της περιοχής, υποστηρίζει ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας. «Το Χαϊδάρι έχει δύο ψυχιατρεία και ανοικτές δομές απεξάρτησης. Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Οι αρμόδιοι οφείλουν να μας εξηγήσουν με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή. Διότι εάν πρόκειται για τον προαύλειο χώρο που επαναλαμβάνουν μονότονα, τους επισημαίνω ότι τέτοιον διαθέτει και το Ασκληπιείο Βούλας» τονίζει ο κ. Μαραβέλιας, καταλήγοντας ότι δεν θεωρεί τυχαίο που όλες οι οχλούσες χρήσεις καταλήγουν στη Δυτική Αττική. 

«Χτύπημα» στα στέκια θα καταφέρουν οι Μονάδες του  ΟΚΑΝΑ 

Ανάλογη χωροθέτηση έχει γίνει στο ΕΛΠΙΣ, με τη Μονάδα Υποκατάστασης  να βρίσκεται απέναντι από τον  Άρειο Πάγο και όχι σε κατοικίες. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη αστυνόμευση της περιοχής θεωρείται ότι «εξευμένισε» τους περιοίκους του νοσοκομείου που εμφανίζονται θετικοί έως αδιάφοροι ενόψει της λειτουργίας της. 

Πάντως, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ εκτιμά ότι η συρρίκνωση της λίστας θα καταφέρει μεγάλο «χτύπημα» στα στέκια των εξαρτηµένων. «Το πρόβλημα της κοινωνικής όχλησης που προκαλείται από τους τοξικοεξαρτηµένους είναι απόρροια της μεγάλης λίστας αναμονής» λέει η πρόεδρος του Οργανισμού, κυρία Μένη Μαλλιώρη, εξηγώντας ότι «το πρόβλημα προκαλείται όχι από τους ενταγµένους σε πρόγραμμα, αλλά από τους µη ενταγµένους». Σύμφωνα με έρευνα του ΟΚΑΝΑ που έγινε σε 11 «πιάτσες» ναρκομανών μόλις το 15% είναι ενταγµένοι σε θεραπευτικά προγράμματα. 

«Ανοίγουν»  και τα νοσοκομεία Καλαμάτας, Μυτιλήνης, Κομοτηνής

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΟΚΑΝΑ, τα νοσοκομεία Καλαμάτας, Μυτιλήνης και Κομοτηνής θα προσφέρουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο φαρμακευτικές  και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους  χρήστες τοξικών ουσιών. Η ανταπόκριση  των συγκεκριμένων νοσοκομείων  ήταν άμεση στη σχετική πρόταση του ΟΚΑΝΑ για τη λειτουργία Μονάδων, ενώ συνεκτιμήθηκε η δυνατότητα κάλυψης των αναγκών των χρηστών. Κάθε Μονάδα θα εξυπηρετεί έως 150 χρήστες.

13 Ιουλίου 2011, 23:31:18
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Σύσκεψη για τη δημιουργία μονάδων ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία θεραπευτικών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ σε δημόσια Νοσοκομεία, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως από την Αττική, όπου εκδηλώνονται και οι εντονότερες αντιδράσεις. «Βρήκα έχθρα -οριζοντίως υπάρχουσα- στα πολιτικά κόμματα και ουχί, καθέτως. Βρήκα αντιπαράθεση», είπε ο υπουργός.

Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Υγείας, να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία είπε ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει τον ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.

Όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά, και της Θεσσαλονίκης θα πάρουν μια μικρή μονάδα, από το σύνολο των 17 που θα δημιουργηθούν. «Θα διαιρεθεί το πρόβλημα. Και η διαίρεση αυτή θα οδηγήσει γρήγορα στην επίλυσή του».

Σε 15 μέρες σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη θα ανακοινωθούν τα νοσοκομεία στα οποία θα δημιουργηθούν οι νέες μονάδες.

Η μικρή μονάδα, (100-120 εξαρτημένων) που θα αποκεντρώσει τις μονάδες της Θεσσαλονίκης του Πειραιά και της Αθήνας, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να απεξαρτηθούν, είπε ο υπουργός. Θα βοηθήσει τα κέντρα των πόλεων, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Οι ασθενείς, θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε περισσότερα των υπαρχόντων σήμερα, κέντρων απεξάρτησης. Αυτό, θα σημάνει εξάντληση και της «λίστας της ντροπής», όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «οι λίστες της ντροπής ντροπιάζουν όλους».

«Η λύση είναι μία: Διαίρεση της ευθύνης. Σ’ αυτή τη λύση θα προχωρήσουμε χωρίς ολιγωρία, χωρίς καθυστερήσεις», κατέληξε ο υπουργός, ζητώντας παράλληλα τη συνεργασία όλων.

Πάντως σε αντίθεση με το λεκανοπέδιο Αττικής όπου και καταγράφονται εντονότατες αντιδράσεις, εντυπωσιακή είναι η στάση της επαρχίας όσον αφορά την τοποθέτηση μονάδων υποκαταστάτων στα νοσοκομεία. Αυτό επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων και πρώην υφυπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, μίλησε για τον άψογο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ανάλογη μονάδα στα Χανιά, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για τις αντιδράσεις των δημάρχων, καθώς όπως είπε, οι ίδιοι οι δήμοι εδώ και αρκετά χρόνια ζητούσαν διαίρεση του προβλήματος σε όλους και εγκατάσταση των μονάδων στα νοσοκομεία.

Πρέπει να πολεμήσουμε την αντίληψη «αυτό που δεν θέλω στην αυλή μου ας πάει στην αυλή άλλου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ανακοινώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων θα δεχθεί τμήμα του ΟΚΑΝΑ στο Δημοτικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ.

Για την ανάγκη απομάκρυνσης του ΟΚΑΝΑ από το Κέντρο του Πειραιά μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι είναι λάθος να μπαίνουν οι δήμοι σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Είναι θέμα της πολιτείας, είπε, να λύσει το θέμα.

Για διαίρεση του προβλήματος έκανε λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τη δημιουργία μονάδας στην περιοχή του, όπως επίσης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είπε ότι το νοσοκομείο ΚΑΤ είναι ήδη επιβαρημένο.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς πρότεινε προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, να δημιουργηθούν μικρές μονάδες ταυτόχρονα σε διάφορα νοσοκομεία. Το πρόβλημα, είπε, δημιουργήθηκε όταν άρχισε η παραπληροφόρηση και οι φήμες. Για έλλειμμα ενημέρωσης μίλησαν αρκετοί δήμαρχοι, τονίζοντας μάλιστα ότι θα δέχονταν το μοίρασμα του προβλήματος σε όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Για συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πολιτείας μίλησαν από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, και του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 Αυγούστου 2011, 20:16:19
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Παύλο, το Ιπποκράτειο, το Ειδικών Παθήσεων και το Παπαγεωργίου θα διαμορφωθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου νέες μονάδες χορήγησης υποκατάστατων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις διοικήσεις νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είχαμε πει ότι την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να μειώνεται η λίστα αναμονής στον ΟΚΑΝΑ, καθώς η θεραπεία θα γίνει από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στην Αθήνα προχωράει πολύ καλά το συγκεκριμένο σχέδιο, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι προχωράει γρηγορότερα. Η ημερομηνία θα τηρηθεί. Η λίστα της ντροπής θα εξαλειφθεί μέσα στο φθινόπωρο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι η διανομή της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία θα αρχίσει στη Θεσσαλονίκη την 1η Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ πολύ σύντομα θα εφαρμοστεί το μέτρο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, πρόσθεσε ότι στόχος του υπουργείου είναι η χορήγηση της μεθαδόνης να γίνεται από όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και τα στρατιωτικά, με μοναδική εξαίρεση τα παιδιατρικά, ακόμα και από πιστοποιημένα φαρμακεία, εφόσον αυτό χρειαστεί.


25 Αυγούστου 2011, 21:53:59
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Οι τρεις πρώτες μονάδες χορήγησης μεθαδόνης από στρατιωτικά νοσοκομεία (όχι ειδικά για στρατεύσιμους, αλλά για το... σύνολο του τοξικοεξαρτημένου πληθυσμού) ανοίγουν από τον Σεπτέμβριο.

Τα κέντρα υποδοχής χρηστών ναρκωτικών, που εντάσσονται στο πρόγραμμα χορήγησης μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου χθες οι υπουργοί Αμυνας Π. Μπεγλίτης και Υγείας Α. Λοβέρδος, θα λειτουργήσουν με ευθύνη του ΥΕΘΑ κατ’ αρχάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι νέες μονάδες ιδρύονται συγκεκριμένα στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στο στρατόπεδο Βαρύτη στο Γουδί, στην Αθήνα και στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με αυτή την κίνηση «ο κοινωνικός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πλέον γεγονός», σχολίασε ο κ. Μπεγλίτης.

Η απόφαση να επεκταθεί το πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και στα στρατιωτικά νοσοκομεία υλοποιείται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία αντίστοιχων μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης εξαρτημένων σε δεκαπέντε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.


29 Αυγούστου 2011, 13:39:25
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ

Οκτώ νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ θα λειτουργούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χορηγώντας βουπρενορφίνη, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας. Έτσι ο αριθμός των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη φτάνει τις 11.

Τα νοσοκομεία όπου θα στεγαστούν οι μονάδες είναι ο Άγιος Παύλος, ο Άγιος Δημήτριος, το Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων και Παπαγεωργίου, καθώς και τα νοσοκομεία Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς. Η όγδοη μονάδα θα στεγαστεί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Νοεμβρίου 2011, 17:52:33
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Εξωση σε ασθενείς από μονάδα ΟΚΑΝΑ

Χωρίς σχεδιασμό και με συνοπτικές διαδικασίες γίνεται από τον ΟΚΑΝΑ απόπειρα εγκατάστασης μονάδας χορήγησης υποκατάστατων σε ενδονοσοκομειακό ξενώνα στο Δρομοκαΐτειο, με αποτέλεσμα ψυχικά ασθενείς κάτοικοι του ξενώνα να οδηγούνται εκ νέου σε τμήματα χρόνιων.
 
Με διαδικασίες -εξπρές η απόπειρα εγκατάστασης μονάδας χορήγησης υποκατάστατων
 Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ημέρες κατά τις οποίες οι γιατροί απουσίαζαν από το τμήμα, όπως καταγγέλλουν στην «Ε» εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μπήκε στο Δρομοκαΐτειο συνεργείο με εντολή του υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ για να ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση μονάδας χορήγησης υποκατάστατων μέσα στο νοσοκομείο. Σχετική σύμφωνη απόφαση, υπό προϋποθέσεις, είχε πάρει και το Δ.Σ. του Δρομοκαΐτειου στην οποία δεν αναφερόταν ακριβής χωροθέτηση της μονάδας. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων, καθώς είχαν ήδη εκδηλωθεί έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της Δ. Αθήνας για την εγκατάσταση ανάλογης μονάδας στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η «λύση» που προωθήθηκε τελικά, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, ήταν «έξω από το Χαϊδάρι αλλά μέσα στο Ψυχιατρείο»! Λύση την οποία ο Δήμος Χαϊδαρίου αποδέχτηκε.

Τα συνεργεία «μπούκαραν στην κυριολεξία», λέει στην «Ε» ο Μιχάλης Γιαννάκος, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου, σε έναν ενδονοσοκομειακό ξενώνα του νοσοκομείου (όπου νοσηλεύονται 16 ατόμα) και έσπασαν τουαλέτες σε δωμάτια και παράθυρα, έχτισαν ταχύτατα μεταλλικό τείχος γύρω και μέσα στην αυλή του ξενώνα. Το συνεργείο εμποδίστηκε από κατάληψη του χώρου από εργαζομένους στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει αποκαθιστώντας πρόχειρα κάποιες από τις ζημιές.

Σκοπός του συνεργείου ήταν να κοπεί ο ξενώνας στη μέση για να εγκατασταθεί εκεί η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ και να υψωθούν γύρω από τον μισό ξενώνα και μέχρι την παλιά πύλη του νοσοκομείου μεταλλικά τείχη ύψους 2 μέτρων, δημιουργώντας ένα νέο τείχος μέσα από τα τείχη του Δρομοκαΐτειου. Ο ξενώνας αυτός έχει χτιστεί από τη δεκαετία του '90 με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. (κανονισμός 815/84, για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση), ειδικά για να φιλοξενήσει σε στεγαστική δομή αποκατάστασης χρόνιους ψυχικά πάσχοντες. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν, σύμφωνα με όσα λέει ο κ. Γιαννάκος, να βρουν άλλα τμήματα ή ξενώνες για να μείνουν οι ασθενείς που τα δωμάτιά τους καταστράφηκαν από το συνεργείο. Προς το παρόν όμως 4 άτομα απειλούνται με «οριστική αναγκαστική έξωση» από τον ξενώνα στον οποίο διέμεναν χρόνια. Ενώ 2 από αυτούς βρέθηκαν μπροστά στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν στα τμήματα χρόνιων από τα οποία έφυγαν, οριστικά υποτίθεται, εδώ και πολλά χρόνια.

«Ωστόσο αν το υπουργείο δεν υποχωρήσει από τη σκληρή του θέση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ξενώνας θα κοπεί στα δύο, οι ασθενείς σταδιακά θα γυρίσουν σε τμήματα χρόνιων και η ζημιά για όσους τελικά παραμείνουν με αυτές τις συνθήκες θα είναι ανεπανόρθωτη» τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Το Δρομοκαΐτειο είναι ένα ειδικό ψυχιατρικό νοσοκομείο που εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και εισάγει ασθενείς με εισαγγελική εντολή οι οποίοι, εκτός των ψυχιατρικών προβλημάτων τους, κάνουν και χρήση ναρκωτικών και κατά συνέπεια υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το Δρομοκαΐτειο να μετατραπεί σε "πιάτσα" διακίνησης ναρκωτικών».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
71452 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Φεβρουαρίου 2008, 18:02:39
από Αγωνιστική Παρέμβαση
11 Απαντήσεις
15960 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2014, 08:41:15
από GirousisN
1 Απαντήσεις
3759 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Δεκεμβρίου 2011, 18:05:34
από γιαννης παιδιατρος
0 Απαντήσεις
3823 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2014, 17:33:57
από Gatekeeper
6 Απαντήσεις
18958 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2017, 19:02:53
από Argirios Argiriou