Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 17:09:32

Αποστολέας Θέμα: Θα αποζημιώνει ο γιατρός,από την περιουσία τους θα πληρώνουν γιατο ιατρικό λάθoς  (Αναγνώστηκε 3610 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Ιουνίου 2011, 15:21:58
Αναγνώστηκε 3610 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα πληρώνουν από τη προσωπική τους περιουσία για –τυχόν– ιατρικά λάθη τους. Εως σήμερα, οι γιατροί είχαν ως «ασφάλεια» όταν καταδικάζονταν από τα δικαστήρια και τα Πειθαρχικά να αναλαμβάνει το νοσοκομείο την καταβολή των ποσών που επιδικάζονταν. Σήμερα, ίσως λόγω και της οικονομικής κρίσης, παρατηρείται το φαινόμενο η αμέλεια να «βαφτίζεται» βαριά αμέλεια από παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να γίνεται καταλογισμός κατά περιουσιών γιατρών.

Την ίδια ώρα, διοικήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων καλούνται να καταβάλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ για ιατρικά λάθη που καταγράφηκαν έως και 20 χρόνια πριν, αλλά τελεσιδικούν σήμερα. Σε κάποιες υποθέσεις, η αποζημίωση φτάνει έως και 1 εκατ. ευρώ, ενώ στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, που το 2011 έχουν περικοπεί κατά 30%, δεν υπάρχει ειδικός κωδικός για ιατρικά λάθη.

«Πού θα βρείτε τα χρήματα;», ρωτάει η «Κ» διοικητή μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών, που εντός των ημερών οφείλει να καταβάλει αποζημίωση 964.000 ευρώ μόνο για δύο υποθέσεις.

«Από τις λειτουργικές δαπάνες», απάντησε με νόημα.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια νέα οικονομική βόμβα στα θεμέλια των νοσοκομείων, αφού οι αγωγές λαμβάνουν και στην Ελλάδα, όπως συνέβη στην Αμερική δεκαετίες πριν, μορφή χιονοστιβάδας και τα ελληνικά δικαστήρια στο 80% των περιπτώσεων δικαιώνουν τους ασθενείς και τους οικείους τους. Χαρακτηριστικά, από τις 474 αποφάσεις επί του συνόλου της νομολογίας για την ιατρική ευθύνη, έως σήμερα, μόνον περί τις 100 είναι υπέρ των γιατρών. Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι μόνο ενδεικτικό:

Το προαναφερθέν μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας καλείται σήμερα να πληρώσει για ιατρικό λάθος που συνέβη το 1993 530.000 ευρώ, εκ των οποίων 202.000 είναι τόκοι. Ας δούμε όμως και την «οδύσσεια» του ασθενούς. Στις 12 Νοεμβρίου του 1993, 32 ετών, έγγαμος και επαγγελματικά δραστήριος πήγε για εξετάσεις στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί του τοποθέτησαν αυθημερόν μόνιμο βηματοδότη, που όπως αποδείχθηκε δεν χρειαζόταν. Το ηλεκτρόδιο του βηματοδότη ήταν μολυσμένο από παθογόνο μικρόβιο, με συνέπεια να πάθει ενδοκαρδίτιδα. Εξαιτίας αυτού εισήχθη στη συνέχεια σε πέντε νοσοκομεία όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος πάνω από 110 ημέρες συνολικά, τρεις φορές διακομίσθηκε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποβλήθηκε σε μια σειρά σοβαρών επεμβάσεων, όπως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Ο ασθενής άσκησε αγωγή κατά της ομάδας των γιατρών που τοποθέτησαν τον βηματοδότη στις 5/4/2001 και δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ακολούθησε έφεση του νοσοκομείου, που υποστήριξε ότι έπρεπε να πληρώσει το Πανεπιστήμιο... Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που στις 18/4/2011 τον δικαίωσε τελεσίδικα, 18 χρόνια μετά το ιατρικό λάθος.

«Οι ασφαλίσεις για τους γιατρούς στη χώρα μας είναι ατελείς», λέει στην «Κ» ο δικηγόρος, δρ Ιατρικής Χάρης Πολίτης. «Εκτός από μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία που πτώχευσε, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να μείνουν ουσιαστικά ανασφάλιστοι, οι περισσότερες εταιρείες αρνούνται να αποζημιώσουν τα ιατρικά σφάλματα. Αυτό ενισχύει την ανασφάλεια των γιατρών. Πολλές φορές τα λάθη είναι αυταπόδεικτα, συνήθως όμως ανήκουν στην κατηγορία της επιπλοκής που είναι σύμφυτη με το ιατρικό επάγγελμα. Ο γιατρός ταλαιπωρείται με αστικές δίκες που διαρκούν 6 με 10 χρόνια, εάν υπολογιστούν οι αναβολές, τα εφετεία κ. λπ. Τα δικαστήρια εξαντλούν την αυστηρότητά τους στους γιατρούς, πιστεύοντας ότι τους “νουθετούν” αλλά και ασκούν κοινωνική πολιτική, εφ’ όσον τα ασφαλιστικά ταμεία στη χώρα μας δεν καλύπτουν οικονομικά τους ασθενείς».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

19 Ιουνίου 2011, 23:25:13
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Φαίνεται ότι η κρίση έχει γονατίσει τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες έχουν ενορχηστρώσει προπαγανδιστική εκστρατεία με τα ίδια αστεία επιχειρήματα όπως αυτά που διαβάζουμε στο παραπάνω άρθρο, και γυρνάνε κι αυτοί με φυλλάδια στα γραφεία των γιατρών στα νοσοκομεία, σαν τα "κέντρα αποκατάστασης"! Ο στόχος είναι να πανικοβάλλουν τους "αφελείς και ανίδεους" (κατ' αυτούς) γιατρούς μπας και κάνει κανείς και κανένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης.
Porca miseria!

16 Ιουλίου 2011, 16:50:34
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

psychochick


Σχετικά με την υπόθεση που αναφέρθηκε, με τον 32 χρονο που του βάλανε αυθημερόν βηματοδότη χωρίς να το χρειάζεται, αυτό δεν αποτελεί σφάλμα ούτε αμέλεια, αποτελεί κερδοσκοπία σε βάρος του ασθενή με δολοφονικές διαθέσεις... όχι μόνο αποζημίωση από την τσέπη τους πρέπει να πληρώσουν τα λαμόγια, αλλά να μη μπορέσουν να ασκήσουν ξανά την ιατρική... κάτι τέτοιοι λωποδύτες με κάνουν να σας σιχαίνομαι όλους τους γιατρούς, γαμώ τη φάρα σας.

16 Ιουλίου 2011, 17:41:55
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτριος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σχετικά με την υπόθεση που αναφέρθηκε, με τον 32 χρονο που του βάλανε αυθημερόν βηματοδότη χωρίς να το χρειάζεται, αυτό δεν αποτελεί σφάλμα ούτε αμέλεια, αποτελεί κερδοσκοπία σε βάρος του ασθενή με δολοφονικές διαθέσεις... όχι μόνο αποζημίωση από την τσέπη τους πρέπει να πληρώσουν τα λαμόγια, αλλά να μη μπορέσουν να ασκήσουν ξανά την ιατρική... κάτι τέτοιοι λωποδύτες με κάνουν να σας σιχαίνομαι όλους τους γιατρούς, γαμώ τη φάρα σας.


Αλλο ηθελα να πω αλλα αφου εγινε το λαθος θα επισημανω το εξης:
Ειναι λιγο ακυρο το "Συμφωνω" να βρισκεται διπλα στην "παραθεση" διοτι μπερδευτηκα  και δεν μπορω να το ανακαλεσω.
Σαφως και δε συμφωνω αλλα   και στους καθηγητες τα χωνουν χοντρα οι ιατροι ενιοτε..τοτε ζοριζομαι πολυ να ΜΗν ανταποδωσω!
αλλα ο αδικος λογος ειναι παντα αδικος και δεν συμψηφοζεται με αλλον αδικο λογο!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2629 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Σεπτεμβρίου 2008, 14:51:34
από EzeΤΡΟΛ
1 Απαντήσεις
4806 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουλίου 2009, 16:41:26
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
3138 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2011, 11:30:36
από EzeΤΡΟΛ
3 Απαντήσεις
19691 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Νοεμβρίου 2016, 07:54:23
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1352 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Ιουλίου 2018, 00:41:15
από Argirios Argiriou