Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
ΑΡΗΣ:
Σε ποια ηλικία συνταξιοδοτούνται οι ιατροί ΕΣΥ? Η ερώτηση γίνεται καθώς τις τελευταίες μέρες η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι αντιτίθεται σε νομοθετική ρύθμιση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67. Μέχρι στιγμής, εγώ ξέρω συναδέλφους που βγαίνουν στη σύνταξη στα 67, άρα για ποια επικείμενη νομοθετική ρύθμιση γίνεται λόγος?
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ποια ηλικία συνταξιοδοτούνται οι ιατροί ΕΣΥ? Η ερώτηση γίνεται καθώς τις τελευταίες μέρες η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι αντιτίθεται σε νομοθετική ρύθμιση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67. Μέχρι στιγμής, εγώ ξέρω συναδέλφους που βγαίνουν στη σύνταξη στα 67, άρα για ποια επικείμενη νομοθετική ρύθμιση γίνεται λόγος?
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι τα 67 έτη είναι προαιρετικά και η πρόταση είναι να γίνουν υποχρεωτικά.
ΑΡΗΣ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ποια ηλικία συνταξιοδοτούνται οι ιατροί ΕΣΥ? Η ερώτηση γίνεται καθώς τις τελευταίες μέρες η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι αντιτίθεται σε νομοθετική ρύθμιση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67. Μέχρι στιγμής, εγώ ξέρω συναδέλφους που βγαίνουν στη σύνταξη στα 67, άρα για ποια επικείμενη νομοθετική ρύθμιση γίνεται λόγος?
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι τα 67 έτη είναι προαιρετικά και η πρόταση είναι να γίνουν υποχρεωτικά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλέον χρειάζονται, για τους ασφαλισμένους μετά το 1993, 40 έτη ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας. Γιατί ένας γιατρός, που συμπληρώνει τα 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία μικρότερη των 67, να θέλει να μείνει στην υπηρεσία χωρίς πρόσθετες συνταξιοδοτικές απολαβές? Από την άλλη, κάποιος που έχει συμπληρώσει τα 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 65 ετών, θα υποχρεωθεί να βγει στα 67 με 42 χρόνια ασφάλισης σε περίπτωση υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στα 67?
Denominator:
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλέον χρειάζονται, για τους ασφαλισμένους μετά το 1993, 40 έτη ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας. Γιατί ένας γιατρός, που συμπληρώνει τα 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία μικρότερη των 67, να θέλει να μείνει στην υπηρεσία χωρίς πρόσθετες συνταξιοδοτικές απολαβές? Από την άλλη, κάποιος που έχει συμπληρώσει τα 40 έτη ασφάλισης σε ηλικία 65 ετών, θα υποχρεωθεί να βγει στα 67 με 42 χρόνια ασφάλισης σε περίπτωση υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στα 67?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολλοί πανεπιστημιακοί και Δντες ΕΣΥ θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους όσο μπορούν περισσότερο! Όσον αφορά το δεύτερο, είναι και η ουσία του προβλήματος.
ΑΡΗΣ:
Οι πανεπιστημιακοί και οι διευθυντές ΕΣΥ μπορεί να θέλουν, για λόγους που όλοι μπορούμε να υποθέσουμε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποτελεί λόγο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τις ανήθικες προτιμήσεις τους.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση