Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
Αρχίατρος:
Το αστείο θα είναι να χρεωκοπήσει η χώρα υπερασπιζόμενη (το πολιτικό προσωπικό) τις υψηλές συντάξεις οι οποίες θα περικοπούν αγρίως σ' αυτή την περίπτωση.
Δεν νομίζω να περιμένει κανείς ότι θα παίρνει σύνταξη 1300-1700-2000€+ σε δραχμές....
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν νομίζω να περιμένει κανείς ότι θα παίρνει σύνταξη 1300-1700-2000€+ σε δραχμές....
--- Τέλος παράθεσης ---
1300-1700-2000€+ ???. Πάντως οι συντάξεις μας για Ν/Α αρχίζουν κάτω απο τα 500 ευρώ εν τη γενέσει του σχετικού Π/Δ του 1992. Μην περιμένεις νούμερα σε ευρώ με άσο μπροστά και τρια ψηφία μετά (χωρίς βέβαια υποδιαστολή).
Τελικά σύμφωνα με το Medispin (αλλά όχι ακόμα στην ιστοσελίδα του ΤΣΑΥ!!!) του τσάγι αποφάσισε επιτέλους (μέχρι να πληρώσουμε λίγότερα ή σε δραχμές) για:
Εγγραφή ή Είσοδος
Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του και με τη σύμφωνη γνώμη του Κυβερνητικού Επιτρόπου
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Δέχεται την εισήγηση της Υπηρεσίας και εγκρίνει, την παράταση της καταβολής εισφορών των ελευθέρως ασκούντων το επάγγελμα υγειονομικών του α΄ εξαμήνου 2015 από την καταληκτική ημερομηνία για ένα (1) μήνα δηλαδή μέχρι 31/7/2015.
Η απόφαση είναι άμεσης επικύρωσης.
Αρχίατρος:
Δεν μίλησα για εμάς, τους υγιεινονομικούς, αλλά γενικά για συντάξεις Δημοσίου φίλε Ορθοπαιδικέ !
Οι περισσότερες συντάξεις Δημοσίου είναι κοντά στα 1,300€, ενώ υπάρχουν ακόμα πρώην ΔΕΚΟτζήδες που φτάνουν και ξεπερνούν (κύρια + επικουρική) κατάτι τα 2k.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν μίλησα για εμάς, τους υγιεινονομικούς, αλλά γενικά για συντάξεις Δημοσίου φίλε Ορθοπαιδικέ !
Οι περισσότερες συντάξεις Δημοσίου είναι κοντά στα 1,300€, ....
--- Τέλος παράθεσης ---
Πραγματικά δεν ξέρω τι συντάξεις (θα) παίρνουν οι Ν/Α του Δημοσίου ή των άλλων φορέων (κοιτάζα πάντα των ελευθεροεπαγγελματιών του ΤΣΑΥ). Δεν είμαι σίγουρος αν θα διατηρήσουν (ακόμα και αν διατηρηθεί το αδιέξοδο υπάρχον καθεστώς) τις τωριν'ες συντάξεις. Φαντάζομαι, όπως όλοι οι μετά το 1993, θα είναι σε κάποια ασφαλιστική κατηγορία (ΠΔ 1992 και νόμος Σιούφα) και θα πάρουν ανάλογα 3 και 60... Αν ξέρει κάποιος τι θα πάρουν ας απαντήσει.
Φυσικά ο πρώτος Ν/Α θα βγεί σε κανονική μειωμένη σύνταξη (πχ στρατιωτικός με 25ετία) το 2018 (που θα έχει κοπεί ως τότε, αλλά λέμε αν συνεχιζόταν το καθεστώς). Ίσως όμως έχουν πάρει αναπηρική σύνταξη κάποιοι νέοι ασφαλισμένοι. Είχα ακούσει ότι ήταν ιδιαίτερα χαμηλές (Αλλάζουν πολλά στους Ν/Α - ως και η αναπηρία που αρκεί για 1/2 σύνταξη άκουσα είναι μειωμένη).
Εγγραφή ή Είσοδος...τις υψηλές συντάξεις οι οποίες θα περικοπούν αγρίως σ' αυτή την περίπτωση.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω να περικοπούν - θα πάρουν σύνταξη σε δραχμές. Με πληθωρισμό 50% τα πρώτα έτη θα ισορροπήσει το πράμα. Κάποτε οι εργαζόμενοι -μισθωτοί- θα δούν άνοδο αποδοχών (σε δραχμές) - οι συντάξεις όμως δεν είναι αναγκαίο να ανεβούν.
Πιστεύω με το υπάρχον Σύνταγμα και νομικό πλαίσιο είναι αδύνατη η μείωση συντάξεων (όπως εξάλλου αποδείχτηκε αρχικά για σρτατιωτικούς και δικαστικούς και μετά για τους υπόλοιπους). Η χρεοκοπία και η "δραχμή" θα το φέρει αυτό εμμέσως...
ΑΡΗΣ:
Στους 2.656.007 ανέρχεται ο αριθμός των συνταξιούχων στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 24ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας, που αφορά στις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα για το Μάιο.
Πληρώθηκαν συνολικά 4.551.074 συντάξεις, από τις οποίες οι 2.905.118 ήταν κύριες και 1.645.956 επικουρικές, ενώ το ποσό που καταβλήθηκε ανήλθε στα 2.352.881.886 ευρώ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται σε 665,36 ευρώ και η πλειοψηφία των κυρίων συντάξεων βρίσκεται στο εύρος 500-1.000 ευρώ.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση