Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές από ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες και έμμισθους, και αφορούν ασφάλιση για χρονικό διάστημα μετά την 1/1/2016, επιστρέφονται στους ασφαλισμένους ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει προσπαθήσει κανείς να διεκδικήσει αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές από το ΤΣΑΥ;
Γιατί προσωπικά ακόμη περιμένω για εισφορές του 2010 (κι εγώ δεν ξέρω πλέον τι)...
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜεταφέρω σημερινή δημοσίευση συναδέλφου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ στο facebook, προφανώς για τον εκλιπόντα σύζυγό της.
Τι να πω; Η δημοσίευση τα λέει όλα:
ΤΣΑΥ η απόλυτη παράνοια. 4 χρόνια και 8 μήνες μετά δεν έχουν εκκαθαριστεί δαπάνες για ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες καρκινοπαθή. 2 χρόνια και 10 μήνες μετά δεν έχουν εκκαθαριστεί έξοδα κηδείας (για τον ίδιο ασφαλισμένο). Πρόβλεψη για το πότε θα εκκαθαριστούν καμία. Η οριστική σύνταξη για τη σύζυγο και τα 2 ανήλικα παιδιά του άγνωστο πότε. Υπεύθυνος για να διαμαρτυρηθείς δεν υπάρχει. Έχει νόημα να επέμβει εισαγγελέας; Χλωμό το βλέπω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σημερινό σχόλιο συναδέλφου στην ομάδα ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ - ΤΣΑΥ στο facebook, σε δημοσίευμα της 20ης Σεπτεμβρίου του 2016:
κατά την ισχύουσα νομοθεσία μετά από δίμηνο της κατάθεσης μπορεί κάποιος να ζητήσει έντοκη απόδοση της σύνταξής του. στη διάθεση όποιου/όποιας επιθυμεί την νομολογία.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είμαι ασφαλισμένος μετά το '93.
Βλέπω οι κρατήσεις για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) από το οποίο δεν θα έχω καμία παροχή να γίνονται κανονικά και σε σημαντικά ποσά. Το ίδιο και για Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).
Το έχει ψάξει κανένας που ανήκει στην ίδια ασφαλιστική και εργασιακή κατηγορία;
Επίσης άλλες κρατήσεις για ΕΤΑΑ Τομέα Υγείας Υγειονομικών και άλλες για ΕΤΑΑ Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών;
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίμαι ασφαλισμένος μετά το '93.
Βλέπω οι κρατήσεις για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) από το οποίο δεν θα έχω καμία παροχή να γίνονται κανονικά και σε σημαντικά ποσά. Το ίδιο και για Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ).
Το έχει ψάξει κανένας που ανήκει στην ίδια ασφαλιστική και εργασιακή κατηγορία;
Επίσης άλλες κρατήσεις για ΕΤΑΑ Τομέα Υγείας Υγειονομικών και άλλες για ΕΤΑΑ Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών;
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και ως ιδιώτης δεν είμαι άμεσα γνώστης (μάλλον παθών, όπως εσείς) το βλέπω απόλυτα φυσιολογικό για τα Ελληνικά δεδομένα και εντάσσεται στο κλίμα της αλληλεγγύης των γενεών... (για μετοχικό-επικουρικό). Κάπως πρέπει να πληρωθούν οι συντάξεις όλων αυτών. Σε κάποια τράπεζα είχα διαβάσει (προ εξαμήνου) ότι τους κάνουν κρατήσεις για ταμείο (επικουρικό) που καταργήθηκε επίσημα. Αν ρωτάς αν είναι λογικό, σου απαντάω ότι είναι Ελληνικό. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσετε δικαστικό αγώνα (αλλά μην περιμένεις συνδρομή από τους συνδικαληστές δλδ εν δυνάμει πολιτικούς).
Τομέας Υγείας= ΕΟΠΥΥ (μάλλον - φαντάζομαι έχεις βιβλιάριο υγείας ΤΣΑΥ) , Πρόνοια=εφάπαξ που δεν θα πάρεις....
Αρχίατρος:
Ποιά... αλληλεγγύη των γενεών και κουραφέξαλα, δουλεύομαστε τώρα ;
Ξεκοκκαλίζουν συντάξεις άνθρωποι που θα είναι dust in the wind όταν θα βγούμε εμείς στα 67 μας και θα παίρνουμε ένα επίδομα, και θα πρέπει τώρα να τα ακουμπάμε, θέλοντάς και μη, σε Ταμεία απ΄τα οποία δεν θα πάρουμε μία για να ταϊζουμε τους τωρινούς συνταξιούχους πολλοί εξ' αυτών δε πολύ καλά φτιαγμένοι οικονομικά στις χρυσές εποχές του ΕΣΥ με βίλες στα βόρεια πρόαστια ; ; ;
Και δουλεύει ο νέος ή μεγαλύτερος γιατρός για 1-1,5 χιλιάρικο και του γίνονται κρατήσεις 170+€ για ανθρώπους που παίρνουν ακόμα και 1,800€ σε κάποια φάση ; Πόσα παίρνει τώρα ένας διπλοσυνταξιούχος που παντελονιάζει από TΣΑΥ-ΜΤΠΥ και δεν συμμαζεύεται ;
Είναι δυνατόν ο ενεργός γιατρός να παίρνει λιγότερα ή τα ίδια με έναν... συνταξιούχο ;
Χωρίς να είμαι νομικός, ομιλούμε για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση