Γενικά > Νομικά θέματα

Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;

<< < (53/98) > >>

Αρχίατρος:
Αυτές οι καρμπόν διατυπώσεις των συνδικαλιστών, συγγνώμη, από πότε γίναμε οι γιατροί "εργάτες" και διαβάζουμε για "αντιεργατικούς" νόμους ;

Καρμπόν οι ανακοινώσεις ίδιες με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ούτε μια λέξη δεν αλλάζουν ;

Τόσο καιρό γιατί ο κλάδος σιωπά για την καταφανή αδικία ασφαλισμένων προ και μετά του 1993 του νόμου του κ.Γιαννίτση ;

Argirios Argiriou:
Γιατί αυτοί που εκπροσωπούν για την ώρα τον κλάδο είναι ασφαλισμένοι προ του 1993...

Clemence:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆρα, τελικά το πάνε και αυτό για φούντο και μαζί και όσα μας κρατάνε χρόνια τώρα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αναρωτιέμαι πότε θα χωνέψουμε (όλοι) σε αυτή την χώρα, ότι το σύστημα είναι αναδιανεμητικό. Δλδ αυτά που σας κρατάνε χρόνια τώρα πηγαίνουν στους τωρινούς συνταξιούχους. Εσείς εισπράττετε την δέσμευση του ελληνικού Δημοσίου ότι θα σας ανταποδώσει ανάλογα όταν δεν θα είστε σε θέση να εργαστείτε.
Βάλτε κάτω τα στοιχειώδη οικονομικά και δημογραφικά δεδομέα της χώρας, και υπολογίστε τι θα συμβεί τότε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ''εμείς'' πού κολλάει; Εγώ για κρατήσεις έγραψα και όχι (φυσικά) για σύνταξη. Τυχαίνει όμως να γνωρίζω πολλούς σημερινούς συνταξιούχους και πολλούς παλιούς ασφαλισμένους που λογικά θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το αν θα πάρουν κάτι από το ΤΣΑΥ. Ό,τι.
Πώς συμπεραίνεις ότι κάποιοι ''εμείς'' δεν έχουμε καταλάβει αυτά που γράφεις;

Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει ποιοι είναι οι ''παλιοί'' και ποιοι οι ''νέοι'' γιατροί του ΕΣΥ;

Επίσης, αναρωτιέμαι γιατί ένας νόμος που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2016 φαίνεται να απασχολεί τους ενδιαφερόμενους μόνο παραμονές Χριστουγέννων; Καμιά ιδέα του τι μεσολάβησε;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Clemence:
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου συνάντηση του Προέδρου και του Γραμματέα του ΠΙΣ κκ Βλασταράκου και Βαρνάβα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο για ζητήματα που αφορούν στην ασφάλιση των γιατρών στο νέο Ταμείο (ΕΦΚΑ) και ιδιαίτερα το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τους Παλαιούς Ασφαλισμένους. Ο υφυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τη Γεν. Γραμματέα κ. Βρακά και υπηρεσιακούς παράγοντες, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση. Συνοπτικά: -Υπήρξε δέσμευση από πλευράς υπουργείου για έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η εγκύκλιος θα σταλεί στις υπηρεσίες μισθοδοσίας των Νοσοκομείων και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου, καθώς και την ιστοσελίδα του ΠΙΣ. -Δεν υφίσταται υποχρέωση των γιατρών να δηλώσουν άμεσα την επιλογή τους σχετικά με τη συνέχιση ή μη της ασφάλισης στο ΤΣΑΥ. Η σχετικά δήλωση μπορεί να γίνει οποτεδήποτε και τότε θα γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί. - Σχεδόν το σύνολο των Παλαιών Ασφαλισμένων έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα δεύτερης σύνταξης από το ΤΣΑΥ, οπότε συνταξιοδοτούμενοι θα λάβουν μία Εθνική Σύνταξη και δύο ανταποδοτικές. Συνεπώς μπορούν να διακόψουν, οπότε θα πάψουν να γίνονται κρατήσεις σύνταξης για το ΤΣΑΥ. Εάν όμως επιλέξουν να καταβάλουν εισφορές για να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη τότε, εκτός των εισφορών εργαζόμενου, θα επιβαρυνθούν και με τις εισφορές εργοδότη. - Εφεξής οι κρατήσεις εργαζομένου, οι οποίες ανέρχονται στο 6,67%, θα γίνονται στο σύνολο των αποδοχών, το ίδιο και οι κρατήσεις εργοδότη. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει τις επαφές με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου.

Συναδελφικά Δημήτρης Βαρνάβας

Αρχίατρος:
Μία Εθνική Σύνταξη και 2 ανταποδοτικές ! Μάλιστα.
Ακόμα και ο πρώην Δ/ντής Χειρ/κής Κλινικής με την σπιταρώνα στα βόρεια προάστια και το εξοχικό στο νησί ;

Πότε θα συνδεθεί η καταβολή της σύνταξης με το εισοδηματικό προφίλ του συνταξιούχου όπως στην Αυστραλία (όπου αν έχεις ακίνητη περιουσία μεγάλου ύψους δεν λαμβάνεις τπτ ή λαμβάνεις ψίχουλα) ;

Είναι δυνατόν να στενάζει η παραγωγική οικονομία και οι ελευθεροεπαεγγελματίες γιατροί οι οποίοι καταβάλλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα για να μην αποστερηθούν την 2η και την 3η σύνταξη άτομα που κατέβαλλαν στο σύστημα ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ, δλδ ΑΕΡΑ ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση