Γενικά > Νομικά θέματα

Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;

<< < (59/98) > >>

Argirios Argiriou:
24/01/2017

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος24/01/2017

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πάντως το όλο σύστημα δρα ανασταλτικά στην διάθεση για εργασία και τιμωρεί την απόδοση. Συνάδερφος μου που "γράφει γνωματεύσεις για εταιρίες" μου λέει ότι δεν αξίζει πια τον κόπο να ασχολείται: 20 λεπτά Min για εξέταση ασθενούς στο ιατρείο και ακόμα μισή ώρα να γράψει τη γνωμάτευση (ώστε να μην αδικήσει κανένα) δλδ περίπου μια ώρα εργασία για να πάρει περίπου 40 ευρώ δλδ τελικά ~8 ευρώ. Σκέφτεται να το σταματήσει πλέον. Αντίθετα όταν το ποσό ασφάλισης ήταν σταθερό (αν και συχνά δυσβάσταχτο) είχε λόγο να δουλέψει περισσότερο για του μείνουν μετά περισσότερα...

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος24/01/2017

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πάντως το όλο σύστημα δρα ανασταλτικά στην διάθεση για εργασία και τιμωρεί την απόδοση. Συνάδερφος μου που "γράφει γνωματεύσεις για εταιρίες" μου λέει ότι δεν αξίζει πια τον κόπο να ασχολείται: 20 λεπτά Min για εξέταση ασθενούς στο ιατρείο και ακόμα μισή ώρα να γράψει τη γνωμάτευση (ώστε να μην αδικήσει κανένα) δλδ περίπου μια ώρα εργασία για να πάρει περίπου 40 ευρώ δλδ τελικά ~8 ευρώ. Σκέφτεται να το σταματήσει πλέον. Αντίθετα όταν το ποσό ασφάλισης ήταν σταθερό (αν και συχνά δυσβάσταχτο) είχε λόγο να δουλέψει περισσότερο για του μείνουν μετά περισσότερα...

--- Τέλος παράθεσης ---
Για τον ίδιο λόγο δε θα συμφέρει κανένα να κάνει εφημερία με "μπλοκάκι".

Αρχίατρος:
Δεν ξέρω και πολλούς να κάνουν, σε κάτι μικρές Κλινικές "μαύρες" κάνουν...

Ορθοπαιδικός:
  Άλλες γελοιότητες στο ίδιο θέμα της ασφάλισης: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ (ακολουθεί απόσπασμα)

--- Παράθεση ---Διπλή οφειλή στον ΕΦΚΑ, η οποία μάλιστα θα προσαυξάνεται ετησίως, θα κληθούν να καταβάλλουν οι νέοι επιστήμονες που κατά τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους θα τύχουν έκπτωσης στις ασφαλιστικές εισφορές, όπως προκύπτει από την πρώτη διευκρινιστική εγκύκλιο του νέου υπερταμείου.....
... Συγκεκριμένα, ορίζει πως θα πληρώνουν μειωμένες εισφορές κατά τα 2 πρώτα χρόνια ασφάλισης 14% και τα επόμενα 3,17% και τοποθετεί την ελάχιστη μηνιαία βάση υπολογισμού τους στα 410,26 ευρώ. Ξεκαθαρίζεται όμως ότι οι εκπτώσεις αυτές, τόσο στο ποσοστό όσο και στη βάση υπολογισμού των εισφορών, θα θεωρούνται ασφαλιστικές οφειλές (αυτό το ξέραμε) και θα προσαυξάνονται ετησίως κατά τη μεταβολή μισθών που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ.
--- Τέλος παράθεσης ---
   Δηλαδή η προσωρινή ελάφρυνση σε νέους συναδέρφους θα είναι έντοκη. Ωραίος τρόπος να κερδίζει το κράτος περισσότερα. Έξυπνο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση