Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
Argirios Argiriou:
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 25% του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 25% του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020...
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν Αργύρη, έχουμε καλό συντονισμό αφού ανεβάσαμε το ίδιο με διαφορά λίγων λεπτών.
Απαντώντας στο δικό μου ερώτημα εκδόθηκε πριν λίγες ώρες η ΠΝΠ:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Άρθρο δέκατο όγδοο.
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%)
1. Για τους αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), που αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (A’ 43), εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους. Στην περίπτωση αυτή, ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης ορίζεται το ποσό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς που έχει πράγματι καταβληθεί δια του συντελεστή 0,20.
2. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την παρ. 1, δεν εφαρμόζεται σε περίπτωση επιλογής υπαγωγής στο μέτρο παράτασης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68).
3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Yποθέσεων δύναται να καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος επιλογής, καθώς και ειδικότερα θέματα για την εφαρμογή του παρόντος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό με τον συντελεστή 0.20 στις συντάξιμες αποδοχές δεν τον κατάλαβα ακριβώς. Κατάλαβα μάλλον ότι τίποτα δεν μας χαρίζουν (και θα το κόψουν κάπως-κάποτε από τη σύνταξη που -δυστυχώς για όλους- μπορεί να μην πάρουμε). Άντε να δούμε κάποτε τα ειδοποιητήρια.
Από την άλλη δυστυχώς δεν βλέπω πουθενά το αυτονόητο δλδ την παράταση της τρέχουσας εισφοράς εμπρόθεσμα (αφού ακόμα δεν βγήκε το ειδοποιητήριο) μέχρι 10/4/20 (που το ανέφερε στο ΔΤ των παραπάνω αναρτήσεων) (ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ : το λέει ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση... στα άνω BOLD στην παράθεση)
Argirios Argiriou:
26/06/2020
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
Προσοχή για το «εφ’ άπαξ» Ενημέρωση για συνταξιοδοτούμενους και πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς ΕΣΥ
από Πάνο Παπανικολάου, ΓΓ ΟΕΝΓΕ
Συνάδελφοι,
Πρόσφατα συνταξιοδοτηθέντες γιατροί του ΕΣΥ ενημερώνουν πως απαιτείται ξεχωριστή διαδικασία για το μέρος του «εφ’ άπαξ» το οποίο αντιστοιχεί στο πρώην ΤΣΑΥ (περίπου 5000 ευρώ κατά μέσον όρο για όσους/ες συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στην τελευταία τριετία) : απαιτείται μόλις εκδοθεί η σύνταξη του πρώην ΤΣΑΥ (η «προαιρετική ανταποδοτική» σύνταξη) επίσκεψη στην αρμόδια υπηρεσία («απονομής εφ’ άπαξ σε ιδιώτες», στην Αθήνα Σοφοκλέους 4, 5ος όροφος) και κατάθεση εκεί 1. Του «πράσινου» βιβλιαρίου του ΤΣΑΥ, 2. Φωτοτυπίας αστυνομικής ταυτότητας, 3. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας τραπεζικού βιβλιαρίου καταθέσεων (το όνομα του δικαιούχου πρέπει να φαίνεται πρώτο στον λογαριασμό), 4. Πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (από τον δήμο), 5. Της απόφασης συνταξιοδότησης από το ΤΣΑΥ.
Το κύριο τμήμα του «εφ’ άπαξ» (περίπου 45000 ευρώ κατά μέσον όρο για όσους/ες συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στην τελευταία τριετία) που αντιστοιχεί στον πρώην ΟΠΑΔ κατοχυρώνεται αυτόματα με την συνταξιοδότηση και δεν απαιτείται παρόμοια διαδικασία.
Εγγραφή ή Είσοδος
Αρχίατρος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο κύριο τμήμα του «εφ’ άπαξ» (περίπου 45000 ευρώ κατά μέσον όρο για όσους/ες συνταξιοδοτήθηκαν μέσα στην τελευταία τριετία) που αντιστοιχεί στον πρώην ΟΠΑΔ κατοχυρώνεται αυτόματα με την συνταξιοδότηση και δεν απαιτείται παρόμοια διαδικασία.
--- Τέλος παράθεσης ---
45 χιλιάρικα εφάπαξ για γιατρούς που συνταξιοδοτούνται στα 67 ;
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει "πως γένεν" συγγενικός μου καραβανάς, απόφοιτος Λυκείου, εξ' υπαξιωματικών να συνταξιοδοτείται στα 55 με 90 χιλιάρικα ;
Ή πως κάποιοι άλλοι αξκοί φεύγουν ακόμα και σήμερα με 130 χιλιάρικα ;
Δεν είναι τυχαία τα νούμερα, ούτε τα βγάζω απ την κοιλιά μου, τα λέω από πολύ μέσα.
Φυσικά ποτέ δεν αμφέβαλλα για την δημιουργική λογιστική των καραβανάδων, το θέμα μου είναι ότι παίρνουμε λιγότερα απ τα μισά για περισσότερα συντάξιμα χρόνια.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση