Γενικά > Νομικά θέματα

Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;

<< < (9/98) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
Πρόσφατη ενημέρωση από το ΕΤΑΑ ΤΣΑΥ

ΑΡΗΣ:
Το ίδιο είπα κι εγώ περιπλιπτικά. ;D

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ευχαριστούμε Μάνο για το σημαντικό αυτό έγγραφο.
Διαβάζοντας τα εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω αν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ μπορούν να ενταχτούν στην κατηγορία των μονοσυνταξιούχων. Αναφέρεται ότι μπορούν όσοι θα πάρουν σύνταξη μόνο από το ΤΣΑΥ, άρα και οι του ΕΣΥ λογικά.
Για την αλλαγή ασφαλιστική κατηγορίας αναφέρεται ως δυνατότητα μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Μερικές διαπιστώσεις συγκρινόμενες με το δικό μου εκκαθαριστικό μισθοδοσίας.
Από πλευράς κρατήσεων για κλάδο σύνταξης το ποσό που μου παρακρατείται με εντάσσει στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία. Άρα πάω για 707 ευρώ (ή τα αντίστοιχά τους) στην 35ετία! Αν υπάρχει η δυνατότητα του μονοσυνταξιούχου πάω για 1050 ευρώ! Με βλέπω στα 70 μου να τρέχω σε γήπεδα ως γιατρός αγώνα για να συμπληρώσω κανένα χαρτζιλικάκι!
Οι κρατήσεις για κλάδο ασθένειας με εντάσσουν στην τέταρτη ασφαλιστική κατηγορία.
Οι κρατήσεις για τον κλάδο πρόνοιας είναι πολύ πάνω και απο την μέγιστη 14η ασφαλιστική κατηγορία. Πωςε γίνεται αυτό;

ΑΡΗΣ:
Αναφέρει με σχέση εξαρτημένης εργασίας και για πριν το 1993 και για μετα το 1993.Σ αυτήν την κατηγορία ανήκου οι ιατροί ΕΣΥ.Οι πριν το 1993 θα πάρουν και σύνταξη από το δημόσιο , οι μετά το 1993 μόνο από το ΤΣΑΥ.Όλοι αυτοι έχουν σταθερό τρόπο υπολογισμού της σύνταξής τους , που είναι ο μισθός.

Μόνο από το ΤΣΑΥ θα πάρουν σύνταξη και οι μονοσυνταξιούχοι δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες.Ο υπολογισμός όμως της σύνταξής τους γίνεται με διαφορετικό τρόπο κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν εννιείεσ αποδοχέσ για όλους.Άλλος βγάζει 10000 ευρώ σε ένα μήνα κι άλλος 2000 ευρώ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόνο από το ΤΣΑΥ θα πάρουν σύνταξη και οι μονοσυνταξιούχοι δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες.Ο υπολογισμός όμως της σύνταξής τους γίνεται με διαφορετικό τρόπο κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν εννιείεσ αποδοχέσ για όλους.Άλλος βγάζει 10000 ευρώ σε ένα μήνα κι άλλος 2000 ευρώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η σύνταξη που θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν εξαρτάται από το τι βγάζουν ως εισόδημα αλλά σε ποια ασφαλιστική κατηγορία έχουν επιλέξει να είναι. Σίγουρα η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας είναι άμεσα εξαρτημένη με το τι κερδίζουν τώρα αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση