Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 12:43:10

Ψηφοφορία

Με το νέο ασφαλιστικό καθεστώς επιβαρύνεστε

Λιγότερο
1 (11.1%)
Περισότερο
8 (88.9%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 9

Αποστολέας Θέμα: Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;  (Αναγνώστηκε 520453 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Σεπτεμβρίου 2009, 22:55:46
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τέλος , οι γιατροί του ΙΚΑ , πληρους και αποκλειστικης απασχόλησης , όσοι έχουν απομείνει , θα παρουν σύνταξη μόνο από το ΤΣΑΥ αν άρχισαν εργασία μετά το 1993 ενώ οι πριν  το 1993 θα πάρουν από το ΤΣΑΥ και το ΙΚΑ.

Αυτό που θα έπρεπε να μας απασχολεί τους ιατρούς του ΕΣΥ είναι ..............δείτε τις ασφαλιστικές σας καρατήσεις στις αποδοχές των εφημεριών.Κρατήσεις υπερ του ΤΣΑΥ που δεν υπολογίζονται στη σύνταξη.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

17 Σεπτεμβρίου 2009, 23:09:38
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θαυμασμού, αλλά και απορίας.

Εδώ είναι όλα τα λεφτά του κατεργάρη.
Έλα μου όμως που ως Συνδικαλιστικά κινήματα με άλλα "κουνήματα" ασχολούμαστε !!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

27 Σεπτεμβρίου 2009, 13:25:55
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Εγώ βρήκα στην ανάλυση αποδοχών μου Σεπτεμβρίου (τις εξής κρατήσεις (επιμελητής Β, νέος ασφαλισμένος) :

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 482,84
ΤΣΑΥ ΥΓΕΙΟΝ. 57,46
ΤΣΑΥ ΕΙΣΦΟΡ. 2,00
ΤΣΑΥ 150,29.

Από τον πίνακα εισφορών Νέων Ασφαλισμένων ελεύθερων επαγγελματιών μάλλον κατατάσσομαι στην 6η κατηγορία;

Εισφορά κλάδου πρόνοιας 57,40
Εισφορά στέγης 2,00

Ποιος μπορεί να μας απαντήσει σε ποια κατηγορία ανήκουμε;
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

6 Ιανουαρίου 2010, 11:36:51
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, 04/01/2009.
Του Χρήστου Μέγα.


Μπορεί το 60% των συντάξεων να κινείται κάτω από τα 600 ευρώ το μήνα αλλά, από την άλλη, ορισμένες συντάξεις ξεπερνούν το ανώτατο όριο των περίπου 2.800 ευρώ το μήνα, ενώ καταβάλλονται στην ηλικία των 50 ετών. Και μάλιστα με κρατική επιδότηση, τόσο για το ποσό της σύνταξης όσο και για την πρόωρη εθελούσια έξοδο (περίπτωση ΟΤΕ, όπου το Δημόσιο πλήρωσε με το 4% των μετοχών του οργανισμού για την εθελουσία 6.500 υπαλλήλων).


[spoiler]

 Στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό όλοι οι φορείς, ακόμη και ο ΣΕΒ, έχουν παραδεχτεί ότι το σύστημα δεν πάσχει από τις δαπάνες αλλά από τα λειψά έσοδά του. Εστω και αν οι βιομήχανοι δεν συζητούν τη θέσπιση κάποιου πόρου υπέρ των ταμείων, προκειμένου να βελτιωθούν οι παροχές προς τους συνταξιούχους, συμφωνούν ωστόσο με τη ΓΣΕΕ, αλλά στο δεύτερο σκέλος του προβαλλόμενου εργατικού δίπτυχου, δηλαδή στην ανάγκη δραστικού περιορισμού της εισφοροδιαφυγής και της «μαύρης»-αδήλωτης εργασίας.

Οι κακοδαιμονίες

Η ανισοκατανομή των πόρων και η απουσία αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και μεταξύ των γενεών, είναι από τις σημαντικότερες κακοδαιμονίες του συστήματος. Οπως και η... μεγαλοθυμία του συστήματος προς ορισμένους οικονομικούς πρόσφυγες από τις νέες χώρες της Ενωσης (των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης), οι οποίοι απολαμβάνουν υψηλές συντάξεις χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναγκαίες εισφορές. Αναλυτικά:

1. Με εργασία 1-2 ετών στην Ελλάδα (και 13-14 ετών στη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία επί παραδείγματι, που είναι οι νέες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης) μπορεί ένας οικονομικός πρόσφυγας -αλλά Ευρωπαίος πολίτης για τον οποίο ισχύει η ελεύθερη μετακίνηση εντός των 27 κρατών-μελών- να λάβει από το ΙΚΑ την κατώτατη σύνταξη των 485 ευρώ το μήνα με συνολική ασφάλιση (εδώ και στην αλλοδαπή) 15 έτη ή με 4.500 ένσημα. Είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι αν μείνουν στη χώρα μας θα δικαιούνται και το ΕΚΑΣ των 230 ευρώ το μήνα. Εάν δε, επιστρέψουν στη χώρα προέλευσης, θα απολαμβάνουν επίπεδο ζωής ανώτερο από τους καθηγητές των (εκεί) πανεπιστημίων. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύονται επιτήδειοι και προχωρούν σε «εισαγωγές» ηλικιωμένων εργαζομένων, ώστε με λίγα ένσημα να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ. Το οποίο, το τελευταίο διάστημα απλώς καθυστερεί την απόδοση των συντάξεων, αφού δεν μπορεί να αρνηθεί τη χορήγησή τους.

2. Ο κρατικός προϋπολογισμός επιδοτεί κάθε έναν από τους συνταξιούχους της ΔΕΗ με 1.700 ευρώ το μήνα, με 1.115 τους συνταξιούχους του ΟΤΕ, με 350 τους αγρότες και μόλις με 160 ευρώ το μήνα τους εργάτες που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ (1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση).

3. Το Επικουρικό του Δημοσίου (ΤΕΑΔΥ) δίνει συντάξεις 20% στις νοσοκόμες αλλά 35% στους εφοριακούς και τους τελωνειακούς, ποσοστό το οποίο δεν προκύπτει από τις εισφορές που πληρώνουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων.

4. Ο ΟΑΕΕ, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε επιπλέον χρηματοδότηση 1 δισ. το 2009 προκειμένου να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις στους δικαιούχους, επιδότησε ταυτόχρονα το συνδικαλιστικό όργανο των συνταξιούχων (Ομοσπονδία) με το ποσό των 90.000 ευρώ.

Αυξήσεις δικαστικών

5. Οι δικαστικοί, οι οποίοι με... δικαστικές αποφάσεις πέτυχαν την αύξηση των αποδοχών τους τα προηγούμενα χρόνια (σημ. ακόμη και την εξίσωση των μισθών τους με τις αμοιβές των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών πέτυχαν) γύριζαν στη συνέχεια στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και ελάμβαναν συμπληρωματικό εφάπαξ. Και αυτό γιατί το εφάπαξ υπολογιζόταν με τον τελευταίο μισθό του δημοσίου υπαλλήλου.

6. Με τις εθελούσιες εξόδους οι επιχειρήσεις, με ορισμένα μπόνους, μεταβιβάζουν το κόστος μισθοδοσίας στο ασφαλιστικό σύστημα και μερικώς στο Δημόσιο (προϋπολογισμό) και οι ίδιες προχωρούν σε ανανέωση προσωπικού και την πρόσληψη νέων-χαμηλόμισθων ή χρησιμοποιούν προσωπικό από εταιρείες ενοικίασης. Ετσι, τα ταμεία αφ' ενός χάνουν ασφαλιστικές εισφορές από την πρόωρη διακοπή της εργασίας και αφ' ετέρου πληρώνουν συντάξεις για περισσότερα χρόνια πέραν της διαφοράς μεταξύ συμβατικού ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση και του προσδόκιμου ζωής. Το σκάνδαλο αυτό προκάλεσε και την πρώτη μίνι κυβερνητική κρίση, με τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο να απειλεί με παραίτηση εάν τα οικονομικά βάρη μεταφερθούν στο ΙΚΑ.

7. Παρά το γεγονός ότι προβλέπεται πλαφόν στις χορηγούμενες συντάξεις (ίσο με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του 1991 αναπροσαρμοσμένο με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) ορισμένοι συνταξιούχοι, οι οποίοι ως εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές επί μεγαλύτερου ποσού (π.χ. στο ΤΑΠ/ΟΤΕ) πέτυχαν δικαστικά να καταργήσουν το πλαφόν και λαμβάνουν συντάξεις έως και 5.000 ευρώ το μήνα. *[/spoiler]


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Φεβρουαρίου 2010, 09:57:08
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Με την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και την μετάβασή του σε αναλογιστικό (υπολογισμός της σύνταξης σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί καθ'όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου) ο χρόνος εφημερίας θα αποτελεί πλέον χρόνος ασφάλισης καθώς ακόμα μέχρι σήμερα παρακρατούνται από τις εφημερίες χρήματα υπέρ του ΤΣΑΥ αλλά δεν υπολογίζονται στην σύνταξη?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Φεβρουαρίου 2010, 10:04:24
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Με την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και την μετάβασή του σε αναλογιστικό (υπολογισμός της σύνταξης σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί καθ'όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου) ο χρόνος εφημερίας θα αποτελεί πλέον χρόνος ασφάλισης καθώς ακόμα μέχρι σήμερα παρακρατούνται από τις εφημερίες χρήματα υπέρ του ΤΣΑΥ αλλά δεν υπολογίζονται στην σύνταξη?
Θα έπρεπε Αρη αλλά οι "εκλεγμένοι" αντιπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ασχολούνται μόνο με το εάν θα τους λένε Διευθυντές και εάν θα πάρουν πλαφόν πλασματικές ή όχι.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Φεβρουαρίου 2010, 10:13:46
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Ο αναλογιστικός τρόπος υπολογισμού της σύνταξης είναι ένας τρόπος κατάργησης των πλασματικών εφημεριών. Γιατί να κάνεις εσύ την εφημερία και να είσαι στο σπίτι σου και να μην την κάνω εγώ που θα μείνω στο νοσοκομείο αφού τώρα έχω ένα επιπλέον κίνητρο εκτός των χρημάτων που θα πάρω για την εφημερία που εκτελλώ, αυτό του υπολογισμού της ως συντάξιμος χρόνος?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Φεβρουαρίου 2010, 10:21:24
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Γιατί εάν εγώ είμαι Διευθυντής και εσύ επιμελητής Β, τότε εσύ θα εφημερεύεις για να βγαίνει η δουλειά (και δεν πα να σου αυξάνεται η σύνταξη) και εγώ θα παίρνω πλασματικές γιατί και η συνταξούλα καλό είναι να μεγαλώνει. Εάν δεν σου αρέσει, να είναι καλά το κίνημα, με τον τελευταίο νόμο μπορώ να σε έχω επιμελητή Α μέχρι την σύνταξη. Κατάλαβες;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Φεβρουαρίου 2010, 11:17:38
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Επιμελητή Α δεν μπορείς να με έχεις μέχρι τη σύνταξη γιατί δεν είσαι μόνος σου στο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών. Επίσης έχω τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος για την εξέλιξή μου, οπότε πάνε και κουρέψου να βρείς βάσιμες δικαιολογίες ώστε να αιτιολογήσεις στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου τη μη εξέλιξή μου στο βαθμό του διευθυντή. Τέλος, όταν δακυβεύονται θέματα τόσο σοβαρά όπως η σύνταξή μου, δε διστάζω να γίνω κέρβερος και αντί να τα βάλω με το κράτος, να τα βάλω με κάτι πιο προσιτό για μένα, δηλαδή με σένα Διευθυντή και να φωνάξω και τον εισαγγελέα για πλασματικές εφημερίες. Στο χέρι σε έχω άλλωστε που δεν πατάς σε εφημερία και κάνω τα στραβα μάτια.....Μου χρωστάς , δεν σου χρωστάω......

κ Κουναλάκη ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι είναι προσομείωση υποθετικής συζήτησης.Ευχαριστώ.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10 Φεβρουαρίου 2010, 11:27:30
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αν νομίζεις ότι μετράνε τα επιστημονικά σου στο κίνημα, όνειρα γλυκά.....
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Φεβρουαρίου 2010, 11:30:53
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Προτείνετε να μην προσπαθήσω λοιπόν?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

24 Μαρτίου 2010, 13:01:14
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Για τους νέους ασφαλισμένους (μετά το 1993) με σχέση εξαρτημένης εργασίας π.χ στο ΕΣΥ, ασφαλιστικές κρατήσεις - 6,67% επί των ακαθάριστων αποδοχών στο μηνιαίο μισθό για ΤΣΑΥ κλάδος σύνταξης, 4% επί των ακαθάριστων αποδοχών για ΤΣΑΥ κλάδος ασθένειας  και 2,55% επί των ακαθάριστων αποδοχών για ΤΣΑΥ κλάδος πρόνοιας ( σύνολο 13,22% ).
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Μαΐου 2010, 21:36:29 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

12 Μαΐου 2010, 17:35:47
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

strasnic


Ξανανοιγω το θεμα για να ρωτησω:πριν 10 μερες διοριστηκα στο ε.σ.υ και απο το γραφειο προσωπικου μου ειπαν να κανω μια δηλωση για το αν επιθυμω η οχι ασφαλιση δημοσιου.Οταν τους ρωτησα να μου πουν τι κρατησεις γινονται,ειπαν "οοουυυυ πολλα-δεν συμφερει"(σιγα μην ηξεραν).Μηπως μπορει να μου πει καποιος χοντρικα αν συμφερει η οχι?

12 Μαΐου 2010, 18:13:24
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ξανανοιγω το θεμα για να ρωτησω:πριν 10 μερες διοριστηκα στο ε.σ.υ και απο το γραφειο προσωπικου μου ειπαν να κανω μια δηλωση για το αν επιθυμω η οχι ασφαλιση δημοσιου.Οταν τους ρωτησα να μου πουν τι κρατησεις γινονται,ειπαν "οοουυυυ πολλα-δεν συμφερει"(σιγα μην ηξεραν).Μηπως μπορει να μου πει καποιος χοντρικα αν συμφερει η οχι?

Σου παραθέτω το "ανέκδοτο" που είχα δημοσιεύσει πριν 2,5 χρόνια στο παλιό forum, ΕΛΠΊΖΩ ΝΑ ΓΕΛΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΣΟΥ , πάντως η ουσία είναι οτι δεν συμφέρει!


(απο το παλιό forum)


Αγαπητοι συνάδελφοι,

ως "ανεργος" προς το παρόν -και για λίγο- βρηκα την ευκαιρια να αφιερώσω μια μέρα για να ξεκαθαρίσω το μπερδεμένο θέμα της ασφάλισης των νεοδιόριστων του ΕΣΥ.

Για όσους δεν ενημερώθηκαν απο αλλού, το ΦΕΚ για την προκύρηξη του Μαιου δημοσιεύθηκε πριν 3 μέρες.

Πήγα λοιπόν στο ΤΣΑΥ και αφου γνώρισα ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους υπαλληλους σε ΟΛΟΥΣ τους ορόφους έβγαλα την εξης άκρη:
Η σύηνταξη με τις τρέχουσες κρατήσεις θα ειναι σύμφωνα με τον τύπο που ακολουθεί:

Μ.Ο.Μ.Τ.Π.  Χ  2%  Χ έτη ασφάλισης
π.χ. ΜΟΜΤΠ 2000 ευρώ χ 2% χ35 = 1400 ευρώ

(όπου ΜΟΜΤΠ: Μέσος Ορος Τελευταιας Πενταετίας)

Αν κάποιος αποφασίσει να απαρνηθει τις κρατήσεις δημοσίου μπορει να επιλέξει να γίνει ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΣΑΥ αφού πληρώσει το επιπλέον ασφάλιστρο του μηνα ( προς το παρόν περίπου 88 ευρώ) αναδρομικά απο τότε που ασφαλίστηκε στο ΤΣΑΥ ( όμως με την τρέχουσα τιμή ασφαλίστρων). Αν το κάνει αυτό θα λάβει 50% επιπλέον σύνταξη (στο παράδειγμά μας 700 ευρώ).

Στο ΤΣΑΥ (χωρίς όμως να μπορέσουν να αιτιολογήσουν το γιατι) όλοι μου έλεγαν οτι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν συμφέρει να ασφαλιστεις και στο δημόσιο γιατι ειναι παρα πολλες οι κρατησεις (αγνωούσαν όμως το βασικό ΠΟΣΕΣ ειναι δηλαδη;)

Ετσι πήρα το δρόμο γιατι Γενικό λογιστήριο του κράτους στην Κάννιγγος. Εκει αφου περίμενα ως τις 12 την ώρα κοινού και αφου εμεινα στην σειρα για μια ώρα, με ενημέρωσαν οτι ΔΕΝ ξέρουνη τίποτα και οτι έπρεπε να πάω στα "κεντρικά" στην Πανεπιστημίου.
Για να μην τα πολυλογώ εκει έμαθα τα εξής.

Οι κρατήσεις για εναν νεοδιορισμένο με 8% χρονοεπίδωμα ειναι :

ΜτΠΥ: 55,46
Αρωγής: 54,51

Σύνολο110 Ευρώ
Με αυτά τα λεφτά θα πάρει κάποιος "άνω των 1000 ευρώ" σύνταξη όπως μου είπε η υπάλληλος χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές ποσό (ήταν αρμόδιο άλλο γραφειο και πραγματικά ειχα φτασει τα οριά μου απο τη γραφειοκρατια).

Συμπερασματικά λοιπόν Αντί να δώσεις 88 ευρώ και να πάρεις (αν τα πάρεις με τις συγχωνεύσεις των προβληματικών ταμείων που δρομολογούνται) 600 - 700 εύρώ, δίνεις 110 (22 ευρώ παραπάνω) και λαμβάνεις 1000 - 1100 ευρώ συν εφάπαξ σύν "καποια σιγουρια παραπάνω λόγω δημοσίου"

¨αρα δεν συμφέρει σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλλεξα να αρνηθείς το δημόσιο.
Βέβαια το ασφαλιστικό ειναι επι τραπέζης αυτη τη στιγμή και κανενας δεν ξερει σιγουρα τι εξέλιξη θα έχει.

Ελπίζω να βοήθησα.
Αν καποιος εχει διαφορετική πληροφόρηση ας την παραθέσει.

Ευχαριστώ





Καλό βόλι αν θές να κάνεις και εσύ το "ministry tour" και το "TSAY tsarka".

Zark

"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

12 Μαΐου 2010, 22:22:13
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

strasnic


 :-\     ψηνομαι και για δημοσιο,πειτε εμπειριες μπας και αποφασισω   :)

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
20390 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Οκτωβρίου 2010, 12:24:29
από Gatekeeper
200 Απαντήσεις
164930 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιουνίου 2019, 13:25:37
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
12131 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Ιανουαρίου 2018, 07:09:26
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
14176 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2019, 00:28:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
19018 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2019, 07:53:22
από Argirios Argiriou