Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος και την μετάβασή του σε αναλογιστικό (υπολογισμός της σύνταξης σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί καθ'όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου) ο χρόνος εφημερίας θα αποτελεί πλέον χρόνος ασφάλισης καθώς ακόμα μέχρι σήμερα παρακρατούνται από τις εφημερίες χρήματα υπέρ του ΤΣΑΥ αλλά δεν υπολογίζονται στην σύνταξη?
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα έπρεπε Αρη αλλά οι "εκλεγμένοι" αντιπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ ασχολούνται μόνο με το εάν θα τους λένε Διευθυντές και εάν θα πάρουν πλαφόν πλασματικές ή όχι.
ΑΡΗΣ:
Ο αναλογιστικός τρόπος υπολογισμού της σύνταξης είναι ένας τρόπος κατάργησης των πλασματικών εφημεριών. Γιατί να κάνεις εσύ την εφημερία και να είσαι στο σπίτι σου και να μην την κάνω εγώ που θα μείνω στο νοσοκομείο αφού τώρα έχω ένα επιπλέον κίνητρο εκτός των χρημάτων που θα πάρω για την εφημερία που εκτελλώ, αυτό του υπολογισμού της ως συντάξιμος χρόνος?
Δ. Κουναλάκης:
Γιατί εάν εγώ είμαι Διευθυντής και εσύ επιμελητής Β, τότε εσύ θα εφημερεύεις για να βγαίνει η δουλειά (και δεν πα να σου αυξάνεται η σύνταξη) και εγώ θα παίρνω πλασματικές γιατί και η συνταξούλα καλό είναι να μεγαλώνει. Εάν δεν σου αρέσει, να είναι καλά το κίνημα, με τον τελευταίο νόμο μπορώ να σε έχω επιμελητή Α μέχρι την σύνταξη. Κατάλαβες;
ΑΡΗΣ:
Επιμελητή Α δεν μπορείς να με έχεις μέχρι τη σύνταξη γιατί δεν είσαι μόνος σου στο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών. Επίσης έχω τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια που προβλέπει ο νόμος για την εξέλιξή μου, οπότε πάνε και κουρέψου να βρείς βάσιμες δικαιολογίες ώστε να αιτιολογήσεις στα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου τη μη εξέλιξή μου στο βαθμό του διευθυντή. Τέλος, όταν δακυβεύονται θέματα τόσο σοβαρά όπως η σύνταξή μου, δε διστάζω να γίνω κέρβερος και αντί να τα βάλω με το κράτος, να τα βάλω με κάτι πιο προσιτό για μένα, δηλαδή με σένα Διευθυντή και να φωνάξω και τον εισαγγελέα για πλασματικές εφημερίες. Στο χέρι σε έχω άλλωστε που δεν πατάς σε εφημερία και κάνω τα στραβα μάτια.....Μου χρωστάς , δεν σου χρωστάω......
κ Κουναλάκη ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι είναι προσομείωση υποθετικής συζήτησης.Ευχαριστώ.
Δ. Κουναλάκης:
Αν νομίζεις ότι μετράνε τα επιστημονικά σου στο κίνημα, όνειρα γλυκά.....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση