Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
ΑΡΗΣ:
Σας παρακαλώ να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Οι νεοδιοριζόμενοι στο ΕΣΥ και νέοι ασφαλισμένοι δηλ μετά το 1993 ασφαλίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΤΣΑΥ. Οι νεοδιοριζόμενοι στο δημόσιο μηχανικοί και νέοι ασφαλισμένοι δηλ μετά το 1993 ασφαλίζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ. Η σύνταξη στο ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωτική και δεν μπορείς να αρνηθείς και να διαλέξεις ασφάλιση δημοσίου. Υπάλληλος που σας ρωτήσει αν προτιμάτε ασφάλεια δημοσίου ή ΤΣΑΥ, έχει παντελή άγνοια του αντικειμένου του και μην του ξαναρωτάτε τίποτε. Προτείνετέ του να βγει στη σύνταξη. Φτάνει πια με τους ανίκανους δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει πολύς κόσμος άνεργος που μπορεί να κάνει μια χαρά τη δουλειά τους.
strasnic:
μαλλον εγω δεν το εξηγησα καλα.....μου ειπε οτι το τσαυ ειναι υποχρεωτικο και απο 'κει και περα διαλεγεις για το αν θες ή οχι δημοσιο.Αυτο ρωταω,τι κρατησεις θα μου κανουν και τι συνταξη θα δωσουν (στο περιπου) αν παρω ΚΑΙ δημοσιο.
ΑΡΗΣ:
Δεν μπορείς να πάρεις και δημόσιο.Οι ασφαλισμένοι μετά το 1993 μπορούν να είναι ασφαλισμένοι ΜΟΝΟ σε ΕΝΑΝ φορέα ασφάλισης.
strasnic:
και εγω ετσι ηξερα....μαλλλον η μανταμ απο το γραφειο προσωπικου εχει μπερδευτει λιγακι και πρεπει να της το εξηγησω.....ευχαριστω παντως
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε για να βραχυκυκλώσεις την υπάλληλο πες της ότι θέλεις ΚΑΙ Δημόσιο και να σου ετοιμάσει τα προβλεπόμενα έγγραφα......................
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση