Γενικά > Νομικά θέματα
Καθεστώς ασφάλισης και σύνταξης. Τι ισχύει τελικά;
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως τα φαρμακεία που δέχονται συνταγές του ΕΟΠΥΥ, είναι περισσότερα από αυτά που δέχονται συνταγές του ΤΣΑΥ.
Με άλλα λόγια ένας ασθενής του ΤΣΑΥ που παίρνει φάρμακα είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση από έναν αντίστοιχο ασθενή του ΕΟΠΥΥ.
Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί για το ότι το τμήμα υγειονομικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ δεν μπήκε στον ΕΟΠΥΥ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Σχετικός αποκαλυπτικός "διάλογος" εξελίσσεται σε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, ακραίο ως προς τις θέσεις και τη γλώσσα που αναπτύσσονται εκεί.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί για το ότι το τμήμα υγειονομικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ δεν μπήκε στον ΕΟΠΥΥ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί τα αποθεματικά (όσα έχουν μείνει μετά το κούρεμα) των ταμείων που μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ θα διατεθούν στην κάλυψη της μαύρης τρύπας του!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα αφού τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ είναι καλύτερα από αυτά του ΕΟΠΥΥ, γιατί το ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ αργεί πιο πολύ και από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους φαρμακοποιούς;
Οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ/ΤΣΑΥ έχουν αρχίσει πια να αισθάνονται ζητιάνοι κάθε φορά που μπαίνουν σε φαρμακείο για να πάρουν τα φάρμακά τους.
EzeΤΡΟΛ:
Προσωπικά, δεν μπορώ να εκτελέσω συνταγές ΤΣΑΥ ούτε στο Νομό μου, ούτε στους γειτονικούς Νομούς.
Μια φμφ 23 χλμ μακριά από εκεί που δουλεύω, μου διεμήνυσε ότι δέχεται να εκτελέσει τις συνταγές μου του ΤΣΑΥ, αλλά διστάζω να ξεκινήσω μία τέτοια δοσοληψία μαζί της από φόβο μήπως αρχίσει κατόπιν να μου ζητά "ανταλλάγματα".
Σημειωτέον, στο παρελθόν είχα τσακωθεί μαζί της, όταν αρνήθηκα να συνταγογραφήσω κατ΄απαίτησή της τα αλήστου μνήμης φοβερά σκευάσματα Uroxavom και Bronchovaxom για τους γονείς της (με συμμετοχή ασφαλισμένου μάλιστα 0% - ο γαλαντόμος ο ΟΓΑ τα κερνούσε εξ' ολοκλήρου!)
Argirios Argiriou:
Σήμερα έμαθα από τον τοπικό αντιπρόσωπο του ΤΣΑΥ στην Καβάλα ότι το ΤΣΑΥ δεν θεωρεί απαραίτητο να γράφεται στο ροζ ασφαλιστικό βιβλιάριο του κλάδου σύνταξης και κλάδου πρόνοιας ότι πλήρωσα ως ιδιώτης Ιατρός την εξαμηνιαία ασφαλιστική εισφορά μου, από την στιγμή που αυτές οι πληρωμές γίνονται διατραπεζικά. Ωστόσο για καλό και κακό μου το έγραψε και στο ροζ βιβλιάριο για το 2ο εξάμηνο του 2012.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα έμαθα από τον τοπικό αντιπρόσωπο του ΤΣΑΥ στην Καβάλα ότι το ΤΣΑΥ δεν θεωρεί απαραίτητο να γράφεται στο ροζ ασφαλιστικό βιβλιάριο του κλάδου σύνταξης και κλάδου πρόνοιας ότι πλήρωσα ως ιδιώτης Ιατρός την εξαμηνιαία ασφαλιστική εισφορά μου, από την στιγμή που αυτές οι πληρωμές γίνονται διατραπεζικά. Ωστόσο για καλό και κακό μου το έγραψε και στο ροζ βιβλιάριο για το 2ο εξάμηνο του 2012.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αργύρη, πώς το δικαιολογείτε στην εφορία; Παλιά λαμβάναμε ένα τριπλότυπο, ένα αντίγραφο του οποίου ήταν για τη δήλωση. Τώρα τι γίνεται στην Καβάλα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση