Γενικά > Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum

Περιοχή συζητήσεων ορατή μόνο από ιδιώτες ιατρους

(1/2) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Μια νέα ενότητα συζητήσεων έχει προστεθεί στο forum και αφορά τους ιδιώτες ιατρούς. Η ενότητα αυτή είναι ορατή μόνο για όσους έχουν δηλωθεί ως ιδιώτες γιατροί στο λογισμικό του forum. Εάν κάποιος δεν την βλέπει, καλό θα ήταν να μου στείλει μήνυμα. Στην ενότητα αυτή συζητιούνται θέματα που αφορούν τους ιδιώτες ιατρούς και για προφανείς λόγους δεν είναι καλό να είναι ορατά σε όλους.
Πιθανώς μια ανάλογη ενότητα να άξιζε το κόπο και για συζητήσεις για αμιγώς ιατρικά θέματα χωρίς να είναι ορατά στους πάντες. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις.

Denominator:
Δημήτρη νομίζω ότι η περιοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς, καθώς οι ιδιώτες δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους νοσοκομειακούς - αντίθετα έχουν κατά 80-90% κοινά προβλήματα και τα υπόλοιπα δεν βλάπτει να τα παρακολουθούμε. Άλλωστε πολλοί, μεταξύ των οποίων κι εγώ, έχουμε μεταπέσει από τη μια στην άλλη κατάσταση και δεν είναι όμορφο ξαφνικά να βρισκόμαστε εκτός νυμφώνος...
Αντίθετα, οι γιατροί στο σύνολό τους έχουν να πουν πολλά που καλό είναι να λέγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔημήτρη νομίζω ότι η περιοχή θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους γιατρούς, καθώς οι ιδιώτες δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν με τους νοσοκομειακούς - αντίθετα έχουν κατά 80-90% κοινά προβλήματα και τα υπόλοιπα δεν βλάπτει να τα παρακολουθούμε. Άλλωστε πολλοί, μεταξύ των οποίων κι εγώ, έχουμε μεταπέσει από τη μια στην άλλη κατάσταση και δεν είναι όμορφο ξαφνικά να βρισκόμαστε εκτός νυμφώνος...
Αντίθετα, οι γιατροί στο σύνολό τους έχουν να πουν πολλά που καλό είναι να λέγονται κεκλεισμένων των θυρών.

--- Τέλος παράθεσης ---
χμμμ Η ιδέα, αν και δεν ήταν δική μου, ξεκίνησε με την λογική ότι κάποια λίγα πράγματα δεν είναι καλό να είναι ορατά σε όλους που διαβάζουν το forum και ιδιαίτερα μη γιατρούς. Μην πάει το μυαλό κάποιων σε θεωρίες συνωμοσίας ή μυστικά στοιχεία.... Είναι απλή ανταλλαγή εμπειριών σε πρακτικά ζητήματα που κατά βάση έχουν να κάνουν με τα ασφαλιστικά ταμεία ή εξοπλισμό ενός ιδιωτικού ιατρείου. Ήδη ένα θέμα που ξεκίνησες Βασίλη, που είναι γενικότερα ενδιαφέρον το έχω ήδη μεταφέρει εκτός του κλειστού forum.

Για να μένα δεν είναι πρόβλημα να μπουν όλοι οι γιατροί, ούτε είναι πρόβλημα να δημιουργηθεί μια ανάλογη περιοχή για τους γιατρούς του ΕΣΥ ή γενικά τους γιατρούς. Το πρόβλημα είναι ποιος πιστοποιεί το ποιος είναι γιατρός και ποιος όχι από αυτούς που εγγράφονται και με τι τρόπο το κάνει αυτό. Και σε αυτό τον τομέα, έχουμε πρόβλημα και θα ήθελα εφαρμόσιμες ιδέες. Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλές συζητήσεις σε ιατρικά θέματα και το θέλουμε. Μην ξεχνάτε ότι το φορουμ το διαβάζουν πολλοί που δεν φαντάζεστε και είναι πολύ καλά σε ranking επίπεδο στις μηχανές αναζήτησης.

Μην το βλέπετε όμως σαν κλίκα. Κλίκα είναι, να ξέρω μια πληροφορία και να την στείλω προσωπικό μήνυμα σε 5 γνωστούς μου στο forum. To να γράφω κάτι σε μια περιοχή που θα είναι ορατό και σε κάποιον που θα μπει 2 χρόνια μετά, δεν είναι κλίκα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόβλημα είναι ποιος πιστοποιεί το ποιος είναι γιατρός και ποιος όχι από αυτούς που εγγράφονται και με τι τρόπο το κάνει αυτό.

--- Τέλος παράθεσης ---
Για να μπει κάποιος στην "κλειστή" αυτή περιοχή θα μπορούσε να:
1) Γίνει επώνυμος αν δεν είναι (διότι αίρονται έτσι οι αιτιάσεις της ανωνυμίας)
2) Δώσει στοιχεία (π.χ. θέση εργασίας, τηλέφωνο κ.λ.π.) για διασταύρωση από το συντονιστή.

Argirios Argiriou:
Από την μια μεριά υπάρχουν πράγματα που βοηθά να τα εκμυστηρεύομαι σε άλλους ιδιώτες συναδέλφους αλλά που νομίζω ότι θα με κάνανε να θεωρηθώ κουραστικός, κολλημένος αλλά και προκλητικός αν άρχιζε να τα διαβάζει όλη η Ελλάδα. Θέλω π.χ. να γράψω εγώ αλλά και άλλοι ιδιώτες πότε κατέθεσε ο καθένας μας απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε κάποιο Ταμείο αλλά και πότε πληρώθηκε ο καθένας μας από το Ταμείο αυτό. Αν γνωρίζω έτσι ότι κάποιος Ιατρός στην Δράμα πληρώθηκε από κάποιο Ταμείο για κάποιο μήνα για τον οποίο δεν πληρώθηκα εγώ στην Καβάλα, τότε μπορώ με άλλο αέρα να πιέσω τοπικά ώστε να πληρωθώ και εγώ. Γιατί δεν είναι μόνο ότι το Κράτος μας δεν έχει χρήματα. Είναι και το ότι τοπικά πολλές φορές οι υπάλληλοι των διαφόρων Ταμείων τεμπελιάζουν. Θα ερχόμουνα όμως σε αμηχανία αν πήγαινα στο τοπικό παράρτημα κάποιου Ταμείου στην Καβάλα και υποψιαζόμουν ότι ο υπάλληλος εκεί έχει διαβάσει την προηγούμενη στο διαδίκτυο τις σκέψεις μου για τον τρόπο εργασίας του…. Θα μου πεις, μπορώ να τα γράψω αυτά με ψευδώνυμο και να λάβω απάντηση από άλλους που επίσης γράφουν με ψευδώνυμο. Πόσο έγκυρη όμως θα ήταν μια τέτοια ανταλλαγή πληροφοριών; Επίσης θα μπορούσα ίσως να χρησιμοποιήσω προσωπικά μηνύματα ή email. Νομίζω όμως ότι ένα φόρουμ είναι πολύ πιο χρηστικό για ένα τέτοιο ζήτημα που περιέγραψα παραπάνω.

Από την άλλη συμφωνώ και εγώ ότι υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι εμείς οι ιδιώτες Ιατροί κάνουμε κλίκα μέσα στο φόρουμ.

Προσωπικά πάντως θα προτιμούσα να συνεχίσουμε ως έχει, αν βέβαια δεν προκαλούμε πολύ τους υπόλοιπους στο φόρουμ.

Για το θέμα της πιστοποίησης νομίζω ότι αυτό που προτείνει ο Βασίλης ο Παπαδόπουλος είναι ικανοποιητικό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση