Γενικά > Ανακοινώσεις για τη λειτουργία του Forum

Περιοχή συζητήσεων ορατή μόνο από ιδιώτες ιατρους

<< < (2/2)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά πάντως θα προτιμούσα να συνεχίσουμε ως έχει, αν βέβαια δεν προκαλούμε πολύ τους υπόλοιπους στο φόρουμ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Το όφελος από ένα διαχωρισμό ιδιώτες/κρατικοί γιατροί είναι πολύ μικρότερο από το όφελος ενός διαχωρισμού γιατρών/μη γιατρών. Σε μία κλειστή περιοχή για γιατρούς οι ιδιώτες ας μην ασχολούνται αναγκαστικά με το τι γράφουν οι κρατικοί και αντίστροφα (ας πούμε εμένα δε με ενδιαφέρουν οι προκηρύξεις γιατρών στα πλοία). Όμως, πάλι θα πω ότι τα κοινά προβλήματα και άρα θέματα προς συζήτηση είναι περισσότερα - και θέλω να πιστεύω ότι κανείς δε θα έχει πρόθεση να φέρει σε αμηχανία κανένα για επιστημονικές ή επαγγελματικές τοποθετήσεις.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια να μένα δεν είναι πρόβλημα να μπουν όλοι οι γιατροί, ούτε είναι πρόβλημα να δημιουργηθεί μια ανάλογη περιοχή για τους γιατρούς του ΕΣΥ ή γενικά τους γιατρούς. Το πρόβλημα είναι ποιος πιστοποιεί το ποιος είναι γιατρός και ποιος όχι από αυτούς που εγγράφονται και με τι τρόπο το κάνει αυτό. Και σε αυτό τον τομέα, έχουμε πρόβλημα και θα ήθελα εφαρμόσιμες ιδέες. Θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλές συζητήσεις σε ιατρικά θέματα και το θέλουμε. Μην ξεχνάτε ότι το φορουμ το διαβάζουν πολλοί που δεν φαντάζεστε και είναι πολύ καλά σε ranking επίπεδο στις μηχανές αναζήτησης.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό το πρόβλημα είναι το θέμα μας. Και είναι πρακτικό το πρόβλημα. Με τους ιδιώτες μου είναι μέχρι στιγμής εύκολο.
Όποιος μου στείλει μήνυμα, θέλω το όνομα του και την περιοχή μου έχει το ιατρείο του. Ακολούθως, βρίσκω εγώ το τηλέφωνο του και τον παίρνω τηλέφωνο. Αυτό είναι πολύ εύκολο με τους ιδιώτες. Με αυτούς που δουλεύουν στο ΕΣΥ δεν είναι εξίσου εύκολο. Οι ιατρικοί σύλλογο είναι ένα μπάχαλο από πλευράς οργάνωσης στο να βρεις που είναι ο κάθε ιατρός. Και εγώ δεν μπορώ να στηριχτώ στην φράση "Ο Δ. Κουναλάκης είναι ορθοπεδικός στο νοσοκομείο Χ" και να μου στείλει ένα τηλέφωνο που μπορεί να σηκώνει μόνο ο ίδιος και δεν μπορώ να ελέγξω που ανήκει και τελικά να βρουμε ότι ο Π. Παπατρέχας έχει φτιάξει ένα account στο φόρουμ στο όνομα του Δ. Κουναλάκη.

Από το λογισμικό του forum είναι πολύ εύκολο να φτιάξω μια περιοχή που να είναι ορατή πχ σε μια ομάδα "Ιατροί" και να ορίσω 20 άτομα που να μπορούν να μπαινοβγάζουν σε αυτή την ομάδα εγγεγραμμένους χρήστες του forum. Θα βρεθεί ένας ιατρός σε κάθε νομό να κάνει αυτή τη δουλειά για τους ιατρούς του νομού του;

Δεν θελω να μπλέξουμε με αποστολές βεβαιώσεων-πιστοποιητικών, χρειάζεται μια στοιχειώδης προσωπική επαφή για να διασφαλιστεί. Στο παρελθόν δοκιμάσαμε το ίδιο πράγμα με τους "επώνυμους" (που ουσιαστικά ήταν η ομάδα "ιατροί" που λέμε) και τελικά τίποτα δεν έγινε. Τότε πολλοί οδηγούνταν σε ένα συμπέρασμα: ότι δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω και πολλοί φοβόντουσαν ότι κάτι που θα έγραφαν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους σε κάποια κρίση στο ΕΣΥ, καθώς ο τυχόν κριτής είναι και αυτός ιατρός και θα μπορούσε να διαβάσει τι γράφουν... Ακόμη και οι διαχειριστές του φορουμ θεωρήθηκαν υποψήφιοι να "καταδώσουν" αυτούς που ξέρουν τα στοιχεία τους είχε υποστηριχθεί. Έτσι, υποστηρίχθηκε το ψευδώνυμο και δεν ασχοληθήκαμε ποτέ επιπλέον.

Τώρα ειλικρινα, δεν έχω καταλάβει τι ζόρι έχει προκύψει. Εάν νομίζετε και εσείς ότι έχει νόημα μια περιοχή ορατή μόνο σε γιατρούς να την φτιάξουμε άμεσα. θα ήθελα όμως από πριν να δω ενδιαφέρον ποιοι θέλουν να αναλάβουν να μπουν στην ομάδα των 20 ατόμων που θα αναλάβουν διαχείριση των ατόμων αυτής της περιοχής για να τους βάλω ταυτόχρονα με την δημιουργία της. Εάν δούμε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα, και τσουλάει, πάμε να καταργήσουμε την περιοχή που είναι ορατή μόνο στους ιδιώτες.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤώρα ειλικρινα, δεν έχω καταλάβει τι ζόρι έχει προκύψει. Εάν νομίζετε και εσείς ότι έχει νόημα μια περιοχή ορατή μόνο σε γιατρούς να την φτιάξουμε άμεσα. θα ήθελα όμως από πριν να δω ενδιαφέρον ποιοι θέλουν να αναλάβουν να μπουν στην ομάδα των 20 ατόμων που θα αναλάβουν διαχείριση των ατόμων αυτής της περιοχής για να τους βάλω ταυτόχρονα με την δημιουργία της. Εάν δούμε επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα, και τσουλάει, πάμε να καταργήσουμε την περιοχή που είναι ορατή μόνο στους ιδιώτες.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δημήτρη είδες σήμερα πόσους ιδιώτες πέταξαν έξω από το ΙΚΑ (δε σχολιάζω καλώς ή κακώς). Αύριο μπορεί η πίεση να επεκταθεί και σε άλλα πεδία και να αφορά όλους μας. Άλλο λοιπόν τα επιστημονικά και κοινωνικά θέματα, που μπορεί και πρέπει να τα βλέπει και γιατί όχι και να τα σχολιάζει όλος ο κόσμος και άλλο τα επαγγελματικά ζητήματα, όπου καλό είναι να οχυρωθούμε με κάποιο τρόπο. Μην ξεχνάς ότι με τις τελευταίες εκλογές οι ιατρικοί σύλλογοι αναβαθμίζονται ως επί το πλείστον αλλά και πολλοί σύλλογοι ιδιωτών ιδρύονται σε όλη την επικράτεια. Έχω πειστεί ότι το forum είναι ότι πιο πολύτιμο υπάρχει προς το παρόν και μπορεί να αποτελέσει πόλο σωτηρίας μας. Με τη λογική αυτή οφείλουμε να το δούμε όσο πιο προσεκτικά μπορούμε και άτομα σαν και σένα με πείρα και γνώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όλους ως προς τις προστάσεις και την εφαρμογή τους.

Gatekeeper:
Καλό είναι να κρατηθεί η μυστική γραμμή μόνο για πιστόποιημενους ιατρούς. Ιδιώτες και ΕΣΥτες άλλωστε σύντομα όλοι στο ίδιο καζάνι θα ΒΡΑΖΟΥΝ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση