Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:30:38

Αποστολέας Θέμα: Επιβίωση ιδιώτη Ιατρού χωρίς σύμβαση με Ταμεία;  (Αναγνώστηκε 36812 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Σεπτεμβρίου 2011, 13:38:17
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Ε, δεν ισχυρίζομαι ότι πρέπει να είναι και στα μαχαίρια, αλλά τέτοια "ζευγαρώματα" δεν είναι και πολύ θεμιτά. Αν είναι, ας κάνουν και τρίο μαζί με τον φμφ.

Π.χ. Τί κάνεις όταν ένας ασφαλισμένος έρχεται για ξέπλυμα με μια αγωγή που περιέχει φάρμακα-γλωσσοδέτη που ούτε καν ξέρεις, για έναν ασθενή που ούτε καν είδες, από έναν συνάδελφο ( ανειδίκευτο! )  που σου έχει δώσει άπειρες αφορμές να μην τον εμπιστεύσαι; Για να μη προχωρήσουμε στα ενδότερα, όπως αν κόπηκε απόδειξη για την ιατρική επίσκεψη (που θα έλεγε και ο @Διαμαντής) ; Ξέρω, παίρνω μόνο την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, αλλά μόνο αυτή συναντάω σ' αυτή τη χώρα, που να πάρει.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

22 Σεπτεμβρίου 2011, 17:38:17
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Αγαπητέ ioka να διευκρινίσω κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί να έχουν λεχθεί με έναν τρόπο και έχουν γίνει αντιληπτά με άλλον, προς αποφυγή περιπετειών στην επαγγελματική σου ζωή.

Από αυτά που γράφεις φαίνεσαι νέος και φρέσκος πτυχιούχος. Όπως είδες στο φόρουμ υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, για διάφορα θέματα. Ειδικότερα στον επαγγελματικό τομέα, που σίγουρα σ’ενδιαφέρει άμεσα, διάβασες πολλά και διάφορα. Πέρα από κάθε «λεπτομέρεια», που αναλύεις στις συζητήσεις μας, να επικεντρωθείς σε κάτι, που νομίζω είναι αρκετά σημαντικό. Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι που τοποθετούμαστε και πολλές φορές «πλακωνόμαστε», ευτυχώς λεκτικά, στη θεματολογία με την επαγγελματική αποκατάσταση του ιατρού είμαστε στον επαγγελματικό χώρο κάποια χρόνια. Ο καθένας από εμάς κουβαλάει τις δικές του εμπειρίες και επιτυχίες-αποτυχίες. Αυτά τα λίγα, έως και περισσότερα χρόνια εμπειριών, τα μοιραζόμαστε και προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή σε φλέγοντα θέματα της Ιατρικής, είτε αφορά στο επιστημονικό είτε στο επαγγελματικό κομμάτι της. Οι απόψεις μας, όπως είναι φυσικό, δεν ταιριάζουν πάντα και πολλές φορές καταλήγουμε σε «γαλλικές» εκφράσεις και τοποθετήσεις τόσο κατά συναδέλφων όσο και κατά άλλων επιστημονικών ή επαγγελματικών ομάδων.

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από φορτισμένες καταστάσεις, που καθημερινά πρέπει ν’αντιμετωπίσουμε ως άνθρωποι και ως επιστήμονες. Για παράδειγμα προ 10ημέρου συνάδελφος(στο ΕΣΥ), γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, απαίτησε χοντρό φακελάκι προκειμένω να αντιμετωπίσει επεμβατικά και με τη μορφή επείγοντος δικό μου άτομο(Α’ βαθμού συγγένειας). Τα έδωσα και απλά το «κατάπια», χωρίς να πω τίποτα, παρά μόνο ευχαριστώ! Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλοι οι ιατροί έτσι(το αντίθετο ισχύει), αλλά η ψυχολογική μου φόρτιση με ώθησε σε ένα ξέσπασμα ανεπίτρεπτο και πολύ καλά μου τα είπε ο jack, όπως και εσύ. Όπως, επίσης ορθά, μίλησε(μάλλον έγραψε) και ο Zachariadis, δεν είμαι «Θεματοφύλακας της Ιατρικής». Και τους ευχαριστώ και τους δύο για τις τοποθετήσεις τους.

Πριν λοιπόν αποφασίσεις εν θερμώ οποιαδήποτε επαγγελματική σου κίνηση, γνώμη μου είναι, να μην βασιστείς απόλυτα στα δικά μου εισοδήματα ή στου jack ή διαφόρων φίλων σου. Η νομοθεσία που παραθέτουμε, κατά καιρούς, θα σε ωφελήσει στο διαδικαστικό κομμάτι. Όσον αφορά όμως το που και πως θα εργαστείς αυτό εξαρτάται από εσένα. Από τις δικές σου γνώσεις, ασφάλειες και ανασφάλειες, πιέσεις(οικονομικές και ψυχολογικές) και γενικότερα τις δικές σου εκτιμήσεις.

Αυτά τα γράφω, γιατί δεν θέλω να υπάρχει καμμία χειραγώγηση της επαγγελματικής σου σταδιοδρομίας, τουλάχιστον από μεριάς μου. Πριν λοιπόν ξεκινήσεις οτιδήποτε σκέψου ότι ο καθένας από εμάς, τους ήδη «επαγγελματίες» λειτουργεί αρκετό χρονικό διάστημα, έχοντας περάσει από διάφορα στάδια(που ο καθένας από μόνος του γνωρίζει) και έχει πάρει και συνεχίζει να παίρνει τα δικά του ρίσκα.

Θα ήθελα επιπλέον να ζητήσω και δημόσια συγγνώμη απ’όλους τους συναδέλφους για οποιαδήποτε προσβλητική φράση ή έκφραση χρησιμοποιήθηκε από μέρους μου, πάντα άθελά μου. Αν και ανειδίκευτος, θα επιθυμούσα να συνεχίσω στην παρέα σας και να γράφω που και που την άποψή μου για το χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας που, έστω και ως μη ειδικός την υπηρετώ και εγώ με κάποιο ελάχιστο τρόπο. Ειδάλλως, το αντιλαμβάνομαι και θα το δεχτώ, μπορώ και να «φύγω» από το φόρουμ εφόσον το επιθυμείτε.

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να πάψουμε τις αντιπαλότητες και τις μικροπρέπειες γιατί, όπως ορθά το έθεσε ο jack ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.
Medicus curat,
Deus sanat

14 Ιανουαρίου 2012, 18:36:39
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

kaygoody


Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς αν οι ιατροί ανευ ειδικότητος και άνευ σύμβασης με ταμεία θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στην ηλεκτρονική συνταγογράφιση. Αρκετοί ασθενείς μου δεν αρνούνται να πληρώσουν την επίσκεψη, αλλά απαιτούν να πάρουν φάρμακα με συμμετοχή.

14 Ιανουαρίου 2012, 21:58:15
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς αν οι ιατροί ανευ ειδικότητος και άνευ σύμβασης με ταμεία θα μπορέσουμε να ενταχθούμε στην ηλεκτρονική συνταγογράφιση. Αρκετοί ασθενείς μου δεν αρνούνται να πληρώσουν την επίσκεψη, αλλά απαιτούν να πάρουν φάρμακα με συμμετοχή.
Από το ΦΕΚ της συνταγογράφησης δεν προκύπτει ότι ιατροί άνευ ειδικότητας δεν μπορούν να πιστοποιηθούν.
Δείτε:

Στο τέλος του άρθρου 23 της αριθ. Φ.90380/25916/3294/ 3−11−2011 (ΦΕΚ Β΄ 2456) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)» προστίθεται εδάφιο, ως ακολούθως: «Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του, φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν.3892/2010 (Α΄ 189) «Ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων», αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.»
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 1.1.2012.

Λέει "ιατροί" γενικά και όχι "ιατροί ειδικοί".
Στο έγγραφο πιστοποίησης βέβαια ζητά ειδικότητα αλλά μπορεί κανείς να συμπληρώσει "άνευ".
Υπάρχει άλλη σκέψη;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Ιανουαρίου 2012, 22:46:17
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Διορθώστε με αν κάνω λάθος:
Παράθεση
καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν .............................. αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης.»
Προς το  παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα πιστοποίησης στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ένα γιατρό που δεν είναι στο ΕΣΥ, δεν είναι στο ΙΚΑ, είναι ιδιώτης και δεν είχε σύμβαση με ΟΠΑΔ ή/και ΟΑΕΕ ή έστω δεν είχε πάρει κωδικό ώστε να γράφει στο ΟΓΑ.
Επομένως η μόνη λύση για εγγραφή και πιστοποίηση είναι η σύμβαση με ΕΟΠΥΥ.

14 Ιανουαρίου 2012, 23:11:13
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επομένως η μόνη λύση για εγγραφή και πιστοποίηση είναι η σύμβαση με ΕΟΠΥΥ.
Στο πρώτο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΔ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) περί παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ δε γίνεται λόγος για προηγούμενη σύμβαση με ταμεία.
Στο δεύτερο έγγραφο που αναφέρεται γενικά σε "μη συμβεβλημένους ιατρούς" (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) αναφέρεται σαφώς ότι:
"Στην περίπτωση που ένας γιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και δεν έχει λάβει κωδικό χρήστη, αποστέλλοντας αυτή τη δήλωση - αίτηση, θα ενημερωθεί μέσω απαντητικού email για τη διαδικασία πιστοποίησής του και απόκτησης κωδικού, ώστε να μπορεί να συνταγογραφεί και να παραπέμπει ηλεκτρονικά.

Ως εκ τούτου, και συνυπολογιζομένου του γενικότερου μπάχαλου που επικρατεί, θα προέτρεπα κάθε συνάδελφο άνευ ειδικότητας που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο να κάνει πιστοποίηση άμεσα γιατί μπορεί να μην ξαναέχει ευκαιρία. Αν δε με τα δεδομένα αυτά κάποια στιγμή απειλήσουν ότι θα του αφαιρέσουν την πρόσβαση, έχει να αντιτάξει ότι σε όλα ήταν σύννομος.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιανουαρίου 2012, 12:11:34 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

22 Μαρτίου 2012, 22:54:11
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

kaygoody


Συνάδελφοι, είμαι ιατρός άνευ ειδικότητας και από την αρχή του έτους έχω κανονικά την ηλεκτρονική συνταγογράφιση! Προσπαθώντας όπως και από Αγροτικό να είμαι φειδωλός με τις συνταγές μου, εκτός φαρμάκων έχω γράψει και συνταγή για σπινθηρογραφήματα! Μην σας μπερδεύουν τα μεγαλα λόγια - είμαστε γιατροί με άδει εξασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος από τις κατά τόπους Νομαρχίες. Η εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥΥ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν λέει "ειδικευμένοι ιατροί" πουθενά.

Προσεχ'ως θα επιδιώξω πλήρη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥΥ, τουλάχιστον μέχρι να δώσω εξετάσεις ειδικότητας. περισσότερα νέα έρχονται...

23 Μαρτίου 2012, 09:53:48
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συνάδελφοι, είμαι ιατρός άνευ ειδικότητας και από την αρχή του έτους έχω κανονικά την ηλεκτρονική συνταγογράφιση! Προσπαθώντας όπως και από Αγροτικό να είμαι φειδωλός με τις συνταγές μου, εκτός φαρμάκων έχω γράψει και συνταγή για σπινθηρογραφήματα! Μην σας μπερδεύουν τα μεγαλα λόγια - είμαστε γιατροί με άδει εξασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος από τις κατά τόπους Νομαρχίες. Η εγκύκλιος του ΕΟΠΠΥΥ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν λέει "ειδικευμένοι ιατροί" πουθενά.

Προσεχ'ως θα επιδιώξω πλήρη σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥΥ, τουλάχιστον μέχρι να δώσω εξετάσεις ειδικότητας. περισσότερα νέα έρχονται...

ΕΡΩΤΗΣΗ: στη φόρμα εγγραφής νέου μέλους στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ερώτημα "Ετος λήψης ειδικότητας" υπάρχει η επιλογή "ΑΝΕΥ ΕΤΟΥΣ ΛΗΨΗΣ ΕΙΔΚΟΤΗΤΑΣ", όμως παρακάτω, στο ερώτημα " Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης - Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας" τι βάζεις; Ο ιατρός άνευ  ειδικότητας μη έχοντας Α.Μ. με κανέναν φορέα δεν δύναται να προχωρήσει σε επόμενα βήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής του. Πώς το έκανες; Δεν ρωτάω εκ του πονηρού, απλώς διερωτώμαι.
Medicus curat,
Deus sanat

23 Μαρτίου 2012, 10:55:18
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

kaygoody


Στο ερώτημα " Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης - Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας"  βάζεις το ΑΜ του ΤΣΑΥ.


(αυτό μετά τηλεφωνική καθοδήγηση των υπευθύνων του ΕΟΠΠΥΥ)

Στέλνεις την δήλωση με φαξ και εντός 2ημέρου λαμβάνεις με sms τους κωδικούς σου.

23 Μαρτίου 2012, 10:58:39
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στο ερώτημα " Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης - Νοσοκομεία/Κέντρα Υγείας"  βάζεις το ΑΜ του ΤΣΑΥ.


(αυτό μετά τηλεφωνική καθοδήγηση των υπευθύνων του ΕΟΠΠΥΥ)

Στέλνεις την δήλωση με φαξ και εντός 2ημέρου λαμβάνεις με sms τους κωδικούς σου.

Σε άλλους ιατρούς άνευ ειδικότητας εδόθη από το συγκεκριμένο helpdesk η οδηγία "δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε για να αποκτήσετε κωδικούς".
Λασπόλουτρα, ως συνήθως...
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2012, 11:01:15 από Βασίλης Παπαδόπουλος »
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
45 Απαντήσεις
61608 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουνίου 2017, 15:01:07
από Γ Παπαγεωργίου
4 Απαντήσεις
10080 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Οκτωβρίου 2011, 19:50:18
από tsoukase
2 Απαντήσεις
4497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 20:13:09
από Ορθοπαιδικός
4 Απαντήσεις
6446 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Οκτωβρίου 2013, 17:49:22
από Denominator
1 Απαντήσεις
26552 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2019, 12:35:36
από Argirios Argiriou