Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:41:11

Αποστολέας Θέμα: Νέο Forum των ανθρώπων της ΠΦΥ  (Αναγνώστηκε 345297 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Φεβρουαρίου 2008, 01:26:52
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Gretel_


Εδώ είμαι και εγώ..!!! Μιας και τον τελευταίο καιρό δεν είχα πολύ χρόνο δεν παρακολουθούσα τις εξελίξεις στο forum  μέχρι που μια μέρα με εξέπληξε το μήνυμα που μου εμφάνισε όταν προσπάθησα να μπω στο forum. Συγχαρητήρια για αυτό το φόρουμ, δεν έπρεπα να σταματήσει ούτε λεπτό να λειτουργεί, αλλά με λύπη βλέπω ότι ως Γενικοί Γιατροί έχετε πλέον 2 μέτωπα να αντιμετωπίσετε. Το ένα η προσπάθεια να μην υποβαθμιστεί αυτή η ειδικότητα και το δεύτερο να μην διαλυθεί η ένωση. Τέτοιου είδους κινήσεις με απογοητεύουν γιατί μέσα σε όλα πρέπει να αντιμετωπίσετε και τους εαυτούς σας τώρα, την στιγμή που θα έπρεπε να είστε ενωμένοι για να πείσετε αυτή την χώρα ότι η ένωση αυτή είναι δυναμική και όχι έτοιμη να διαλυθεί.
Μιλάω σαν τρίτο πρόσωπο, ακόμα, γιατί σε λίγους μήνες ελπίζω να πάρω το πτυχίο και σκέφτομαι σοβαρά την Γ.Ι. και προσπαθώ τέτοιου είδους ενέργειες να μην με απογοητεύουν κι άλλο.. ;)

Συγχαρητήρια και πάλι για το φόρουμ και καλή αρχή ή μήπως καλή συνέχεια??? ;) ;)

24 Φεβρουαρίου 2008, 08:14:54
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγχαρητήρια για αυτό το φόρουμ, δεν έπρεπα να σταματήσει ούτε λεπτό να λειτουργεί, αλλά με λύπη βλέπω ότι ως Γενικοί Γιατροί έχετε πλέον 2 μέτωπα να αντιμετωπίσετε.

Συγχαρητήρια και πάλι για το φόρουμ και καλή αρχή ή μήπως καλή συνέχεια??? ;) ;)

Eντάξει αγαπητή συνάδελφε δεν είναι και πόλεμος. Απλώς κάποιοι συνάδελφοι θέλουν να μιλούν μόνοι και κάποιοι άλλοι θέλουν να ακούν όλες τις απόψεις χωρίς να βλέπουν και τη φάτσα αυτού που τις εκφέρει. Δεν είναι δα και πόλεμος. Δόξα τω θεώ στην εποχή του διαδικτύου αυτά (ιστοσελίδες) γίνονται εύκολα.

24 Φεβρουαρίου 2008, 08:26:09
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

vasiliki

Επώνυμοι
Συγχαρητήρια και καλή (ξανα)αρχή.
Αψυχολόγητος όντως ο τρόπος που το νέο διοικητικό συμβούλιο έκλεισε το forum, σε περίοδο που συμβαίνουν πολλά στη Γενική Ιατρική αλλά και σ' ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο.
Ελπίζω να συνεχιστεί η επικοινωνία και να συμβάλλει στην προώθηση και (γιατί όχι???) στη λύση των τρεχόντων προβλημάτων μας.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Φεβρουαρίου 2008, 11:07:30
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Έκτακτη ανακοίνωση του διαχειριστή του forum

Επειδή υπήρξαν (τόσο καταχωρήσεις εδώ, όσο και περιρρέουσες απόψεις) ότι το forum αυτό σκοπό έχει να λειτουργήσει ως ΑΝΤΙ-ΕΝΩΣΗ και ως ΑΝΤΙ-FORUM, αισθάνομαι την υποχρέωση να επισημάνω και πάλι (αν και είναι σαφές και στην επιστολή –αναγγελία της λειτουργίας του forum [Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος]) ότι:
Η λειτουργία αυτού αποτελεί επιθυμία εμού και άλλων συναδέλφων για την ύπαρξη ενός βήματος επικοινωνίας των Γ.Γ. και των ανθρώπων της ΠΦΥ.

Η Ένωση είναι το επαγγελματικό όργανο των Γ.Γ. και ουδείς την αμφισβητεί το ρόλο της.
Οι απόψεις όλων θα γίνονται σεβαστές, αλλά, αν κάποιοι ήρθαν στο forum ετούτο, αισθανόμενοι ότι θα βρουν έναν αντι-ενωτικό χώρο έκφρασης, απατούνται. Αν πάλι κάποιοι νομίζουν ότι είναι ένας αντι –ενωτικός χώρος, ας ενωθούν στην παρέα μας και σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είναι ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης και όχι συστράτευσης εναντίον οιουδήποτε, είτε Ένωσης, είτε ΕΛΕΓΕΙΑ, είτε οτιδήποτε άλλο.
Μπορεί να γίνεται –και πρέπει- εποικοδομητική κριτική και προτάσεις, αυτό είναι δημοκρατία και όχι –παρα-οτιδήποτε.

Το παρόν forum είναι χώρος για ανθρώπους της ΠΦΥ και δεν έχει κανένα λόγο να αντιπαλεύει την Ένωση ή το forum της.
Κάθε χώρος έκφρασης είναι θεμιτός και η συμμετοχή του καθενός εδώ δεν αποκλείει την συμμετοχή στο της Ένωσης. Προς θεού. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα αλλά χώροι επικοινωνίας, όλοι θεμιτοί κατά την άποψή μου.
Ευχαρίστως θα το κλείσω μόνο αν η συμμετοχή σε αυτό αποδείξει ότι δεν επιτελεί το σκοπό της επικοινωνίας. Αν δηλαδή οι ίδιοι οι συμμετέχοντες πάψουν να συμμετέχουν ενεργά, μη εκφραζόμενοι μέσα από αυτό.

Για την ανωνυμία, προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση αν ετίθετο το θέμα στη βάση της επώνυμης εγγραφής, αλλά της ανώνυμης ή επώνυμης συμμετοχής.
Επιμένω να υποστηρίζω ότι οι ανώνυμοι, έχουν λόγους που επιλέγουν αυτό τον τρόπο συμμετοχής και δεν είναι εξ’ ορισμού «κουκουλοφόροι»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Δ.Γ. Μιχάλης.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Φεβρουαρίου 2008, 20:49:27 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Φεβρουαρίου 2008, 11:16:55
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


«Ο μαύρος ο Γκούρας αναστέναξε και μου λέγει: "Αδελφέ Μακρυγιάννη, σε καλό να το κάμη ο Θεός, άλλη φορά δεν τραγούδησες τόσο παραπονεμένα…" -"Είχα κέφι, του είπα, οπού δεν τραγουδήσαμε τόσον καιρόν"»  (Μακρυγιάννη, Απομνημονεύματα)

Μια εκτός καταστατικού, χωρίς δημόσιες τοποθετήσεις και δευτερολογίες, ad hoc ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός επέβαλλε την έξωση από το Φόρουμ των ανωνύμων. Κοσμογονία! Οι κ.κ. Arctorius, Gretel, kathepesikaikalitera και Σήφης δεν θα μπορούσαν, όπως και αρκετοί άλλοι, να στέλνουν πια ανώνυμες καταχωρήσεις! "…Και σαλευθήτωσαν τα θεμέλια της γης!" Όμως, ιδού! Την επόμενη κιόλας ημέρα, όχι μόνο αποκλείονται οι ανώνυμοι, αλλά το Φόρουμ της Ένωσης κλείνει και για τους επώνυμους και η "ψυχή" και κινητήριος μοχλός του, "απαλλάσσεται των καθηκόντων του"! Μια πραγματικά άνευ προηγουμένου επίδειξη απερισκεψίας (ή αλαζονείας) που δύσκολα μπορεί να δικαιολογηθεί. Το νέο Δ.Σ. θα ήταν προτιμότερο να μην αναλίσκεται σε αυτοακρωτηριασμούς, αλλά να διοχετεύει την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του στα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους Γ.Ι.

Αυτά συλλογιζόμουν, καθώς κατέβαινα χθές το βράδυ με αργό βήμα την Εθνικής Αμύνης. Επάνω μου είχα έναν καθαρό, έναστρο ουρανό, μπροστά μου το φωτισμένο διατηρητέο κτίριο της Βιβλιοθήκης της πόλης μου, αριστερά μου το συντριβάνι και δεξιά μου -επειδή δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου- έναν ξεχειλισμένο κάδο απορριμάτων. Ήταν τότε που δέχτηκα το τηλεφώνημα που με ενημέρωσε για τη έναρξη του νέου, ανεξάρτητου Φόρουμ της ΠΦΥ και σήμερα, με την πρώτη επίσκεψή μου σ’ αυτό, οι προσδοκίες μου επαληθεύτηκαν.  Το Φόρουμ όπως το ζήσαμε σε δύσκολες και ευχάριστες στιγμές, πηγή ενημέρωσης και  γνώσης αλλά και τόπος επικοινωνίας των Γ.Ι., είναι και πάλι παρόν. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του, εύχομαι στους διαχειριστές του δύναμη και αντοχή για το έργο τους και περιμένω από όλες τις "παλιοσειρές" να συμμετέχουν. (Μάλλον θα μας παρακολουθούν  και ορισμένοι άλλοι -ως "ανώνυμοι", άραγε; )
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Φεβρουαρίου 2008, 21:03:18 από Mr Bean »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

24 Φεβρουαρίου 2008, 11:27:47
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια εκτός καταστατικού, χωρίς δημόσιες τοποθετήσεις και δευτερολογίες, ad hoc ψηφοφορία δι’ ανατάσεως της χειρός επέβαλλαν την έξωση από αυτό των ανωνύμων. Κοσμογονία! Οι κ.κ. Arctorius, Gretel, kathepesikaikalitera και Σήφης δεν θα μπορούσαν, όπως και αρκετοί άλλοι, να στέλνουν πια ανώνυμες καταχωρήσεις!

Αγαπητέ φίλε δεν ήμουν στην Γ.Σ. και δεν μπορώ να κρίνω. Ωστόσο, ακόμη και αν η Γ.Σ. δεν ελάμβανε -ή δεν νομιμοποιούνταν να λάβει- απόφαση, μπορεί να την λάβει το Δ.Σ.
Και την έλαβε. Άρα, δεν έχει τόσο σημασία αν ελήφθη εκεί ή στο Δ.Σ. Είναι μία νομότυπη απόφαση, όσο και αν -και εγώ προσωπικά- διαφωνούμε.

Υ.Γ. Φαίνεται να έχεις καλή πένα. Γιατί δεν δίδεις κάτι από την πένα σου στα κοινά? (στο Δελτίο της Ένωσης π.χ.?). Δεν το λέω περιπαικτικά. Το εννοώ.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Φεβρουαρίου 2008, 12:49:40
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Koterakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έκτακτη ανακοίνωση του διαχειριστή του forum


Με χαρά θα θέσω εκτός λειτουργίας το εν λόγω forum, όταν και άν η Ένωση δώσει και πάλι στην λειτουργία το forum για να μπορούν οι Γ.Γ. να έχουν ένα βήμα έκφρασης, επικοινωνίας και ζυμώσεων στο φώς.
Για την ανωνυμία, προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση αν ετίθετο το θέμα στη βάση της επώνυμης εγγραφής, αλλά της ανώνυμης ή επώνυμης συμμετοχής. Επιμένω να υποστηρίζω ότι οι ανώνυμοι, έχουν λόγους που επιλέγουν αυτό τον τρόπο συμμετοχής και δεν είναι εξ’ ορισμού «κουκουλοφόροι»

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Δ.Γ. Μιχάλης.


Μετά και τις καταχωρήσεις του Mr Bean Κε Μιχάλη (από τις οποίες ξαναθυμούμαστε τι ήταν οι ανώνυμοι για όλους μας), αρχίζω να πιστεύω ότι ασχέτως αν η ένωση επαναφέρει το φόρουμ όπως ήταν (με συμμετοχή ανωνύμων) ή όχι, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαφυλαχθεί αυτός ο ιστότοπος. Προσωπικά δεν νομίζω και εγώ ότι οι ΓΓ διασπώνται ή αντιμάχονται αν απλώς όσοι θέλουν να συζητούν ΟΛΕΣ τις απόψεις έχουν ένα τέτοιο χώρο.  Το Δ.Σ της ένωσης νομίζω αυτοπαγιδεύτηκε με αυτή την επιπόλαιη ενέργεια. Και δεν φταίει ο ΜΙχάλης ή ο οποιοσδήποτε σήμερα (είναι πανεύκολο και θεμιτό) συζητά ή δημιουργεί χώρο συζήτησης στο ίντερνετ.

 Λέω (το Δ.Σ) αυτοπαγιδεύτηκε, γιατί αν πλέον  επαναφέρει το δικαίωμα ανωνύμων στο φόρουμ τότε θα φαίνεται ότι αυτό έγινε γιατί οδήγησε σε διάσπαση η κίνηση αυτή, ή γιατί το Δ.Σ εκτέθηκε με αυτή την (λάθος αφου οι ΓΓ γράφουν αλλού) απόφαση. (Το ότι γράφουν αλλού ήταν νομίζω θέμα χρόνου να συμβεί.)

ΝΟμίζω η φρονιμότερη και ωριμότερη πλέον απόφαση του Δ.Σ θα είναι... να σεβαστεί την απόφασή του και να εμμείνει σε αυτήν διαθέτοντας ένα φόρουμ με διασταυρωμένες επώνυμες και αξιόπιστες(εδώ έχω βέβαια ένα ερωτηματικό) τοποθετήσεις, έτσι όπως το οραματίστηκε και έτσι όπως για αυτόν (ελπίζω) τον λόγο, θυσίασε καταχωρήσεις όπως αυτές του Barry Lyndon ή άλλων ανωνύμων.

Από εκεί και πέρα, όταν δηλώνετε ότι θα καταργήσετε το φόρουμ αυτό αν το ΔΣ επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν είναι νομίζω άδικο καθώς τότε μόνο δίνεται λαβή σε κάποιους από εμάς να πιστέψουν ότι έχουμε διαμάχη, ότι όλα έγιναν για να περάσει το δικό σας πιστεύω.
Είναι σαφές ότι δεν υφίσταται διαμάχη, είναι σαφές ότι το ίντερνετ εξ ορισμού προσφέρει σε ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ με κοινό παρονομαστή τη δυνατότητα να επικοινωνούν, είναι σαφές ότι χρειαζόμασταν μια ιστοσελίδα όπως την είχαμε επί εποχής σας, είναι σαφές ότι η ένωση πρέπει να επιμείνει στην απόφασή της για να διαφυλάξει το κύρος της και γιατί ίσως τελικά η επίσημη ιστοσελίδα της (και το φόρουμ της κατά κάποιο τρόπο) πρέπει να έχει αυστηρό έλεγχο σε ότι λέει, (όλα αυτά) υπό την σαφή όμως  προϋπόθεση ότι αυτός ο (ήδη πλέον διαμορφωμένος) ιστότοπος, δεν έχει καμμία δουλειά να καταργηθεί ή να εξαρτάται από την ένωση (το φόρουμ ή άλλες αποφάσεις της). Αλλιώς αρχίζω να αισθάνομαι προδομένος, και παρακαλώ διορθώσετέ με.

Δεν σημαίνει ούτε νομίζω επίσης δήλωσε κανείς μας ότι επειδή τους κατακρίνουμε θα γίνουμε εχθροί. Κατακρίνουμε ως οφείλουμε, γράφουμε όπου θέλουμε (και στους δύο χώρους ίσως) και καλά κάνουμε. Η ένωση που νομότυπα αποφάσισε, εμείς που θέλουμε να μιλάμε και με ανώνυμους, εσείς που ακούτε τα προβλήματά μας και δημιουργείτε τέτοιο χώρο.

24 Φεβρουαρίου 2008, 13:40:59
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ίσως ο τρόπος διατύπωσης να οδηγούσε σε παρερμηνείες, γι’ αυτό επαναδιατύπωσα το αρχικό κείμενο. Όμως:

1. Η ανακοίνωση είναι απάντηση στα περίεργα που διαδίδονται και όχι σε πιέσεις.
2. Αγαπητέ φίλε, όταν μιλώ για κατάργηση εννοώ ότι θα το κάνω αν οι συμμετέχοντες πάψουν να συμμετέχουν εδώ.
Δεν έχω την αίσθηση του τσιφλικιού για να λέω "ή εκεί ή εδώ."
Άν πάλι η Ένωση επαναφέρει το φόρουμ με "ανωνυμία" υπό όρους (εννοώ, προηγούμενη πιστοποίηση) και υπάρχουν forum-ιστες που θα συνεχίσουν εδώ, εγώ με χαρά θα συνεχίσω να διατηρώ αυτό τον τόπο. Η συνέχισή του η όχι εξαρτάται από τη συμμετοχή ή μη των μελών του, αφού δεν είναι αποκλειστικά χώρος των Γ.Γ., αλλά γενικότερα της ΠΦΥ.
Εγώ, τόπο έκφρασης επιθυμώ και αδιαφορώ για το ποιός είναι ιδιοκτήτης του. Γι' αυτό έκανα και τούτο το χώρο και όχι "για να περάσει το δικό μου". Γι' αυτό και θα τον κλείσω, αν οι συμμετέχοντες τον καταστήσουν μη εργαλείο επικοινωνίας, μετακινούμενοι σε άλλον τόπο επικοινωνίας.
Αν και δεν νομίζω ότι αυτό θα γίνει, αφού νομίζω ότι η ανωνυμία –προς το παρόν τουλάχιστον- είναι εξοβελισμένη από το site της Ένωσης.
Επίσης, μπορεί να παραμείνει και ως τόπος έκφρασης και των άλλων εργαζομένων στην ΠΦΥ, αν βεβαίως αυτοί δώσουν το παρόν.

Το κεντρικό όμως νόημα της καταχώρησής μου ήταν ότι ούτε υπάρχει, ούτε επιδιώκεται οιαδήποτε "αντι-Ένωση" με τη δημιουργία αυτού του χώρου.
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Φεβρουαρίου 2008, 14:07:17 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Φεβρουαρίου 2008, 21:39:49
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Στάθης Γιαννακόπουλος

Επώνυμοι
Δε μου αρέσει καθόλου να λέω "... τα λέγαμε εμείς", αλλά να που δυστυχώς συμβαίνει. Όταν φωνάζαμε από χρόνια ότι χρειάζεται σθεναρή στάση απέναντι στις αυθαιρεσίες κάποιων που παρουσιάζονται ως σωτήρες ή αυτοκράτορες, ήμασταν κακοί. Όταν προειδοποιούσαμε να μη στηρίζουμε με λόγια και έργα ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι η μόνη τους έγνοια είναι η κατάκτηση και η νομή της εξουσίας, είμασταν εμπαθείς. Όταν φωνάζαμε ότι είναι απαράδεκτο να κρατάει επί 20 χρόνια τα ηνία σε επιστημονικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μια κλίκα ανθρώπων, η οποία διευρύνεται με το γνωστό τρόπο "σου δίνω θέση και λόγο, σε βάζω στο παιχνίδι κι εσύ με στηρίζεις", ήμασταν κακοήθεις. Όταν, στο ξεκίνημα του forum γινόταν κουβέντα για πλουραλισμό και ανεκτικότητα, κάποιοι νόμιζαν ότι τα λέμε γιατί θέλουμε κι εμείς κομμάτι από την πίτα. Τώρα, που πετάνε ξεδιάντροπα εκτός διαδικασιών ανθρώπους που έχουν προσφέρει άφθονο κόπο και ενέργεια, όπως ο Μιχάλης, ο Κουναλάκης και άλλοι, δεν έχουμε τι να πούμε. Έπρεπε να έχουμε δράσει νωρίτερα. Έπρεπε η Ένωση να έχει τηρήσει πιο θαραλλέα στάση στο ζήτημα του Ζαγκλιβερίου, έπρεπε να έχει απαγορεύσει σε επώνυμους μεγαλόσχημους να υβρίζουν και να λοιδωρούν μέσω του forum ατιμώρητα, έπρεπε να δειτε την καταιγίδα να έρχεται. Το έχω ξαναπεί σε αυτό το forum, με αφορμή ένα "καυγά" μας με τον Κουναλάκη, ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις μας, να φωνάζουμε και να μαλώνουμε, αρκεί να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια γνωρίζοντας ότι είναι ειλικρινής και τίμιος. Με πόσους άραγε γνωστούς σας γενικούς γιατρούς μπορείτε να το κάνετε αυτό, τώρα που η ενοχλητική φωνή του forum φιμώθηκε, τουλάχιστον επισήμως;
Το καλό του forum, για το οποίοι αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που το εμπνεύστηκαν και το υλοποίησαν, είναι ότι έφερε όλα τα ζητήματα, την πληροφορία και τις απόψεις στο φως, πράγμα που πρώτη φορά έγινε στο χώρο μας. Αυτή την έκθεση στο φως μόνο όσοι έχουν να κρύψουν κάτι τη φοβούνται. Τα άλλα, περί δήθεν προβλημάτων που προκαλεί η ανωνυμία, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Εγώ την πρότασή μου την έκανα ξεκάθαρα και ανοιχτά στη συνέλευση: πρέπει να αλλάξουμε διαδικασίες ώστε να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα "απολυταρχισμού". Δεν είναι δυνατόν σωματείο ή ένωση γιατρών να εκλέγει την ηγεσία του με τρόπο που ούτε τα παιδάκια στην Α' Δημοτικού δεν θα επέλεγαν: να ψηφίζουμε για κάθε θέση ξεχωριστά και να επιτρέπουμε σε μια πλειοψηφία, μικρή η μεγάλη, να έχει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς να μπορεί να εκλεγεί ούτε ένας που να παριστάνει την αντιπολίτευση. Κι όλα αυτά με το επιχείρημα ότι δε θα γίνουμε ΟΕΝΓΕ και ότι ο αρχηγός πρέπει να διοικεί με το επιτελείο του. Αυτό το άκουσα πριν 10 χρόνια από τον πρόεδρο της ΕΛΕΓΕΙΑ (όπου και εκεί η διαδικασία εκλογής είναι όλως τυχαίως η ίδια...) και θεωρώ πολιτικό ατόπημα να το υποστηρίζει κανείς σήμερα. Εκτός αν είναι αφελής και θεωρεί ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις. Η λύση είναι η εκλογή των μελών του ΔΣ με σταυρό από ενιαίο ψηφοδέλτιο και στη συνέχεια οι εκλεγμένοι να συνέρχονται και να εκλέγουν τον πρόεδρο και τα άλλα μέκη του ΔΣ. Είδατε όσοι ήσασταν στη ΓΣ πόσο κόπτονται μερικοί - μερικοί να μην αλλάξει αυτός ο τρόπος εκλογής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Συναδερφικά
Στάθης Γιαννακόπουλος

24 Φεβρουαρίου 2008, 22:15:59
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Ισως η κα ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ να μην εχει τις γνωσεις να τρεξει το forum της ενωσης.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

25 Φεβρουαρίου 2008, 00:27:40
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Ιορδάνης Καπάνταης


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η απόφαση του νέου ΔΣ της Ένωσης (ακόμη κι αν ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν) είναι για μένα σεβαστή. Θα περίμενα ίσως κάτι καλύτερο για την κληρονομιά που μένει στην Ένωση αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω παραπάνω. Σε ότι έχω συμβάλλει, το έχω κάνει με την καρδιά μου και δεν το μετανιώνω. Πρέπει να αφήσουμε το νέο ΔΣ να ξεκινήσει να κάνει το έργο του καθώς υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν για την γενική ιατρική. Πιστεύω ότι η ιστορία θα μας κρίνει όλους μας και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε.

Αυτό το forum πιστεύω ότι είναι ένα καθαρά φιλικό περιβάλλον, έχει άλλους όρους εγγραφής από το προηγούμενο και θα ήθελα μόνο να τους ακολουθήσουμε όλοι. Δεν απευθύνεται μόνο σε γενικούς ιατρούς αλλά σε όλους που εργάζονται και δρουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δείτε το σαν ένα μέρος που όλοι που μοχθούν για την πρωτοβάθμια μπορούν να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες χωρίς φραγμούς κάστας ή θέσης.

Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή και χρειάζεται την στήριξη από όλους μας.



+1 για το νεο forum και την ολη προσπαθεια.

Επειδη γνωριζω τον Δημητρη Κουναλακη απο το 10-μηνο μου στο Κ.Υ. Ανωγειων και τον θεωρω απο τα πλεον καταλληλα ατομα για την αρτια λειτουργια του forum της ενωσης,θεωρω τελειως αδικη την αποφαση εκδιωξης του απο το forum.Τετοιες αποφασεις μονο καλο δεν κανουν στην προσπαθεια ενοτητας και συσπειρωσης του κλαδου μας.
Ευχομαι καλη αρχη και ακομα καλυτερη συνεχεια.

25 Φεβρουαρίου 2008, 00:56:35
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


   Η αξία του forum είναι νομίζω αυταπόδεικτη για όλους όσοι, λιγότερο ή περισσότερο, συμμετείχαμε σ'αυτό με τη μορφή που αυτό είχε μέχρι σήμερα.
  Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διακοπή της λειτουργίας του με βρίσκει απολύτως αντίθετο.Άλλωστε δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο έγινε μια τόσο "άγαρμπη" διακοπή.
  Η παρουσία και η προσφορά του κ.Κουναλάκη και του κ.Μιχάλη,τόσο στην ένωση όσο και στο forum δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;

25 Φεβρουαρίου 2008, 09:23:06
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ συνάδελφε αν και νομίζω ότι τα ερωτηματικά σου είναι ήδη απαντημένα, θα επισημάνω τα εξής:

1. Οι λόγοι ύπαρξης ενός φόρουμ που απευθύνεται γενικότερα στην ΠΦΥ είναι αυθύπαρκτοι έτσι και αλλιώς.
Αν βέβαια τελικά συμμετέχουν μόνο Γ.Γ. και μετακινηθούν αποκλειστικά στο της Ένωσης, όταν αυτό επαναλειτουργήσει, τότε η ίδια η πραγματικότητα θα αποδείξει την μη περαιτέρω  «χρηστικότητα» ετούτου του φόρουμ.

2. Το νέο φόρουμ  δημιουργήθηκε πρίν δούμε το αλλαγμένο παλαιό, αφ’ ενός για τους λόγους που ανέφερα στην 1η παράγραφο και αφ’ εταίρου γιατί η επικοινωνία είναι οξυγόνο που δεν πρέπει να διακόπτεται. Πρόκειται δηλαδή για αναγκαιότητα ανεξάρτητη από την τελική μορφή που θα πάρει –ή από το αν θα επαναλειτουργήσει- το φόρουμ της Ένωσης.
Όταν –και αν- επαναλειτουργήσει το φόρουμ της Ένωσης, θα αποδείξει με την δυναμική του αν μπορεί να κρατήσει εκεί τον ελεύθερο διάλογο και ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει όπου εκφράζεται ικανοποιητικά, σε ένα ή περισσότερα φόρουμς.
Δεν πρόκειται για καμία απόρριψη -πριν ή μετά αφού το δούμε- αλλά, για ένα χώρο επικοινωνίας, χωρίς διάθεση αντιπαραβολής και αντιπαράθεσης με το φόρουμ της Ένωσης ή άλλα φόρα.
Τη μορφή που θα πάρει το νέο φόρουμ της ένωσης θα την κρίνει το κάθε μέλος της και όχι οι διαχειριστές τούτου του φόρουμ.

3. Το να λειτουργήσουν ταυτόχρονα 2 φόρα δεν είναι κίνδυνος. Είναι δημοκρατική κατάσταση. Εξ’ άλλου, επαναλαμβάνω: Είναι φόρουμ της ΠΦΥ και όχι αποκλειστικά των Γ.Γ.

Τέλος το ξαναείπα δεν υπάρχουν, ούτε στηρίζονται εδώ μέσα από τους διαχειριστές, τάσεις αντι-ενώσεων και αντι-φόρουμ, αλλά προσφέρεται βήμα έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού.
Θα διαφωνήσουμε και μεταξύ μας και με επιλογές διαφόρων φορέων και θεσμικών προσώπων. Θα κονταροχτυπηθούμε αν χρειαστεί. Θα συμφωνήσουμε όταν πρέπει, αλλά πάντα θα είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στο διάλογο, χωρίς ποικιλώνυμα «αντι». Αυτό είναι το πνεύμα αυτού του φόρουμ.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Φεβρουαρίου 2008, 09:43:09
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
  Έχω όμως μερικά ερωτήματα που νομίζω καλό θα ήταν να απαντηθούν από τους admin του νέου forum...
1.Αν επαναλειτουργήσει το forum της ένωσης με τους κανόνες που μέχρι πρότινος ίσχυαν,ποιός  είναι ο λόγος ύπαρξης  του νέου forum;
2.Το νέο forum δημιουργήθηκε πριν δούμε το αλλαγμένο παλιό.Αυτό έγινε επειδή το κενό επικοινωνίας που προέκυψε έπρεπε τόσο άμεσα να καλυφθεί,κι αν ναι ποιοί ήταν οι λόγοι της τόσο άμεσης αναπλήρωσης πριν διαπιστώσουμε αν μας ικανοποιεί ή όχι το "αλλαγμένο" forum της ένωσης.Ή γνωρίζαμε από πριν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία του υπάρχοντος forum θα είναι απαράδεκτες;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να απορρίψει κάτι πριν καν το δει;
  Απλά νομίζω ότι πρέπει να αποφύγουμε τον υπαρκτό κίνδυνο να λειτουργούν ταυτόχρονα 2 fora  που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.Αν σκεφτεί κανείς πόσοι είμαστε,  το να μην μπορούμε να μιλάμε σ'ένα χώρο αλλά να  χρειαζόμαστε δύο διαφορετικούς χώρους είναι τραγικό ( ή θα προκαλούσε ειρωνικά χαμόγελα σε οποιονδήποτε τρίτο...).
  Δεν διχαζόμαστε έτσι ,και μάλιστα χωρίς λόγο;;;
Από αυτά που γράφετε καταλαβαίνω ότι δεν πήγατε στη τελευταία γενική συνέλευση της Ένωσης.
Η εικόνα που αποκτήθηκε σε αυτή τη συνέλευση είναι ότι η πλειοψηφία των ατόμων που είχαν έρθει δεν επιθυμούσαν την ανωνυμία στο forum. Μπορεί βάση του καταστατικού να μην μπορούσε να παρθεί απόφαση για την ανωνυμία αλλά το νέο ΔΣ έχει ήδη μια εικόνα που δεν μπορεί να αγνοήσει. Το φοβερό για μένα σε αυτή την ιστορία ήταν ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν για το φόρουμ ήταν κατά κύριο λόγο οι άνθρωποι που έλαμπαν δια της απουσίας τους από το φόρουμ της Ένωσης, και που δεν είχαν δημοσιεύσει τίποτα ακόμη και στις περιοχές που ήταν μόνο για επώνυμους και μη ορατές στους ανώνυμους.
Ήταν συνεπώς σχεδόν σίγουρο ότι το forum της Ένωσης δύσκολα θα έμενε σε λειτουργία με τις ίδιες συνθήκες.
Από της πρώτες μέρες υπήρξε μια σκέψη, ότι όλοι που συμμετείχαν αντί να διασπαστούν σε blogs θα μπορούσαν να έχουν μια συνέχεια σε ένα καινούργιο forum, περισσότερο ανοικτό βάζοντας και άλλα επαγγελματα της πρωτοβάθμιας. Οι φήμες μιλούσαν για απόφαση για την νέα μορφή του φόρουμ της Ένωσης στην επόμενη γενική συνέλευση, και κρίθηκε μεγάλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι τότε.
Έτσι, ξεκίνησε αυτό το φόρουμ που όπως θα διαβάσατε και στα γραφόμενα του κ. Μιχάλη, δεν φιλοδοξεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο. Οι πραγματικοί διχασμοί είναι κάπου αλλού και φαντάζομαι ότι μάλλον τους γνωρίζετε.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Φεβρουαρίου 2008, 10:48:11
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


   Στην τελευταία γενική συνέλευση ήμουν παρών.Όταν τέθηκε το θέμα,όπως τέθηκε,ψήφισα υπέρ του δικαιώματος στην ανωνυμία,και ,μάλλον ήμουν ο μόνος που ψήφισε κάτι τέτοιο.(Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές της άποψης αυτής φαίνεται να είναι περισσότεροι.Δηλαδή,κ.Κουναλάκη, αυτό που "ηλεκτρονικά" υποστηρίζουμε,δεν καταφέραμε να το υποστηρίξουμε δια ζώσης.Κανείς άλλος δεν βρέθηκε να σηκώσει το χέρι του...Που ήταν όλοι;;)
   Ευχαριστώ τους admin  για τις άμεσες απαντήσεις τους στα ερωτήματα μου.
Εύχομαι να προχωρήσουμε όλοι ενωτικά,για να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις διεκδικήσεις μας.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
83357 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Απριλίου 2011, 19:27:54
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
90262 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2012, 16:25:36
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
19480 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Οκτωβρίου 2022, 00:07:06
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7764 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιουνίου 2023, 10:55:42
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1938 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Ιανουαρίου 2024, 09:19:31
από Argirios Argiriou